Olena 29.10.2004 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2004 No to mam wylane lawy... wlasnie wrocilam do domu Zabraklo troszke betonu... no trudno, trzeba bedzie dokrecic recznie. Po ciemku ciezko sie pracuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 30.10.2004 17:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2004 Olena: Gratulacje!!! Pierwsze "koty za płoty", co? Macie budowę rozpoczętą. -kriss- : no to muskuły Ci skoczyły...Czy masz jeszcze rusztowania? Wszyscy: Gdzie watro kupić cegłę klinkierową i po ile płacicliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorzleg 31.10.2004 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2004 nusia twój kwadracik jest na mapceAle nam się zagęściło Trzeba by pomyśleć o zmianachWszystkie propozycje mile widzianeJesli ktoś ma materiały na mapkę - jej zmianę ,albo chciałby ją prowadzićto wystąp z szeregu - współpraca mile widziana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-kriss- 01.11.2004 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2004 -kriss- : no to muskuły Ci skoczyły...Czy masz jeszcze rusztowania? Jasne, trzymam je do wiosny! Tak się umówiłem z właścicielem!Jak będą potrzebne to daj znać!! Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olena 02.11.2004 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2004 mik99 kiedy u mnie byles????? Lepiej robic hydrofor wewnatrz domu czy na zewnatrz? jak radzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peterka 02.11.2004 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2004 Ja robię na zewnątrz. Mam wkopane dwa kręgi tam będzie baniak na wodę i pompa w głębi. Muszę tylko odpowiednio zaizolowąć kręgi. Macie moż enamiary na jakąś hurtownię lub tani sklep hydrauliczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gg 02.11.2004 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2004 Wszyscy: Gdzie watro kupić cegłę klinkierową i po ile płacicliście? Ja kupowałam w Klikierbudzie w Konstancinie. Wiem, że to daleko, ale mają ogromny wybór. Za transport do siebie musiałam zapłacić 150zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
w.rob 03.11.2004 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2004 Ja robię na zewnątrz. Mam wkopane dwa kręgi tam będzie baniak na wodę i pompa w głębi. Muszę tylko odpowiednio zaizolowąć kręgi. Macie moż enamiary na jakąś hurtownię lub tani sklep hydrauliczny kupowałem na 3 Maja... ceny mieli rozsądne, dostałem dodatkowo 7 albo 8% rabatu... wielkie dzięki za namiary na Twoją ekipę... zaczynają dzisiaj u mnie elewację... pozdrawiam Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
w.rob 03.11.2004 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2004 Ja robię na zewnątrz. Mam wkopane dwa kręgi tam będzie baniak na wodę i pompa w głębi. Muszę tylko odpowiednio zaizolowąć kręgi. Macie moż enamiary na jakąś hurtownię lub tani sklep hydrauliczny bardzo dobry pomysł, u mnie podobnie - utopiłem pompę, ale baniak mam jednak w kotłowni, odchodzi wtedy problem dokładnego ocieplania studzienki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UKF 03.11.2004 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2004 SylwekW, zaproszenie aktualne... Mik99: My kupowaliśmy klinkier w firmie DachMur w Jabłonnie (jak zresztą większość materiałów na nasz domek..). Olena, my hydrofor mamy w garażu: pod wjazdem mamy wykopany taki dół (nie wiem, jak to inaczej nazwać), gdzie jest hydrofor i zbiornik na olej opałowy. Maria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
w.rob 03.11.2004 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2004 z wielką ulgą, że to już , ale mocno przerażony ile jeszcze przed nami chciałbym pochwalić się przed Grupą, że MAM JUŻ ZA SOBĄ PRZEPROWADZKĘ do naszego DOMKU, czego wszystkim budującym gorąco życzę... pozdrowienia dla Całej Grupy i podziękowania za rady, które wiele razy bardzo nam pomogły przy pokonywaniu bieżących trudności... Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UKF 03.11.2004 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2004 GRATULACJE!!! Wiele radości z mieszkania i dalszego urządzania swojego wymarzonego domku!Maria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nusia 03.11.2004 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2004 Gratulacje w.rob!!! Bardzo dziekuję za kwadracik na mapce:)) Olena widziałam Twoje wykopki. Gratuluję Teraz już z górki. Chyba najtrudniej jest podjąć decyzję kiedy rozpocząć budowę. My właśnie jesteśmy na tym etapie. Będę obserwować postępy. Mam prośbę do wszystkich "doświadczonych". Gdybyście mogli na konto prywatne przysłać mi kontakty do ludzi którym zaufaliście i którzy Was nie zawiedli. Wiecie np. architekt do adaptacji, kierownik budowy itd... Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olena 03.11.2004 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2004 w.rob gratulacje! moze i ja za rok tak napisze... Nusia a mnie tam nie widzialas? Bywam prawie codziennie jak na razie... rozbijam sie takim czarnym "opelokadettem" (w papirach toto pontiac sie zwie...) z napisem Optima z tylu i naklejona flaga nurkowa Taka mala, grubiutka okularnica Sasiadow mamy naprawde fajnych i juz sobie mozesz robic miejsce na telefony do hydraulika, parkieciarza i kafelkarza - jedna z sasiadek wychwala ich pod niebiosa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nusia 04.11.2004 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2004 Byłam w niedzielę przed świętami i Ciebie tam nie było. Niestety ja pojawiam się w Chotomowie tylko w weekendy. Będę teraz w sobotę, albo niedzielę to wpadnę obejrzeć postępy. Do szybkiego poznania:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alice 04.11.2004 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2004 Czy ktoś z Was nie potrzebuje styropianu FS15 gr.12 cm tanio? Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marpanek 04.11.2004 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2004 Kochani, powiedzcie jak to jest z odbiorem domu, czy jeżeli nie trzeba dokonać odbioru a tylko zgłosić, czy panie ze starostwa przyjeżdżają na kontrolę, czeka mnie to wkrótce w Jabłonnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UKF 05.11.2004 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2004 Marpanku, "w Jabłonnie", nie "w Jabłonnej" Też robiliśmy kiedyś (tuż po wprowadzeniu się) ten błąd, aż ktoś nas uświadomił, że "Jabłonna" odmienia się tak jak "Anna". My też jesteśmy tuż przed odbiorem, tzn. zgłoszeniem zakończenia budowy: kompletujemy dokumenty. Czy ktoś do nas przyjedzie z Inspektoratu Nadzoru Budowlanego (to nie te same panie, które wydają pozwolenie na budowę!) - nie wiem. Pozdrawiam i życzę miłego mieszkania w naszej wsi. Maria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UKF 05.11.2004 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2004 Marpanku, nie widzę Cię na naszej mapce! Może jesteśmy bliskimi sąsiadami?Maria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 05.11.2004 17:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2004 Witam wszystkich po tygodniowej nieobecności. Dzisiaj do murowania kominów się zabrać musiałem (mam ich dwa i każdy o dodatkowe 2m podciągnąć trzeba), bo niebawem dekarzy będę u siebie gościł, a tu deszcz.... -kriss-: są mi potrzebne, zdzwonimy się wieczorem. Olena: w niedzielę, a hydrofornię raczej w domu, ze względu na konieczność dokładnej izolacji termicznej i przeciwwilgociowej. Znalazłem nawet artykuł w Muratorze (chyba 2000r) opisujący w dokładny sposób taką podziemną hydrofornię. peterka: polecam kontakt z hurtownią DPA Knauber na Kościuszki w Legionowie, młoda ekipa, dobre doradztwo, szybkie i bogate rabaty. Nusia: wysłałem na prv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts