Renatka 01.03.2005 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2005 Hej Mili Forumowicze-Klubowicze!!! Spotkanie w Muratorze się zbliża. Cieszę sie ,że Was wreszcie poznam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WIEWIÓRA 01.03.2005 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2005 halo halo jest tam ktoś? Kochani kiedyś już ktoś zadał takie pytanie: POMOŻECIE? to ja się powtórzę pomożecie ?proszę bo ja przez te metry spać nie mogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UKF 02.03.2005 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2005 WIEWIÓRA, przyznam się, że nie bardzo rozumiem Twoje pytanie "Jak obliczyć metr kwadratowy domu , bo przecież w planach nic nie ma na ten temat" Jak to w planach nic nie ma przecież właśnie tam powinny być zarówno wszystkie wymiary jak i policzone powierzchnie.. A jeszcze co materiały budowlane mają do metrów kwadratowych domu? Ale pewnie czegoś nie nie rozumiem, albo użyłaś jakiegos skrótu myślowego A propos spotkania w Muratorze, kto się wybiera? Z tego, co się zorientowałam, to: 1. mik99 2. Renatka 3. UKF (czyli my ) Bo tak sobie myślę, że w tłumie (w ubiegłym roku podobno było 150 osób) możemy się na siebie nie natknąć, a jak wiedzielibyśmy kto będzie to można się poszukać Maria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WIEWIÓRA 02.03.2005 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2005 Cześć. Faktycznie ,że trochę skróciłam chodzi mi o metry kwadratowe ścian,zewnętrznych . W planach mam pow. całk. i inne ale tego nie ma .Myślałam ,że facet od mat.bud. obliczy mi to ładnie i powie co i jak ,a on mi powiedział ile będzie kosztował metr ściany .Wszystko ładnie pięknie tylko ja nie wiem ile tych metrów mam A tak przy okazji powiedzcie z czego budowaliście lub budujecie swoje domki? Facio tak zachwalał porotherm, o innym materiale nawet słowa nie wspomniał ,na nasze pytania "a może coś innego? "- szybka odpowiedż na nie i żadnych konkretnych argumentów .Szczerze mówiąc trochę się zraziłam chyba miałam za duże wymagania co do tego spotkania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślimak Maciek 02.03.2005 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2005 UKF - no ładnie, tylko o tych uczestnikach spotkania wiesz? My też będziemy (w najgorszym razie ja będę sam)! WIEWIORA - z różnych rzeczy ludzie budują. Z Porothermu, Ytonga, silikatów, Maxa - niektorzy nawet z betonowych płyt samodzielnie prefabrykowanych (choć tego akurat nikt w okolicach Chotomowa chyba nie próbował). Lepiej nie szukaj wskazówek w tym wątku - jest na Wymianie doświadczeń mnóstwo wątków materiałowych, od bardzo bojowych ("dlaczego wyłącznie A, a nigdy B") po dosyć spokojne. Poczytaj w Dziennikach budowy - zdażają się ciekawe opisy praktyki stosowania różnych wyrobów. Każdy materiał ma plusy i minusy, z każdego dom będzie dobry, jeśli się go prawidłowo zbuduje. I (prawie) każdy będzie chwalił to, co sam wybrał Zresztą - masz określone materiały w projekcie. My chcemy na wiosnę wybudować się z Ytonga 40. Pozdrawiam, Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślimak Maciek 02.03.2005 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2005 Szukam działki w Chotomowie lub Dąbrowie Chotomowskiej. Czyżby _ZBYCH_ też porzucał Białołękę dla wsi chotomowskiej?.. Jakiś trynd się robi... Pozdrawiam, Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WIEWIÓRA 02.03.2005 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2005 Cześć. Dzięki za szybką odpowiedż.Wiem,wiem masz rację , Najgorzej jak ktoś sam nie wie czego chce( to o mnie ) Co do tryndu to chyba nie to a raczej wykorzystane możliwości wyboru ładnych działek z innych stron W-wy. Jak kupowaliśmy naszą działeczkę parę lat temu to znajomi robili tak dlaczego tu , przecież mozna tam gdzie więcej ludzi itd. JA nie po to kupowałam działkę pod W-wą ,żeby ludzi oglądać ; mam ich pod dostatkiem teraz (mieszkam w bloku) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślimak Maciek 02.03.2005 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2005 Najgorzej jak ktoś sam nie wie czego chce( to o mnie ) Ależ droga koleżanko myśmy też długo nie wiedzieli. A nawet mieliśmy zbyt wiele zachcianek wzajemnie sprzecznych. Po prostu musicie określić, co jest dla was ważne: tempo budowy; poczucie bezpieczeństwa dawane przez tradycyjną technologię; poczucie bezpieczeństwa dawane przez nowoczesną technologię; spokój, że wielowarstwowa ściana jest dobrze ocieplona; spokój, że w jednowarstwowej ścianie nikt wam żadnych niedoróbek pod ociepleniem nie ukrył - itp.itd. Słowem - dopasujcie ofertę rynkową do waszych oczekiwań a wybór zweryfikujcie w rozmowach z tymi, którzy się z tego zbudowali. Pozdrawiam, Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocky 02.03.2005 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2005 A propos spotkania w Muratorze, kto się wybiera? Z tego, co się zorientowałam, to: 1. mik99 2. Renatka 3. UKF (czyli my ) Dodaję zatem do listy obecności: 4. Ślimak Maciek 5. SylwekW z żoną 6. Rocky (czyli ja - Rafał ) Do zobaczenia w sobotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WIEWIÓRA 02.03.2005 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2005 Dzięki bardzo za dobre rady . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania k 02.03.2005 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2005 Ja też chciałam dołączyć się w sobotę do naszej grupy ale jak się poznać liczę na uzyskanie wielu nowych informacji kwestia z czego budować co będzie tańsze(nie zawsze dobre),ale zobaczymy w sobotę pozdrawiam ania k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 02.03.2005 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2005 Ponawiam Witam serdecznie, Szukam działki w Chotomowie lub Dąbrowie Chotomowskiej. Wymagania: - powierzchnia około 1000 m2 - najlepiej zadrzewiona (lub w okolicy lasu) - z mediami - mogą być w drodze (im więcej dostępnych mediów tym lepiej ) - dobry dojazd - blisko komunikacja miejska Wiem, że to wysokie wymagania, ale może ktoś z Was wie cos na temat takiej działki na sprzedaż i może mi pomóc. Bardzo liczę na Waszą pomoc . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxymov 02.03.2005 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2005 Zbych- u A co powiesz o wsi Skierdy??? Za pasem las, niedaleko glinianka i niestety tylko prąd do dyspozycji, no i cena przystępna. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 02.03.2005 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2005 Zbych- u A co powiesz o wsi Skierdy??? Za pasem las, niedaleko glinianka i niestety tylko prąd do dyspozycji, no i cena przystępna. Pozdrawiam W domu zbudowanym na tej działce zamieszka dwoje starszych ludzi, więc usytuowanie działki jest bardzo ważne. Musi być blisko komunikacja. W jakich cenach tam sa działki? Czy Ty tam budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryniek 02.03.2005 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2005 Witam chotomowiaków.Ja tez tu niedlugo zamieszkam. Mam dylemat. Czy ktos z was ma POŚ i jak sobie z tym poradzil. Chetnie pogadam prywatnie bo wiadomo ze to temat tabu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 03.03.2005 07:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2005 do Nusia: Namiary na kierownika budowy, który zrobi też adaptację projektu: Włodzimierz Firlej: 022 774 03 47; 503 555 748, jego syn jest sprawdzonym geodetą. Aha członkowie chotomowkiej ekipy oczywiście traktowani są wyjątkowo i mają zagwarantowane niższe ceny. Wrazie problemów powołaj się na Mikołaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UKF 03.03.2005 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2005 Maćku, oczywiście, że wiem też o innych uczestnikach spotkania , ale nie wiedziałam czy wiem prywatnie, czy "grupowo forumowo" WIEWIÓRA, żeby policzyć metry kwadratowe ścian trzeba dobrze "wgryźć się" w plany: musisz znaleźć wymiary ścian i ich wysokość (pamiętaj o grubości stropu). No a potem to już prosta matematyka, tyle że liczona dla każdej ściany, a pewnie jeszcze trzeba odjąć powierzchnię otworów okiennych i drzwiowych. Trochę roboty przy tym jest, ale przy zachowaniu staranności można policzyć powierzchnię ścian z dużą dokładnością A wiesz, co Ci radzę? Weź swoje plany i wstąp do hurtowni DachMur w Jabłonnie (jadąc od W-wy po lewej stronie) i poproś o wycenę materiałów na Twój domek. Oni policzą Ci metry kwadratowe ścian, koszty dla różnych materiałów, a może też coś doradzą Cieszę się, że lista "spotkaniowa" się rozszerza Podsumowując bedą: 1. mik99 2. Renatka 3. UKF 4. Ślimak Maciek 5. SylwekW z żoną 6. Rocky 7. ania k Pozdrawiam, Maria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nusia 03.03.2005 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2005 Dziękuję wszystkim za pomoc i za informacje. Takie kontakty to najceniejsza rzecz jeśli chce się budować, a forum widać spełnia swoje zadanie:))) Dziękuję jeszcze raz. Do MIK99: My się chyba znamy osobiście:)) Teraz dopiero poznałam Ciebie na zdjęciu. Przecież my jesteśmy sąsiadami z bloku Tak więc: Część Mikołaj:)) Wybacz spóźniony refleks Ania B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatka 03.03.2005 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2005 Do ZBYCH-A Kupiłam piękną działkę w Chotomowie, w cudnym miejscu. W nowym planie komunikacja miejska będzie przebiegać ulicą Wypoczynkową , tj ok 400 m od działki. Do działki podprowadzony jest prąd i utwardzona droga wewnętrzna. Podaję Ci stronę , gdzie zobaczysz mapkę i znajdziesz numery telefonów do właściciela: http://www.chotomow.pl/viper.htm Jest jednak jeszcze coś: na dzień dzisiejszy nie dostaniesz Warunków Zabudowy , ani wypisu z planu. Do nowopowstałego planu nanoszone są poprawki mieszkańców , później znów plan będzie wyłożony , później znów będzie nabierał prawomocności ... to potrwa jeszcze kilka miesięcy. Sam wiesz czy możesz sobie pozwolić na czekanie. Ja mogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nusia 03.03.2005 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2005 Renatko gdzie dokładnie masz działkę?? Ja mam na Kasztanowej (równoległa do Wypoczynkowej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts