t0nn 23.06.2007 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2007 TOnn, pomóc Ci nie pomogę, ale bardzo fajny domek znalazłeś Ja z niecierpliwością oczekuję na swój zamówiony projekt. Mar.. Siema, jak możesz to podaj link do projektu, popodziwiam chociaż a kiedy chcielibyście wystartować z budową ? pozdr. t0nn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 23.06.2007 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2007 SERDECZNIE DZIĘKUJEMY ZWŁASZCZA TYM KTÓRZY WYKAZALI SIĘ OCHOTĄ W DZIELENIU SIĘ SWOIMI INFORMACJIAMI ....brama i drzwi już wybrane ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
t0nn 23.06.2007 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2007 Projekt domku fajowy- prosty i bez zadęć Jedno "ALE": z siatami z garażu będziecie musieli latać przez cały dom do kuchni (do pokonania 3 pary drzwi). Nie ma projektów idealnych- ja z kolei bedę musiała latać z praniem przez całą chałupę (pralka w kotłowni, brudownik w łazience) http://www.domdlaciebie.com.pl/?akcja=szczegoly&id_domku=128 Pozdr :) Stawiaj pralke w łazience i problem z bańki ;-) ... apropos prawdopodobnie będziemy likwidować drzwi wewnętrzne z garażu do domu, nie będą szczelne (to nie lodówka przecierz) a nie chce aby w domu śmierdziało olejami,paliwem, etc ...) Pozdrawiam Daniel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
t0nn 23.06.2007 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2007 Czy myślicie że to drogo? i czy polecacie ten sposób budowy, obawiamy się obydwoje budowy, nie znamy się na tym i nie chcemy popełnić jakiejś pomyłki. Pozdrawiam serdecznie i z chęcią poczytam wasze zdanie na ten temat. Daniel Na całe szczęście macie kierownika budowy - który: PRACUJE_DLA_WAS Na dobrą sprawę mozecie tylko wykładać pieniądze Oczywiście "Pańskie oko konia tuczy" - ale może jednak lepiej (taniej i uczciwiej) ogarnąć jakiegoś DOBREGO kierownika budowy i mieć kłopot z głowy. To ON pilnuje za was "uczciwiości: wykonywania budowy. Może jednak warto rozejrzeć się za takim wyjściem z sytuacji... pzdr A masz może takiego kierownika budowy co jest i uczciwy i budowę poprowadzi ??? Bo wiesz jak bym miał się zdecydować na takiego człowieka to musiałby zagwarantować że zrobi stan surowy zamknięty a ja tylko będę płacił - w sensie hydraulika na czas załatwi, materiał, ekipe, elektryka etc ... Pozdrawiam Daniel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dziobi 24.06.2007 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2007 Witam.Szukam firmy która wykonuje drzwi zewnętrzne na wymiar.Szybko i dobrze.Prosze o namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 24.06.2007 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2007 Witam. Szukam firmy która wykonuje drzwi zewnętrzne na wymiar. Szybko i dobrze. Prosze o namiary. jutro może coś będę mógł podesłać będę właśnie po rozmowach na pewno robią drzwi w klasie C i obkładają je dębiną i czymś tam jeszcze z tego co do tej pory się zorientowałem to są nawet w dobrej cenie POZDRO...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 24.06.2007 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2007 Witam. Szukam firmy która wykonuje drzwi zewnętrzne na wymiar. Szybko i dobrze. Prosze o namiary. http://WWW.hardmet.com.pl Wybrałem nr 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Npola 25.06.2007 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 Stawiaj pralke w łazience i problem z bańki ;-) ... apropos prawdopodobnie będziemy likwidować drzwi wewnętrzne z garażu do domu, nie będą szczelne (to nie lodówka przecierz) a nie chce aby w domu śmierdziało olejami,paliwem, etc ...) Hmmm, z pralka to nie takie proste- łazienka ma być wielce elegantna i ta pralka mi tam ni ptaka nie pasuje :):):):) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 25.06.2007 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 TOnn, pomóc Ci nie pomogę, ale bardzo fajny domek znalazłeś Ja z niecierpliwością oczekuję na swój zamówiony projekt. Mar.. Siema, jak możesz to podaj link do projektu, popodziwiam chociaż a kiedy chcielibyście wystartować z budową ? pozdr. t0nn Nasz projekt http://www.dobredomy.pl/?id_project=60&infopage=4 lecz z podwójnym garażem a początek jak się uda jeszcze w tym roku. Na razie etap "papierowy" pozdr. Mar.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carpedijem 25.06.2007 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 A masz może takiego kierownika budowy co jest i uczciwy i budowę poprowadzi ??? Bo wiesz jak bym miał się zdecydować na takiego człowieka to musiałby zagwarantować że zrobi stan surowy zamknięty a ja tylko będę płacił - w sensie hydraulika na czas załatwi, materiał, ekipe, elektryka etc ... Pozdrawiam Daniel Uczciwych to pewnie dużo. Nawet kiedyś dowiadywaliśmy sie o takiego co by taki zakres wziął na siebie... tylk krzyknął za to chyba ze 30000zł. Wybraliśmy opcję za 1000zł (uczciwego kierownika oczywiście, nie na papierz) i siedzenie prawie non-stop na budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
t0nn 25.06.2007 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 A masz może takiego kierownika budowy co jest i uczciwy i budowę poprowadzi ??? Bo wiesz jak bym miał się zdecydować na takiego człowieka to musiałby zagwarantować że zrobi stan surowy zamknięty a ja tylko będę płacił - w sensie hydraulika na czas załatwi, materiał, ekipe, elektryka etc ... Pozdrawiam Daniel Uczciwych to pewnie dużo. Nawet kiedyś dowiadywaliśmy sie o takiego co by taki zakres wziął na siebie... tylk krzyknął za to chyba ze 30000zł. Wybraliśmy opcję za 1000zł (uczciwego kierownika oczywiście, nie na papierz) i siedzenie prawie non-stop na budowie. to może jesteś w stanie go polecić jak coś - daleko by nie miał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carpedijem 25.06.2007 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 t0nn - to siedzenie na budowie - TO JA - żeby nie było wątpliwości. Ale kierownik jest rzeczywiście na każde zawołanie. Zresztą na naszej grupie nie tylko mnie "obsługuje". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
t0nn 25.06.2007 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 t0nn - to siedzenie na budowie - TO JA - żeby nie było wątpliwości. Ale kierownik jest rzeczywiście na każde zawołanie. Zresztą na naszej grupie nie tylko mnie "obsługuje". To może chcesz 1000zł i zapraszam na moją działke a tak na poważnie to jak idzie budowa, jak sie sprawuje kierownik, jak ceny etc ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carpedijem 25.06.2007 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 t0nn - to siedzenie na budowie - TO JA - żeby nie było wątpliwości. Ale kierownik jest rzeczywiście na każde zawołanie. Zresztą na naszej grupie nie tylko mnie "obsługuje". To może chcesz 1000zł i zapraszam na moją działke a tak na poważnie to jak idzie budowa, jak sie sprawuje kierownik, jak ceny etc ... Jest jeden problem - nie mam uprawnień. Jedyne uprawnienie jakie mam to od męża żeby wszystkich opier... jeśli trzeba Kierownik OK, tak jak mówilam - był wtedy kiedy był potrzebny a i często wtedy, kiedy przejeżdżał i "ot tak" sobie wpadł. Budowa na razie do przodu. Od jakiegoś czasu miałam problem ze znalezieniem tynkarzy tradycyjnych, a teraz 3 ekipy na raz chcą robić. No i jutro chyba zwalniamy pana który zaczął robić słupki z klinkieru... Buuu. Najgorsze są takie momenty kiedy wydaje ci się że kogoś masz, a za chwilę się okazuje że się nie sprawdza, albo ucieknie, albo jest pijakiem, albo.... Zapraszam do obejrzenia domku i poplotkowania w wolnej chwili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
t0nn 25.06.2007 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 t0nn - to siedzenie na budowie - TO JA - żeby nie było wątpliwości. Ale kierownik jest rzeczywiście na każde zawołanie. Zresztą na naszej grupie nie tylko mnie "obsługuje". To może chcesz 1000zł i zapraszam na moją działke a tak na poważnie to jak idzie budowa, jak sie sprawuje kierownik, jak ceny etc ... Jest jeden problem - nie mam uprawnień. Jedyne uprawnienie jakie mam to od męża żeby wszystkich opier... jeśli trzeba Kierownik OK, tak jak mówilam - był wtedy kiedy był potrzebny a i często wtedy, kiedy przejeżdżał i "ot tak" sobie wpadł. Budowa na razie do przodu. Od jakiegoś czasu miałam problem ze znalezieniem tynkarzy tradycyjnych, a teraz 3 ekipy na raz chcą robić. No i jutro chyba zwalniamy pana który zaczął robić słupki z klinkieru... Buuu. Najgorsze są takie momenty kiedy wydaje ci się że kogoś masz, a za chwilę się okazuje że się nie sprawdza, albo ucieknie, albo jest pijakiem, albo.... Zapraszam do obejrzenia domku i poplotkowania w wolnej chwili. A kiedy zaczynaliście budowę, skąd braliście i ile wcześniej zamawialiście materiały ? Masz na tyle godne polecenia osoby (np: hydraulik, elektryk,kierownik budowy, ekipa etc ... ) do których możesz śmialo podać namiar i być pewna że nie przyniosą wstydu A kiedy na działce jesteście ?? ten tydzień to odpada ale może w następnym byśmy wpadli z odwiedzinami z żonką i córcią popodziwiać efekty pozdrawiam t0nn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carpedijem 26.06.2007 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 t0nn na działce jestem codziennie. W weekendy trochę gorzej bo pracuję (znaczy zarabiam). Ale jak macie ochotę na spacer to na pewno jakoś się dogadamy. Z czystym sumieniem to mogę tylko hydraulików, okniarzy i wylewkarzy polecić. Podziwiać powiadasz? Ja mam nadzieję za 3 godziny popodziwiać rozebrane słupki klinkierowe,... chyba że pan uzna że nie warto i go nie zastanę. Tfu, tfu, odpukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
t0nn 26.06.2007 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 To trzymam kciuki za te słupki kinkierowe A powiedz mi jak z papierkologią w naszym rejonie było - co gdzie składałaś zanim zaczełaś budowe - Wieliszew czy Legionowo ?? do których popieprzonych urzędów latałaś ?? Do któregoś ze specjalnym podejściem muszę się wybrać ?? pozdr t0nn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carpedijem 26.06.2007 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 To trzymam kciuki za te słupki kinkierowe A powiedz mi jak z papierkologią w naszym rejonie było - co gdzie składałaś zanim zaczełaś budowe - Wieliszew czy Legionowo ?? do których popieprzonych urzędów latałaś ?? Do któregoś ze specjalnym podejściem muszę się wybrać ?? pozdr t0nn Tu ci niestety nie pomogę. Kupiliśmy dziełkę z postawioną piwnicą (=papierologia była załatwiona, projekt już był). Wiąże się z tym teraz to, że musimy pewne rzeczy z projektu zaakceptować, ale nie musieliśmy latać po urzędach. Ale z tego co wiem, to nie ma jakichś specjalnych problemów z urzędami w Wieliszewie czy w Legionowie. Wieliszew to my oczywiście, ale księgi wieczyste to Legionowo, itp, itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazia111 26.06.2007 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 t0nn na działce jestem codziennie. W weekendy trochę gorzej bo pracuję (znaczy zarabiam). Ale jak macie ochotę na spacer to na pewno jakoś się dogadamy. Z czystym sumieniem to mogę tylko hydraulików, okniarzy i wylewkarzy polecić. Podziwiać powiadasz? Ja mam nadzieję za 3 godziny popodziwiać rozebrane słupki klinkierowe,... chyba że pan uzna że nie warto i go nie zastanę. Tfu, tfu, odpukać. Witam, rozbieracie słupki klinkierowe? z czegoś innego będziecie robić ogrodzenie? u nas właśnie stawiają ogrodzenie z cegły pełnej. Ciekawe, jak wyjdzie, bo kupiłam pod wpływem impulsu cegłę ręcznie robioną - nigdzie wcześniej nie oglądając i teraz czekam na efekt... Panowie uwijają się - zajmują się tylko ogrodzeniami i naprawdę widać wprawę. pozdrawiam G. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carpedijem 26.06.2007 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 Będziemy robić z klinkieru, tylko panu murarzowi się chyba wydawało że albo jesteśmy kretynami ,albo ślepcami, bo poziomicy używał tylko do jednego wymiaru, a o innych zapomniał. No i teraz je rozbiera. I pewnie kto inny będzie je stawiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts