grzegorzleg 27.03.2004 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2004 Mik widzę w twoich postach dużo takich obrazków:http://www.jimbeam.com/jb_web/content/Bar/images_drinks/blackwater.jpg%20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorzleg 27.03.2004 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2004 Możecie porównać która wersja mapki szybciej się otwiera?nowahttp://grzegorzleg.fm.interia.pl/grupa/map/map1/moze.htmlczy obecnahttp://grzegorzleg.fm.interia.pl/grupa/map/map1/grupachotomow.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 27.03.2004 19:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2004 Możecie porównać która wersja mapki szybciej się otwiera? nowa http://grzegorzleg.fm.interia.pl/grupa/map/map1/moze.html czy obecna http://grzegorzleg.fm.interia.pl/grupa/map/map1/grupachotomow.html Trudno powiedzieć, wydaje mi się zę podobnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 27.03.2004 21:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2004 Alicejak praca na działeczce i Ja dzionek Wam minął? Bo ja, właśnie odebrałem pełne zestawienie potrzebnego drewna od kierownika. pozdrowienia dla Waszej Trójki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorzleg 28.03.2004 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2004 Witam wszystkich Wstałem rano pod przymusem - praca No i jestem Jest może jeszcze ktoś?Wiem o tej porze to barbarzyństwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorzleg 28.03.2004 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2004 U mnie też się ruszy Mam gotowy projekt zastępczy- odbieram dzisiej o 18Teraz do starostwa ... no i w maju początek albo się poczeka Teraz hurtownie przeżywają bum a póżniej może trochę zapaści... Zobaczymy jak ceny będą się stabilizować niektóre rzeczy zdrożały więcej niż wat więc po wypchnięciu towaru z magazynów może ... w dół? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 28.03.2004 09:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2004 Witam wszystkich Wstałem rano pod przymusem - praca No i jestem Jest może jeszcze ktoś? Wiem o tej porze to barbarzyństwo Jestem! Wróciłem z rodzinką z długiego niedzielnego spaceru. Pogoda, że lepszej nie można...Trzeba wypocząć, bo jutro od rana ciężka praca i wstawać trzeba o 6.30...eh. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorzleg 28.03.2004 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2004 Ale czas leci Ta mapka co ją wpisałeś u siebie u dołu ma feler przy jeszcze większej rozdzielczości zobaczysz powtarzający się element tłapoprawiona wersja to http://grzegorzleg.fm.interia.pl/grupa/map/map1/wersja_a.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorzleg 28.03.2004 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2004 Jak zaczniecie budowy to myślę że zrobicie jakieś fotki i pokażecie?! alice co byś zmienił ma naszej mapce? A co zmienili by pozostali? Pewnie teraz będę tu sporadycznie wpadałDokumentujcie wasze budowy w formie fotek - będzie z tego kiedyś ładny album a i tu co ciekawsze można zawsze zaprezentować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 28.03.2004 16:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2004 Ale czas leci Ta mapka co ją wpisałeś u siebie u dołu ma feler przy jeszcze większej rozdzielczości zobaczysz powtarzający się element tła poprawiona wersja to http://grzegorzleg.fm.interia.pl/grupa/map/map1/wersja_a.html a dziękuję, poprawiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alice 28.03.2004 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2004 Cześć Wszystkim, Dlaczego doba ma tylko 24h? I kto jeszcze jedną godzinę z soboty na niedzielę sobie zapożyczył? Ale do sedna. Sobota okazała się przełomowym dniem. BUDOWA RUSZYŁA PEŁNĄ PARĄ Geodeta już w piątek wyznaczył budynek. W sobotę rano pojawił się na działce ponownie by się rozliczyć i zrobić wpis do dziennika budowy. Zaraz po nim przyjechała ekipa od studni. Do południa - w niecałe 4 godziny - skończyli robotę. JEST WODA Ciągniemy ostatecznie z 13 metrów. Pierwsze krople podskórnej była na 3 metrach, co oznacza, że fundamenty nie będą raczej podmakały. W trakcie roboty studniarzy, na działce wreszcie pojawiła się nasza ekipa budowlana i wzięła się ostro do roboty. Przyjechał też kierownik budowy. Efektem tej wyzyty była ponowna obecność na działce geodety. Okazało się, że ten pozaznaczał dom po obrysie. A kierownik chciał by zaznaczone były dokładne osie przebiegu ław. Facet więc poprawił. W międzyczasie nasi budowlańcy sklecili bramę wjazdową i zaczęli odeskowywać ławy drutowe. Drewno tzw. calówkę wzieliśmy z tartaku, który jest przy torach w Chotomowie (na przejeździe). Wydaje się być relatywnie tanie (a do tego typu prac nie jest potrzebna wysoka jego klasa). Jutro chlopaki zaczynają robić wykopy pod fundamenty i skręcać zbrojenie. Nadszedł wreszcie czas na pierwsze poważne decyzje: - ceramika z Plecewic czy Cegielni Olsztyńskich, - trzeba zamówić wreszcie drzewo na więźbę MIK jak z Twoim drewnem? - wysokość na jakiej będzie poziom zero w domu Na czwartek/piątek przewidziane jest - jak wszystko pójdzie bezproblemowo - wylanie ławy fundamentowej. Przyznam szczerze, że powoli mam problemy z ogarnięciem tego wszystkiego. Dni są stanowczo za krótkie. A tu oprócz budowy chciałby człowiek jeszcze popracować nad mapą grupową (na razie "grzegorzleg" musi ciągnąć to sam ), uzupełnić, opublikować i prowadzić systematycznie dziennik budowy na forum i zrobić wreszcie własną stronę www ze zdjeciami z budowy. A przeciez trzeba jeszcze pracować, pozałatwiać tysiące innych spraw, pobyć z rodziną itd itp. Tak więc, wszyscy co jeszcze mogą, niech cieszą się z ostatków wolnych chwil. MIK - jak z autem? Niestety, wszyscy moi znajomi odsyłają mnie z Twoim problemem na szroty i ewentualnie giełdę samochodową. Wnioskuję, że jak był spacer, to rodzinka zdrowa? A jak z pracą - czyżby ta godzina 6.30 mówiła sama za siebie? Grzegorzleg - ja nie mam uwag do mapy. Jest naprawdę w porzadku. Dopiero jak na poważnie zacznę coś projektować w tym temacie, to prześlę Ci moje przemyślenia i materiały. Na pewno będę chciał byś podpiął pod nas link do naszej strony, która mam nadzieję powstanie w ciągu 2-3 tygodni. Pozdrawiam T/W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 28.03.2004 20:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2004 MIK - jak z autem? Niestety, wszyscy moi znajomi odsyłają mnie z Twoim problemem na szroty i ewentualnie giełdę samochodową. Wnioskuję, że jak był spacer, to rodzinka zdrowa? A jak z pracą - czyżby ta godzina 6.30 mówiła sama za siebie? Jesteś literatem więc, czytasz dokonale nawet miedzy słowami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 28.03.2004 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2004 Alice moje najszczersze gratulacje! Start macie za sobą, a pogoda raczej sprzyjać Wam będzie! P Są powody do dumy! : Mam zestawienie drewna, potrzebeego może z telefonujemy się jutro, jak złapiesz chwilę oddechu w pacy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 28.03.2004 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2004 Zamawiam szambo betonowe (10m3) z Radomia na Sobotę 3 kwietnia. Jeśli ktoś się dołączy to cena transportu będzie o 250 zł niższa. Szambo kosztuje 1600zł + 500zł dojazd (do ewentulanego podziału) i jest produkowane w Radomiu. Składa się z dwóch zbiorników po 5m3 każdy i owymiarach 2,5x2m każdy. Głębokość 1,3m. Firma przywozi i wkłada do przygotowanego wykopu. W zasadzie pilne, jak ktoś reflektuje to dzwońcie do firmy (48) 3811743 i powołajcie się na zamówienie dla mnie (Szałęga). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jackus 29.03.2004 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2004 Możecie porównać która wersja mapki szybciej się otwiera? nowa http://grzegorzleg.fm.interia.pl/grupa/map/map1/moze.html czy obecna http://grzegorzleg.fm.interia.pl/grupa/map/map1/grupachotomow.html Osobiście uważam, że niewiele da się zrobić z prędkością otwierania mapki z powodu ograniczeń serwera ( w interii). Mam swoją stronkę też w interii i prędkość jest zbliżona. Myślę, że możnaby było podzielić mapkę na więcej plików jpg (dużo pracy ) Ogólnie mapka, że mucha nie siada. Jak tylko będę miał zdjęcia z placu boju to postaram się o stronę i zgłoszę się do Ciebie. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peterka 29.03.2004 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2004 Cześć u mnie dzisiaj sie zaczeło ! BUDUJĄ Aby pogoda teraz pogoda była Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogi 29.03.2004 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2004 Witam,Też musze się pochwalić.Otóż robią juz izolacje pionową fundamentów. Potem styropianik na ścianki fundamentowe, folia pionowo i poziomo i suporeksik do góry. Jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 29.03.2004 12:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2004 Peterka i Rogi moje gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peterka 29.03.2004 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2004 No teraz tylko kasa i do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 29.03.2004 17:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2004 No teraz tylko kasa i do przodu Bo pogodę to raczej macie zapewnioną! Przysyłajcie fotki z budowy: Alice, Peterka, Jackus i Rogi do przodu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts