Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Chotomów Grupa

mik99

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 6,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Witam,

Niestety mój kierownik budowy postanowił sobie zrezygnować, a pierwsza ekipa (od płyty fundamentowej) wchodzi już za półtora tygodnia...

W związku z tym ma prośbę do WAS - moglibyście mi polecić jakiegoś rozsądnego kierownika, który doradzi i będzie naprawdę patrzył na ręce wykonawcom?;)

Pozdr:)

ja miałam kierownika z Chotomowa- drogi jest- nie powiem..nawet mocno.. ale..- konsultacje przez telefon/mail.. czasem zdarzały 2 wizyty dziennie na budowie i ratowanie "pupek" ekipy jak odwalili jakąs większa kichę, namiarami na ewentualne ekipy i wykonawców sypie jak z rękawa- uznalismy z męzem, że był wart swojej ceny. zapewne są tańsi- na bank.. ale był dokładny i wymagający, więc bylismy spokojni o efekty budowy:) zdarzyło się, że nie mógł byc na budowie- to kazał wykonawcy zrobic zdjęcia etapu na dowód, że zrobiono tak, jak polecił.. ogólnie nasz majster miał kierownika dosyć:D ale z przecieków wiem, że kolejna budowa majstra- wzorowy porządek i musztra-podszkolił sie u nas ;)

w razie czego moge dac namiar na priv.. zawsze możesz pogadać i wybadac teren czy warto, no i czy cena nie będzie zaporowa..

p.s.

1. poszukuje też namiarów na hydraulika w okolicy- żeby cena nie zwaliła na kolana..ale solidnego (wiem..wiem.. nie można mieć wszytskiego.. ale może ktoś zna..?)

2. mam też do sprzedania stemple, używane raz-na naszej budowie. 2.72-2.82, troche też 3-3.1 (te były pod balkonami) lokalizacja- Łajski k/Legionowa

co do hydraulików, to mogę polecić:

wymienionego już wcześniej P. Staszka (501 123 910)

i P. Bogdana (509 564 549)

a jak chcecie bić studnię, to tylko u P. Krzysia (604 988 401) - super gość !

jakby ktoś miał polecenia/doświadczenia z glebogryzarką (wypożyczenie) to polecam się pamięci..

Pozdrowienia Sądziedzi !

CH.

Polecam wykonawców do stanu surowego , wielokrotnie polecaną na forum ekipę p. Mirka Gencel 502711910 . Naprawdę solidni i godni zaufania.

Polecam także elektryka Piotra 602835207 i hydraulika Stanisława 501123910. To jedyni fachowcy z całego przedsięwzięcia których z czystym sumieniem polecam na forum.

Nie polecam ludzi od wylewek Adam 664789891 i Basia 511625098 - mimo wielu dobrych opinii okazali się nieuczciwi.Od momentu gdy okazało się że wylewka w garażu nie ma skosu po prostu wszelkimi sposobami próbują uniknąć konsekwencji. W kolejnych postach napiszę o dekarzach - sprawa jeszcze nie zakończona , też są problemy.

Witam

Skończyłem elektrykę, hydraulikę i tynki Wewnętrzne.

Elektryka - Pan Marek - 513576219 ( wszystko w pesz lach, ma super sprzęt na przykład bruzdownica do kładzenia w porothermie pe szli. Podczas prac oraz po zakończeniu - porządek na placu budowy)

Hydraulika - Pan Grzegorz - 605661540 - (wszystkie materiały, które zostały wykorzystane do wykonania hydrauliki załatwione przez wykonawcę w super cenach, porządek podczas i po zakończeniu prac)

Tynki Wewnętrzne - 605370515 ( super ekipa, miło było popatrzeć, jaką mają organizacje pracy, tynki równo położone i porządek po sobie pozostawiony). W przyszłym miesiącu będą w muratorze, jako ekipa godna polecenia i stosująca nowoczesne rozwiązania

cen nie podaje, bo są ustalane indywidualnie. Dla mnie powyżsi fachowcy to naprawdę godni polecenia Specjaliści, którzy znają się na swoje pracy jak mało, kto.

Proszę o namiary na Panow do wylewki. Mixokrtem. (Jabłonna) (wymagania laserowe pomiary, zaciąganie pasami, wylewki na wysokość odpowiednią do późniejszej warstwy ostatecznej (terakota, parkiet), porzadek w trakcie oraz po zakończeniu prac

Pozdrawiam

Adam Bziuk

Witam,

Mam do sprzedania beczkę 1000 litrów.

tzn wielki sześcian koloru białego o pojemności 1000 litrów - na wodę deszczówkę, do wkopania, itp...

Kupiony aby zbierać wodę z rynny ale plany się zmieniły...

W Jabłonjie, Legionowie, Chotomowie i okolicach - moge przywieźć.

Cena: 100 pln

Do obejrzenia w Jabłonnie - okolice cmentarza.

Pozdrawiam Grupę !

Cześć,

czy możecie zarekomendować projektanta z uprawnieniami w zakresie instalacji gazowych, któremu moznaby zlecić wykonanie dokumentacji projektowej podziemnego odcinka instalacji gazowej na mojej posesji (od domu do ogrodzenia), ew powierzyć mu też inne czynności np.: związane z uzyskaniem pozwolenia na wybudowanie tej instalacji na posesji? Mam też pytanie do osób, które gaz juz "u siebie mają", czy załatwienie mapy do celów projektowych na takie potrzeby leży juz w gestii projektanta, czy mojej. Buduję w Chotomowie.

Jeśli chodzi o kierownika budowy to ja mogę polecić Pana Jerzego Kordowskiego. jest z Wieliszewa ale myśle, że i chotomów "obsłuży". Ja jestem zadowolony, jest niedrogi, i w waznych dla budowy etapach pojawia się na budowie regularnie. Na wszystkie pyania odpowiada przez telefon, doradzi, podpowie, a i kontakty ma jak potrzeba na szybko piach, ziemie czy koparkę. Nie jednokrotnie nawet zakładał za mnie pieniądze żeby zapłacic za piach czy żwir. Namiary na PW.

Dodatkowo jesli ktos się buduje w legionowie, Łajskach, chotomowie czy ogólnie w okolicach to zostało mi 60 sztuk bloczka H+H 24cm i chetnie odsprzedam w promocyjnej cenie. Jak nie daleko to moge przewieźć za zimne piwko :) .... ale załadunek i rozładunek we włąsnym zakresie.

Mam tez do odsprzedania stemple budowlane sosnowe po mojej budowie. około 200 sztuk długich na 2,9 metra i około 70 sztuk długich na 2,6 metra (z garażu). Powiedzmy 3,5 zł za sztukę dłuższe i 3,2 zł za sztukę krótsze. W razie czego, jak niedaleko to tez moge podwieźć za drugie piwo :)

• 2 weeks później...

My również możemy polecić Pana Kordowskiego jako kierownika budowy my budujemy w Wieliszewie i zagląda praktycznie codziennie na budowę. Mój kolega który buduje koło Nowego Dworu też go zatrudnił i jest zadowolony

Jerzy Kordowski Kierownik Budowy tel. 501252524

Możecie powołać się na Pawła Biegalewskiego z Wieliszewa

Cześć,

czy możecie zarekomendować projektanta z uprawnieniami w zakresie instalacji gazowych, któremu moznaby zlecić wykonanie dokumentacji projektowej podziemnego odcinka instalacji gazowej na mojej posesji (od domu do ogrodzenia), ew powierzyć mu też inne czynności np.: związane z uzyskaniem pozwolenia na wybudowanie tej instalacji na posesji? Mam też pytanie do osób, które gaz juz "u siebie mają", czy załatwienie mapy do celów projektowych na takie potrzeby leży juz w gestii projektanta, czy mojej. Buduję w Chotomowie.

Polecam Pana Piotra dane przesyłam na pr.Co do map to jest Twoje zadanie,ale zawsze możesz spytać projektanta.

Pozdrawiam.

• 3 weeks później...

Witam

Mam do sprzedania za symboliczną kwotę 300 PLN domek-barak dla pracowników. Do obejrzenia w Jablonnie. (Domek jest mi już niepotrzebny - budowa juz się kończy i nie jest wykorzystywany)

Do sprzedania mam również stół bilardowy ATIKA modern LUX... Dodatkowo profesjonalna lampa nad stołem, szafeczka na kije billardowe, kijje billardowe, drewniana przykrywka na stól . Uzywany w bardzo dobrym stanie (cena nowego z osprzetem 11 tys PLN). U mnie 3 tys PLN. Stól jest złożony , łatwy do przewiezenia BUSEM. Wszelkie info o stole... http://www.allegro.pl/item1038930730_atika_bilard_stol_bilardowy_modern_lux.html

tel 0601131561

Pozdrawiam

Adam