Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Chotomów Grupa

mik99

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Witam,

Zostały mi po budowie dwie rzeczy i chcę się ich pozbyć.

DRABINA - wykonana z dwóch krokwii z 10 szczeblami. Wysokość drabiny ok. 4,5 m. Nam służyła jako "schody" na poddasze. Teraz mamy normalne schody i drabinkę oddam w dobre ręce :)

KIBELEK - czyt. sławojka czy jakoś tak. Kibelek zbity z desek, posiada drzwi bez wyciętego serduszka ;) No i ma półkę z dziurką ;)

Jeżeli ktoś ma ochotę to zabrać to zapraszam. Transport zapewnia odbierający. Drabina i kibelek są w Legionowie.

Proszę o kontakt pod nr: 509 450 251 w godz. 8-21

POZDR

Uwaga !!!

DOSKONAŁY CIESLA Z KILKUDZIESIECIO - LETNIM DOŚWIADCZENIEM MA TERAZ WOLNY TERMIN I CHETNIE WYKONA WIĘŹBĘ DACHOWĄ

WARSZAWA - BIAŁOŁĘKA I OKOLICE, MARKI, NIEPORET, KĄTY, LEGIONOWO, CHOTOMÓW I INNE PEWNIE TEŻ

KONTAKT 504 009 293

SERDECZNIE POLECAM

U MNIE I U INNYCH FORUMOWICZÓW WYKONAŁ KAWAŁ DOBREJ ROBOTY

CO MOŻNA ZOBACZYĆ W DZIENNIKU LUB NA ZYWO

stan surowy w tym roku - cena wynosiła (domek 160m) 55-70tyś.

To jest cena chyba +materiały!? :o

Widzę że chyba wyślę męża na przeszkolenie i sam postawi. Za taką kasę tylko rękawy podwinąć i "wio"! :D

Normalnie serce mnie boli jak czytam ile ludzie płacą za postawienie domu, a gdzie jeszcze wykończenie. :o

Generalnie potrzebuję dobrego majstra, który "palcem pokaże" co i jak (głównie żeby zacząć) i wezmę męża i ludzi z naszej firmy. Jak postawią stan surowy to reszta to "bułka z masłem". Tylko gdzie takiego "ludzia" znaleźć???

Gdzie nie trafię to mają brak czasu albo wszyscy albo nikt. Tragedia, jeden taki gość powiedział że zajrzy po niedzieli to może coś wykroi dla nas!!! :wink:

Kiedyś słyszałam że stan surowy powinien być tańszy od wykończenia, ale terez nie mam już tej pewności!!!

O Jezusie! Ceny kosmiczne!!! Umawiałem się z ekipą w kwietniu na wykonanie domu 140m2. Zakres:

- fundamenty (bez kopania, miałem koparkę)

- ściany nośne i działowe

- taras zewnętrzny i schody wraz z murkami i przypory

- strop monolityczny wyszalowanie i zalanie (zbrojenie w moim zakresie)

- więźba dachowa

Zapłaciłem 20 tys.

Fachowiec może starej daty bez takich narzędzi dla mnie podstawowych jak niwelator a potrafił wyprowadzić fundamenty pod ściany z różnicą +/- 3cm w poziomie. Wszystko proste. Znajomi przyjeżdżają, chwalą i porównują ze swoimi budowami.

Tej samej ekipie zleciłem pokrycie dachu 260m2 kopertowy trochę skomplikowany kpl. tj:

- pełne deskowanie

- "opapowanie"

- obróbki blacharskie kominów, koszy itd.

- orynnowanie

- pokrycie ostateczne gontem

Robota: 9 tys

Poszedłem po bandzie i robią też tynki (raczej skomplikowane ze względu na cokoły i opaski wokół okien, łuki) zew. tj.:

- ocieplenie styropianem + siatka + zaprawa

- gruntowanie

- tynk strukturalny silikatowy

cena: 25PLN/m2

Teraz ocieplają mi poddasze i ani ja ani oni jeszcze nie wiemy za ile? ;-)

Majster zna się na rzeczy ale ma jeden drobny "polski" feler.

Ale oceniając po pracy to piątka z plusem a za ekonomię "6".

Chyba mamy farta!

Pozdrawiam

Darek (mąż nika.j)

stan surowy w tym roku - cena wynosiła (domek 160m) 55-70tyś.

To jest cena chyba +materiały!? :o

Widzę że chyba wyślę męża na przeszkolenie i sam postawi. Za taką kasę tylko rękawy podwinąć i "wio"! :D

Normalnie serce mnie boli jak czytam ile ludzie płacą za postawienie domu, a gdzie jeszcze wykończenie. :o

Generalnie potrzebuję dobrego majstra, który "palcem pokaże" co i jak (głównie żeby zacząć) i wezmę męża i ludzi z naszej firmy. Jak postawią stan surowy to reszta to "bułka z masłem". Tylko gdzie takiego "ludzia" znaleźć???

Gdzie nie trafię to mają brak czasu albo wszyscy albo nikt. Tragedia, jeden taki gość powiedział że zajrzy po niedzieli to może coś wykroi dla nas!!! :wink:

Kiedyś słyszałam że stan surowy powinien być tańszy od wykończenia, ale terez nie mam już tej pewności!!!

O Jezusie! Ceny kosmiczne!!! Umawiałem się z ekipą w kwietniu na wykonanie domu 140m2. Zakres:

- fundamenty (bez kopania, miałem koparkę)

- ściany nośne i działowe

- taras zewnętrzny i schody wraz z murkami i przypory

- strop monolityczny wyszalowanie i zalanie (zbrojenie w moim zakresie)

- więźba dachowa

Zapłaciłem 20 tys.

Fachowiec może starej daty bez takich narzędzi dla mnie podstawowych jak niwelator a potrafił wyprowadzić fundamenty pod ściany z różnicą +/- 3cm w poziomie. Wszystko proste. Znajomi przyjeżdżają, chwalą i porównują ze swoimi budowami.

Tej samej ekipie zleciłem pokrycie dachu 260m2 kopertowy trochę skomplikowany kpl. tj:

- pełne deskowanie

- "opapowanie"

- obróbki blacharskie kominów, koszy itd.

- orynnowanie

- pokrycie ostateczne gontem

Robota: 9 tys

Poszedłem po bandzie i robią też tynki (raczej skomplikowane ze względu na cokoły i opaski wokół okien, łuki) zew. tj.:

- ocieplenie styropianem + siatka + zaprawa

- gruntowanie

- tynk strukturalny silikatowy

cena: 25PLN/m2

Teraz ocieplają mi poddasze i ani ja ani oni jeszcze nie wiemy za ile? ;-)

Majster zna się na rzeczy ale ma jeden drobny "polski" feler.

Ale oceniając po pracy to piątka z plusem a za ekonomię "6".

Chyba mamy farta!

Pozdrawiam

Darek (mąż nika.j)

My jestesmy na etapie szukania ekipy. Prosze podaj kontakt do swoich murarzy. Bo nam te z którymi rozmawialiśmy podają nieziemskie ceny.

Pozdrawiam

Cześć erania. Nie mogę polecić żadnej ekipy, ale chciałam cię pozdrowić z Janówka. Też już niedługo. KOńczymy się wykańczać.

Witam zatem sąsiadkę.

Nie znam kompletnie nikogo z Janówka. Mój mąż pochodzi z Nowego Dworu i dlatego tu kupiliśmy działkę. Zaczynamy budowę wiosną, a wprowadzić chcemy się w 2009 r.

Pozdrawiam

Cześć erania. Nie mogę polecić żadnej ekipy, ale chciałam cię pozdrowić z Janówka. Też już niedługo. KOńczymy się wykańczać.

Witam zatem sąsiadkę.

Nie znam kompletnie nikogo z Janówka. Mój mąż pochodzi z Nowego Dworu i dlatego tu kupiliśmy działkę. Zaczynamy budowę wiosną, a wprowadzić chcemy się w 2009 r.

Pozdrawiam

No to już znasz. My na tą wiosnę już na pewno zamieszkamy. A w którym Janówku się budujecie?

Przygotowania do budowy w 2008 ruszają. Gdzie w okolicy Legionowa zaopatrywaliście się w więźbę ? Potrzebuję kilku namiarów.

Duży tartak może nie w okolicy ale dobrze zaopatrzony i w miarę tani, transport wo okolice Legionowa napewno możliwy (sam korzystałem)

Tartak - Marek Puścion - Płatkownica pomiędzy Brokiem i Sadownem

tel. 502242160, 608112632

pzdr

nika.j&mąż

Jednocześnie:

Przestrzegam przed firmą

Dach Profil

http://www.dachprofil.com.pl/

Są absolutnie nieprofesjonalni i niesłowni.

Oszukują i kombinują.

Na dobrą sprawę niespotkałem tak beznadziejnej i złodziejskiej firmy podczas całej mojej przygody z budowaniem domu.

Jeśli ktoś ma, miał z nimi kontakt lub zamierza mieć - szczegóły na priv.

PS: Powyższy tekst piszę już po opadnięciu emocji, jest w pełni wyważony i przemyślany. Biorę za niego pełną odpowiedzialność (moi prawnicy również)

Pozdrawiam

Witam,

Zostały mi po budowie dwie rzeczy i chcę się ich pozbyć.

DRABINA - wykonana z dwóch krokwii z 10 szczeblami. Wysokość drabiny ok. 4,5 m. Nam służyła jako "schody" na poddasze. Teraz mamy normalne schody i drabinkę oddam w dobre ręce :)

KIBELEK - czyt. sławojka czy jakoś tak. Kibelek zbity z desek, posiada drzwi bez wyciętego serduszka ;) No i ma półkę z dziurką ;)

Jeżeli ktoś ma ochotę to zabrać to zapraszam. Transport zapewnia odbierający. Drabina i kibelek są w Legionowie.

Proszę o kontakt pod nr: 509 450 251 w godz. 8-21

POZDR

KAPCIU!

Wielkie dzięki za drabinę!

Wreszcie zobaczyłam, co się dzieje na stropie!

Istne lądowisko dla helikoptera z radzieckim czołgiem!

Witam zatem sąsiadkę.

Pozdrawiam

witam i równiez pozdrawiam z Janówka, my na wiosnę też zaczynamy, jak zdążymy z papierkami ;-)