t0nn 05.12.2007 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2007 witam i równiez pozdrawiam z Janówka, my na wiosnę też zaczynamy, jak zdążymy z papierkami My właśnie kończymy załatwiać wszystkie papierki. Gdzie budujecie się w Janówku? Pozdrawiam My budujemy za kościołem w Janówku, niedaleko tzw. żwirowni a Wy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
erania 10.12.2007 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 witam i równiez pozdrawiam z Janówka, my na wiosnę też zaczynamy, jak zdążymy z papierkami My właśnie kończymy załatwiać wszystkie papierki. Gdzie budujecie się w Janówku? Pozdrawiam My budujemy za kościołem w Janówku, niedaleko tzw. żwirowni a Wy ? My na Zaciszu (tak nazywa się chyba ulica lub ta część Janówka gdzie mamy działkę). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carpedijem 10.12.2007 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 My na Zaciszu (tak nazywa się chyba ulica lub ta część Janówka gdzie mamy działkę). No to witam na Zaciszu i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
t0nn 10.12.2007 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 My na Zaciszu (tak nazywa się chyba ulica lub ta część Janówka gdzie mamy działkę). No to witam na Zaciszu i pozdrawiam A gdzie to Zacisze jest ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carpedijem 10.12.2007 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 My na Zaciszu (tak nazywa się chyba ulica lub ta część Janówka gdzie mamy działkę). No to witam na Zaciszu i pozdrawiam A gdzie to Zacisze jest ?? Zacisze jest przy stacji kolejowej. erania - byli u Was w zeszłym tyg o podpisy pod kanalizą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
erania 13.12.2007 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 My na Zaciszu (tak nazywa się chyba ulica lub ta część Janówka gdzie mamy działkę). No to witam na Zaciszu i pozdrawiam A gdzie to Zacisze jest ?? Zacisze jest przy stacji kolejowej. erania - byli u Was w zeszłym tyg o podpisy pod kanalizą? Na razie tam nie mieszkamy, więc nikt nie był. Ale może trzeba by było gdzieś się zgłosić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dziobi 17.12.2007 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2007 Jutro 18.12 o godzinie 11 ma być oddana do użytkowania obwodnica.Sądzę, że to dobra wiadomość dla tych, co już mieszkają i dla tych, co jeszcze się budują.Teoretycznie będzie mniejszy korek na skrzyżowaniu przy kościele jak się zmienią czasy zmiany świateł od strony Nowego Dworu Maz. http://www.jablonna.pl/index.php?cmd=aktualnosci&opt=pokaz&id=588 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-kriss- 21.12.2007 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 Marzeń o które warto walczyć. Radości, którymi warto się dzielić, przyjaciół z którymi warto być i nadziei bez której nie da się żyć. Życzę Wszystkim Wesołych Świąt i Szczęśliwego Nowego Roku, Krystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enickman 21.12.2007 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 Witam, Również przyłączam się do życzeń,ale mam też pytanie: Znacie kogoś kto zajmuje się wycinką drzew? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorzleg 22.12.2007 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2007 Witam GrupęTRADYCYJNIE ŻYCZĘ SPOKOJNYCH, WESOŁYCH ŚWIĄT BOŻEGO NARODZENIA A W NOWYM ROKU ZAKOŃCZENIA BUDOWY I PRZEPROWADZKI DO NOWEGO DOMU http://grzegorzleg.fm.interia.pl/gwiazdka.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carpedijem 22.12.2007 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2007 Wszystkiego najlepszego dla grupowiczów. Ciekawa jestem jak się mieszka tym, którzy się w tym roku wprowadzili. Czy już udało się zapomnieć o wszystkich problemach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
t0nn 22.12.2007 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2007 Witamy i dołączamy się do życzeń, wszystkiego najlepszego dla grupowiczów !! http://www.tonnelier.republika.pl/kartka/kartka.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorzleg 23.12.2007 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2007 Wszystkiego najlepszego dla grupowiczów. Ciekawa jestem jak się mieszka tym, którzy się w tym roku wprowadzili. Czy już udało się zapomnieć o wszystkich problemach? Co prawda wprowadziłem się w 2005 we wrześniu ale problemy zawsze będą bo przecież nie ma tak, że nic już nie można poprawić albo ulepszyć. Większość wprowadza się, gdy jeszcze nie wszystko jest urządzone no chyba, że się ma nieograniczoną kasę albo kupuje się domek pod klucz. A starczy sobie, przypomieć jaka piękna była zima 2005/2006 a ile radości z odśnieżania..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris19 23.12.2007 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2007 By Wam wszystko pasowało, by kłopotów było mało, byście zawsze byli zdrowi, by problemy były z głowy, by się wiodło znakomicie, by szczęśliwe było życie! http://www.wrss.mse.agh.edu.pl/mse2/images/gfx/366.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
t0nn 26.12.2007 23:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2007 Witam serdecznie grupowiczów, Mam do was ogromną prośbę, jesteśmy z żoną w trakcie załatwiania formalności przepisywania na nas działki, na której zamierzamy na początku roku 2008 zacząć budowę. Lokalizacja budowy: Janówek (za kościołem – info dla sąsiadów) Chcielibyśmy zacząć około kwietnia i w wersji optymistycznej na koniec roku wprowadzić się, przyśpieszone tempo spowodowane jest kwestiami z mieszkaniem itd… Tak więc zaczynamy działania, i tu się rozpoczyna moja prośba, chcielibyśmy się odpowiednio do tego przygotować i nie tracić czasu na pierdoły a załatwiać kilka rzeczy na raz tak by się wyrobić w założonym terminie. Patrząc na wasze doświadczenie i staż z budową sądzimy że jesteście nie ocenionym źródłem wiedzy. Mamy kilka pytań o:- formalności które należy wykonać by rozpocząć budowę (papierkologia, gdzie co składać, kiedy, ile się czeka, w jakim terminie, do kogo itd. ….) - ekip i kierowników (nadzorców) budowy, może jakieś polecone osoby, które u was budowały i jesteście w stanie ich polecić z okolic (Chotomowa, Janówka, Nowego Dworu, Legionowa) tak by nie było daleko do budowy na Janówku- jakich podstawowych błędów unikać a może jakieś wpadki na które wy natrafiliście a jakimi moglibyście się podzielić by nam i innym pomóc w drodze do wymarzonego domu Takich pytań jest podejrzewam setki a jeśli znalazł by się ktoś chętny do nawiązania kontaktu, kto miałby chwilę by popisać i nam pomóc to wielkie dzięki. Chcemy budować taki domek:http://www.dom-jednorodzinny.pl/?&p=0&o=1247#rzuty_ Mile widziane opinie i pomysły zmian. Pozdrawiam serdecznie i dzięki z góry za jakikolwiek odzew. PozdrawiamyDaniel&Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tinus i Linka 27.12.2007 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2007 Witam serdecznie grupowiczów, Daniel&Magda Poszło na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
t0nn 28.12.2007 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2007 Hej, mam jedno pytanko dodatkowo do forumowiczów, byliśmy dzisiaj u pani projektant która jest też przedstawicielem biura propjektowego od którego chcemy kupic gotowy projekt, praktycznie bez rzadnych poprawek, kobieta nam go ściągnie i "opieczętuje" swoimi pieczątkami jednak za przygotowanie projektu do złożenia w celu pozwolenia na budowe chce 800zł, czy ktoś takie coś robił i jest w stanie powiedzieć za co Panie bierze 800zł bo nie zapytaliśmy a sądzimy że jest to opłata za weryfikację projektu z planem zagospodarowania przestrzennego, czy spelnia wszelkie wymogi plus przygotowanie dokumentów niezbędnych do złożenia projektu wraz z resztą papierkologii i uzyskanie pozwolenia na budowę, może mógłby mi ktoś kilka słów szepnąć na ten temat. PozdrawiamDaniel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tinus i Linka 29.12.2007 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2007 Hej, mam jedno pytanko dodatkowo do forumowiczów, byliśmy dzisiaj u pani projektant która jest też przedstawicielem biura propjektowego od którego chcemy kupic gotowy projekt, praktycznie bez rzadnych poprawek, kobieta nam go ściągnie i "opieczętuje" swoimi pieczątkami jednak za przygotowanie projektu do złożenia w celu pozwolenia na budowe chce 800zł, czy ktoś takie coś robił i jest w stanie powiedzieć za co Panie bierze 800zł bo nie zapytaliśmy a sądzimy że jest to opłata za weryfikację projektu z planem zagospodarowania przestrzennego, czy spelnia wszelkie wymogi plus przygotowanie dokumentów niezbędnych do złożenia projektu wraz z resztą papierkologii i uzyskanie pozwolenia na budowę, może mógłby mi ktoś kilka słów szepnąć na ten temat. Pozdrawiam Daniel 800 to cena chyba w normie. Ja w 2006 płaciłem chyba koło 700... Jest to cena za "wrysowanie" budynku w mapkę, opisanie warunków technicznych (szambo, gaz, woda, itp) przez osobe która ma do tego uprawnienia. Czyli kompleksowe przygotowanie papierologii do pozw. na budowę. Do tego musicie zrobić mapkę u geodety (kolejne 500-800 pln ) Jak by co piszcie - mamy kilka namiarów na osoby, które na waszym etapie sie przydadzą (Architekci, geodezja, kopanie studni, koparki, wywrotki, itp, itd..) cudownego Nowego Roku pod własnym wymarzonym dachem. Zero stresu, cen "w dół" i słońca. Pozdrawiamy całą czwórką Tinus i Linka z dziewczynami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 29.12.2007 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2007 jestem dzisiaj wkurzona na maksa ktos otruł mi psy na działce,wyczaił,ze nie spimy tej nocy w domu i rzucił jakąś trucizne,wczoraj umarł jeden a dzisiaj drugi jest na wykończeniu.Wiemy,ze to trucizna bo krew została do badania oddana. Ide na policje to zgłosić dzisiaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
t0nn 29.12.2007 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2007 Hej, mam jedno pytanko dodatkowo do forumowiczów, byliśmy dzisiaj u pani projektant która jest też przedstawicielem biura propjektowego od którego chcemy kupic gotowy projekt, praktycznie bez rzadnych poprawek, kobieta nam go ściągnie i "opieczętuje" swoimi pieczątkami jednak za przygotowanie projektu do złożenia w celu pozwolenia na budowe chce 800zł, czy ktoś takie coś robił i jest w stanie powiedzieć za co Panie bierze 800zł bo nie zapytaliśmy a sądzimy że jest to opłata za weryfikację projektu z planem zagospodarowania przestrzennego, czy spelnia wszelkie wymogi plus przygotowanie dokumentów niezbędnych do złożenia projektu wraz z resztą papierkologii i uzyskanie pozwolenia na budowę, może mógłby mi ktoś kilka słów szepnąć na ten temat. Pozdrawiam Daniel 800 to cena chyba w normie. Ja w 2006 płaciłem chyba koło 700... Jest to cena za "wrysowanie" budynku w mapkę, opisanie warunków technicznych (szambo, gaz, woda, itp) przez osobe która ma do tego uprawnienia. Czyli kompleksowe przygotowanie papierologii do pozw. na budowę. Do tego musicie zrobić mapkę u geodety (kolejne 500-800 pln ) Jak by co piszcie - mamy kilka namiarów na osoby, które na waszym etapie sie przydadzą (Architekci, geodezja, kopanie studni, koparki, wywrotki, itp, itd..) cudownego Nowego Roku pod własnym wymarzonym dachem. Zero stresu, cen "w dół" i słońca. Pozdrawiamy całą czwórką Tinus i Linka z dziewczynami Dzieki za odpowiedź - z chęcia przyjmę namiary na geodetów z okolic - musze zrobić mapki projektowe więc mile widziane kontakty na priv wzajemnie najlepszego w Nowym 2008 ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts