Olena 26.10.2008 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2008 Taka malutka uwaga : "Jabłonna" odmienia się jak "Anna". Nie "w Jabłonnej" tylko "w Jabłonnie" (Jabłonnej nawet komputer podkreśla na czerwono ) Pozdrawiam O. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelgawel2002 26.10.2008 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2008 Co do odmiany nie byłbym taki pewny, bo nie sprzeczam się może mieć szanowna pani rację. W pismach urzędowych z gminy Jabłonna figuruje, że urząd mieści się w Jabłonnej, a nie jak pani sugeruje w Jabłonnie...W sumie niewielka sprawa, ale rozstrzygnąć ją może tylko sam profesor Miodek...Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tinus i Linka 26.10.2008 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2008 Taka malutka uwaga : "Jabłonna" odmienia się jak "Anna". Nie "w Jabłonnej" tylko "w Jabłonnie" (Jabłonnej nawet komputer podkreśla na czerwono ) Pozdrawiam O. Ja to odmieniam jak wanna-Jabłonna. Jabłonna, Jabłonnie, Jabłonnej, itd, (Łatwo można odróżnić "napływowca" od "rodowitego" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelgawel2002 26.10.2008 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2008 Łatwo można odróżnić "napływowca" od "rodowitego" ????To ja jestem rodowity czy napływowy???Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enickman 27.10.2008 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 napływowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tinus i Linka 27.10.2008 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 napływowy Ja też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enickman 27.10.2008 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 Ty to w ogóle pomieszales/as obie odmiany albo Jabłonnie albo Jabłonnejpoprawnie jest Jabłonnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tinus i Linka 27.10.2008 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 Ty to w ogóle pomieszales/as obie odmiany albo Jabłonnie albo Jabłonnej poprawnie jest Jabłonnie Tak, masz racje. Źle to napisałem - oczywiście powinno być "Jabłonnie". Bo kąpie się w "wannie" a nie "wannej" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelgawel2002 27.10.2008 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 Ale debata...Ja chcę tylko działkę sprzedać w Jabłonnej (Jabłonnie).Ponawiam ogłoszenie.Pozdrawiam.A tak przy okazji jak odmienić np: gmina WIĄZOWNA???Mam działkę w ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tinus i Linka 27.10.2008 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 Ale debata... Ja chcę tylko działkę sprzedać w Jabłonnej (Jabłonnie). Ponawiam ogłoszenie. Pozdrawiam. A tak przy okazji jak odmienić np: gmina WIĄZOWNA??? Mam działkę w ...... Oooo nie ! Nie sprowokujesz mnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renalda 27.10.2008 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 Podobno są dwie Jabłonny - ta nasza, która odmienia się - w Jabłonnie i jakaś w górach (chyba Bieszczadach), która odmienia się - w Jabłonnej. Tak mnie uczyli w podstawówce, ale to strasznie dawno było.... Problem z tą odmianą najlepiej "słychać" u użytkowników CB. " Mobile, jak dróżka z Nowego Dworu do Jabłonnej?" - tak jest w 90 przypadkach na 100 Pozdrawiam i rodowitych i napływowców - rodowita sąsiadka Jabłonny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enickman 27.10.2008 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 Ale debata... Ja chcę tylko działkę sprzedać w Jabłonnej (Jabłonnie). Ponawiam ogłoszenie. Pozdrawiam. A tak przy okazji jak odmienić np: gmina WIĄZOWNA??? Mam działkę w ...... Przyjmij do wiadomości: JabłonnIE A tak idąc dalej - skoro mieszkanka Krakowa to Krakowianka, to jak nazwać mieszkankę Wołowna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelgawel2002 27.10.2008 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 Pozdrawiam i rodowitych i napływowców - rodowita sąsiadka Jabłonny. A może Jabłonnej..... Chcę tylko działkę sprzedać, a czy ona będzie dla klienta w nnej czy nnie, dla mnie jest to bez znaczenia....a działka naprawdę super. Pozdrawiam!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelgawel2002 27.10.2008 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 WOŁOWIANKA.....!!!! Brzmi nieźle ale nie ma w tym nic obraźliwego. A co do Jabłonnej czy Jabłonny to wolna droga w wysławianiu się, jak kto chce i jak mu się podoba. Pozdrawiam. Sprzedam działkę w Jabłonn... i tak dalej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tinus i Linka 27.10.2008 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 A tak idąc dalej - skoro mieszkanka Krakowa to Krakowianka, to jak nazwać mieszkankę Wołowna? Wołowina ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tinus i Linka 27.10.2008 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 A tak idąc dalej - skoro mieszkanka Krakowa to Krakowianka, to jak nazwać mieszkankę Wołowna? Wołowina ? BTW - Byłeś w Wołownie kiedyś ?? Urocze miejsce... t&l Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enickman 27.10.2008 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 A z tym to się nie zgodzę - wolna wola, żeby mówić np. w Krakowiu, albo w Poznanie? Co do przykładu - nie lepiej Wołowinka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelgawel2002 27.10.2008 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 A z tym to się nie zgodzę - wolna wola, żeby mówić np. w Krakowiu, albo w Poznanie? Zależy jaka szkoła wymowy a jest ich wiele np: warszawska , poznańska, wrocławska.... Do sprzedania działka położona w Jabłonnej przy ulicy Dworkowej.Spokojna okolica, niska zabudowa, las, policja, apteka, poczta, autobus/PKS, szkoła, przedszkole, żłobek, centrum handlowe, basen, pole golfowePowierzchniacałkowita: 900 m. kw.Pozostałe informacjedroga dojazdowa: utwardzonaMediagaz, elektryczność, siłaOpisTeren wart obejrzenia. Działka położona w bardzo atrakcyjnej części jabłonnej, posiada plan zagospodarowania przestrzennego terenu, oddalona od obwodnicy o około 500m. Do działki możliwe jest podłączenie instalacji gazowej koszt około 8000 pln na dzień dzisiejszy. Wykonanie instalacji odprowadzającej ścieki do kanalizacji miejskiej w gestii Gminy Jabłonna, wynikające z założeń planu zagospodarowania przestrzennego terenu.Telefon kontaktowy 698675505pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enickman 27.10.2008 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 w Jabłonnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tinus i Linka 27.10.2008 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 w Jabłonnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts