wojtekc 31.03.2005 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 Dzięki serdeczne za miłe przyjęcie, tyle uśmiechów nie spodziewałem się. Powiedzcie z czego budujecie (chodzi o mury)? Ja zamierzam wykorzystać ceramikę Plecewice. Czy mieliście już jakieś doświaczenie z tym materiałem - proszę o radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olena 31.03.2005 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 Witaj Wojtekc Czyli Chotomow II? Gdzies Ty tam działeczkę znalazl??? Miałam kupic domek (zanim dojrzalam do budowy) przy Tęczowej ale pan, który go budował chyba że się tak brzydko wyrażę... "z byka spadł" A ja dalej gryzę kostki z niepokoju o moje kominy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatka 31.03.2005 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 Witaj Wojtekc . Ten Twój kawałek ziemi jest budowlany czy rolny? Jeżeli starasz się o warunki czy to znaczy ,że na ten kawałek też nie ma planu (podobnie jak u mnie)? Gdy zrobi sie cieplej będziemy się integrować klubowo-chotomowo . Może się przyłączysz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatka 31.03.2005 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 Kochani Grupowicze Kto z Was ruszył z budową już w tym sezonie??? Pochwalcie się niech będzie mi zazdrość Może Ty Sylwek W ??? Pamietasz naszą rozmowę na muratorowym spotkaniu ? Trzymałam kciuki i mruczałam , abyś mógł rozpocząć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-kriss- 31.03.2005 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 Kochani Grupowicze Kto z Was ruszył z budową już w tym sezonie??? Pochwalcie się niech będzie mi zazdrość To może ja się pochwalę: od dwóch dni bawię sie z bramą garażową segmentową , ale jeszcze nie działa Pogoda O.K jutro wylewka w garażu!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sonal 31.03.2005 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 Działkę już mamy (na ul. Tęczowej) projekt właściwie też Apolonia(z biura projektowego Archipelag), należy go tylko zaadoptowac projekt zaadoptowac? a może architekta zaadoptowac? szkoda że z tym spotem chcecie czekać tak długo, zdaje się ze ten weekend zapowiada się pogodowo można by zrobić u kogoś na działce taki mini spocik z grillem (ale nie u mnie - bo nie mam jeszcze aktu not. ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwekW 31.03.2005 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 Renatko - chyba bardzo dobrze mruczałaś bo już zacząłem ... jutro zalewamy ławy. Tempo prac jakie mi majster zaproponawał powaliło mnie z nóg. Od rozpoczęcia wykopu do zalewania ław - niecałe dwa dni ... Murowanie ścian fundamentowych (3-warstowe) - dwa dni ..... Murawanie parteru - 5 dni ..... Oczywiście dojdą w międzyczasie przerwy technologiczne ale też skrócone do niezbędnego minimum. Jak będą cały dom w takim tempie i na dodatek dobrze budowali to naprawdę może nam się udać wprowadzić w tym roku. Jestem w szoku ... pozytywnym Nie zdążyłem nadgonić zaległości w forumowym Dzienniku Budowy a teraz to nie będę mógł nadążyć z bieżącymi postępami - ale wszystko uwieczniam na kamerze więc będzie można odtworzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 31.03.2005 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 Sylwek no to super! Nawet nie wiesz jak ja bym juz tak chciala.Ach,jak sobie pomysle..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UKF 01.04.2005 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 Wiesz, Sonal, choć bardzo chętnie spotkałabym się już z Grupowiczami, to myślę, że na grilla jeszcze trochę za zimno (dziś rano było -5 brrrr), zwłaszcza, że wśród nas jest wielu mocno nieletnich Maria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sonal 01.04.2005 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 oj, smutne wydarzenia z ostatnich godzin sprawiają ze jakos nie chce mi sie w obecnej sytuacji myslec o zadnych spotach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtekc 01.04.2005 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 Sorki za długą przerwę ale mam ograniczony dostęp do internetu (tylko w pracy i też w przerwach). Działkę kupiliśmy już 2 lata temu. Natomiast jest ona niby budowlana ale niestety musimy mieć warunki zabudowy - dziwna sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatka 01.04.2005 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 Sylwek W oby tak dalej. Nadal mruczę i trzymam kciuki.A ten majster to jakiś sprinter. Jak taki dobry się okaże to może go przeflancujemy na inne budowy , a moze jeszcze do tego jest dokładny , tani i niepijący - marzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 01.04.2005 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 oj, smutne wydarzenia z ostatnich godzin sprawiają ze jakos nie chce mi sie w obecnej sytuacji myslec o zadnych spotach Sonal,czuje dokladnie to samo,nawet opadly mi emocje zwiazane z ogladaniem dzialeczki w niedziele,juz mnie to tak nie cieszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwekW 01.04.2005 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 Renatko ... Jaki jest mój majster to będę mógł powiedzieć za kilka tygodni i oczywiście jak będzie dobry to wszystkim chętnym podam namiar. Aha, mamy już zalane ławy - dzisiaj właśnie filmowałem zalewanie ław. W weekend popracuję nad uzupełnieniem Forumowego Dziennika Budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwekW 03.04.2005 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2005 Mój post i zdjęcie z budowy w tym miejscu w tych dniach nie przystoją. Usunąłem je. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 05.04.2005 18:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2005 SylwekW moje szczere gratulacje, piekna pogoda i super zdjęcia, chociaż w ostatnich dniach myślę o innych sprawach...http://www.onet.pl/_m/51c5599bfed5a72b13f9f68d40b8b8db.jpg jednak nawał pracy jednak nie daje mi szans na częstsze zaglądanie do naszego forum, a szkoda.pozdrowienia dla wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 07.04.2005 19:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2005 http://www.andrzejsroka.fot.pl/zdj_do_kolor/swieczka.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olena 09.04.2005 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2005 U mnie prace budowlane zaczna się w tym sezonie od rozbiórki.... Czy moglibyście mi powiedzieć ile trzeba zapłacić kierownikowi budowy i czy dużym problemem jest jego zmiana w trakcie budowy? A może ktoś mógłby mi polecić dobrego kierownika...? Proszę, pomóżcie Nie sądziłam, że tak szybko dopadnie mnie załamanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwekW 10.04.2005 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2005 Olena ... Ja współpracuję z kierownikiem poleconym kiedyś przez Mik99. Uważam, że to był dobry wybór. A jesli chcesz wiedzieć to ja tez zmieniłem kierownika budowy - tylko jeszcze zanim zaczęły się pierwsze prace Co to za historia z tą rozbiórką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olena 10.04.2005 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2005 A jak inaczej mam poprawic fundanenty? Przeciez nie zrobili mi fundamentow pod kominy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts