Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Chotomów Grupa

mik99

Recommended Posts

GG, Rogi, Grzegorzleg, Peterka a może zrobimy taką małą spóldzielnię:

piszcie ceny matateriałów na szt,/kg/m2, jakie uzyskaliście?

czy macie konkretne potrzeby, można je połaczyć i zrobić jedno zamówenie z kilkoma miejscami rozładunku. Wiem,że niektóre mat mogę kupić bezpośrednio u producenta.

Chętnie podejmę się negocjacji mająć duże zamóweinia ceny będą inne,

pamiętacie nasze kredo z pierwszego postu: w grupie siła, łączmy się.

• Odpowiedzi 6,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

GG, Rogi, Grzegorzleg, Peterka a może zrobimy taką małą spóldzielnię:

piszcie ceny matateriałów na szt,/kg/m2, jakie uzyskaliście?

czy macie konkretne potrzeby, można je połaczyć i zrobić jedno zamówenie z kilkoma miejscami rozładunku. Wiem,że niektóre mat mogę kupić bezpośrednio u producenta.

Chętnie podejmę się negocjacji mająć duże zamóweinia ceny będą inne,

pamiętacie nasze kredo z pierwszego postu: w grupie siła, łączmy się.

To świetny pomysł mik99.

Tylko ja jeszcze nie wiem dokładnie kiedy zaczynam :cry:

Na pewno w tym roku.

Ale zapisuję się do spółki.

Wszystkim życzę miłego weekendu. :wink:

Mik99 masz rację, ale sęk w tym, że w tej chwili nie miał bym gdzie złożyć materiałów no i szukam wykonawcy który wybuduje stan surowy ze swoich materiałów W przyszłym tygodniu mam się spodkać na wstępnej rozmowie Gość dostał dokumentację i ma wyliczyć ile i jakiego materiału będzie trzeba w różnych wariantach no i ile za to wszystko wezmie Mój dom został zaprojektowany z porothermu 44(co tyle zamięszania na forum narobił) Po przeczytaniu tych wądków zdecyduję chyba porotherm25+styro12

Jeśli by to nie wypaliło(z tym gościem) to bardzo chętnie wezmę udział

w tej spółdzielni, zwłaszcza że jestem trochę uwiązany na miejscu

pracą i domem no i nie mam prawa jazdy

Nie dokońca przekonany jestem do uczciwości firm budowlanych, które mają za inwestora zajmować się zaopatrzeniem. Jeśli mogę coś doradzić to rozdziel zaopatrzenie (zostań swoim kwatermistrzem, niekoniecznie logistykiem), a budowę powierz budowlańcom.

Firmy biorą rachunki w cenach, które mógłbyś wynegocjować niżej, nie panuszesz nad zużyciem materiałów (lej wodę syp piachu - materiału nie żałuj). Lub przedtawiają korzystne warunki zakupowe, ale na fakturach masz dużo więcej niż wykorzystano faktycznie.

Beton komórkowy tańszy niż poroterm będzie, poza tym z ceramiki ma najlepszy marketing i najniższą jakość, (więcej ale na prv) lepiej innego producenta wybierz.

Jakie ogrzewanie będziecie robić u siebie

U mnie będzie podłogówka na dole a na górze grzejniki

Co myślicie o ścianach w kontekście pary wodnej?

Ja mam projekt parterowy, w sypialniach tradycja: grzejniki, natomiast łażnia jedna i druga plus kuchnia, salon i hol podłogowe. Mam kontakty w branży instalacyjno-grzewczej i chemii budowlanej, musze to wykorzystać i zrobię to na pewno.