sonal 12.04.2005 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2005 Czołem drodzy forumowicze!Czy ktokolwiek z was zmuszony był zrobić dla banku operat szacunkowy na nieruchomość lub budowę?Prawdopodobnie będę brał kredyt w banku który tego wymaga więc byłbym wdzięczny za wszelkie info - cena w waszym przypdku, ile to trwa, jakie dok. potrzebuje rzeczoznawca (wiem ze w L. i okolicach jest ich kliku), ew,. namiar na kogoś zaufanego. Pozdrawiam, sonal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślimak Maciek 12.04.2005 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2005 Olena - nie przejmuj się sklerozą, to ja się tak grzebię (jest się tym Ślimakiem...) - wysyłałaś namiary mnie i Rocky'emu jeszcze w grudniu. Z elektrykiem się spotkaliśmy i sprawa się toczy Poza tym dopisuję się do pytania sonala - być może operat czeka również mnie... Pozdrawiam poranno-słonecznie! Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UKF 12.04.2005 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2005 My robiliśmy wycenę działki dla banku i na podstawie tego doświadczenia radzę w konkretnym banku dowiedzieć sie, czy nie mają swojej listy rekomendowanych rzeczoznawców, bo jak inny zrobi coś nie tak w wycenie, to trzeba to uzupełniać, a to trwa.... Jakby były Wam potrzebne namiary na rzeczoznawcę, to chyba jeszcze znajdę gdzieś w papierzyskach.... Co do kosztorysu budowy, to my wypełnialiśmy taką tabelkę, którą dostaliśmy z banku i chyba podpisywał nam to kierownik budowy (nie jestem pewna , ale postaram się sprawdzić). Z budowlanym pozdrowieniem, Maria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UKF 12.04.2005 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2005 Aha, zapomniałam o dwóch rzeczach:1. dziękuję za wskazania notariusza,2. czy ktoś mógłby polecić ekipę do tynku zewnętrznego? Maria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 12.04.2005 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2005 Przypominam o spotkaniu! Rezerwacja zrobiona! 17 kwietnia (niedziela) bar Lolek - pod namiotem - tam gdzie zabawy dla dzieci godz. 14 hasło: MURATOR! Zapraszamy!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olena 12.04.2005 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2005 Ja robiłam operat szacunkowy ale na samą działkę. Miałam tabelkę bankowych rzeczoznawców. Obdzwoniłam kilku i wiecie co? Jest bardzo fajna pani w.... Chotomowie Zapłacilam praktycznie połowę tego, co krzykneło mi paru innych... w razie co, dam namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gg 12.04.2005 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2005 Rocky Jeśli zamawiasz cały samochód, transport w cenie. Kupowałam też K3 na działowe. Ja zamówiłam za dużo o 4 palety i potem jeden z forumowiczów odkupił.Za palety nic nie dopłacałam, a teraz mam jak znalazł na ognisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sonal 13.04.2005 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2005 olena poprosze o namiary na priva!!! fakt, z banku dostałem listę rzeczoznawców z woj. mazowieckiego, jest na niej kilka osob z legionowa, i chyba po jednym z jabłonny i chotomowa (więc to chyba ta sama, ale lepiej sprawdzić) wczoraj byłem w W-wie u jednego rz. wytłumaczył mi co i jak a także pokazał owe operaty. To w sumie z 10 kartek do zrobienia mysle w tydzień albo szybciej. Podał cenę 700-1000 zł (człowiek z W-wy, liczę więc ze u miejscowego będzie taniej ) Dzis kupuję projekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sonal 13.04.2005 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2005 mam w wykazie rzeczoznawców: Chotomów ul. Bagienna, pani ma na imię Ludmiła.Czy to ta sama? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UKF 13.04.2005 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2005 Kto wybiera się w niedzielę do Lolka?My postaramy się być, choć nie wiem czy o 14-tej, bo o tej porze nasz Synek czasami jeszcze śpi......Maria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocky 13.04.2005 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2005 Właśnie zastanawiałem się co robić w weekend , a tu proszę: Targi Budowlano – Instalacyjne Budowa Remont Dom Murator EXPO – VI edycja Na pewno się wybiorę, prawdopodobnie w sobotę, może ktoś z Was też się wybiera? Właśnie zauważyłem, że pojawił się post UKF powyżej. UKF W Lolku to będzie takie ogólnomuratorowe spotkanie? W niedzielę na 14 raczej będzie nam trudno dotrzeć. Długo trwa takie spotkanie, dużo będzie osób? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olena 13.04.2005 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2005 Tak sonal, to ta pani Ja robiłam operat samej działki, rzeczoznawca z Wawy krzyknął 700, u niej zapłaciłam 350. Na dodatek zrobiła nam operat praktycznie "w ciemno" i jeszcze sama zawiozła do banku Nas akurat nie było wtedy w Wawie (urlop). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olena 13.04.2005 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2005 UKF ja raczej poczekam na bardziej kameralne spotkanie naszej grupy A poza tym jestem ostatnio tak zakręcona... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatka 13.04.2005 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2005 Swój setny post postanowiłam napisać w Naszym Klubie Na spotkanie do Lolka sie nie wybieram , ponieważ : 1) jestem umówiona w Chotomowie z pewną bardzo sympatyczną osobą z naszego Klubu akurat w tym czasie 2) wolę bardziej kameralne spotkania z ludźmi , których już troszkę znam choćby z wypowiedzi na forum. Pamiętam o kiełbaskach !!! :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 13.04.2005 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2005 Spotkanie jest dla wszystkich chętnych, którzy mają ochotę niewirtualnie pogadać o budowie i nie tylko. Podejrzewam, że będzie kameralnie, bo niewiele osób jest na razie zainteresowanych tematem a poza tym nasze spotkania są ZAWSZE kameralne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregor2 14.04.2005 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2005 witam po chwilowej nieobecności mam pytanie (do tych co sami impregnowali drewno na wieźbę), czym impregnowaliście, gdzie kupiliście i za ile.Pozdrawiamgrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwekW 14.04.2005 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2005 Było pytanie więc odpowiadam: nas niestety nie będzie w Lolku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sonal 15.04.2005 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2005 my także nie wybieramy się do Lolka, najprawdopodobnie bedziemy za to na targach (w sobotę) wczoraj dostałem wreszcie po bez mała 3 miesiącach WZ z Jabłonny przedwczoraj kupiłem projekt pozostało tylko jedno... kredyt Olena, kontaktowałem się z panią L. - była ze tak powiem.. 'bardzo rzeczowa' Zastanawia mnie tylko czy bank (BPH) nie przyczepi się do operatu który będzie zrobiony w 2 godziny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 16.04.2005 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2005 Troche podnosze nas do gory bo jakos szybko spadamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olena 16.04.2005 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2005 sonal ja na robieniu operatów się nie znam To pewnie kwestia jakiegoś programu komputerowego... być może i innym zajęłoby to 2 godziny wiem, że u mnie były robione zdjęcia, potrzebne były mapki geodezyjne i inne dokumenty - na podstawie tego zrobiony był operat. A jeśli rzeczoznawca jest na oficjalnej liście to chyba bank nie ma prawa go odrzucić? Właśnie wróciliśmy z Chotomowa.... już mogłabym stamtąd nie wracać... Rocky sąsiadki od hydraulika dziś nie było Hihi Nusia weszłam Ci dziś w szkodę Poszłam na skróty przez Twoją działkę do Renatki Tak a propos Renatka kiedy masz dostać pozwolenie na budowę? Troszkę smętnie ta pusta polanka wygląda... no i chyba jakas "inteligentna inaczej" młodzież się baaaardzo nudziła.... skrzynki energetyczne są zdewastowane... czasami się czuję jak z innej planety... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts