mik99 29.07.2007 10:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 Kochani,szukam namiarów na nawadnianie systemowe w ogrodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregor2 30.07.2007 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 witam klubowiczów potrzebuję namiarów na ekipę wykonującą ocieplenia poddasza. Możecie kogoś polecić? Ile płaciliście za m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wieslawpyza 30.07.2007 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 Mogę polecić sprawną ekipę z Bieszczad wykonującą tynki gipsowe maszynowo.Efekt pracy można podejrzeć u mnie w Chotomowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris19 01.08.2007 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Kochani, szukam namiarów na nawadnianie systemowe w ogrodzie. Ja też jestem zaiteresowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enickman 02.08.2007 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 Strasznie suche ostatnio to forum: Szukam ...Poszukuję ...Wysłałem na RPIV ... Istotnie przydałoby się je trochę nawodnić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Peter74 02.08.2007 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 Istotnie przydałoby się je trochę nawodnić Moze nie w kwestii nawadniania doslownie, ale... Enickman, pamietasz kiedys rozmawialismy ze oferowano mi dzialke z tego samego podzialu co Twoja. Chcialem ja kupic dla pieknych debow, ktore tam rosly. Pare dni temu odwiedzilem tę okolice, zeby podpatrzec budowe domu (buduje identyczny jak ten w surowym zamknietym po lewej) i upsss... po debach ani sladu . Wlasciciel jednym ruchem zrobil sobie z dzialki pustynie. Pomijajac kwestie formalne, bo chyba nie kolidowaly z budowa domu, a w takich przypadkach jest zgoda gminy na wycinke, to moim zdaniem dzialka duzo stracila. Co o tym myslisz? Pzdr Peter74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enickman 02.08.2007 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 Nie wiem o jakim stanie mówisz, bo jeszcze przed sprzedażą właściciel dużej działki wyciął sporo drzew (nie wiem czemu, może się bał, że inni będą się bali kupić z drzewami? może chciał uszczknąć jeszcze drewno na opał w swoich szklarniach?) - ma zresztą teraz sporo do posadzenia Co do dalszego wycinania drzew po zakupie, to z tego co mi mówił nowy właściciel, to kolidowały - były w obrysie domu (przynajmniej jeden był na pewno), myślę, że inaczej nie dostaliby pozwolenia. Pamiętaj także, że drzewo to nie tylko pień, ale i korzenie, więc nie wystarczy, że stoi metr od obrysu. Ja na swojej działce (zaczynam w przyszłym roku) mam jeden dość duży dąb rosnący dokładnie przy granicy działki. Z moją budową kolidować on raczej nie będzie (ale nie wiem jak to jest z korzeniami takiego dębu - jak daleko sięgają), ale sam też mam dylemat:Z jednej strony to duże rozłożyste drzewoZ drugiej strony rośnie dokładnie od południa i rzuca cień dokładnie na miejsce gdzie będę miał okna salonu Nie wiem, też, co w przypadku gdy będzie przeszkadzało sąsiadowi - w końcu pien jest po mojej stronie, korzenie nie do końca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Peter74 03.08.2007 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 Nie wiem o jakim stanie mówisz... Jak mi oferowano ta pierwsza od drogi to byl jeden dab na srodku (ciagle stoi) i dwa duzo wieksze na granicy, ale przynajmniej tak jak pokazywala agentka granice dzialki, deby przynalezaly jeszcze do pierwszej. Rozmawialem ze znajoma, ktora pracuje w firmie developerskiej i czesto ma do czynienia z wycinaniem lub przesuwaniem drzew. Zawsze podkresla, ze drzewa to b. duzy atut dzialki. Usuniecie tego dabu na srodku pierwszej dzialki wycenila na 82 tys. . albo probe w gminie. Na poczatku sie z tego smialem dopoki nie sprawdzilem i faktycznie ceny urzedowe sa powalajace. Co do korzeni, to chyba mozna sobie z nimi jakos poradzic, bo czesto widuje duze deby nawet 2-3 m od domu. Najgorzej z ta strona poludniowa tu Ciebie rozumiem, ale akurat wlasciciel drugiej dzialki mial je od polnocnego- wschodu wiec nie najgorzej. Jak wybral tak ma... , Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manykes 05.08.2007 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2007 Witam po dłuższej przerwie (budowałem , i nadal buduję i końca nie widzę ), jestem na etapie krycia dachu, w tym tygodniu ma być koniec , w międzyczasie robię elektrykę z bratem , mam kilka pytań do miłych forumowiczów: mam problem ze znalezieniem , tanich dobrych okien, ponadto czeka mnie zakup większej ilości wełny i płyt g/k, możecie coś polecić.........? Ponadto SOLID się do mnie dobija, ile może kosztować instalacja alarmowa......? P.S. Buduję w Janówku 1 Pozdrawiam wszystkich i czekam na namiary............. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tinus i Linka 05.08.2007 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2007 Ponadto SOLID się do mnie dobija, ile może kosztować instalacja alarmowa......? P.S. Buduję w Janówku 1 Pozdrawiam wszystkich i czekam na namiary............. Nie jest to proste - określenie kosztów instalacji alarmowej. W zależności od ilości centralek, czujników, itp.. Abonament miesięczny - i to jest jedyne pewne - 70 pln/netto. Instalacja od około 1500 wzwyż. Tak sądzę - - jak chcesz mam namiar na handlowca który mnie obsługiwał (i innych na tym forum) - konkretny gość. Dam namiar to sam sie przekonasz. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manykes 06.08.2007 01:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 Dzięki za zainteresowanie i proszę o ten namiar...... pozdrawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enickman 06.08.2007 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 Kiedy ostatnio było jakieś spotkanie grupowe?Wiem, że "starzy" wyjadacze znają się dobrze i spotykają się czasami one-on- oneAle ja jestem nowy, mam jeszcze zapał, a ponieważ zaczynam budowę dopiero w przyszłym roku, to chociaż bym sobie pogadał z kimś o budowaniu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tinus i Linka 06.08.2007 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 Dzięki za zainteresowanie i proszę o ten namiar...... pozdrawiam... Zapodaje ogólnie - może ktoś potrzebuje: Rafał Cendrowski: 600-461-701 handlowiec Solid pozdro t. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris19 06.08.2007 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 Witam po dłuższej przerwie (budowałem , i nadal buduję i końca nie widzę ), jestem na etapie krycia dachu, w tym tygodniu ma być koniec , w międzyczasie robię elektrykę z bratem , mam kilka pytań do miłych forumowiczów: mam problem ze znalezieniem , tanich dobrych okien, ponadto czeka mnie zakup większej ilości wełny i płyt g/k, możecie coś polecić.........? Ponadto SOLID się do mnie dobija, ile może kosztować instalacja alarmowa......? P.S. Buduję w Janówku 1 Pozdrawiam wszystkich i czekam na namiary............. Okna JEZIERSKI w systemie SCHUCO okucia WINKHAUS szyba P4/U 0.7/okno całe U 1.0/ kolor 2 stronny montaż oczywiście na 7% firma LUKAPLAST ul.Redytowa 48 022-837-49-58 / 0501-159-302 można się powołać na Krzysztofa z Bieszczadzkiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris19 06.08.2007 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 Zostało jeszcze ponad 300 naprawdę extra stępli 3 - 3,08m Do odbioru w przyszłym tygodniu. Cena 3 pln Aha do odbioru teraz 50 pustaków teriva cena do uzgodnienia _________________ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 06.08.2007 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 W związku z zaistaniałą sytuacją pilnie poszukuję namiarów na dobrych, tanich glazurników z wolnymi terminami od zaraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 06.08.2007 15:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 Kiedy ostatnio było jakieś spotkanie grupowe? Wiem, że "starzy" wyjadacze znają się dobrze i spotykają się czasami one-on- one Ale ja jestem nowy, mam jeszcze zapał, a ponieważ zaczynam budowę dopiero w przyszłym roku, to chociaż bym sobie pogadał z kimś o budowaniu ... ciekawa propozycja, może pierwszy tydzień września w piątek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 06.08.2007 15:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 Kochani, szukam namiarów na nawadnianie systemowe w ogrodzie. Ja też jestem zaiteresowany no i co? po wakacjach może, ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wieslawpyza 06.08.2007 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 W związku z zaistaniałą sytuacją pilnie poszukuję namiarów na dobrych, tanich glazurników z wolnymi terminami od zaraz Jeśli tanio ,to napewno nie w dobrym wykonaniu-zemści to się to za jakiś czas i może się okazać ,że trzeba wydać jeszcze raz tyle. Pewien inwestor zatrudnił fachowców z rosji/ukrainy do tynków ,bo wychodziło bardzo tanio,i wyjechał na urlop. Po powrocie był bardzo zadowolony z wykonania prac,zapłacił i się rostali,ale przyszła kolej na podłaczenia elektryczne,elektryk walczył połowę dnia ,żeby znależć usterkę ,bo nie było prądu w instalacji;okazało się ,że ci fachowcy zerwali całą instalację i sprzedali na złom,a w ścianach wystawały końcówki kabli.Każdy napewno sobie wyobraża jakie to straty czasu i pieniędzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazia111 06.08.2007 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 Witam po dłuższej przerwie..... widzę, że ktoś poszukuje glazurnika.... nie wiem, co jest, ale z glazurnikami jest ciężko. Mam jednego, sprawdzonego, ale "wlecze" się niesamowicie. Czekamy i czekamy, aż skończy i nic. po drodze byliśmy umówieni jeszcze z jednym, ale w końcu nie przyszedł. do kolejnego umowionego dodzwonić się nie mogę.... Na szczęście już glazura uffff..... pozdrawiam G. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts