Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Chotomów Grupa

mik99

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

• 3 weeks później...
  • 3 weeks później...

Mam do sprzedania po okazyjnej cenie stal zbrojeniową żebrowaną fi 8 -76 szt. ,fi 10 -12 szt , fi 12 -1 szt. .Przeleżała 1 rok pod pod chmurką.

Odbiór osobisty Legionowo ul.Listopadowa . Możliwość przecięcia na krótsze kawałki. Tel.502 84 92 78

• 3 weeks później...
  • 3 weeks później...
  • 1 month później...
  • 5 weeks później...

Witam,

W końcu udało się kupić działkę w Chotomowie, także jakoś na wiosnę-lato (zaleznie od architekta i pozwolenia na budowę) będę chciał się zacząć budować.

Bardzo proszę o podanie namiarów na jakichś polecanych architektów. Będę chciał zlecał wykonanie projektu indywidualnego wraz ze zdobyciem pozwolenia na budowę.

Jeżeli komuś został po budowie barak i chciałby się go w miarę tanio pozbyć to proszę o kontakt. Pozdrawiam

• 1 month później...

hubesta dzięki za namiar na wykonawcę projektu, rozmawiałem z tym projektantem, wydawał się sensowny ale nie załatwia pozwolenia na budowę a interesowało mnie biuro które zajmie się również formalnościami w powiacie. Współpracuję z innym biurem omawiamy właśnie koncepcję, mam nadzieję że końcowo będę zadowolony ale nie ma co zapeszać ;-) Widziałem że w ostatnim czasie bardz omało osób wpisuje się w grupie. Ile jest obecnie budujących, zaczynających budowę, kończoncych budowę osób w Chotomowie i okolicy ?

EDIT1: Zaczynam się rozglądać za barakiem budowlanym. Może ktoś chciałby się pozbyć za rozsądną cenę?

Chętnie odkupię też stemple.

EDIT 2:

Poszukuję namiarów na sprawdzonego kierownika budowy który będzie dbał faktycznie o jakość wykonanej pracy na strategicznych etapach budowy. Poszukuję też sprawdzonej ekipy do Stanu surowego (będę budował w Ytongu na cienką spoinę). Będę wdzięczny za namiary:-)

Pozdrawiam

• 1 month później...

Witam Was.

Chcemy wraz z żoną dołączyć do Waszej Chotomowskiej społeczności i w związku z tym poszukujemy działki budowlanej w Chotomowie lub okolicy w rozsądnej cenie ok 1000m2.

[email protected]

Za wszystkie namiary będziemy bardzo wdzięczni.

Cześć Keleven.

Ja niestety nie podam Ci namiarów na działkę bo od kilku miesięcy już mam w Chotomowie więc nie rozglądam się i wypadłęm z obiegu:)

Ale przez dłuższy czas szukałem w Chotomowie więc zdążyłem poznać dobre i złe strony części niektórych lokalizacji. Jak będziesz miał jakąś konkretną działkę to odezwij się na PW może będę w stanie coś Ci podpowiedzieć. Możesz też zajrzeć na http://forum.chotomow.pl/ i zadać pytanie o konkretne lokalizacje może ktoś będzie coś wiedział.

Jak będziesz szukał działki uważaj na pośredników bo to co wyprawiają to jakaś masakra jest. szkoda słów po prostu.

Rozmawiałem przez rok poszukiwać z wieloma agentami i spotkałem tylko jednego (a właściwie jedną) kompetentnego agenta który nie wprowadzał mnie celowo w błąd. Jeżeli będziesz chciał namiary to odezwij się na PW.

Szkoda że grupa jest ostatanio tak mało aktywna ale chyba największy boom budowlany Chotomów ma już za sobą.

W woim dzienniku opisałem trochę proces kupna mojej działki i różne pułapki, może Cię zainteresuje.

Pozdrawiam

Powinno być sucho, u mnie na działce rekreacyjnej tak zrobilem, a miałem bardzo gliniasta ziemię, przed zabiegiem stały kałuże i robiło się błoto. Po wymeszaniu z piachem woda nie stoi nawet po obfitych ulewach i jest piękny zielony dywan. Żałuję że nie dalem więcej piachu i ze dwie wywrotki czarnoziemu (bo niestety teraz muszę nawozic conajmniej dwa razy w sezonie) i siatki na krety, ale u mnie była straszna glina i myślałem, że krety będą unikac takiej ziemi. Nauczony tymi doświadczeniami następną działkę całą pokryje siatką antykretową.