Willie 04.12.2006 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 HEJ! Jak Wam TAM?? pozdr powolutku chwilowo mam dość domu w styczniu przeprowadzamy się do mieszkania (z wieści związanych z tematem forum) poza tym: uczę się węgierskiego, jak mi idzie lepiej nie pytaj dzieci po angielsku zasuwają już jak stare, Ola nas zaskakuje co i rusz; musimy ze spuszczoną głową przyznawać, że nie wiemy a w ogóle to jest git a ty już mieszkasz w swoim domu? stoi ta moja działka tam jeszcze? no i co z tymi cenami? powiecie mi? hej! nie mieszkam ale nadal zamierzam tylko sie przeciaga wykonczeniowka dzialka Wasza stoi a obok sie zbudowala taka jedna Manuelka ceny zwariowaly z radosci ze tyle kredytow banki daja...... zapomnialem jak to po ichniemu ale po naszemu to bedzie Wszystkiego Dobrego Wam Tam na tej Obczyznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_de 04.12.2006 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 hej, dawno mnie tu nie było... co za zmiany i postępy:-) gratulacje! czytam i zazdraszczam )) żal mi zadek ściska, buuu, ja też chcę... u nas przeciągnęło się z kupnem działki (papiery, papiery...), teraz "załatwiają się" media i architekt kleci projekt. Czas pomyśleć o ekipie - polećcie kogoś, bardzo proszę!!! PS: parę stron wcześniej ktoś pyał o ceny działek na Nowodoworach - więc tak, jakieą 3-4 m-ce temu działki w okolicy Mehoffera, ale w części tarchomińskiej, nie zielonej, były , bagatela, po 400 i 450 zł m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 04.12.2006 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 Kasia_de stasiek_ps maciejm Eugeniusz_ mamy nadzieje że się coś z tego przyda i pamiętajcie urywać ile się da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
troj 05.12.2006 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 Mam pytanie do przymierzających sie z rozpoczęciem budowy na wiosne-lato 2007. Z jakim wyprzedzeniem czasowym zamierzacie zarezerwować/podpisać umowe z ekipą budowlaną?? Do tych którzy już wybudowali chociażby stan surowy.Jakie zaliczki w waszym przypadku zyczyły sobie ekipy budowlane za zarezerwowanie terminu na budowe?? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daniel borowski 05.12.2006 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 Mam pytanie do przymierzających sie z rozpoczęciem budowy na wiosne-lato 2007. Z jakim wyprzedzeniem czasowym zamierzacie zarezerwować/podpisać umowe z ekipą budowlaną?? Do tych którzy już wybudowali chociażby stan surowy. Jakie zaliczki w waszym przypadku zyczyły sobie ekipy budowlane za zarezerwowanie terminu na budowe?? pozdrawiam dolaczam sie do pytania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akuka 05.12.2006 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 Renatka&Petronek jeśli można proszę o namiary na koparkę. Chcemy humus zdjąć jeszcze w tym roku (najlepiej w przyszłym tygodniu ) Jeśli ktoś jeszcze dysponuje namiarem na dobrego/niedrogiego/sprawnego "kopakrkowicza", to ja chętnie ponawiam prośbę z tym, że skierowałam do niewłaściwych osób pawel i renia chodziło mi oczywiście o Was! Jeśli można - proszę o namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris19 05.12.2006 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 Mam pytanie do przymierzających sie z rozpoczęciem budowy na wiosne-lato 2007. Z jakim wyprzedzeniem czasowym zamierzacie zarezerwować/podpisać umowe z ekipą budowlaną?? Do tych którzy już wybudowali chociażby stan surowy. Jakie zaliczki w waszym przypadku zyczyły sobie ekipy budowlane za zarezerwowanie terminu na budowe?? pozdrawiam Z tego co widzę to ostatni moment na złapanie polecanej ekipy. Ja podpisałem umowę na poczatku listpada z ekipą która robiła u pawła i reni. Dobry pomysł na znalezienie ekipy to wycieczka po okolicznych budowach a jest ich mnóstwo w Białołęce. Przy podpisywaniu umowy nie było rozmowy o zaliczce. Myślę że dobra i szanujaca sie ekipa ma roboty pod dostatkiem właśnie dlatego że mozna na niej polegać. Każdy fachowiec który wykonuje swoja robote sumiennie i za rosądne pieniądze bedzie miał "zamówień jak Penderecki do 2010 roku" - cyt. " Killer" Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 05.12.2006 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 w żadnym wypadku nie należy nic płacić z góry a tym bardziej za przyszły rok { a co jak się rozmyślą kase pewnie oddadzą} skoro się decydują na robote to spisać koniecznie umowe ustalić warunki, co ile i za ile i pamiętajcie im więcej będzie w umowie tym lepiej dla was.w końcu dla nich to też dobrze bo mogą sobie cały rok poukładać z pracą troy jeśli już na pewno masz zamiar budować w nastepnym roku to radze zaklepać sobie ekipe jak najwcześniej by potem nie mieć problemów { choć i tak mogą zejść z roboty w trakcie stawiania } jak wszyscy wiemy jest buummm budowlany i w nastepnym roku będzie jeszcze większy, nie wszyscy w to wierzą ale zobaczycie, według nas po mału robi się nagonka na stawianie domów { bo to taniej niż mieszkanie }podobno fachowców jest coraz mniej { uciekają na zach} a ci co zostali mają pełne ręce roboty i brak fachowców { bo wyjechali } koło się zamyka jeszcze jedno jak się zmieni vat w 2008 to wszystko pewnie stanie i hurtownie zaczną przychylnym okiem spoglądać na klijenta co ma pare złoty do wydania. ale się rozgadałem ............................................... ps. stawiamy 1 dom i naprawde nie jest to takie trudne jak by mogło się wydawać, tzreba tylko wymieniać się ciekawymi tematami i namiarami z innymi bo chyba nikt nie poleca nikogo złego........prawda a i jeszcze jedno jak już podpiszecie umowe to warto " pielęgnować " tą znajomość przynajmniej do postawienia stanu surowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianr 05.12.2006 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 w kwesti poszukiwania ekip budowlanych... ja to już ze swoich doświadczeń nie będę opowiadała ale patrzyłem z zazdrością jak w ostatnim czasie powstawało kilka domów które codziennie mijałem i budowy jak na moje oko (a postawiłem dopiero jeden dom odwiedzając budowę codziennie) wygladały wzorowo no i tempo naprawdę niezłe - najlepiej podjechać i zapytac inwestora ... Jeden to mój sąsiad i on też poleca swoich Panów i mimo że we dwójkę budowali naprawdę nieżle im to szło , czysto, poukładane, sprawnie i wszystko sami robili ( żadna tam grucha czy inne łatwizny), Drugi dom to na ul.Białołęckiej tuż przeżed Ketlingiem czy ardziej skrzyzowanie z Małym Rycerzem - to raczej może być coś a'la firma (cześć biurowa i chyba warsztaty) ale tępo mieli/maja super - naprawdę super się to obserwowało - sam myślałem czy nie wziąć namiarów na przyszłość - to z takich bardziej spektakularnych - no i chyba Moniaa może coś powiedzieć o swoich bo też chyba są nieźli ...powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniaa 06.12.2006 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 co za ironia...... Damian, polecasz naszą ekipe, a nam się wszystko rozwlaliło w ciągu jednego dnia.... Nasz główny majster spadł z dachu na głowe......bardzo nieszczesliwie.....teraz walczy o zycie po dwoch operacjach głowy (krwiaki na mozgu) - niewielkie szanse na przezycie...... Ekipa godna polecenia, robili swietnie, dokladnie, szybko i czysto. I stosunkowo niedrodzy.....i co z tego.....tragiczny wypadek..... Nie wiem jak to sie teraz potoczy.....czekamy na wiesci ze szpitala.... nie wiem czy uda sie nam dokonczyc stan surowy w tym roku.... Moniaa Ps. Damian odpisalam na priva, ale jakis problem mam ze skrzynka, bo mail jest przechowywany w folderze DO WYSłANIA i wychodzi ze skrzynki czasem nawet po dwoch dniach!!!! Czy Tty tez spotkales z tym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 06.12.2006 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 kris19poleciało na PRV................ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris19 06.12.2006 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 kris19 poleciało na PRV................ Dzięki ja też znalazłem i wysłałem na email i priv. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyss 06.12.2006 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Moniaa: ze skrzynki wychodzi dopiero, jak ktoś przeczyta - też się kiedyś temu dziwiłem. I troszkę mniej przyjemna uwaga - czy ta ekipa oficjalnie i na piśmie - kierownik budowy - przejęła plac budowy? Bo jeśli nie, to tfu!!!! ale ten wypadek.... obciąża właściciela działki... Nie jestem prawnikiem - ale to z zasłyszanych opinii na tym forum przed laty... uważaj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniaa 07.12.2006 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 Mielismy umowe z ekipa i kierownik zarejestrowany tez....sprawe sprawdzalismy pod tym katem.....wszyscy nam mowia, ze nie ponosimy odpowiedzialnosci za to co sie stalo... Dzieki za wiesci o tych skrzynkach - nie wiedzialam, z to tak funkcjonuje.... Moniaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emmmma 07.12.2006 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 Ja zza miedzy Dla zainteresowanych szukających działek na Białołęce: http://www.otodom.pl/index.php?mod=show&insId=13440 Pzdr, Emmmma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 07.12.2006 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 Mam do was pytanie - jak wielkie powierzchnie wyłączyliście z produkcji rolnej, w jakim kształcie i czy pojawiły się jakies problemy ??? Mi sugerowali że nalezy wyłączyć prawie lub całą działkę, ale jak to jest powyżej 500 to sa jakieś opłaty i to nawet nie małe . Wpominali ze przy inspekcji powykonawczej geodeci mają zalecenie wyłanczać wszystko łacznie z jakimiś krzaczkami, drzewami, trawnikami itd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyss 07.12.2006 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 Ja w roku 2004 wystąpiłem o wyłączenie całości, a oni mi dali odpowiedź, że umarzają i nie wyłączyli(bo ta klasa nie wymaga, czy coś takiego...) i na tym zbudowałem.... Niewiele z tego rozumiem, ale skoro można, to czemu nie (ul. Ostródzka przy ul.Brzeziny) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenatkaPetronek 07.12.2006 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 Mam do was pytanie - jak wielkie powierzchnie wyłączyliście z produkcji rolnej, w jakim kształcie i czy pojawiły się jakies problemy ??? Mi sugerowali że nalezy wyłączyć prawie lub całą działkę, ale jak to jest powyżej 500 to sa jakieś opłaty i to nawet nie małe . Wpominali ze przy inspekcji powykonawczej geodeci mają zalecenie wyłanczać wszystko łacznie z jakimiś krzaczkami, drzewami, trawnikami itd? Tylko pod powierzchnię zabudowy. Ale klasy ziemi V i VI tego nie wymagają. Niestety u naszych ukochanych urzędasów to nie ma znaczenia. Chcą od każdego takie samo pismo o umożeniu postępowania o odrolnieniu. Co ciekawe przy każdej odpowiedzi jest takie uzasadnienie dlaczego nie trzeba tego odralniać. No ale cóż nasi urzędnicy(!@#$%$^^) muszą sobie porządzić. Ażeby ich ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianr 08.12.2006 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 co za ironia...... Damian, polecasz naszą ekipe, a nam się wszystko rozwlaliło w ciągu jednego dnia.... Nasz główny majster spadł z dachu na głowe......bardzo nieszczesliwie.....teraz walczy o zycie po dwoch operacjach głowy (krwiaki na mozgu) - niewielkie szanse na przezycie...... Ekipa godna polecenia, robili swietnie, dokladnie, szybko i czysto. I stosunkowo niedrodzy.....i co z tego.....tragiczny wypadek..... Nie wiem jak to sie teraz potoczy.....czekamy na wiesci ze szpitala.... nie wiem czy uda sie nam dokonczyc stan surowy w tym roku.... Moniaa Ps. Damian odpisalam na priva, ale jakis problem mam ze skrzynka, bo mail jest przechowywany w folderze DO WYSłANIA i wychodzi ze skrzynki czasem nawet po dwoch dniach!!!! Czy Tty tez spotkales z tym? Moniaa, przykro mi z powodu wypadku , mam nadzieje że wszystko będzie dobrze. co do wiadomości - nie zauważyłem jakiś problemów. reszta na priv pozdrawiam i powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 08.12.2006 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 Moniaa, przykro mi bardzo . Trzymam kciuki za to aby wszystko zakończyło się dobrze Pozdrawiam, KasiaR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts