Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Chotomów Grupa

mik99

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 6,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Witam wszystkich z okolic Chotomowa.

Od jakiegoś czasu śledzę wyrywkowo wątek tej grupy ponieważ bardzo podoba mi się Chotomów jako przyszłe miejsce zamieszkania:D

Miałem budować się w na działce blisko PKP ale okazało się że projektowany Plan Zagospodarowania Przestrzennego przewiduje drogę w miejscu działki na którą miałem podpisaną umowę przedwstępną i po budowie :(

W związku z tym znowu muszę szukać działki...:bash:

Byłbym wdzięczny mieszkańcom Chotomowa bywającym na grupie za namiary na działki (a jeszcze lepiej za kontakt do właściciela) w pobliżu PKP, max do 1km od stacji PKP ponieważ oboje z żoną będziemy codziennie jeździć pociągiem do pracy w Warszawie.

Szukam działki w tej konkretnej lokalizacji już od wakacji. Byłem bliski kupna dwóch działek ale póki co nic z tego nie wyszło :(

Będę wdzięczny za wszelką pomoc, pomóżcie mi zostać waszym sąsiadem :rolleyes:

Witam wszystkich z okolic Chotomowa.

Od jakiegoś czasu śledzę wyrywkowo wątek tej grupy ponieważ bardzo podoba mi się Chotomów jako przyszłe miejsce zamieszkania:D

Miałem budować się w na działce blisko PKP ale okazało się że projektowany Plan Zagospodarowania Przestrzennego przewiduje drogę w miejscu działki na którą miałem podpisaną umowę przedwstępną i po budowie :(

W związku z tym znowu muszę szukać działki...:bash:

Byłbym wdzięczny mieszkańcom Chotomowa bywającym na grupie za namiary na działki (a jeszcze lepiej za kontakt do właściciela) w pobliżu PKP, max do 1km od stacji PKP ponieważ oboje z żoną będziemy codziennie jeździć pociągiem do pracy w Warszawie.

Szukam działki w tej konkretnej lokalizacji już od wakacji. Byłem bliski kupna dwóch działek ale póki co nic z tego nie wyszło :(

Będę wdzięczny za wszelką pomoc, pomóżcie mi zostać waszym sąsiadem :rolleyes:

Jeśli interesuje Was okolica ulicy Jasnej (chotomow) to mam namiar na właściciela.

My własnie tam w zeszłym roku kupiliśmy działeczkę super okolica .

Jeśli interesuje Was okolica ulicy Jasnej (chotomow) to mam namiar na właściciela.

My własnie tam w zeszłym roku kupiliśmy działeczkę super okolica .

Dzięki Jarekd07 za odpowiedź, jezdziłem tam swojego czasu szukając działki, faktycznie fajna okolica tylko zbyt daleko od PKP jak dla mnie. Tak czy inaczej dzięki za chęć pomocy.

• 2 weeks później...

Witam serdecznie,

planuję budowę domu w Skierdach - obecnie jestem na etapie czekania na warunki zabudowy, także jeszcze mnie czeka z papierologii m.in. pozwolenie na budowę w starostwie w Legionowie. Generalnie będę potrzebował wszystkiego :) począwszy od kierownika budowy, poprzez ekipy murarzy, dekarzy itp. Dajcie proszę znać jeżeli macie kogoś naprawę wartego polecenia (wiem, że już różne polecenia pojawiały się wczesniej na forum - czytałem, niemniej jednak jeżeli te same nazwiska znowu się powtórzą to będzie jedynie świadczyć o fachowości tychże ludzi/ekip).

JAk myślicie, jak długo będę czekał na pozowolenie na budowę ze starostwa? Macie jakieś metody, żeby to było jak najszybciej? Chciałbym jeszcze w tym roku zacząć i doprowadzić do SSO.

pozdrawiam,

JAk myślicie, jak długo będę czekał na pozowolenie na budowę ze starostwa? Macie jakieś metody, żeby to było jak najszybciej? Chciałbym jeszcze w tym roku zacząć i doprowadzić do SSO.

pozdrawiam,

Cześć, z pozwoleniami na budowe już nie powinno być problemów, przynajmniej po artykułach w http://www.gazetapowiatowa.pl/artykuly/Czego-boj%C4%85-si%C4%99-w-starostwie,1828.html.

ja dostałem bardzo szybko i sprawnie.

pozdrawiam

Cześć, z pozwoleniami na budowe już nie powinno być problemów, przynajmniej po artykułach w http://www.gazetapowiatowa.pl/artykuly/Czego-boj%C4%85-si%C4%99-w-starostwie,1828.html.

ja dostałem bardzo szybko i sprawnie.

pozdrawiam

cześć,

dzięki za odpowiedź. Ciekawy artykuł :) mam nadzieję, że i mi to sprawnie wydadzą. Napiszesz mi jak długo czekałeś? W tej chwili zaczyna się u mnie troszkę walka z czasem w załatwianiu formalności..... bo oczywiście zamiast zacząć w zimie w zeszłym roku, zacząłem nie tak dawno... i dlatego tak dopytuję o ten czas :)

pozdrawiam,

Jeszcze a propo pozwolenia, to polecam przy wyborze architekta który będzie adaptował gotowy projekt, wsiąść taką pracownie projektowa, która załatwia wszystko za Ciebie. Wcale nie kosztuje to więcej. Jak ktoś potrzebuje to mogę podać na priv namiary na pracownie, która mnie obsługiwała i w starostwie byłem 2 razy, odebrać pozwolenie na budowę i po 2 tygodniach przybić pieczątkę że się uprawomocniło.

P.S

Przestałem wierzyć, że zima odejdzie....

• 4 weeks później...
jeszcze jedno pytanko mam do Szanownych Forumowiczów... potrzebuję miejscowego Pana złotą rączkę, lub bardziej jakiegoś cieślę do wykonania na działce drewnianego domku na narzędzia na wymiar (działka w Skierdach). Możecie kogoś polecić? pozdrawiam.

Witam,

Mam 30 rolek wełny mineralnej ISOVER SUPERMATA 15 cm która została mi z właśnie ocieplonego poddasza - najcieplejsza na rynku , na poddaszu układa się rewelacyjnie nie pyli jak zwykła wełna i jest super elastyczna nie trzeba jej wiązać, nie osiada. Zostało mi wspomniane 30 szt wszystko leży w suchym garażu było przywiezione prosto z fabryki (a nie ze składu na którym leżą na zewnątrz i podmiękają). Sprzedam w super cenie 22 zł za m2. Proszę o kontakt Grzesiek 605131340- jestem z Wieliszewa w razie czego mogę podrzucić w okolice Legionowa/Chotomowa.