Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Chotomów Grupa

mik99

Recommended Posts

Czesc - nasz domek powstanie kawalek dalej - tak na przeciwko ulicy prostej. Co do stempli - na tym etapie nie, bo ekipa podobo ma swoje (metalowe)... ale cos mi krecic zaczynaja...

Mam rowniez inne pytanko - czy ktos sie orientuje czy do budowy musze miec przylacze elektryczne tymczasowe.... czy od razu mozna wkopac ? Przyznam ze chodzi mi o optymalizacje kosztow.

pozdrawiam

• Odpowiedzi 6,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Czesc - nasz domek powstanie kawalek dalej - tak na przeciwko ulicy prostej. Co do stempli - na tym etapie nie, bo ekipa podobo ma swoje (metalowe)... ale cos mi krecic zaczynaja...

Mam rowniez inne pytanko - czy ktos sie orientuje czy do budowy musze miec przylacze elektryczne tymczasowe.... czy od razu mozna wkopac ? Przyznam ze chodzi mi o optymalizacje kosztow.

pozdrawiam

u nas postawili od razu całą skrzynkę w granicy działki ale na niej zamontowali na czas budowy wyjście na prąd

aby mieć prąd docelowy musisz mieć odebrany budynek

POZDRO.... :wink:

nieprawda

to obiegowa opinia - jest (swego czasu był) specjalny wniosek w zakładzie energetycznym o zmianę taryfy z budowlanej na "zwykłą" w związku z zakończeniem prac budowlanych

...no nie wiem może i tak i nie byłbym tego taki pewien .... :roll:

ale napisze jak będę to załatwiał w Z.E

No ja to przerabiałam w zeszłym miesiącu. Ale najpierw miałam skrzynkę w granicy - docelową - z której bokiem szło naziemne przyłącze budowlane. Jak budowę skończyliśmy to elektryk zrobił wtedy podłączenie od jej spodu, zakopane w ziemi. Przed odbiorem budynku podobno nie można było tego zrobić. A jak już mieliśmy odebrany to złożyliśmy właśnie wniosek
o zmianę taryfy z budowlanej na "zwykłą" w związku z zakończeniem prac budowlanych

Najlepiej zapytaj najbliższego Sąsiada/Sąsiadkę lub w sklepie, stacja paliw, stacja gazu, poczta lub lisztonoszy, swego czasu centrum Chotmowa były kwatery.

Możesz próbować w internecie wpisać okolice z kwaterami.

Poczta pantoflowa najlepiej działa kto pyta nie błądzi najwyżej drogi nadłoży.

Wklejam tu posta z forum Chotomowa, budujący mają chyba większą okazję na takie spotkanie - sprawa jest zdaje się dość poważna, chodzi o oszusta. Przy okazji - przestroga dla budujących...

Witam

chciałabym poprosić wszystkich którzy mieli kontakt z firmą "usługi remontowo-wykończeniowe" Tomasz Antkiewicz. (prawdziwe nazwisko inne moze figurować teraz także pod innym nazwiskiem)

Prowadzona przez młodego sympatycznego człowieka (ciemne włosy, wzrost ok 175, krepa budowa ciała) ma pracownika Jarka. Jezdzi volkswagenem transporterem czarnym, wczesniej Seatem vanem (czarny) okazjonalnie czerwonym volkswagenem polo.

Sprawa jest bardzo poważna dlatego jesli ktokolwiek miał kontakt lub wie że u sąsiadów ktos taki mógł pracować (lub ciągle to robi) bardzo proszę o kontakt mailowy lub telefoniczny

joanna.gwis@[nospam]gmail.com, 519-134-389

pozdrawiam

joanna gwis

instalacja odgromowa nie jest wymagana na domkach jednorodzinnych, nawet na blokach jest dopiero wymagana pow. 4 czy 5 kondygnacji. Taka jestem mądra, bo też chciałam robić a "mój" elektryk tak mi to wytłumaczył ;)

A propos to polecam tego właśnie elektryka P. Marek 502 056 137. Solidnie, szybko, bez partaniny. Zrobił całe przyłącze do mojego domku, podoradzał gdzie, co i jak. Zostawił po sobie porządek po robocie i naprawde sympatyczne wrażenie