Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Chotomów Grupa

mik99

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Witam;

Czytam posty i oczywiście są w nich namiary na glazurników, ale są dość stare, a ekipy się zmieniają, dochodzą inne itd

Tak więc mam pytanie czy Ktoś z Was zna jakąś fajna ekipę do glazury w łazienkach itd.

Może jakaś kończy u Was prace i możecie ją polecić. Moja ekipa niestety nawaliła i muszę szukać innej

pozdrawiam

[ moderowano - reklama ]

Witam Ludkowie serdecznie :roll:

Czy ktoś z Was nie ma aby może do oddania w promocyjnej :wink: cenie stempli bud? Najlepiej okolice ul. Kisielewskiego. Z góry thx.

I jeszcze jedno pytanie:

czy ktoś z Was posiada może w swoim domku kominy systemowe firmy Presto? Jestem strasznie ciekaw opinii, jeżeli ktoś takowe posiada; mam straszny dylemat, ponieważ otrzymałem dość preferencyjną ofertę na zakup takich kominów - choć raczej nastawiałem się na Leiera...

Lub: czy może ktoś z Was ma doświadczenia z kominami systemowymi od betoniarni Zbroch z Olszewnicy?

Będę wdzięczny za wszelkie info.

P.S.

Enickman,

poproszę o orientacyjne cenki stempli 2,9 i 3m oraz desek na prv - oczywiście zaposiadowywanych przez Ciebie .

Dzięki z góry.

Pozdrawiam,

Witam Grupę,

Plany, plany i jeszcze raz plany. Dołączamy powoli do wszystkich spod znaku betoniarki :wink: Będziemy budować MATYLDĘ (Archeton). Domek częsciowo podpiwniczony 154 m2. Czy ktoś się może podpowiedzieć ile się cenią ekipy w naszych okolicach za SSO z więźbą lub z całym dachem za robociznę. Zbieramy oferty. Budowa ruszyć ma jak zobaczymy krokusy albo nawet przebiśniegi w 2010 roku.

Rafał.

Heja,

Zamierzam zrobić porządek z rynnami, a w zasadzie z deszczówką z nich lecącą. Na "tapecie" były już kręgi betonowe, niestety droga impreza. Po konsultacjach z "budowniczym" planuję wykorzystać plastikowe beczki ok. 200L na każdą z rynien. I tu pojawił się problem, bo w składach, marketach budowlanych tudziez hurtowniach ogrodniczych beczek brak.

Czy ktoś z Was może wie, gdzie mogę dostać (w sensie, że zakupić ;) ) beczki plastikowe 200L? Ewentualnie może ktoś ma zbędnych 6 takich beczek?

Pozdrowionka

Heja,

Po konsultacjach z "budowniczym" planuję wykorzystać plastikowe beczki ok. 200L na każdą z rynien. I tu pojawił się problem, bo w składach, marketach budowlanych tudziez hurtowniach ogrodniczych beczek brak.

Też myślałam nad beczkami. Jednak przy okazji robienia kostki panowie (polecam!) zrobili mi drenaż - z każdej rynny idzie rura drenażowa obsypana otoczakami i od góry osłonięta folią (na babskie oko wyglądała jak aluminiowa ale taką samą chyba kładli mi pod podłogówkę ;)). W sumie w ten sposób woda rozchodzi się po większej powierzchni ogrodu...

Witaj Mkomon,

Pytaliście o stemple budowlane, my też mamy do odsprzedania po rozsądnej cenie około 80 szt stempli od 3 m do 3,30 m. Poniżej 3 też by się znalazły ( w sumie jest ich ponad 300 szt, a nie było mniejszych niż 2,5m ), ale muszę przyznac , ze jesteśmy w trakcie rozszalowywania i jak na razie wszystkie leżą na jednej kupie.

Pozdrawiam

• 2 weeks później...

Witajcie Grupowicze na 100 stronie!

Zalogowałam się tutaj prawie 5 lat temu na 23.

Naszła mnie dzisiaj nostalgia więc się wpisuję aby ............. się pożegnać z Grupą i podziękować Wam.

Miałam wielkie nadzieję, że przeprowadzę się do Chotomowa, na moją śliczną Polanke i zamieszkam wśród Was. Wielu z Was poznałam, z kilkoma osobami zawarłam bliższą znajomość. Tych, których poznałam na zawsze zapamietam jako osoby wyjątkowe, otwarte i bardzo życzliwe. Pozwolę sobie w sposób szczególny podziekować UKF, grazii111, Olenie, Maćkowi Ślimakowi, Rocky'emu, mikowi99, nusi, aha26, SylwkowiW i innym, których miałam przyjemność poznać.

Nie ułożyło się. Musiałam sprzedać działkę. Tak czasem w życiu się plecie, że nasze misterne plany biorą w łeb.

Nowym nabywcom życzę aby byli bardzo szczęśliwi w tym miejscu.

Ja pozostanę w Częstochowie co nie znaczy, że nie chcę z Wami utrzymywać kontaktu.

Kupiłam działkę pod Częstochową i jestem na etapie adaptacji projektu i rozmów z wykonawcami. Pewnie zaloguje się w Grupie Częstochowskiej, ale tak mi jakoś głupio, jakbym zdradzała Chotomów Grupę - jak ja nazwał mik99.

Pozdrawiam Was serdecznie i życzę szczęśliwego mieszkania w domkach- dla tych, którzy już mieszkają i bezproblemowego ukończenia budów- dla tych, którzy jeszcze się zmagają.

Renata[/b]

Renatko przecież zmiana życiowych planów to nie zdrada! Ty po prostu poznasz nowych ludzi ;) A jak Grupa Częstochowska Ci nie pomoże rozwiązać budowlanych problemów to wal do nas jak w dym! I na kawę też zapraszam :)

Mik99 czy Ty mi dziś nie mignąłeś na ulicy? Szwęda mi się toto pod płotem a na kawę się nie wprosi, no co za paskuda ;))

Znajomy odsprzedaje część swojej działki, szczegóły poniżej:

Chotomów pow. Legionowo

ul. Dworcowa 15 (ok 600 do stacji PKP Chotomów)

Ładna spokojna okolica pow. 844m2

cena: 282'000 brutto

tel. do właściciela: 601 208 018 (bezpośrednio)

przy kontakcie proszę podać hasło: Murator (obowiązuje żniżka) :wink:

• 2 weeks później...

witam.

mam do sprzedania stemple w dużych ilościach- nie liczylam , ale na pewno więcej niż 200sztuk.

deski szalunkowe- luzem, niektóre zbite w szalunki.- nie liczyłam ilości, deski calowe, w różnych długosciach.

ok 100 sztuk cegły klinkierowej Roben 16.

siatka leśna na ogrodzenie tymczasowe- mogę dorzucić gratis do zakupów :)

tel. 60 30 40 777 Monika

odbiór- okolice Legionowa k/Warszawy.

transport własny, mogę dać namiary na samochód który nam przywoził.

w niedzielę policzę i bedą dokładniejsze informacje, ale zapraszam chętnych :D

mam też nadmiar ziemi i chętnie odstąpie za darmo - jeśli ktoś potrzebuje wyrównać działkę, albo wypełnić fundamenty- wg oceny fachowego oka- ilośc "1 kamaz"

hej.

nam dach kładla firma ZAKPOL- to hurtowia budowlana, ale mają też swoja ekipę dekarzy.

jesteśmy bardzo zadowoleni. Pan Dariusz który sprzedaje dachówki służy wszelkimi radami i podpowiedziami- zarówno o technice kładzenia jak ipodpowiedziami estetycznymi.

co nam sie podobało- w umowie są zawarte terminy jak i kary umowne za niedotrzymanie terminu- sami na siebie te kary wg umowy nakładają w razie nieociągnięć.

w dzienniku efekt widać.

kierwnik sprawdzał na naszą prośbę membrane i starannośc kładzenia i ogólnie chwalił ekipę- poza jakimis kosmetycznymi porawkami.

w każdym razie ja polecam.