Olena 04.12.2004 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2004 Odpowiadam: - dom - stałe (SDI) - 800 x 600 - IE PS a ta "mniejsza waga" to najlepiej ile ma wynosić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorzleg 05.12.2004 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2004 Mała waga- to do 50,.. 80 kB Ale im mniej tym lepiej trzeba wypośrodkowac między jakością obrazka a jego wielkością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 06.12.2004 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2004 Przychodzi do Nikoli Św. Mikołaj... Dziś jest ten szczególny dzień, kiedy obdarowujemy swoje dzieci upominkami. Nie robimy tego co prawda otwarcie, ale chowamy się za plecami Św. Mikołaja. Dziecięce marzenia bywają różne, jedne dzieci chcą klocki, inne lalkę, jeszcze inne może rowerek. Tego dnia żadne dziecko nie powinno zostać bez prezentów. My jako społeczność forum Muratora, pomogliśmy w tym roku spełnić zupełnie inne marzenie małej dziewczynki, podarowaliśmy jej możliwość normalnego rozwoju, możliwość narazie zabawy, a potem nauki i życia w świecie dźwięków. Dzięki temu mała Nikola, nie zostanie w tyle za swoimi rówieśnikami, będzie mogła rozwijać się razem z nimi. Nie ma jednak róży bez kolców. Aby móc dać Nikoli taką szanse prof. Skarżyński z Instytutu Fizjologii i Patologii Słuchu w Kajetanach k. Warszawy zdecydował, że przeprowadzi operację, pomimo że nie zebrano jeszcze całej potrzebnej kwoty (uzbierano 60 tys., brakowało 20 tys. zł), gdyż czas jest tu bardzo istotny. Operacja odbyła się 11 października, a rodzice Nikoli podpisali specjalne oświadczenie, że w którym zobowiązują się do dopłacenia brakującej kwoty.Przed dniem operacji zbiórka pieniędzy szła dość sprawnie, zbieraliśmy pieniądze nie tylko my, forumowicze, ale i czytelnicy Tele Tygodnia, znaczną kwotę wpłaciły Zakłady Azotowe w Puławach. Rodzice Nikoli pukali do wielu drzwi z prośbą o pomoc. W wielu z nich taką pomoc otrzymali. Tak było przed dniem operacji, niestety po operacji emocje nieco opadły i pojawił się problem z dozbieraniem brakującej sumy. Rodzice Nikoli nadal czynnie uczestniczą w poszukiwaniach środków na dopłacenie za wykonaną operacje, niestety wielu osobom wydaje się, że teraz już nie ma po co dalej wspierać zbiórkę pieniędzy, skoro operacja się odbyła.Na szczęście są jeszcze ludzie, którzy nadal chcą pomagać, do tej pory udało się uzbierać około 2/3 brakującej kwoty. Zbieraliśmy i my na forum, czy to poprzez indywidualne wpłaty, czy poprzez aukcje internetową, czy też poprzez zbiórki na spotkaniach grupowych. Wiele pieniędzy udało się zebrać rodzicom Nikoli. W tym szczególnym, dla wielu dzieci dniu zwracamy się do wszystkich forumowiczów (i nie tylko), którzy mogą i chcą, aby razem z nami zrobili dziś specjalny prezent dla Nikoli, niech do niej przyjdzie dziś Św. Mikołaj. Prosimy o wsparcie każdą nawet najdrobniejszą kwotą, wielu z nas ma konta w bankach internetowych, zrobienie takiego przelewu potrwa naprawdę chwilkę, a wypisanie tradycyjnego druczku przelewu zajmie tylko minutkę dłużej.Wielokrotnie już udowodniliście drodzy forumowicze, że zawsze można na was liczyć. Znajdujemy się w przysłowiowej sytuacji "za 5 dwunasta", jeden mały kroczek i osiągniemy cel. Nikola będzie mogła normalnie się rozwijać, a jej rodzice będą mogli poświecić jej cały swój czas, nie martwiąc się jak dozbierać brakującą kwotę. Przypominamy numer konta: Stowarzyszenie Przyjaciół Osób Niesłyszących i Niedosłyszących 'Człowiek - Człowiekowi' ul. Pstrowskiego 1; 01-943 Warszawa PKO S.A. IV O/W-wa 47 1240 1053 1111 0000 0443 2036 koniecznie z dopiskiem: Na zakup implantu ślimakowego dla Nikoli Żybury Na koniec jeszcze jedna prośba, aby dać innym przykład prosimy, aby osoby które zdecydują się wesprzeć dziś naszą akcje wpisywały się w tym wątku http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?p=494687#494687 Nie musicie podawać ani kwot, ani żadnych innych danych, napisze po prostu coś w stylu "Najlepsze życzenia od Św. Mikołaja dla Nikoli".Wierzymy w Was Edzia&Maksiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 06.12.2004 07:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2004 Grzegorzleg wzorcowo, dziękuję bardzo. Na forum nie jestem częstym gościem, bo od czasu, gdy mieszkanie swoje sprzedałem, to komputer mam w kartonie, spakowany niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alice 06.12.2004 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2004 Pytanie do Niusi i Oleny..... Moja koleżanka jest zainteresowana działką na ul.Kasztanowej jest to duża działka 2080 czy coś wiecie może o dużej działce w tym terenie? Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olena 06.12.2004 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2004 alice dowiedz sie czegos wiecej Nasze dzialki leza w pasie numerow 13 i 15 - wszystkie sa juz chyba sprzedane. Ale dookola sa puste tereny. Moze chociaz dowiedz sie od kogo chce ja kupic? Ogolnie miejce polecam Wiem, ze osoby, ktore nam sprzedawaly dzialki oglaszaly sie jeszcze pozniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alice 06.12.2004 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2004 Dzięki Oleno za odpowiedź... Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregor2 07.12.2004 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2004 UKF - Dzięki! My zdecydowaliśmy się na jednowarstwową, także wg naszych wyliczeń wychodzi taniej (czas to też pieniądz ), zresztą w tym roku Ytong wprowadził jeszcze cieplejsze bloczki 40 cm. Czy można by się do was - doświadczonych w tej technologii - wprosić i wypytać o trochę szczegółów? Pozdrawiam, Maciek maciek, a nie myślałeś o polskim bk? ja zdecydowałem sie na 42 cm, z Faelbetu.mają promocję do końca grudnia za 7,16 brutto. to prawie 50% off w porównaniu do Ytonga. myślę, że za tydzień lub max - dwa będę chciał zapłacić a odbiorę w marcu. Będę chciał też pogadać o belka i pustakach stropowych. jeżeli byłbyś zainteresowany to razem mielibyśmy większą siłę przetargową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UKF 07.12.2004 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2004 Gregor2, pozwolę sobie się wtrącić...Zwróć uwagę, czy te bloczki trzymają wymiar, bo "nasza" ekipa wcześniej budowała dom z bloczków (nie wiem, jakiej firmy, ale nie Ytong) i narzekali na nietrzymanie wymiarów. Mówili, że nawet odsyłali całe palety..Nie chcę Cię odwodzić od dokonanego wyboru, dzielę się tylko tym, co wiem na ten temat...Maria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregor2 07.12.2004 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2004 zanim zapłacę, mam zamiar pójść na skład i pomierzyć kilka bloczków. oni deklarują odchył w granicach 1-2 mm. jeżeli będą większe to będę odsyłał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 08.12.2004 07:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2004 Gregor2 zwróć uwagę również przy odbiorze towaru. Latem byłem o kolegi z grupy, stawiającego z faelbetowskiego B.K.( chyba 40?) i wiele palet, jekie mu dostarczyła hurtownia miała połamane dolne warstwy bloczków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UKF 08.12.2004 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2004 Gregor2, "zasięgnęłam języka" i niestety, te bloczki o których pisałam też były z Faelbetu... Musisz być więc bardzo czujny przy odbiorze towaru Grzegorzleg, jeśli chodzi o korzystanie z internetu, to u mnie wygląda to następująco: - praca - stałe łącze (nie wiem jakie ) - rozdzielczość 800x600 - przeglądarka IE Maria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 08.12.2004 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2004 ogłoszenie lokalne:Brama Wiśniowskiego ocynk wymiary 3,5m szeroka i 145cm wysokawykonana pod płot sztachetowy (gotowa do przymocowania sztachet). Słupek prowadzący ma 165cm wysokości. Samonośna z automatem na dwa piloty.Brama jest prawa, czyli patrząc od strony działki (będąc na terenie swojej działki i patrząc na drogę) skrzydło przesuwa się w prawo. Sprzedaję, bo się pomyliłem przy zamówieniu i zamówiłem zły kierunek, więc brama nawet nie była montowana. Czeka w firmie u której ją zamówiłem (okolice zachodniej W-wy) na nowego nabywcę. Cena brutto z montażem to 3100zł. Montaż w okolicach W-wy. Możliwy zakup bez montażu ale muszę wtedy uzgodnić z firmą jak to rozloiczyć i jak będzie z podatkiem. Proszę o kontakt na mail w profilu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregor2 08.12.2004 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2004 dzięki za przestrogę. wzmoże czujność. muszę sie przejechać na żerań i oblukać te ich bloczki.nie wiem dlaczego przestałem dostawać powiadomienia na maila o odpowiedziach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregor2 09.12.2004 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2004 we wcześniejszym poście sie pomyliłem, oni deklarują odchył od 0,5 do 1 mm. a nie od 1 do 2 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatka 09.12.2004 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2004 Kochani , od kilku dni weruję Forum Muratora , ale dopiero dzisiaj i to przez przypadek zobaczyłam ,że budujący w Chotomowie nają swój Klub . Bardzo się ucieszyłam , bo w grupie łatwiej i raźniej. Działeczkę kupiłam we wrześniu. Niestety w tej okolicy nie ma jeszcze planu.Kiedy nauczę się zamieszczać zdjęcia zrobię to z pewnością. Zobaczycie jaka jest piękna. Ale śpieszę poinformować ,że koło mnie jest jeszcze ok 10 działek do sprzedania. Będzie to takie maleńkie osiedle 16 domków na polance otoczonej z 3 stron lasem. Od dłuższego czasu szukałam działki w okolicach Warszawy i widziałam ich ok 20, ale gdy tę zobaczyłam to wiedziałam ,że musi być moja , chociaż kosztowała więcej niż sobie założyłam ,że mogę wydać. Wszystko można obejrzeć na stronie Chotomowa http://www.chotomow.pl , tam otworzyć zakładkę sprzedaż gruntów , a potem Viper Nieruchomości i nawet mapka jest tego miejsca. Moja jest 733/14. Niestety , nie umiem powiedzieć jaka to ulica, ponieważ nazwa jej jest dopiero w sferze projektów. Ma się nazywać Podleśna - ale o tym pewnie zdecydują w UG. Niedaleko jest ulica o urokliwej nazwie Szumiący Las. Projekt domku też już wybrałam i technologię:bloczki silikatowe z ociepleniem wełną minerlaną (drogo), albo styropianem (taniej ale gorzej). Jeszcze słowo do "Miki99" to dzięki Tobie znalazłam Grupę Chotomowską ponieważ zaczytywałam się w dzienniku "Agnesk" i przeszłam do komentarzy. Dziękuję. Pozdrawiam Chotomów Grupę . Przyjmijcie mnie proszę w Wasze szeregi chociaż jeszcze nie zaczęłam budować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olena 09.12.2004 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2004 no to bedziemy prawie sasiadkami Jest nas juz 3 Tylko.... ja sie wycofalam z kupna dzialki na tej polance :/ za duzo nieciekawych rzeczy sie o nich nasluchalam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 09.12.2004 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2004 Obecny stan licytacji:(09.12.2004 godz. 14:00) 1. Obrazek namalowany przez Osowę - 100 zł2. Obrazek 'Anioły Dobroci' wyszyty przez Tolę - 260 zł3. Obrazek 'Bluszcz' namalowany kredką przez Osowę - 50 zł4. Butelka legendarnego 'kompociku' od Emems - 125 zł5. Koszulka z emblematem osoby która wylicytuje tą koszulkę, przekazne przez Emems - 75 zł6. Kubek nr 1 z logo Muratora - 50 zł7. Kubek nr 2 z logo Muratora - 30 zł8. Kask budowlany nr 1 z logo Muratora - 140 zł9. Nowy kalendarz na 2005 z reprodukcjami obrazów malarza Thomasa Kinkade od Ewak39 - 130 zł10. Piękne czerwone pudełko od Preev - 50 zł11. Obrazek od Engi - 60 zł12. Eliksir rozweselający od Edzi - 75 zł13. Serwetka od Marii - 30 zł14. Świeca - rzeźba od Mari - 25 zł15. Wielofunkcyjny scyzoryk Muratora - 100 zł16. Kask budowlany nr 2 z logo Muratora - 110 zł17. Kask budowlany nr 3 z logo Muratora - 80 zł18. Kubek nr 3 z logo Muratora - 0 zł19. Płyta: 'Cegiełka na rzecz ofiar powodzi. Moja i twoja nadzieja' od Pattaya - 40 zł20. Płyta Elli Fitzgerald - 5 zł21. Piękne czerwone pudełko nr 2 - 25 zł Oferta specjalna:Fotel z podnóżkiem od firmy Yanomebel - 300 zł W sumie: - 1560 zł z licytacji internetowej - 770 zł z licytacji i zbiórki na spotkaniu grupy szczecińskiej - 255 zł z licytacji spotkaniu grupy łódzkiej - 200 zł zebrane przez Ewak39 łącznie 3085 zł Licytacja internetowa kończy się 16 grudnia o godz. 20.00 Wkrótce Serdecznie zapraszamy do wsparcia zbiórki pieniędzy dla Nikoli, zarówno poprzez licytacje jak i dobrowolne wpłaty na konto. licytacja internetowa http://www.dlanikoli.prv.pl Przypominamy nr konta: KONTO: Stowarzyszenie Przyjaciół Osób Niesłyszących i Niedosłyszących „Człowiek - Człowiekowi” ul. Pstrowskiego 1; 01-943 Warszawa PKO S.A. IV O/W-wa 47 1240 1053 1111 0000 0443 2036 koniecznie z dopiskiem: Na zakup implantu ślimakowego dla Nikoli Żybury Edzia&Maksiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 09.12.2004 15:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2004 Renatka witaj w grupie! Nawiasem mówiąc do osiedla Viper mam 10 minut spacerkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocky 09.12.2004 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2004 Renatka pytaj śmiało! Skąd pochodzisz? Ja też jestem tu nowy, jeszcze nikogo nie znam osobiście, tylko mika po głosie . --- Rozglądam się za elektrykiem, który podłączy mi prąd na działkę. W zakładzie energetycznym jest podobno lista współpracującyh z nimi elektryków. Jeśli sprawdziliście już któregoś z nich i jesteście zadowoleni to poproszę o namiary lub odradzenie, jeżeli na kimś się zawiedliście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts