Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Chotomów Grupa

mik99

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Ja robię na zewnątrz. Mam wkopane dwa kręgi tam będzie baniak na wodę i pompa w głębi. Muszę tylko odpowiednio zaizolowąć kręgi. Macie moż enamiary na jakąś hurtownię lub tani sklep hydrauliczny

kupowałem na 3 Maja... ceny mieli rozsądne, dostałem dodatkowo 7 albo 8% rabatu...

wielkie dzięki za namiary na Twoją ekipę... zaczynają dzisiaj u mnie elewację...

pozdrawiam

Robert

Ja robię na zewnątrz. Mam wkopane dwa kręgi tam będzie baniak na wodę i pompa w głębi. Muszę tylko odpowiednio zaizolowąć kręgi. Macie moż enamiary na jakąś hurtownię lub tani sklep hydrauliczny

bardzo dobry pomysł, u mnie podobnie - utopiłem pompę, ale baniak mam jednak w kotłowni, odchodzi wtedy problem dokładnego ocieplania studzienki...

SylwekW, zaproszenie aktualne...

Mik99: My kupowaliśmy klinkier w firmie DachMur w Jabłonnie (jak zresztą większość materiałów na nasz domek..).

Olena, my hydrofor mamy w garażu: pod wjazdem mamy wykopany taki dół (nie wiem, jak to inaczej nazwać), gdzie jest hydrofor i zbiornik na olej opałowy.

Maria

z wielką ulgą, że to już :D :D :p , ale mocno przerażony ile jeszcze przed nami :o :o :o chciałbym pochwalić się przed Grupą, że MAM JUŻ ZA SOBĄ PRZEPROWADZKĘ do naszego DOMKU, czego wszystkim budującym gorąco życzę...

pozdrowienia dla Całej Grupy i podziękowania za rady, które wiele razy bardzo nam pomogły przy pokonywaniu bieżących trudności...

Robert

Gratulacje w.rob!!! :lol:

Bardzo dziekuję za kwadracik na mapce:))

Olena widziałam Twoje wykopki. Gratuluję:) Teraz już z górki. Chyba najtrudniej jest podjąć decyzję kiedy rozpocząć budowę. My właśnie jesteśmy na tym etapie. :roll:

Będę obserwować postępy.

Mam prośbę do wszystkich "doświadczonych". Gdybyście mogli na konto prywatne przysłać mi kontakty do ludzi którym zaufaliście i którzy Was nie zawiedli. Wiecie np. architekt do adaptacji, kierownik budowy itd...

Z góry dziękuję :lol:

w.rob gratulacje! :) moze i ja za rok tak napisze... ;)

Nusia a mnie tam nie widzialas? :oops: Bywam prawie codziennie jak na razie... rozbijam sie takim czarnym "opelokadettem" (w papirach toto pontiac sie zwie...) z napisem Optima z tylu i naklejona flaga nurkowa ;) Taka mala, grubiutka okularnica :) Sasiadow mamy naprawde fajnych i juz sobie mozesz robic miejsce na telefony do hydraulika, parkieciarza i kafelkarza - jedna z sasiadek wychwala ich pod niebiosa :)

Marpanku, "w Jabłonnie", nie "w Jabłonnej" :)

Też robiliśmy kiedyś (tuż po wprowadzeniu się) ten błąd, aż ktoś nas uświadomił, że "Jabłonna" odmienia się tak jak "Anna".

My też jesteśmy tuż przed odbiorem, tzn. zgłoszeniem zakończenia budowy: kompletujemy dokumenty. Czy ktoś do nas przyjedzie z Inspektoratu Nadzoru Budowlanego (to nie te same panie, które wydają pozwolenie na budowę!) - nie wiem.

Pozdrawiam i życzę miłego mieszkania w naszej wsi.

Maria

Witam wszystkich po tygodniowej nieobecności.

Dzisiaj do murowania kominów się zabrać musiałem (mam ich dwa i każdy o dodatkowe 2m podciągnąć trzeba), bo niebawem dekarzy będę u siebie gościł, a tu deszcz....

-kriss-: są mi potrzebne, zdzwonimy się wieczorem.

Olena: w niedzielę, a hydrofornię raczej w domu, ze względu na konieczność dokładnej izolacji termicznej i przeciwwilgociowej. Znalazłem nawet artykuł w Muratorze (chyba 2000r) opisujący w dokładny sposób taką podziemną hydrofornię.

peterka: polecam kontakt z hurtownią DPA Knauber na Kościuszki w Legionowie, młoda ekipa, dobre doradztwo, szybkie i bogate rabaty.

Nusia: wysłałem na prv.