Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Chotomów Grupa

mik99

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Co do odmiany nie byłbym taki pewny, bo nie sprzeczam się może mieć szanowna pani rację. W pismach urzędowych z gminy Jabłonna figuruje, że urząd mieści się w Jabłonnej, a nie jak pani sugeruje w Jabłonnie...

W sumie niewielka sprawa, ale rozstrzygnąć ją może tylko sam profesor Miodek...

Pozdrawiam.

Taka malutka uwaga ;) : "Jabłonna" odmienia się jak "Anna". Nie "w Jabłonnej" tylko "w Jabłonnie" (Jabłonnej nawet komputer podkreśla na czerwono :lol: )

Pozdrawiam

O.

Ja to odmieniam jak wanna-Jabłonna.

Jabłonna, Jabłonnie, Jabłonnej, itd,

(Łatwo można odróżnić "napływowca" od "rodowitego" ;-)

Podobno są dwie Jabłonny - ta nasza, która odmienia się - w Jabłonnie i jakaś w górach (chyba Bieszczadach), która odmienia się - w Jabłonnej. Tak mnie uczyli w podstawówce, ale to strasznie dawno było.... Problem z tą odmianą najlepiej "słychać" u użytkowników CB. " Mobile, jak dróżka z Nowego Dworu do Jabłonnej?" - tak jest w 90 przypadkach na 100 :D

Pozdrawiam i rodowitych i napływowców - rodowita sąsiadka Jabłonny.

Ale debata...

Ja chcę tylko działkę sprzedać w Jabłonnej (Jabłonnie).

Ponawiam ogłoszenie.

Pozdrawiam.

A tak przy okazji jak odmienić np: gmina WIĄZOWNA???

Mam działkę w ......

Przyjmij do wiadomości: JabłonnIE

A tak idąc dalej - skoro mieszkanka Krakowa to Krakowianka, to jak nazwać mieszkankę Wołowna? :-)

A z tym to się nie zgodzę - wolna wola, żeby mówić np. w Krakowiu, albo w Poznanie?

Zależy jaka szkoła wymowy a jest ich wiele np: warszawska , poznańska, wrocławska....

Do sprzedania działka położona w Jabłonnej przy ulicy Dworkowej.Spokojna okolica, niska zabudowa, las, policja, apteka, poczta, autobus/PKS, szkoła, przedszkole, żłobek, centrum handlowe, basen, pole golfowe

Powierzchnia

całkowita: 900 m. kw.

Pozostałe informacje

droga dojazdowa: utwardzona

Media

gaz, elektryczność, siła

Opis

Teren wart obejrzenia. Działka położona w bardzo atrakcyjnej części jabłonnej, posiada plan zagospodarowania przestrzennego terenu, oddalona od obwodnicy o około 500m. Do działki możliwe jest podłączenie instalacji gazowej koszt około 8000 pln na dzień dzisiejszy. Wykonanie instalacji odprowadzającej ścieki do kanalizacji miejskiej w gestii Gminy Jabłonna, wynikające z założeń planu zagospodarowania przestrzennego terenu.

Telefon kontaktowy 698675505

pozdrawiam.