marnia 27.09.2007 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 UWAGA, UWAGA wszystkich, którzy chcą rozpocząć swoją przygodę z wlasną budową w tym lub przyszlym roku w okolicy Warszawy (Targówek, Białołęka), legionowo, Nieporęt, Marki - proszę o kontakt [email protected]. Może stworzymy tzw spóldzielnię?? Czy ktoś z forumowiczów ma jakieś doświadczenie w tym temacie. Prosze o opinie, porady ... Pozdrawiam mar.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 27.09.2007 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 Czy to wogóle dobry pomysł ? ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 27.09.2007 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 Czy to wogóle dobry pomysł ? ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enickman 27.09.2007 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 No a osso chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 27.09.2007 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 No a osso chodzi? O TOM SPÓŁDZIELNIEM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolek68 27.09.2007 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 Mam pytanko!!! Za miesiąc zaczynamy budowę domku no i jest "problema" i to duża, nasza brygada(ta co miała to zrobić) niestety nie wyrobi się czasowo, a nam zależy bardzo (oczywiście w granicach cenowego rozsądku) by zacząć w październiku. Może u WAS coś będzie wolnego do stanu surowego, rejon Jabłonna Nowy Dwór Maz. Proszę pomóżcie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARSYLIAA 28.09.2007 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 Witaj MARSYLIAA Pięknie Wam domek rośnie. Co prawda z Panem Michałem nie(stety) ubiłam interesu ale sporo z nim rozmawiałam i polecam. Natomiast nie polecam jego forumowej konkurencji - Statka. Szczególnie jeśli dachówkę masz zamiar kupić jeszcze w tym roku witaj Olena ! rośnie rośnie tylko obawiamy się, że nie zdążymy w tym roku znaleźć wolnej / sprawdzonej / ekipy do dachu a nie chcemy kłaść desek i papy , ale mamy nadzieję że uda nam się znaleźć jakieś rozwiązanie , a co miałaś na myśli ?: ... Szczególnie jeśli dachówkę masz zamiar kupić jeszcze w tym roku... AsiaIAdam dzięki za informacje, a jaka ekipa kładła Wam dach, też od p.Michała? pozdrawiam MARSYLIAA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris19 28.09.2007 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 • polecam elektryka, bardzo dobrze wykonał u mnie dość trudną instalację po bardzo przystępnej cenie wykonuje też instalacje odkurzacza centralnego i klimatyzacji Piotr Modzelewski 602 835 207 http://images24.fotosik.pl/85/def953bf74c734dfm.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olena 28.09.2007 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 a co miałaś na myśli ?: ... Szczególnie jeśli dachówkę masz zamiar kupić jeszcze w tym roku... Dachówkę miałam wyliczoną przez tego pana, kupiłam ją w grudniu - chłopaki od razu kładli. Okazało się, że mam ponad paletę dachówki za dużo. Nie nalezała do tanich - to ok. 1 tys zł. W marcu zadzwoniłam do Statka, że mam za dużo dachówki i chcę zwrócić całą paletę. Okazało się to niemożliwe bo "rok jest już zamknięty" Dlatego - ponieważ jest już końcówka roku - nie polecam PS Wpadnijcie kiedyś po sąsiedzku, miło by było poznać się osobiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
levior 28.09.2007 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 hej, szukam ludzi do wykonania ogrodzenia. de facto do oszalowania, zalania podmurowki i slupkow. row juz wykopany okolo 150 metrow. od zaraz. jesli macie kogos, please o przekazanie kontaktu -> 602 230 559. pozdr, pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tinus i Linka 28.09.2007 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 • polecam elektryka, bardzo dobrze wykonał u mnie dość trudną instalację po bardzo przystępnej cenie wykonuje też instalacje odkurzacza centralnego i klimatyzacji Piotr Modzelewski 602 835 207 [/url] Posłuchajcie, ciężko bym zgrzeszył jak bym nie zabrał glosu. Jestem pod dużym wrażeniem. Gość na poziomie, robota znakomita, jakość i termin. Podejście do roboty jakich mało. POLECAM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jeden z nielicznych jakich mogę polecić. Nie decydujcie się na nikogo innego (brzmi jak część kampanii ) Ale to prawda - polecam pełną gębą. Cena przystępna, system płatności elastyczne. No naprawdę nie mogę nic złego powiedzieć ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 29.09.2007 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2007 Mam pytanko!!! Za miesiąc zaczynamy budowę domku no i jest "problema" i to duża, nasza brygada(ta co miała to zrobić) niestety nie wyrobi się czasowo, a nam zależy bardzo (oczywiście w granicach cenowego rozsądku) by zacząć w październiku. Może u WAS coś będzie wolnego do stanu surowego, rejon Jabłonna Nowy Dwór Maz. Proszę pomóżcie!!! Najlepiej pojeździć po budowach i popytać czy jakaś ekipa nie ma luzu. Ja tak robię i znalazłem parę ekip bardzo ciekawych, ładnie murowali ściany, ale ... niestety na przyszły rok. Wychodząc z pytaniem : 1./ stan surowy w tym roku - cena wynosiła (domek 160m) 55-70tyś. 2,/ Chce rozpocząć w przyszłym roku na wiosnę cena (oczywiście inne ekipy, ale cena na dzień dzisiejszy) zamykała sie w 40 tyś. Mów, że chcesz w przyszłym roku, a jak otrzymasz cenę pytaj o ten rok, czy mają wolne. Ja chcę zrobić teraz fundamenty, zobaczymy czy sie da. Pozdr.. mar.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 29.09.2007 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2007 PROŚBA.CZY KTOŚ MIAŁ PRZYJEMNOŚĆ LUB NIEPRZYJEMNOŚC KORZYSTANIA Z USŁUG :1./ P.ANDRZEJA SŁOWIKA ( lub SŁOWIKOWSKIEGO), 2./ Krzysztofa Kalinowskiego, 3./ PAWEŁ DĘBSKI ze SKIERNIEWIC POZDRAWIAMmar... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARSYLIAA 29.09.2007 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2007 a co miałaś na myśli ?: ... Szczególnie jeśli dachówkę masz zamiar kupić jeszcze w tym roku... Dachówkę miałam wyliczoną przez tego pana, kupiłam ją w grudniu - chłopaki od razu kładli. Okazało się, że mam ponad paletę dachówki za dużo. Nie nalezała do tanich - to ok. 1 tys zł. W marcu zadzwoniłam do Statka, że mam za dużo dachówki i chcę zwrócić całą paletę. Okazało się to niemożliwe bo "rok jest już zamknięty" Dlatego - ponieważ jest już końcówka roku - nie polecam PS Wpadnijcie kiedyś po sąsiedzku, miło by było poznać się osobiście dzięki za zaproszenie, ale Ty też jesteś u nas mile widziana, wpadaj w każdej chwili ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolek68 30.09.2007 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2007 stan surowy w tym roku - cena wynosiła (domek 160m) 55-70tyś. To jest cena chyba +materiały!? Widzę że chyba wyślę męża na przeszkolenie i sam postawi. Za taką kasę tylko rękawy podwinąć i "wio"! Normalnie serce mnie boli jak czytam ile ludzie płacą za postawienie domu, a gdzie jeszcze wykończenie. Generalnie potrzebuję dobrego majstra, który "palcem pokaże" co i jak (głównie żeby zacząć) i wezmę męża i ludzi z naszej firmy. Jak postawią stan surowy to reszta to "bułka z masłem". Tylko gdzie takiego "ludzia" znaleźć??? Gdzie nie trafię to mają brak czasu albo wszyscy albo nikt. Tragedia, jeden taki gość powiedział że zajrzy po niedzieli to może coś wykroi dla nas!!! Kiedyś słyszałam że stan surowy powinien być tańszy od wykończenia, ale terez nie mam już tej pewności!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 01.10.2007 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2007 Jolek68 majster z ekipą to koszt 30 - 40 tyś. Jak masz możliwość znalezienia ludzi , to trzeba pojeżdzić po budowach w okolicy i poszukać samego majstra. Ogólnie majstrowie mają kłopot z ludżmi do pracy. Objechałem trochę budów i jest to temat, który często sie pojawia w rozmowie. Byłem na budowie, gdzie majster był wk..., bo mu nie przyszli pracownicy. Słowa podwyżka lub nie przychodzę i ... nieprzyszli. Pomocnicy i tak często nie mają wiele doświadczenia z budowami, a i sami majstrowie są często byle jacy. Widać to po ścianie i porządku na budowie. Tu gdzie ściana jest ładna, równa, Ci kosztują inaczej. Chociaz to nie reguła. Ale ogólnie na przyszły rok można znależć ekipę do 40tyś za stan surowy z więźbą . Pozdr.. mar.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolek68 01.10.2007 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2007 Jolek68 Ale ogólnie na przyszły rok można znależć ekipę do 40tyś za stan surowy z więźbą . Pozdr.. mar.. Ludzi do pracy to mamy swoich ale domów nie stawiają tylko je remontują lub wykańczają(chociaż tu trochę zaoszczędzę ). Faktycznie brakuje myślących ludzi do pracy i taki jeden majster powiedział że jak mu pomożemy to on coś pomyśli... Tylko ja nie mam czasu aż on "pomyśli" cwaniaczek jeden, ja mogę zebrać swoich ludzi(mogą też być pomocnikami na budowie) i z dwóch "kumatych" murarzy i zacząć u siebie, o!!! Tylko ci murarze to są ostatnio nieuchwytni czasowo i pomyśleć że zima idzie. Ale nic to, poszukam to i znajdę, spoko!!! Dochodzę do wniosku że chyba się "dokształcę" i wezmę za budowę domów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 02.10.2007 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 zawszeć to fach w ręku, czego nigdy za wiele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manykes 07.10.2007 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 Witam po dłuższej przerwie proszę o namiary dobrej ekipy do ogrodzenia , ocieplenia dachu,wylewek i tynków Pozdrawiam wszystkich........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carpedijem 08.10.2007 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Witam po dłuższej przerwie proszę o namiary dobrej ekipy do ogrodzenia , ocieplenia dachu,wylewek i tynków Pozdrawiam wszystkich........ Wylewki: Żułtak Darek (Domex Pomiechówek) 602275274 Jestem z nich naprawdę zadowolona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts