kris19 28.10.2007 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2007 witam, poszukuję pilnie kogoś, kto z pomocą łopat i taczek rozplantuje mi ziemię wokół domu. Miejsce - Warszawa Białołęka, ul. Płochocińska. Działka z domem i garazem łącznie 980m2. Bardzo Was proszę o namiary. Pozdrawiam wszystkich budujących. Tez mi się przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 29.10.2007 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 PILNE!!WODOCIĄG I WSPÓLNA DROGA.10 współwłaścicieli drogi wyraziło zgodę na wodociąg, zlecili i zakupili projekt nitki głównej (w drodze). Niestety 4 się ostatnio wycofało (wszyscy z 1 rodziny), że teraz brak kasy. Wygląda to tak, jakby czekali na wykonanie wodociągu, a później się tylko do niego podepną bez ponoszenia kosztów. Czy jest to możliwe ?Czy wodociąg jest własnościa inwestorów?? Jak prawnie się zabezpieczyć, aby nie mogli oni podłączyć się do wodociągu bez zgody inwestorów wodociągu??Chodzi o zagwarantowanie nam (w razie podłączenia) zwrotu części poniesionych kosztów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tinus i Linka 29.10.2007 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 PILNE!! WODOCIĄG I WSPÓLNA DROGA. 10 współwłaścicieli drogi wyraziło zgodę na wodociąg, zlecili i zakupili projekt nitki głównej (w drodze). Niestety 4 się ostatnio wycofało (wszyscy z 1 rodziny), że teraz brak kasy. Wygląda to tak, jakby czekali na wykonanie wodociągu, a później się tylko do niego podepną bez ponoszenia kosztów. Czy jest to możliwe ? Czy wodociąg jest własnościa inwestorów?? Jak prawnie się zabezpieczyć, aby nie mogli oni podłączyć się do wodociągu bez zgody inwestorów wodociągu?? Chodzi o zagwarantowanie nam (w razie podłączenia) zwrotu części poniesionych kosztów. O masz Ci los, ale temat !! No właśnie, ciekawe.... Ja się podepne z tematem bardziej prozaicznym. OGRODZENIE. Czy "dołączający" ma obowiązek zapłacić za 1/2 istniejącego ogrodzenia ? (pomijam względy sąsiedzko/moralne) BTW - a może by tak założyć sp ółdzielnie wodociągową ?? Nie mam pojęcia jak to się ma prawnie - tak po prostu wpadło mi do głowy... Jakoś prawnie ogarnąć tą inwestycję - będzie ona własnością spółdzielni - wtedy każdy "przyłączający" będzie musiał zapłacić (i to nie tylko zwrot kosztów - tylko ceną umowną ) Sa nie wiem - ale temat ciekawy......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ricardo1 31.10.2007 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 Witamy wszystkich serdecznie po dłuższej przerwie Stan surowy mamy już za sobą Momentami było ciężko ale warto się troszkę pomęczyć a efekt można zobaczyć w naszej galerii ze zdjęciami z budowy. W chwili obecnej poszukujemy ekip do wykończeniówki aby na wiosnę ruszyć z kopyta i choinkę ubrać w nowym domku Prosimy o namiary na dobrych fachowców od tynków cementowo-wapiennych. Kontakty na pozostałe ekipy od wykończeniówki również mile widziane Z góry wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mago 31.10.2007 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 Ricardo Poleciało na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tinus i Linka 02.11.2007 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 Witam, jeszcze przed zima chcę wkopać szambo - czy możecie mi coś/kogoś polecić.Nie chodzi o fizyczne wkopanie ale o samo szambo.Plastikowe ? Betonowe ? Jak duze ? Dzieki za info.pzdrt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carpedijem 02.11.2007 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 Witam, jeszcze przed zima chcę wkopać szambo - czy możecie mi coś/kogoś polecić. Nie chodzi o fizyczne wkopanie ale o samo szambo. Plastikowe ? Betonowe ? Jak duze ? Dzieki za info. pzdr t szamba betonowe - Kucharski Mariusz 602325904 ja mam 10m3. polecam. sprawnie, zgodnie z umową, nikt na nikogo nie musiał czekać. u mnie była full opcja - czyli łącznie z wkopaniem i podłączeniem do budynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tinus i Linka 02.11.2007 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 Witam, jeszcze przed zima chcę wkopać szambo - czy możecie mi coś/kogoś polecić. Nie chodzi o fizyczne wkopanie ale o samo szambo. Plastikowe ? Betonowe ? Jak duze ? szamba betonowe - Kucharski Mariusz 602325904 ja mam 10m3. polecam. sprawnie, zgodnie z umową, nikt na nikogo nie musiał czekać. u mnie była full opcja - czyli łącznie z wkopaniem i podłączeniem do budynku. Dzieki, dzieki, :-* Ma ktoś inne doświadczenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruda1 02.11.2007 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 barbamama Sąsiadko czy Ty w ogóle czytujesz priv? Jakie piękne cacko pojawiło się na Waszym dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
APS 105 04.11.2007 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2007 Witamy wszystkich serdecznie po dłuższej przerwie Stan surowy mamy już za sobą Momentami było ciężko ale warto się troszkę pomęczyć a efekt można zobaczyć w naszej galerii ze zdjęciami z budowy. W chwili obecnej poszukujemy ekip do wykończeniówki aby na wiosnę ruszyć z kopyta i choinkę ubrać w nowym domku Prosimy o namiary na dobrych fachowców od tynków cementowo-wapiennych. Kontakty na pozostałe ekipy od wykończeniówki również mile widziane Z góry wielkie dzięki Ja jeszcze nie mam dachu, ale w tym tygodniu zaczynają więźbę. Plan na następny rok podobny, WIĘC RÓWNIEŻ PROSZĘ O NAMIARY NA EKIPY OD WYKOŃCZENIÓWKI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbamama 04.11.2007 23:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2007 barbamama Sąsiadko czy Ty w ogóle czytujesz priv? Jakie piękne cacko pojawiło się na Waszym dachu ruda Sąsiadko .... w ogrodzie też się pojawiło i przed ogrodem.... z tego względu jedyne co czuję to nogi bo od piątku do niedzieli w kaloszach siedziały....... Odzipnę to napiszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruda1 05.11.2007 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 barbamama OK. Właśnie widziałam jak sąsiedzi się wyizolowali Też bym tak chciała ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur i Madzia 07.11.2007 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2007 Witam, Mam prośbę o wszelkie informacje na temat współpracy z panem M. Przyborowskim. Zastanawiamy się nad podjęciem wspolpracy z tym wykonawcą. Wszelkie spostrzeżenia będą dla nas cenne Pozdrawiam. M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorzleg 10.11.2007 23:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2007 Podnoszę Nas w górę.....Od czasu do czasu ale czytamPozdrowienia dla wszystkich Grupowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ricardo1 12.11.2007 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 Witajcie Mam pytanie, gdzie umieściliście lub planujecie umieścić hydrofor w waszych domkach. U mnie kotłownia ma wspólną ścianę z salonem i hydraulik stwierdził że w salonie przez ścianę będzie go straszenie słychać. Czy naprawdę one są takie głośne, a może są jakieś nowe super ciche ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carpedijem 12.11.2007 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 Witajcie Mam pytanie, gdzie umieściliście lub planujecie umieścić hydrofor w waszych domkach. U mnie kotłownia ma wspólną ścianę z salonem i hydraulik stwierdził że w salonie przez ścianę będzie go straszenie słychać. Czy naprawdę one są takie głośne, a może są jakieś nowe super ciche ?? U mnie jest w piwnicy, i mimo że jest dość przyzwoity, to i tak go porządnie słychać, jak się jest w pomieszczeniu obok. A może w jakiś sposób wycisz ścianę między kotłownią a salonem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dziobi 13.11.2007 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 Witajcie Mam pytanie, gdzie umieściliście lub planujecie umieścić hydrofor w waszych domkach. U mnie kotłownia ma wspólną ścianę z salonem i hydraulik stwierdził że w salonie przez ścianę będzie go straszenie słychać. Czy naprawdę one są takie głośne, a może są jakieś nowe super ciche ?? Ja pod hydrofor przygotowałem specjalna wgłębienie w pomieszczeniu za garażem, które dodatkowo zabuduje aby zmniejszyć hałas. Innym rozwiązaniem jest umiejscowienie hydroforu poza domem. Można to zrobić w wpuszczonych w ziemię kręgach przy studni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ricardo1 13.11.2007 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 Witajcie Mam pytanie, gdzie umieściliście lub planujecie umieścić hydrofor w waszych domkach. U mnie kotłownia ma wspólną ścianę z salonem i hydraulik stwierdził że w salonie przez ścianę będzie go straszenie słychać. Czy naprawdę one są takie głośne, a może są jakieś nowe super ciche ?? Ja pod hydrofor przygotowałem specjalna wgłębienie w pomieszczeniu za garażem, które dodatkowo zabuduje aby zmniejszyć hałas. Innym rozwiązaniem jest umiejscowienie hydroforu poza domem. Można to zrobić w wpuszczonych w ziemię kręgach przy studni. No można umieścić na zewnątrz w kręgach. Tylko pytanie jaka będzie żywotność tego hydrofora, w wilgoci jaka tam będzie panowała to chyba długo nie pociągnie ?? A poza tym taki betonowy dekiel na środku działki to też chyba zbyt pięknie nie wygląda A może ktoś używa Hydrofora Grundfos MQ 3-45. Z tego co piszą podobnmo działa nie głośniej niż zmywarka http://www.sds.com.pl/images/obrazki/11077.jpg MQ 3-45 Kompletny system MQ jest kompletną jednostką składającą się z pompy, silnika, zbiornika membranowego, czujnika cisnienia i przepływu, sterownika i zaworu zwrotnego Sterownik uruchamia automatycznie pompę w momencie rozpoczęcia i wyłącza po zakończeniu rozbioru wody. Dodatkowo sterownik zabezpiecza pompę w przypadku zakłóceń. Pompa samozasysająca Max. wysokość ssania pompy MQ wynosi 8 m. Pompę przed uruchomieniem należy zalać wodą. Ułatwia to montaż i uruchomienie pompy oraz zapewnia niezawodne zasilanie w wodę, w instalacjach gdzie może wystąpić ryzyko suchobiegu i nieszczelności przewodu ssawnego. Niski poziom hałasu Dzięki konstrukcji hydraulicznej i wewnętrznemu chłodzeniu praca pompy jest bardzo cicha i można ją montować na zewnątrz i wewnątrz budynków. Co o tym myślicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nieosiagalny 14.11.2007 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 Witajcie! Wprawdzie zamierzam budować po innej stronie Warszawy (Dębe Wielkie) to los rzucił mnie na jakiś czas do Olszewnicy. Pomyślałem, że gdzie jak gdzie, ale w tym temacie najłatwiej będzie rozglądnąć się za obrymi fachowcami. Otóż potrzebuję gościa do białego montażu i układania glazury. Najlepiej sprawdzonego, który wykona swoją pracę porządnie. Przeglądałem ostatnie kilka stron tego tematu i nie znalazłem więc postanowiłem napisać. Bardzo proszę o pomoc. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nieosiagalny 16.11.2007 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 Witajcie! Wprawdzie zamierzam budować po innej stronie Warszawy (Dębe Wielkie) to los rzucił mnie na jakiś czas do Olszewnicy. Pomyślałem, że gdzie jak gdzie, ale w tym temacie najłatwiej będzie rozglądnąć się za obrymi fachowcami. Otóż potrzebuję gościa do białego montażu i układania glazury. Najlepiej sprawdzonego, który wykona swoją pracę porządnie. Przeglądałem ostatnie kilka stron tego tematu i nie znalazłem więc postanowiłem napisać. Bardzo proszę o pomoc. pozdrawiam. Czy naprawdę nikt z Was nie ma namiaru na żadnego glazurnika? Naprawdę mi jest potrzbny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts