alice 21.01.2004 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2004 Dzięki Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alice 21.01.2004 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2004 Dzięki Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alice 21.01.2004 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2004 Czy będziecie nanosić swoje lokalizacje na mapę? Chciałabym zobaczyć jak bliskimi lub dalekimi sąsiadami będziemy? Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gg 21.01.2004 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2004 grzegorzleg, ogromne dzięki, jesteś wspaniały.Akurat doszłam do etapu projektowania przyłącza i muszę na dniach podjąć decyzję.A orientujesz się może jaka jest różnica w cenie przyłącza napowietrznego, a kablowego. Wczoraj pani w urzędzie mnie nastraszyła, że cena kablowego jest duuuużo wyższa.Jeśli mógłbys mi dać odpowiedź do jutra byłabym bardzo wdzięczna ( do jutra muszę złożyć wniosek o aneks lub dostarczyć projektantowi warunki). Alice, ja już jestem na mapce, możesz rzucić okiem. Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alice 21.01.2004 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2004 GG Ciebie zauważyłam , ponieważ budujesz blisko mojego obecnego zamieszkania To raczej zapytanie do innych osób z Chotomowskiej Grupu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peterka 21.01.2004 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2004 Gdzie jest ta mapka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alice 21.01.2004 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2004 Mapka jest tu: http://www.szalega.com/Forum/mapa.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peterka 21.01.2004 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2004 Sorry, jak tam zanaczyć no nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alice 21.01.2004 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2004 Zgłoś się do MACO lub napisz ,że chcesz dołączyć do mapy. Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peterka 21.01.2004 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2004 Ok dzięki alice będę Twoim bliskim sąsiadem Znacie może ceny w naszym rejonie za instalecję elektryczna i hydrauliczną. Chodzi mi ile za punkt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogi 21.01.2004 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2004 to prawda ziemna jest droższa, ile nie wiem.A co do kosztów za instalacją to:hydraulika od 80-110 zł. z punktu + materiał.elektryka 30 zł. z punktu z materiałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alice 21.01.2004 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2004 PETERKA Gdzie Budujesz? Ja jestem na etapie szukania wykonawcy,cegieł etc.W marcu ruszamy z fundamentami. Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peterka 21.01.2004 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2004 aLICE buduje w Legionowie przystanek. Ale patrząc na mapę gdzie jesteś to niedaleko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peterka 21.01.2004 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2004 Rogi a masz jakiegoś dobrego hydraulika lub elektryka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alice 21.01.2004 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2004 Nasza budowa będzie dokładnie na ul.Polnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorzleg 21.01.2004 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2004 Gg –Najpierw jeszcze raz to co kiedyś napisałemPorady udzielane na odległość bez znajomości wszystkichdanych mogą być obarczone błędami lub wręcz szkodliweWracając do tematuRozumiem , że w warunkach z ZE jest przyłącze napowietrzneSkrzynka licznikowa i złącze mają być na budynkuJeśli chcesz zasilić budynek kablem, a odległość twojejdziałki od linni nn jest spora to na granicy działki w ogrodzeniu( tak aby ZE miał zawsze dostęp) można umieścić złączeoraz skrzynkę pomiarową W tym celu obok złącza musi byćsłup po którym zejdzie w rurze osłonowej kabel zasilającyzłącze Może być to tak jak na rysunku który poprzednio przedstawiłem Od góry złącze pod nim skrzynka pomiarowaz zabezpieczeniem zalicznikowym Wszystko to stoi na fundamencie Z zabezpieczenia zalicznikowego odchodzi kabel zasilający dom (wlz) Układ skrzynek może być innyZależy to od ZE i projektanta Skrzynki mogą być równieżprzymocowane do słupa Projekt robi ZE chyba że w umowie będzie inaczej (chcesz szybciej i zobowiążesz się do wykonaniaprojektu –płacisz wtedy za niego) wlz należy do ciebie więmożesz się spodziewać że zapłacisz za naniesienie go nazud Ponadto płacisz za skrzynkę pomiarową , kabel(wlz)i prace z tym związane Płacisz opłatę przyłączeniową która wynosi Qo = Sm*Pp+S*LPp moc przyłączeniowa [kW]Sm =95 zł/kW IV grupa przyłączeniowa [ napowietrzna}Sm =97 zł/kW V grupa przyłączeniowa [ napowietrzna}Sm= 120 zł/kW IV grupa przyłączeniowa [ kablowe}Sm= 122 zł/kW V grupa przyłączeniowa [ kablowe}S=34 złL=dlugość przyłącza ponad 200 m Reasumując na pewno zapłacisz drożejIle to musisz policzyć – to ty znasz odległościNo i musisz wiedzieć ile za to będzie chciał konkretnywykonawca Praktyka mówi że najlepiej ten co będzie wykonywał przyłącze ale nie musi tak być w twoim przypadkuDobrze zapytać tego i owego ile by za to wziął Przesle obrazek jako . dwg ale nie wiem czy się udahttp://grzegorzleg.fm.interia.pl/z.dwg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorzleg 21.01.2004 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2004 gg ten obrazek http://grzegorzleg.fm.interia.pl/z.dwgmożna pobrać za pomocą programu do pobierania plikównp Star Downloader lub innych Otwiera się w autocadzie Pewnie nie będzie polskich liter Może za pomocą DesignCad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gg 22.01.2004 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2004 grzegorzleg Dzięki za rysunek, dało go się otworzyć bez problemów.Masz rację z tymi radami na odległość, ale twoja bardzo mi pomogła. Wymyśliłam coś i zastanawiałam się czy dobrze, czy w ogóle jest to możliwe (na prądzie się nie znam w ogóle). Potwierdziłeś, że tak. W związku z tym jutro uderzam do urządu i próbuję uzyskać zmianę warunków.Dzięki jeszcze raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogi 22.01.2004 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2004 Peterka,mam namiar na hudraulika (woda, kanalizacja i co). Robił kiedys u moich teściów i byli zadowoleni.Namiary dam jutro, bo zostawiłem w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorzleg 22.01.2004 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2004 Witam wszystkichgg życzę sukcesu weź mapkę i plan działki(może się przydać) Zdaje się że facet który może podjąć decyzję to Wojciech Klama( nie jestem związany z ZE) Tak słyszałemByć może przy takich „grzecznościach” jak zmianawarunków będą od ciebie oczekiwali jakiegoś suweniruPodobno „energetyczna” jest w takich przypadkach wystarczająca (to też ze słyszenia) Nie pomyślże ci polecam ten sposób załatwiania sprawSam tego nie praktykuję mik99 zdaje się że mniej widzę cię w naszym klubieCzyżby dzidziuś miał niebawem nas wszystkichpowitać? I stąd ta mniejsza aktywność Widzę że szukacie hydraulików i elektrykówJeśli budowa zacznie się w marcu to cifachowcy będą potrzebni w kwietniuCo chcecie uzyskać dogadując się z nimi terazkiedy jeszcze domy są tylko na planach?Potrzebujecie porad odnośnie tych instalacji?A o ogrzewaniu (kocioł instalacja sterowanie)też myślicie? A alarmy będziecie robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts