Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Chotomów Grupa

mik99

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

hej grupowicze!

czy komuś nie zostało kilkanaście bloczków suporeksu (kawałki mile widziane) bo jesli tak to chętnie odkupię - muszę uformować filar na kształt trapezu

Tinus, budujesz najbliżej - jesli masz pozostalości daj znać na sms

A może to?

http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1886643#1886643

Witam po raz kolejny , teraz już jako włascicielka domu w stanie surowym , prawie zamkniętym w Dąbrowie CHotomowskiej, sprawę do końca sfinalizowaliśmy w piątek :D Huuraaa!

Elektryków reż mogę podac ale będą wolni gdzieś w okolicy I poł. sierpnia, za to szukam solidnego hydraulika lub firmy która zainstaluje całą instalację hydrauliczną + grzewcza. Ew. kogo się wystrzegać :)

Małż bierze pod uwagę solary- korzystacie z tej formy podgrzewania wody ???

Sa tak podzielone opinie że mamy kwadratowe głowy. nie stać nas na chałupkę pasywną ale z racji trójki pociech rozważamy różne sposoby taniej energii.

Pozdrawiam całą grupę !

Elektryków reż mogę podac ale będą wolni gdzieś w okolicy I poł. sierpnia, za to szukam solidnego hydraulika lub firmy która zainstaluje całą instalację hydrauliczną + grzewcza. Ew. kogo się wystrzegać :)Pozdrawiam całą grupę !

Nie będę oryginalny pisząc:

Stasiu Siewiorek: 607-312-089

;-)

Pzdr

gratuluje ODWAGI by spotkać się z lochą i małymi

I oczywiście jak by ktoś poszukiwał to mam ciekawe namiary na PRV...w dobrych cenach

- OKIEN 3,4,5,6 komorowych w profilu REHAU

- DRZWI antywłamaniowych w klasie "C" z kasetonem z Dębu

PISZCIE BO WKRÓTCE ZNIKNIE MI INTERNET a nie wiem na jak długo

mam też sporo namiarów na elektryków,hydraulików,tynkarzy,do wylewek,do kuchni,dekarzy i takich tam.......

POZDRO. :wink:

Witam wszystkich

Mam pytanko o koszt dachu , bo nie wiem czy to dużo czy mało, niestety mój cieśla mi nawalił, a inni chcą 50 zł od metra dachu za zrobienie więźby i pokrycie dachu z obróbką + okna dach i rynny.

Powiedzcie mi czy to dobra cena.

Jeśli się tylko zanją na robocie to dobra cena. Nawet jeśli dach jest w miarę prosty.

Samo pokrycie w dachu przez firmy polecane przez składy kosztuje około 50zł.

Mago my jeszcze opaski nie robimy, ale myślałam o marmolicie.

pozdrawiam

G.

A na czym marmolit ?Co pod spodem?Coś musi być pod...... :-?

Cenowo na pewno najtaniej

Chyba że żle mnie zrozumiałaś,Dół budynku czyli cokół mam z marmolitu teraz chodzi o to co wokoło na ziemi.Kostka droga i ułożenie też :cry: :cry: :cry:

Witam wszystkich

Mam pytanko o koszt dachu , bo nie wiem czy to dużo czy mało, niestety mój cieśla mi nawalił, a inni chcą 50 zł od metra dachu za zrobienie więźby i pokrycie dachu z obróbką + okna dach i rynny.

Z ułożeniem więżby to też mi się wydaje,że cena możliwa.Ceny za pokrycie dachu na gotowo od 15-20zł za m2 plus podobnie za mert bieżący obróbek blacharskich

Dziobi

Zdjęcia super :) :) :)

Paweł i Renia jeśli macie takie fajne namiary to dawajcie hurtem niech wszyscy korzystają, a jeśli z jakichś względów nie chcecie tak otwarcie to ja proszę hurtem na priva.

Pewnie przydadzą mi się w przyszłym roku, wreszcie!

Melduję, że pozwolonko i dziennik budowy mam :D

Smutno będzie bez Was na forum, bo zauważyłam, że zawsze służycie radą potrzebującym.

Witam wszystkich

Z ułożeniem więżby to też mi się wydaje,że cena możliwa.Ceny za pokrycie dachu na gotowo od 15-20zł za m2 plus podobnie za mert bieżący obróbek blacharskich.

U nas skończyli foliować dach, kładą dachówkę nie wiem ile za to bo to jeszcze w ramach zbywcy. Myśmy zazyczyli sobie od razu obróbke blacharską - 15 zł/m2, a za orynnowanie dachu zazyczyli sobie dekarze 45 zł/m2- przyznam że nie wiem czy się targować??????????????

Dziki przecudne, rozumiem że loszka przyzwyczajona do ludzi i wręcz chwali się dziecmi :)

Ruda1! jesteśmy sąsiadkami, odlądałam zdjęcia Twojego domku, mój to ten na działeczce ogrodzonej tasmą "policyjną" przy "metce" :-)))) z ogrodu możemy machac do siebie :)

Ruda1! jesteśmy sąsiadkami, odlądałam zdjęcia Twojego domku, mój to ten na działeczce ogrodzonej tasmą "policyjną" przy "metce" :-)))) z ogrodu możemy machac do siebie :)

O! Witam Sąsiadkę! Codziennie podziwiamy zawrotne tempo na Waszej budowie. To kiedy przeprowadzka? :wink:

A tak przy okazji dodam, że koło nas też chadzają dziki, a wczoraj odwiedziła nas nawet wiewiórka, że o kurach sąsiadki nie wspomnę :wink: