mozg 11.02.2009 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 Czesc - nasz domek powstanie kawalek dalej - tak na przeciwko ulicy prostej. Co do stempli - na tym etapie nie, bo ekipa podobo ma swoje (metalowe)... ale cos mi krecic zaczynaja... Mam rowniez inne pytanko - czy ktos sie orientuje czy do budowy musze miec przylacze elektryczne tymczasowe.... czy od razu mozna wkopac ? Przyznam ze chodzi mi o optymalizacje kosztow. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 12.02.2009 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 Czesc - nasz domek powstanie kawalek dalej - tak na przeciwko ulicy prostej. Co do stempli - na tym etapie nie, bo ekipa podobo ma swoje (metalowe)... ale cos mi krecic zaczynaja... Mam rowniez inne pytanko - czy ktos sie orientuje czy do budowy musze miec przylacze elektryczne tymczasowe.... czy od razu mozna wkopac ? Przyznam ze chodzi mi o optymalizacje kosztow. pozdrawiam u nas postawili od razu całą skrzynkę w granicy działki ale na niej zamontowali na czas budowy wyjście na prąd aby mieć prąd docelowy musisz mieć odebrany budynek POZDRO.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enickman 12.02.2009 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 nieprawdato obiegowa opinia - jest (swego czasu był) specjalny wniosek w zakładzie energetycznym o zmianę taryfy z budowlanej na "zwykłą" w związku z zakończeniem prac budowlanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 12.02.2009 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 nieprawda to obiegowa opinia - jest (swego czasu był) specjalny wniosek w zakładzie energetycznym o zmianę taryfy z budowlanej na "zwykłą" w związku z zakończeniem prac budowlanych ...no nie wiem może i tak i nie byłbym tego taki pewien .... ale napisze jak będę to załatwiał w Z.E Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olena 12.02.2009 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 No ja to przerabiałam w zeszłym miesiącu. Ale najpierw miałam skrzynkę w granicy - docelową - z której bokiem szło naziemne przyłącze budowlane. Jak budowę skończyliśmy to elektryk zrobił wtedy podłączenie od jej spodu, zakopane w ziemi. Przed odbiorem budynku podobno nie można było tego zrobić. A jak już mieliśmy odebrany to złożyliśmy właśnie wniosek o zmianę taryfy z budowlanej na "zwykłą" w związku z zakończeniem prac budowlanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 12.02.2009 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 i to jest prawda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enickman 12.02.2009 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 nieprawda http://forum.muratordom.pl/zmiana-taryfy-budowlanej-na-g11-bez-odbioru,t130281.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 12.02.2009 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 ciekawe co na to Z.E w Mazowieckim w takim razie już nie długo przetestujemy tą ciekawą informacje POZDROO.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olena 12.02.2009 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 Ja nie wiem jaka jest prawda - uwierzyłam naszemu elektrykowi, że się "nie da" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blaniek 12.02.2009 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 Muszę zakwaterować przyjezdną 5-os. ekipę od ogrzewania i hydrauliki na 4 dni - nocleg i wyżywienie - czy ktoś z Was mógłby polecić jakieś miejsce w naszej okolicy (Nieporęt, Legionowo) w przyzwoitych cenach? Pzdr, Blanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuba1r 13.02.2009 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Najlepiej zapytaj najbliższego Sąsiada/Sąsiadkę lub w sklepie, stacja paliw, stacja gazu, poczta lub lisztonoszy, swego czasu centrum Chotmowa były kwatery.Możesz próbować w internecie wpisać okolice z kwaterami. Poczta pantoflowa najlepiej działa kto pyta nie błądzi najwyżej drogi nadłoży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olena 13.02.2009 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Jadąc z Chotomowa do Legionowa na budynku granicy Chotomów/Legionowo po prawej stronie wisi ogłoszenie "kwatery pracownicze". Niestety telefonu nie zapamiętałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olena 13.02.2009 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Wklejam tu posta z forum Chotomowa, budujący mają chyba większą okazję na takie spotkanie - sprawa jest zdaje się dość poważna, chodzi o oszusta. Przy okazji - przestroga dla budujących... Witam chciałabym poprosić wszystkich którzy mieli kontakt z firmą "usługi remontowo-wykończeniowe" Tomasz Antkiewicz. (prawdziwe nazwisko inne moze figurować teraz także pod innym nazwiskiem) Prowadzona przez młodego sympatycznego człowieka (ciemne włosy, wzrost ok 175, krepa budowa ciała) ma pracownika Jarka. Jezdzi volkswagenem transporterem czarnym, wczesniej Seatem vanem (czarny) okazjonalnie czerwonym volkswagenem polo. Sprawa jest bardzo poważna dlatego jesli ktokolwiek miał kontakt lub wie że u sąsiadów ktos taki mógł pracować (lub ciągle to robi) bardzo proszę o kontakt mailowy lub telefoniczny joanna.gwis@[nospam]gmail.com, 519-134-389 pozdrawiam joanna gwis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 14.02.2009 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 kolejny cwaniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konrado 16.02.2009 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 czy dysponujecie namiary na kogoś kto mógłby pomalować moje wnętrza - z mężem nie mamy już siły (zaczęliśmy ale coś nic nie ubywa)Przy okazji jaka jest (rozsądna) cena takiego malowania ?Iza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 16.02.2009 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 w zeszłym roku proponowali nam 2/3 zł/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konrado 16.02.2009 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 w zeszłym roku proponowali nam 2/3 zł/m2 to chyba niedrogo (czy obejmuje to malowanie wstępne + 2 razy malowanie?) -ciekawe czy nadal takie są ceny. dysponujecie może jakimiś namiarami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 16.02.2009 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 niestety namiarów brak kasy było mało i sami pomalowaliśmy 900m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enickman 16.02.2009 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 robił ktoś z Was instalację odgromową?macie namiary na godną polecenia firmę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Avent 17.02.2009 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 instalacja odgromowa nie jest wymagana na domkach jednorodzinnych, nawet na blokach jest dopiero wymagana pow. 4 czy 5 kondygnacji. Taka jestem mądra, bo też chciałam robić a "mój" elektryk tak mi to wytłumaczył A propos to polecam tego właśnie elektryka P. Marek 502 056 137. Solidnie, szybko, bez partaniny. Zrobił całe przyłącze do mojego domku, podoradzał gdzie, co i jak. Zostawił po sobie porządek po robocie i naprawde sympatyczne wrażenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts