Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Chotomów Grupa

mik99

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Peterka!

Ten ból zna chyba każdy budujący :wink:

Mój majster na ten przykład nie jest w stanie pojąć co to jest kompleksowa usługa i co za tym idzie, kompleksowa cena.

Moim zdaniem nerwy na nic się zdadzą. Natomiast umiejętność negocjowania - oooo to jest sztuka :)

Póki co radzę sobie całkiem, całkiem...

A przy okazji - z czego budujesz strop?

Wiesz sa ludzie z którymi mozna co kolwiek negocjować. Ja mam z nimi podstawowy problem w komunikacji. A negocjowanie to niestety wyższy poziom co dla niech niestety jest chyba za wysoki :-? Nie lubię ludzi którzy we wszystkim widzą problem, a u mnie tak jest. No ale mam nadzieję że jakoś powoli to będzie się toczyło.

Strop buduje lany - beton plus stal. Jest pracochłonny ale tańszy i podobno lepszy :-? Troche tylko desek zostanie ale gdzieś się póżniej przydadzą :lol:

Godnym polecenia i zainteresowania jest f-ma z W-wy, na Modlińskiej róg Przyrzecze "EKO DACH ". Mieliśmy robione wstępne kosztorysy dachu + inne detale z tym związane i to właśnie oni najbardziej fachowo i cenowo się przyłożyli. Czyli wygrali casting :wink: dachowy . Przegrały f-my lokalne , z Jabłonny, Genbud z W-wy, z Nowego Dworu Maz.

Poszukuje taniej i dobrej ekipy do budowy w okolicy. Niestety moja ekipa się nie nadaję. Może ktoś ma jakieś namiary!!!!

Nie wiem czy ekipa, z którą ja będę miał doczynienia zaspokoi Twoje potrzeby, ale miałbyś przynajmiej możliwość rozmowy. Rozmawiałem z wieloma ekipami przez kilka miesięcy i wyselekcjonowałem dwie wg. mnie dobre i niedrogie. Więcej konkretnych informacji w okresie poświątecznym.

Nie załamuj się, pozdrawiam :wink:

Peterka! Dach juz mamy , rynny -częściowo, ze wzg na tynki zewn. Ja optowałam za granatową dachówką, ale niestety :cry: cena powalała nie tylko na kolana + na specjalne zamówienie. A właśnie taką sobie upatrzyłam na ubiegłorocznych targach Muratora na Torwarze. W budowaniu i realu jest ścisła zależność między tym , co chciałabym , a mogę ... niestety... Poza tym dom nie jest z fasonu dachowców, więc tego dachu nie widać w całości ( koperta). Mamy Planję.

Z okazji nadchodzących Świąt Wielkanocnych Składam wszystkim

grupowiczom serdeczne życzenia wszystkiego najlepszego, zdrowych

pogodnych Swiąt

Udanych inwestycji i " Niech się mury pną do góry ..."

... moja własnoręcznie zrobiona kartka dla WAS ...

http://grzegorzleg.fm.interia.pl/grupa/WIELKANOC.jpg