Ewik_1 24.05.2007 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 Wczoraj zamawialiśmy parapety wewnętrzne i jak zobaczyłam te wszystkie marmury, granity to się zakochałam w kamieniu. Byliśmy w firmie Promar na Radzymińskiej 116. Jeśli myślicie o kamieniu we wnętrzu to polecam. Cenowo są konkurencyjni, tylko terminy na wieksze rzeczy (schody, blaty)dość odległe. No, no fajna sprawa taki np. granitowy blat w kuchni. Byłem w firmie KAMYK przy Modlińskiej 268 też mają fajne kamyczki. Ciekawe jak cenowo ???????? http://www.kamyk.com.pl Trochę się pomyliłam w nazwie firma jst Prodmar. Maja stronę: http://www.prodmar.pl Ja chyba się zdecyduje na granitowy blat w kuchni, teraz mam zwykły blat i przy zlewie jest spuchnięty, nie mam zbyt dużo niskich szafek, więc może przeżyję ten wydatek. Mieliśmy problem co zrobić z parapetami w kotłowni, garażu i innych takich pomieszczeniach. Była ewentualność położenia tam gresu, ale za 7 parapetów z konglomeratu 2cm, do okien o średniej szerokości 90cm wyszło nam coś ponad 300zł (bez montażu). Kiedyś porównywalam ceny u nich i w pewnycm mieście pod W-wą - to u nich było taniej. Można zadzwonić i dowiedzieć się o ceny, bo ja już wszystkiego nie pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekS 24.05.2007 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 witam, potrzebuję kupić blaszak 3m x 5m za rozsądne pieniądze, może ktoś z grupy już zakończył budowę i chce się pozbyć lub zna osobę którz chce sprzedać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 24.05.2007 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 SławekS poleciało na PRV... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EFKAkonewka 24.05.2007 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 Na jaką głębokość kopać studnię w naszej okolicy (Szklarniowa-Płochocińska)???I zrobić jak w projekcie czy zdać się na różdżkarza?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AsiaIAdam 24.05.2007 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 i i jeszcze jedno kocioł kondensacyjny czy zwykły. czytam i czytam, jeden hydraulik taki drugi, że tylko taki i tak naprawdę nie wiem.ewentualnie kocioł np junkersa kond. + zasobnik innej firmy czy spotkaliście się z takim połączeniem? Ja biorę kondensat WOLFA w pakiecie z solarami - dostałem dobrą cenę I już bo im więcej się zastanawiam tym mniej wiem Pozdrawiam Ja też myślałam o Wolfie. Jakiego dokładnie wybrałeś? Asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renatata 25.05.2007 05:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 [quote name="kris19 Ja biorę kondensat WOLFA w pakiecie z solarami - dostałem dobrą cenę I już bo im więcej się zastanawiam tym mniej wiem Pozdrawiam[/quote] Ja też myślałam o Wolfie. Jakiego dokładnie wybrałeś? Asia i gdzie kupowałeś? Renata Macie może namiary na ekipę do ocieplenie poddasza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenatkaPetronek 25.05.2007 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 Ja biorę viessmann vitodens 333. Ma w sobie wszystko, sam steruje sobie osobno podłogówką i kaloryferami, ludzie mówią, że jest niezawodny, za darmo jest dysza do gazu płynnego i ziemnego(ja do jesieni będę miał podłączoną butlę 32 kilową a potem gaz ziemny) i polecał mi go mój hydraulik(pan Andrzej reklamowany u nas na forum). A cenowo: z całą automatyką, sterowaniem podłogówki i grzejników wychodzi naprawdę niewiele więcej(ok 1000zł) niż porównywane kondensaty z warstwowymi zasobnikami(typu lodówka). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
petr_151 25.05.2007 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 A cenowo: z całą automatyką, sterowaniem podłogówki i grzejników wychodzi naprawdę niewiele więcej(ok 1000zł) niż porównywane kondensaty z warstwowymi zasobnikami(typu lodówka). Jesli mozna spytac to calkowity koszt tego pieca jaki jest ?. zasatanawiamy sie tez nad wyborem , polacali nam Broetje ale juz tu naczytalismy sie troche nie najlepszych opinni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 25.05.2007 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 Witam , Szukam namiarów na GRYS Marmurowy (biały) w Warszawie w rozsądnej cenie oczywiście. Potrzebny do obsypania domu dookoła. http://www.maxipoz.pl/img/products/krusz1.jpg Pozdrawiam i dziekuje , KasiaR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz1006 25.05.2007 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 szukam namiarów na osobe która wozi piach-ziemie z wykopów. potrzebuje kilka-kilkanaście wywrotek. jeśli ktoś ma namiar proszę o wiadomość. boża wola /nowy dwór maz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris19 25.05.2007 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 szukam namiarów na osobe która wozi piach-ziemie z wykopów. potrzebuje kilka-kilkanaście wywrotek. jeśli ktoś ma namiar proszę o wiadomość. boża wola /nowy dwór maz Pan Mariusz 501 286 315 - jeżeli coś jest związane z kopaniem, zasypywaniem, piaskiem do murowania i zasypywania (15 tonowy samochód)wywozem ziemi i gruzu, przesadzaniem drzew, usuwaniem drzew POLECAM - terminowo, tanio, szybko - proszę się powołać na Krzysztofa z ul Bieszczadzkiej to może będzie rabacik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris19 25.05.2007 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 Ja biorę viessmann vitodens 333. Ma w sobie wszystko, sam steruje sobie osobno podłogówką i kaloryferami, ludzie mówią, że jest niezawodny, za darmo jest dysza do gazu płynnego i ziemnego(ja do jesieni będę miał podłączoną butlę 32 kilową a potem gaz ziemny) i polecał mi go mój hydraulik(pan Andrzej reklamowany u nas na forum). A cenowo: z całą automatyką, sterowaniem podłogówki i grzejników wychodzi naprawdę niewiele więcej(ok 1000zł) niż porównywane kondensaty z warstwowymi zasobnikami(typu lodówka). Super sprawa ten piecyk Tez czekam na wycenę 333 ale mam zamiar kupić solary więc zostanę chyba przy WOLF - ie Solary viessmana są drogie ale zobaczymy No to bedziecie mieli w domu Matrix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EFKAkonewka 25.05.2007 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 Witam , Szukam namiarów na GRYS Marmurowy (biały) w Warszawie w rozsądnej cenie oczywiście. Potrzebny do obsypania domu dookoła. http://www.maxipoz.pl/img/products/krusz1.jpg Pozdrawiam i dziekuje , KasiaR Spytać możesz na Zwoleńskiej 10 tel. 615-68-33, 602-796-111 - choćby dla porównania cen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AsiaIAdam 25.05.2007 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 Kris19jakiego WOLFA chcesz kupić?CGW, CGS?Jestem ciekawa jaka jest cena końcowa i gdzie można je kupić.Możesz wysłać na priv jak wolisz.Asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris19 25.05.2007 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 Kris19 jakiego WOLFA chcesz kupić? CGW, CGS? Jestem ciekawa jaka jest cena końcowa i gdzie można je kupić. Możesz wysłać na priv jak wolisz. Asia Solar Pakiet 1 W skład pakietu wchodzi: ● kocioł kondensacyjny CGB-24 na gaz GZ 50 z modulowanym palnikiem od 7,1 - 24 kW, praca na c.w.u. 27,6 kW ● automatyka BM pogodowa Wolf WRS z podświetlanym wyświetlaczem oraz szerokim zakresem nastaw i możliwością umieszczenia w pomieszczeniu ● 2 próżniowe rurowe kolektory słoneczne TRK o wysokiej sprawności absorbującej oraz wysokiej sprawności izolacji, pracujący także w chłodne i zimowe słoneczne dni. Wysoka sprawność i trwałość dzięki zastosowaniu szkła borowo-krzemowego ● regulacja solarna SM1 Wolf WRS do obsługi pracy instalacji solarnej, z funkcją zabezpieczenia układu solarnego ● zasobnik dwuwężownicowy SEM-1 300 litrów posiadający wysoką sprawność wężownic, posiada również wysokiej klasy izolację z pianki poliuretanowej, wewnętrzna część zasobnika zabezpieczona podwójną emalią i anodą ochronną ● pakiet akcesoriów: nadachowy zestaw przyłączeniowy do TRK, zestaw montażowy na dachówkach do 2 kolektorów TRK, odpowietrznik mechaniczny, grupa pompowa nr 10, solarne naczynie wzbiorcze 25dm3, płyn solarny G-LS 20 kg, płyn solarny G-LS 10 kg, zestaw przyłączeniowy natynkowy, oruowanie kocioł CGB-zasobnik SE, SEM Koszt po znizkach około 12000 PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenataS 26.05.2007 03:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2007 czy ktoś budował z ekipą pana Tomasza Wojtczaka z Zaborowa? proszę o jakieś opinie i komentzrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 26.05.2007 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2007 kris nieżle wgryzłes się w tematykę, ja to zostawiam na jesień i zimę , ale zbieram wasze doświadczenia jednoczesnie dzięki za wizytę miło wymienić doświadczenia, no i wyszło co może mój szef Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 26.05.2007 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2007 Wyżej wspominaliście o granitach i marmurach mam taki namiar od forumowego Whispera oferta ponoć najlepsza, nie sprawdzałem "Jedziesz od Piaseczna w kierunku Gory Kalwarii, mijasz Baniochę, potem jest następna miejscowość, chyba Kąty czy coś takiego. Jedziesz już wolniej, patrzysz w prawo. W pewnym momencie zobaczysz tablicę informacyjną - coś o marmurach i granitach - tam wjeżdżasz w bramę i jedziesz jescze jakieś 50 metrów pod biuro - parterowy budyneczek. Wokół wszędzie kamienia od metra. Ceny mają podobno na tyle konkurencyjne, że kamieniarze się u nich zaopatrują." Ostatnio widziałęm u znajomych granit jako blat oraz na ścianie za kuchenką, wygląda fantastycznie, utwierdziło mnie w przekonaniu że będę robił takie blaty, i o dziwo wychodzi taniej niż z jakiś tam mieszanek, no i baaardzo trwały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zygul 27.05.2007 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 Na jaką głębokość kopać studnię w naszej okolicy (Szklarniowa-Płochocińska)??? I zrobić jak w projekcie czy zdać się na różdżkarza?! Po lewej stronie kanału podobno najlepsza woda około 6-8m pod powierzchnią - jeśli wierzyć "wkrętaczom". Badań nie wykonałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spaniel 27.05.2007 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 witam Drodzy forumowicze. Potrzebuję namiar na architekta, chodzi o wykonanie projektu zagospodarowania działki i niewielki zmiany w projekcie gotowym (przesunięcie okien i takie tam drobne rzeczy). Przegladałem nasze ogromne forum i nie było łatwo znaleźć namiarów. Będe wdzięczny za namiary na priva. pzdr Spaniel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts