mik99 16.01.2004 14:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2004 GG, Rogi, Grzegorzleg, Peterka a może zrobimy taką małą spóldzielnię: piszcie ceny matateriałów na szt,/kg/m2, jakie uzyskaliście?czy macie konkretne potrzeby, można je połaczyć i zrobić jedno zamówenie z kilkoma miejscami rozładunku. Wiem,że niektóre mat mogę kupić bezpośrednio u producenta. Chętnie podejmę się negocjacji mająć duże zamóweinia ceny będą inne,pamiętacie nasze kredo z pierwszego postu: w grupie siła, łączmy się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gg 16.01.2004 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2004 GG, Rogi, Grzegorzleg, Peterka a może zrobimy taką małą spóldzielnię: piszcie ceny matateriałów na szt,/kg/m2, jakie uzyskaliście? czy macie konkretne potrzeby, można je połaczyć i zrobić jedno zamówenie z kilkoma miejscami rozładunku. Wiem,że niektóre mat mogę kupić bezpośrednio u producenta. Chętnie podejmę się negocjacji mająć duże zamóweinia ceny będą inne, pamiętacie nasze kredo z pierwszego postu: w grupie siła, łączmy się. To świetny pomysł mik99. Tylko ja jeszcze nie wiem dokładnie kiedy zaczynam Na pewno w tym roku. Ale zapisuję się do spółki. Wszystkim życzę miłego weekendu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorzleg 16.01.2004 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2004 Mik99 masz rację, ale sęk w tym, że w tej chwili nie miał bym gdzie złożyć materiałów no i szukam wykonawcy który wybuduje stan surowy ze swoich materiałów W przyszłym tygodniu mam się spodkać na wstępnej rozmowie Gość dostał dokumentację i ma wyliczyć ile i jakiego materiału będzie trzeba w różnych wariantach no i ile za to wszystko wezmie Mój dom został zaprojektowany z porothermu 44(co tyle zamięszania na forum narobił) Po przeczytaniu tych wądków zdecyduję chyba porotherm25+styro12Jeśli by to nie wypaliło(z tym gościem) to bardzo chętnie wezmę udziałw tej spółdzielni, zwłaszcza że jestem trochę uwiązany na miejscupracą i domem no i nie mam prawa jazdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorzleg 16.01.2004 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2004 Na tej stronie są namiary na różne firmy które zajmują się budownictwemhttp://www.irbj.pl jeśli ktoś by chciał poczytaćRozumiem że zostałem sam z grupy w necie(no cóż pracuję dzisiaj i jutro i pojutrze ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 16.01.2004 16:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2004 Nie dokońca przekonany jestem do uczciwości firm budowlanych, które mają za inwestora zajmować się zaopatrzeniem. Jeśli mogę coś doradzić to rozdziel zaopatrzenie (zostań swoim kwatermistrzem, niekoniecznie logistykiem), a budowę powierz budowlańcom. Firmy biorą rachunki w cenach, które mógłbyś wynegocjować niżej, nie panuszesz nad zużyciem materiałów (lej wodę syp piachu - materiału nie żałuj). Lub przedtawiają korzystne warunki zakupowe, ale na fakturach masz dużo więcej niż wykorzystano faktycznie. Beton komórkowy tańszy niż poroterm będzie, poza tym z ceramiki ma najlepszy marketing i najniższą jakość, (więcej ale na prv) lepiej innego producenta wybierz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorzleg 16.01.2004 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2004 A jednak nie jestem samCeramikę mam w projekcie Zmiana w całości materiału ścian nośnych wiąże się ze zmianą projektu a ja miałem trudności z obecnym i po rezygnacji np z wiaty , ustawieniu altanki śmietnikowej 60 m od drogidostałem pozwolenie Nie chce tego zaczynać od nowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 16.01.2004 16:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2004 Zmiana na beton komórkowy 24, nie niesie ze sobą trudności, ceramika tradycyjna i bk można wzajemnie wymniać, tak w projektach muratora jest, kwestia tylko gęstości (400, 500, 600). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 16.01.2004 16:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2004 Kto problemy Ci robił z takimi zmianami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorzleg 16.01.2004 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2004 Wszystko można wymienić ale te zmiany muszą być podpisane przez architekta no i zatwierdzone w projekcie przez urząd architekturyA jak myślisz po co stęplują wszystkie strony projektu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 16.01.2004 17:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2004 Wybór tylko ceramiki więc pozostaje. -Czy już masz kierownika budowy?-Za ile? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorzleg 16.01.2004 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2004 Nie zdecydowałem jeszcze Nadzór autorski architekt strzelił 500 Pln zakażdy przyjazdJak coś wiesz na temat tynków zewnętrznych i ich cech - lambda,Ro to napisz Załorzyłem wczoraj wątek http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=20018Dużo wyświetleń i brak kąkretnych danych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorzleg 16.01.2004 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2004 Widzę że rogi założył wątekhttp://www.murator.com.pl/forum/viewforum.php?f=37Co prawda dawno Jak potrzeba mu jeszcze tych informacji to napiszę-ja też miałem postanowienia Jestem dziś do 22 Jak nie będę się przez jakiś czas odzywał to znaczy że musiałem wyjść w teren Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 16.01.2004 17:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2004 Już jestem miałem przerwę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 16.01.2004 17:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2004 Architekt, który robił mi adaptację projektu wspominał o nadzorach i z ciekawości zapytałem: on 150-200, na naszym lokalnym rynku do 250 max. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorzleg 16.01.2004 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2004 Jakie ogrzewanie będziecie robić u siebieU mnie będzie podłogówka na dole a na górze grzejnikiCo myślicie o ścianach w kontekście pary wodnej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorzleg 16.01.2004 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2004 Mik masz stałe łącze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 16.01.2004 17:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2004 lokalna sieć, kilku zapaleńców, własny serwer, taka amatorszczyzna, ale chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorzleg 16.01.2004 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2004 Jeśli zmieniasz projekt to przeczytajhttp://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=19940i co ty na to? Tak nie do końca wszystko jest bzdurą Moja nieobecność zbliża się i bedzie trwała około 0,5 godziny(to nie zależy ode mnie) ale jeszcze jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 16.01.2004 17:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2004 Jakie ogrzewanie będziecie robić u siebie U mnie będzie podłogówka na dole a na górze grzejniki Co myślicie o ścianach w kontekście pary wodnej? Ja mam projekt parterowy, w sypialniach tradycja: grzejniki, natomiast łażnia jedna i druga plus kuchnia, salon i hol podłogowe. Mam kontakty w branży instalacyjno-grzewczej i chemii budowlanej, musze to wykorzystać i zrobię to na pewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorzleg 16.01.2004 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2004 Niestety przerwa ok 0,5h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts