Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Chotomów Grupa

mik99

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Projekt domku fajowy- prosty i bez zadęć :)

Jedno "ALE": z siatami z garażu będziecie musieli latać przez cały dom do kuchni (do pokonania 3 pary drzwi).

Nie ma projektów idealnych- ja z kolei bedę musiała latać z praniem przez całą chałupę (pralka w kotłowni, brudownik w łazience) http://www.domdlaciebie.com.pl/?akcja=szczegoly&id_domku=128

Pozdr :) :) :)

Stawiaj pralke w łazience i problem z bańki ;-) ;-)

... apropos prawdopodobnie będziemy likwidować drzwi wewnętrzne z garażu do domu, nie będą szczelne (to nie lodówka przecierz) a nie chce aby w domu śmierdziało olejami,paliwem, etc ...)

Pozdrawiam

Daniel

Czy myślicie że to drogo? i czy polecacie ten sposób budowy, obawiamy się obydwoje budowy, nie znamy się na tym i nie chcemy popełnić jakiejś pomyłki.

Pozdrawiam serdecznie i z chęcią poczytam wasze zdanie na ten temat.

Daniel

Na całe szczęście macie kierownika budowy - który: PRACUJE_DLA_WAS

Na dobrą sprawę mozecie tylko wykładać pieniądze :-(

Oczywiście "Pańskie oko konia tuczy" - ale może jednak lepiej (taniej i uczciwiej) ogarnąć jakiegoś DOBREGO kierownika budowy i mieć kłopot z głowy.

To ON pilnuje za was "uczciwiości: wykonywania budowy.

Może jednak warto rozejrzeć się za takim wyjściem z sytuacji...

pzdr

A masz może takiego kierownika budowy co jest i uczciwy i budowę poprowadzi ???

Bo wiesz jak bym miał się zdecydować na takiego człowieka to musiałby zagwarantować że zrobi stan surowy zamknięty a ja tylko będę płacił - w sensie hydraulika na czas załatwi, materiał, ekipe, elektryka etc ...

Pozdrawiam

Daniel

Witam.

Szukam firmy która wykonuje drzwi zewnętrzne na wymiar.

Szybko i dobrze.

Prosze o namiary.

jutro może coś będę mógł podesłać

będę właśnie po rozmowach

na pewno robią drzwi w klasie C i obkładają je dębiną i czymś tam jeszcze

z tego co do tej pory się zorientowałem to są nawet w dobrej cenie

POZDRO......

Stawiaj pralke w łazience i problem z bańki ;-) ;-)

... apropos prawdopodobnie będziemy likwidować drzwi wewnętrzne z garażu do domu, nie będą szczelne (to nie lodówka przecierz) a nie chce aby w domu śmierdziało olejami,paliwem, etc ...)

Hmmm, z pralka to nie takie proste- łazienka ma być wielce elegantna i ta pralka mi tam ni ptaka nie pasuje :(

:):):):):):):):)

TOnn,

pomóc Ci nie pomogę, ale bardzo fajny domek znalazłeś

Ja z niecierpliwością oczekuję na swój zamówiony projekt.

Mar..

Siema, jak możesz to podaj link do projektu, popodziwiam chociaż ;-)

a kiedy chcielibyście wystartować z budową ?

pozdr.

t0nn

Nasz projekt

http://www.dobredomy.pl/?id_project=60&infopage=4

lecz z podwójnym garażem

a początek jak się uda jeszcze w tym roku.

Na razie etap "papierowy"

pozdr.

Mar..

Bo wiesz jak bym miał się zdecydować na takiego człowieka to musiałby zagwarantować że zrobi stan surowy zamknięty a ja tylko będę płacił - w sensie hydraulika na czas załatwi, materiał, ekipe, elektryka etc ...

Pozdrawiam

Daniel

Uczciwych to pewnie dużo. Nawet kiedyś dowiadywaliśmy sie o takiego co by taki zakres wziął na siebie... tylk krzyknął za to chyba ze 30000zł. Wybraliśmy opcję za 1000zł (uczciwego kierownika oczywiście, nie na papierz) i siedzenie prawie non-stop na budowie.

Pozdrawiam

Daniel

Uczciwych to pewnie dużo. Nawet kiedyś dowiadywaliśmy sie o takiego co by taki zakres wziął na siebie... tylk krzyknął za to chyba ze 30000zł. Wybraliśmy opcję za 1000zł (uczciwego kierownika oczywiście, nie na papierz) i siedzenie prawie non-stop na budowie.

to może jesteś w stanie go polecić jak coś - daleko by nie miał :-)

t0nn - to siedzenie na budowie - TO JA - żeby nie było wątpliwości. Ale kierownik jest rzeczywiście na każde zawołanie. Zresztą na naszej grupie nie tylko mnie "obsługuje".

To może chcesz 1000zł i zapraszam na moją działke ;-)

a tak na poważnie to jak idzie budowa, jak sie sprawuje kierownik, jak ceny etc ...

t0nn - to siedzenie na budowie - TO JA - żeby nie było wątpliwości. Ale kierownik jest rzeczywiście na każde zawołanie. Zresztą na naszej grupie nie tylko mnie "obsługuje".

a tak na poważnie to jak idzie budowa, jak sie sprawuje kierownik, jak ceny etc ...

Jest jeden problem - nie mam uprawnień. Jedyne uprawnienie jakie mam to od męża żeby wszystkich opier... jeśli trzeba :D Kierownik OK, tak jak mówilam - był wtedy kiedy był potrzebny a i często wtedy, kiedy przejeżdżał i "ot tak" sobie wpadł. Budowa na razie do przodu. Od jakiegoś czasu miałam problem ze znalezieniem tynkarzy tradycyjnych, a teraz 3 ekipy na raz chcą robić. No i jutro chyba zwalniamy pana który zaczął robić słupki z klinkieru... Buuu. Najgorsze są takie momenty kiedy wydaje ci się że kogoś masz, a za chwilę się okazuje że się nie sprawdza, albo ucieknie, albo jest pijakiem, albo....

Zapraszam do obejrzenia domku i poplotkowania w wolnej chwili.

Jest jeden problem - nie mam uprawnień. Jedyne uprawnienie jakie mam to od męża żeby wszystkich opier... jeśli trzeba :D Kierownik OK, tak jak mówilam - był wtedy kiedy był potrzebny a i często wtedy, kiedy przejeżdżał i "ot tak" sobie wpadł. Budowa na razie do przodu. Od jakiegoś czasu miałam problem ze znalezieniem tynkarzy tradycyjnych, a teraz 3 ekipy na raz chcą robić. No i jutro chyba zwalniamy pana który zaczął robić słupki z klinkieru... Buuu. Najgorsze są takie momenty kiedy wydaje ci się że kogoś masz, a za chwilę się okazuje że się nie sprawdza, albo ucieknie, albo jest pijakiem, albo....

Zapraszam do obejrzenia domku i poplotkowania w wolnej chwili.

A kiedy zaczynaliście budowę, skąd braliście i ile wcześniej zamawialiście materiały ?

Masz na tyle godne polecenia osoby (np: hydraulik, elektryk,kierownik budowy, ekipa etc ... ) do których możesz śmialo podać namiar i być pewna że nie przyniosą wstydu ;-) :p

A kiedy na działce jesteście ?? ten tydzień to odpada ale może w następnym byśmy wpadli z odwiedzinami z żonką i córcią popodziwiać efekty ;-)

pozdrawiam

t0nn

t0nn

na działce jestem codziennie. W weekendy trochę gorzej bo pracuję (znaczy zarabiam). Ale jak macie ochotę na spacer to na pewno jakoś się dogadamy. Z czystym sumieniem to mogę tylko hydraulików, okniarzy i wylewkarzy polecić. Podziwiać powiadasz? Ja mam nadzieję za 3 godziny popodziwiać rozebrane słupki klinkierowe,... chyba że pan uzna że nie warto i go nie zastanę. Tfu, tfu, odpukać. :evil:

To trzymam kciuki za te słupki kinkierowe ;-)

A powiedz mi jak z papierkologią w naszym rejonie było - co gdzie składałaś zanim zaczełaś budowe - Wieliszew czy Legionowo ?? do których popieprzonych urzędów latałaś ??

Do któregoś ze specjalnym podejściem muszę się wybrać ??

pozdr

t0nn

To trzymam kciuki za te słupki kinkierowe ;-)

A powiedz mi jak z papierkologią w naszym rejonie było - co gdzie składałaś zanim zaczełaś budowe - Wieliszew czy Legionowo ?? do których popieprzonych urzędów latałaś ??

Do któregoś ze specjalnym podejściem muszę się wybrać ??

pozdr

t0nn

Tu ci niestety nie pomogę. Kupiliśmy dziełkę z postawioną piwnicą (=papierologia była załatwiona, projekt już był). Wiąże się z tym teraz to, że musimy pewne rzeczy z projektu zaakceptować, ale nie musieliśmy latać po urzędach. Ale z tego co wiem, to nie ma jakichś specjalnych problemów z urzędami w Wieliszewie czy w Legionowie. Wieliszew to my oczywiście, ale księgi wieczyste to Legionowo, itp, itd.

t0nn

na działce jestem codziennie. W weekendy trochę gorzej bo pracuję (znaczy zarabiam). Ale jak macie ochotę na spacer to na pewno jakoś się dogadamy. Z czystym sumieniem to mogę tylko hydraulików, okniarzy i wylewkarzy polecić. Podziwiać powiadasz? Ja mam nadzieję za 3 godziny popodziwiać rozebrane słupki klinkierowe,... chyba że pan uzna że nie warto i go nie zastanę. Tfu, tfu, odpukać. :evil:

Witam,

rozbieracie słupki klinkierowe? z czegoś innego będziecie robić ogrodzenie?

u nas właśnie stawiają ogrodzenie z cegły pełnej. Ciekawe, jak wyjdzie, bo kupiłam pod wpływem impulsu cegłę ręcznie robioną - nigdzie wcześniej nie oglądając i teraz czekam na efekt... :-?

Panowie uwijają się - zajmują się tylko ogrodzeniami i naprawdę widać wprawę.

pozdrawiam

G.