SylwekW 19.04.2005 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2005 Bardzo proszę o pomoc - pilnie potrzebuję kotwy do mocowania wełny w ścianie warstwowej. Wiecie takie w kształcie litery L, wkładane w spoinę podczas murowania, na które potem można "nabić" wełnę, przycisną kapeluszem (kapturkiem) i murując warstwę osłonową te kotwy służą za łącznik. Jeżdże i szukam w oklicach ale wszędzie tylko albo na zamówienie razem z całym systemem ocieplenia albo trzeba trochę poczekac na realizację zamówienia o to jest dla mnie pilne. Przegapiłem sprawę a juz zaczynają murować ściany czyli jestem już nawet spóźnbiony ze sprawą. Proszę o pomoc, jeśli ktoś wie gdzie w okolicach Warszawy mogę je kupić "od ręki". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UKF 19.04.2005 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2005 Wybacz Sonal, ale jakoś nie pamiętam , chyba że .... pisałeś jako "przyjaciel Katrzynki" (to by się nawet zgadzało) Sylwku, widzę, że już jesteś "budującym pełną gębą", czyli że już dopadły Cię pierwsze problemy budowlane, które trzeba natychmiast rozwiązać, bo ekipa czeka i "przebiera nogami" z niecierpliwości Nie pomożemy Ci z kotwami, bo nie ocieplaliśmy swojego domku, ale trzymam kciuki za szybkie rozwiązanie tego problemu i wszystkich innych, które z pewnością się pojawią. Maria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sonal 19.04.2005 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2005 no wlasnie UKF, wcale sie z tym nie kryję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 19.04.2005 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2005 Witamy Starych i Nowych członków grópy Chotomów. Po prawie roku ponownie piszemy do was list . Widać że wiele się zmieniło doszło dużo nowych Psełdonimów, i grupa się znacznie rozrosła. A domy rosną jak grzyby po deszczu. zwracamy się do Grupy o { pomoc} tego roku już napewno kupimy DZIAŁECZKĘ tylko jeszcze niewiemy gdzie {Jabłonna?/Chotomów?} -jeżeli możecie podać nam namiary {tel.}od kogo kupowaliście swoje DZIAŁECZKI i gdzie { ulica } może i jeszcze cene { na Prv.} to będziemy bardzo ZOBOWIĄZANI SZCZEGÓLNIE interesują nas okolice ulic {żeligowskiego,obrońców modlina, bagienna,leśna w jabłonnej } chotomów IIz góry DZIĘKUJEMY i dousłyszenia na FORUM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 19.04.2005 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2005 NO oczywiści zapomniałem o adresie http://[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślimak Maciek 19.04.2005 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2005 SZCZEGÓLNIE interesują nas okolice ulic {żeligowskiego,obrońców modlina, bagienna,leśna w jabłonnej } chotomów II No proszę, proszę, to może jeszcze sąsiadami zostaniemy... Pozdrawiam, Maciek (Obrońców Modlina, ale nie mam pojęcia, ile) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 19.04.2005 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2005 ślimak maciejczy ostatnio układali u ciebie kable w domku i czy to twoja chałupa ta pod laskiem na w/w ulicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 19.04.2005 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2005 ślimak maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwekW 20.04.2005 02:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2005 UKF Dziękuję Do wszystkich - już znalazłem kotwy - "mój" skład znowu okazał sie pomocny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocky 20.04.2005 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2005 Hmmm... dlaczego u mnie wyszlo "cytat:" a u Was wychodzi "ktoś napisal:"... "cytat" wychodzi jak się napisze samo quote (oczywiście w nawiasach []), a "ktoś napisal:" jak się napisze quote="ktos"... właśnie przypadkiem do tego doszedłem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślimak Maciek 20.04.2005 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2005 pawel i renia - nasza chałupa istnieje narazie tylko na papierze , ale robimy, co w naszej mocy, żeby na tym nie poprzestać Działkę mamy bliżej - niedaleko przedszkola. Przy skrzyzowaniu stoi ogrodzona Manuela z Archipelagu, beżowa z grafitową dachówką - a nasza działka jest następna, dokladnie na przeciwko przedostatniego słupa sieci elektrycznej. Uprzedzając pytanie: dwie kolejne już sprzedane, następna ma wysoki poziom wód gruntowych, na przeciwko duża działka sióstr zakonnych, nie na sprzedaż. Pozdrawiam, Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtekc 20.04.2005 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2005 Witam po dłuższej nieobecności. w nawiązaniu do tematu wolnych działek na osiedlu Chotomów II jest działka chyba jeszcze do sprzedania skrzyżowanie ul Tęczowej z Pogodną 1200 metrów. Poza tym jest sporo działek w okolicy wiele wolnych placów jak się przejdzie spacerkiem również na mapie widać działki podzielone czasami zaznaczone jako grunt rolny (nie wiem czy mam pamę aktualną). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 20.04.2005 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2005 jak pogoda dopisze to wyruszamy w SOBOTĘ na poszukiwania. ZAPAŁU NAM NIE BRAKUJE i może jakaś rola się znajdzie pozdrawiamytych co:szukają,znaleźli,budują,mieszkają i grillują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olena 20.04.2005 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2005 Hmmm... dlaczego u mnie wyszlo "cytat:" a u Was wychodzi "ktoś napisal:"... "cytat" wychodzi jak się napisze samo quote (oczywiście w nawiasach []), a "ktoś napisal:" jak się napisze quote="ktos"... właśnie przypadkiem do tego doszedłem . no tak też można Rocky A ja doszłam, że jak kliknę przy poście, który chcę zacytować w górny prawy róg to będzie "kto napisał" a jak klikne po prostu w dolną "odpowiedź" i i tam zrobię "quote" to wyjdzie "cytat" Było nie było wszystkie drogi prowadzą do cytowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 21.04.2005 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2005 chyba praca wre na budowach bo nikt nipisze nowuch postów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtekc 22.04.2005 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 chyba praca wre na budowach bo nikt nipisze nowuch postów To ja coś napiszę. Chciałbym się z Wami skonsultować odnośnie aktualnych cen. Powiedzcie jakie są ceny adaptacji projektu, stworzenie mapek do celów projektowych, wytyczenia działki. Zaproponowano mi takie ceny (odpowiednio) – 700, 700, 500. Proszę o pomoc. pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregor2 22.04.2005 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 ja za rozgraniczenie działki muszę zapłacić 1.000 + mapka rozgraniczenia 500, do tego dochodzi wytyczenie budynku 600 zł. Ale jak już rozgraniczę to nikt sie nie przyczepi że mu na działkę wszedłem z ogrodzeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocky 22.04.2005 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 Powiedzcie jakie są ceny adaptacji projektu, stworzenie mapek do celów projektowych, wytyczenia działki. Zaproponowano mi takie ceny (odpowiednio) – 700, 700, 500. Cena 700zł za adaptację projektu (jakieś zmiany w projekcie?) obejmująca plan zagospodarowania działki (mapki oddzielnie) wydaje mi się najniższa z możliwych. Mapki do celów projektowych za 700zł to raczej standard (600-800zł)(można próbować targowac się do 600zł jeżeli jest niewiele zmian w terenie do wprowadzenia na mapkę). W tej cenie dostaniez kilka sztuk, zastanów się ile egzemplarzy będziesz potrzebować, każdy następny niewiele więcej kosztuje. Nie jest tak, że 1 egz. mapki 150zł, a 4 egz. 600zł. Na mapkach będzie data i często w urzędach żądają, aby mapki były nie starsze niz 3 miesiące. Dlatego warto zastanowić się nad zrobieniem koniecznych projektów przyłączy (np. wody, gazu) w okresie, kiedy mapki zachowują ważność, a tym samym uchronić się od ponownego wydatku na mapki za jakiś czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregor2 22.04.2005 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 jak mi architekt zmarnował mapki to wziąłem oryginał i skserowałem na kolorowym xserze. Rewelacja. Koszt kilka PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtekc 22.04.2005 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 Obecnie jestem na etapie pozwolenia na budowę to potrzebuję trzy egz. map (taki mi zeznawała Pani w Starostwie). Praktycznie już bym mógł złożyć papiery o pozwolenie, ale muszę czekać na ostateczne warunki zabudowy (podobno czekają na opinię konserwatora zabytków) - dziwna sprawa w okolicy nie ma nic co ma jakąkolwiek wartość historyczną. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts