sonal 23.04.2005 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2005 Czyli tak naprawde jestes na etapie oczekiwania na Warunki Zabudowy, które zresztą i tak muszą się wpierw uprawomocnić Ale ale... mik99 cos dawno się nie pokazywał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtekc 23.04.2005 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2005 Czyli tak naprawde jestes na etapie oczekiwania na Warunki Zabudowy, które zresztą i tak muszą się wpierw uprawomocnić Ale ale... mik99 cos dawno się nie pokazywał Chyba tak to wygląda. Dostałem tzw wstepne warunki zabudowy bez nadania numeru i podpisów urzędnika. Mam nadzieję że ostateczne warunki nie będą musiały się uprawomocnić i nie będę musiał czekać następnych 2 tygodni. pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sonal 23.04.2005 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2005 jako ze sam dopiero co to przechodziłem wyjaśnię: dostałeś projekt WZ ktory został wysłany do uzgodnień: do konserwatora zabytków oraz do zarządu melioracji i urz. wodnych w N.D. Maz. (zresztą tak masz chyba na rozdzielniku twojego egzemplarza. Po 2 tygodniach do gminy powinny wrócić pisma ze owe urzędy nie widzą przeszkód w twojej inwestycji. Po paru dniach pani z referatu sporządzi docelowe WZ które możesz odebrać osobiście. Kopie WZ zostną wysłane pocztą do włascicieli sasiednich działek ktorzy z kolei mają 14 dni od daty ich otrzymania na ew. wyrażenie sprzeciwu. Jesli nie zaczną bruździć to 14 dni po odbiorze przez gminę potwierdzenia z poczty ze listy polecone zostały dostarczone WZ stają sie prawomocne. Jak więc widzisz troche to potrwa Z tego co czytałem na forum wynika ze w zasadzie możesz złożyć wniosek o pozw. na budowe jeszcze przed uprawomocnieniem się WZ - tyle ze na pewno nie otrzymasz ich wcześniej pozdrawiam i życze sukcesów (dalszych sukcesów ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olena 23.04.2005 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2005 Rany jak ja się cieszę, że mnie to wszystko ominelo... Kupiłam dzialkę, która miała plan zagosopdarowania, wypis z planu dostalam po 2 dniach Ale w starostwie swoje przeszłam Tak a propos geodetow... nie wiecie ile może kosztować powtórne wytyczenie granicy działki? Jeden kołeczek mi rozjeździli.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sonal 23.04.2005 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2005 mówiąc zupełnie szczerze... obyłbym się bez geodety (szkoda kasy)wziuąść sznurek, zmierzyc przeciwległy bok, potem wytyczyć miejsce dla kołka i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 24.04.2005 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2005 mam pytanie czy FORUMOWICZ{ to brzmi dumnie} Ślimak Maciekwystąpił o WZ jeśli tak to jaki jest rezultat na ten rejon w kturym macie swą działeczke "JEST TAM POPROSTU CUDNIE "bo o ile się orjentuje {laik zemnie jest}to podobno są w tym rejonie problemy z uzyskaniem Pozw.na Budowępozdrawiamy WSZYSTKICHps. RENATKO wasza łąka wygląda PRZEŚLICZNIE zaraz po świcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatka 24.04.2005 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2005 ps. RENATKO wasza łąka wygląda PRZEŚLICZNIE zaraz po świcie. Proszę Was , nie mówcie mi , bo serce mi się ściska ,że nic nie mogę tam jeszcze robić Resztę listu wysyłam na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxymov 24.04.2005 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2005 Dawno mnie tu nie było!!! Jeśli ktoś jest zainteresowany to:- Notariusz: pan Klejment- Studniarz: (nazwiska nie pamiętam) tel 0-607-429-776- Elektryk: p.Zieniewicz tel 0-600-337-938- Wykopy:p.Dariusz Wojewoda tel 0-509-316-249- Mat.Budowlane i beton: p.Janusz Pietruszka 0-604-413-474- Architekt i kierownik budowy: p.Hanna Zawadzka tel 0-603-582-897 Wszystkie te osoby pracowały dla mnie, (i pracują nadal) są sprawdzone i z czystym sumieniem, mogę polecić. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxymov 24.04.2005 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2005 Na WZ w Jabłonnie czekałem 3 miesiące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxymov 24.04.2005 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2005 Jeśli ktoś chce namiary na dobrego geodetę to zapraszam na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olena 24.04.2005 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2005 Ja tak z innej beczki. Czy ktos z Was ma może ostatnio problemy z powiadomieniami o odpowiedziach na forum? Ja ich ostatnio nie dostaję, a jak dostałam dziś jedno to po kliknięciu w link dostałam komunikat, że ten temat już nie istnieje... . Obawiam się, ze moja poczta zaczyna świrowac ale co szkodzi zapytać jak to u Was wygląda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 25.04.2005 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2005 u nas jest wszystko O.K może trzeba zrestartować komp..... pozdrawiamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UKF 25.04.2005 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2005 Oleno, ja też nie dostaję ostatnio powiadomień o odpowiedziach...Maria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślimak Maciek 25.04.2005 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2005 Dziewczyny, a macie włączoną opcję "śledź odpowiedzi w tym temacie"? Na dole, mały czerwony napis po lewej stronie. Jeśli widzicie "przestań śledzić..." - to znaczy, że śledzenie jest aktywne i nie dostajecie powiadomień z winy serwera Muratora. Jeśli jest: "śledź odpowiedzi..." - to dopiero trzeba włączyć paweł i renia - ależ wy wcześnie siadacie przed ekranem Ja mam dłuższe przerwy, stąd, wybaczcie, nie odpowiedziałem na czas na priv. WZ dostałem w dwa miesiące, w tym ok. 3 tygodni dyskutowania z Ref. Ładu Przestrzennego UG Jabłonna o dopuszczalnej szerokości elewacji frontowej. Tak to jest, jak się chce budować dom rozłożysty, a wokół same wysokie na niewielkiej powierzchni zabudowy. Ale jakoś wyszło, zwęzili nam projekt tylko o pół metra W sumie, biorąc pod uwagę powyższe problemy (wszytko załatwione porządnie, kulturalnie, acz z panią Kierownik Referatu trzeba rozmawiać dosyć stanowczo - tj. stanowczo bronić swoich racji) 2 miesiące na całość to nie jest źle. Co do pozwolenia - złożyłem wniosek 4 kwietnia rano, odbiór - no dobra, miałem napisać dopiero z papierami przed sobą, ale skoro wywołujecie - za cztery godziny To też chyba rozsądny termin? Czyli nie jest wcale tak źle - o ile, oczywiście, pamięta się, że urzędnik też człowiek, a nie głąb-twój wróg, jak niekiedy rozumuje kilku znajomych Traktujcie ich dobrze i oczekujcie tego samego. Żeby nie było wątpliwości: dobrze oznacza grzecznie i sympatycznie, a nie: czekoladki, uniżoność czy koperty. Płacą im za to, co mają dla nas zrobić - jeśli zapamiętają nas sympatycznie, może posiedzą w pracy te 10 min. dłużej, żeby było gotowe na rano, skoro nam zależy? I dzięki za zachwyty nad naszą okolicą. Nam też się podoba Pozdrawiam wszystkich, Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sonal 25.04.2005 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2005 Maciek, jaki masz formalnie status gruntowy dzialki? jak sadze w KW/rejestrze gruntówstoi napisane ze to grunt rolny? czy w takim przypadku skladajac wniosek o pozwolenie na budowe musiales zlozyc gdzies wpierw wniosek o wylaczenie gruntu z uzytków rolnych??? (czy jak to się tam nazywa)to samo pytanie do innych o ile mieli taką sytuację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślimak Maciek 25.04.2005 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2005 W rejestrze gruntów stoi "użytek rolny", więc byłem przygotowany z wnioskiem o zgodę na odrolnienie - ale okazało się, że ponieważ mam zgodę na zmianę sposobu użytkowania w WZ, zaś grunta me klasy są 6 (dla laików i niezdających prawa rolnego: najgorsze, co rolnik może po przodkach odziedziczyć), szkoda papieru i tuszu na oddzielne decyzje - dla takiego badziewia ornego nie trzeba odrębnych decyzji o odrolnieniu. Pozdrawiam, Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sonal 25.04.2005 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2005 [edit: uściślam] jak rozumiem w starostwie wystarczyly im WZ ( to co w nich stało o przeznaczeniu gruntu) aby uznali że nie potrzeba dodatkowych wniosków o odrolnienie no to fajno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślimak Maciek 25.04.2005 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2005 Nie tylko WZ - projekt, nie wiedzieć czemu też wzięli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sonal 25.04.2005 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2005 może żeby skopiować i potem sprzedać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślimak Maciek 25.04.2005 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2005 Uuu, to juz by mieli z naszym projektantem do czynienia - a ten wrazliwy na punkcie praw autorskich okrutnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts