Safina 15.04.2008 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 Jaką zastosowaliście u siebie podbitkę? Chciałam położyć PCV, żeby mieć spokój z malowaniem. Ale architekt poleciła drewnianą, bo wygląda bardziej elegancko, a jak dobrze się zabezpieczy to też jest spokój na kilka lat. Jeżeli macie drewnianą to czym malowaliście? Dzisiaj odwiedzili mnie fachowcy od podbitki i policzyli mi za materiał + robocizne 120 zł za mb + farba ok. 1000 zł. Za cołość 8000 zł. wydaje mi się to drogo. A Wy ile płaciliscie za drewniane i gdzie kupowaliścia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
petr_151 16.04.2008 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 A ja mam pytanie techniczne: Zagęszczał ktoś z Was piasek w fundamentach zagęszczarką? Reguły sztuki budowlanej mówią, że należy zagęszczać wartwami po 15 cm, najlepiej po obu stronach muru jednocześnie (na przemian), coby muru nie wypchnęło. Jak to wygląda w praktyce? Przecież nie da rady takiej zagęszczarki przenosić na ścianami fundamentowymi, które mają po metr? Czy koparkowi nie burzą się, że większość czasu nie mają co robić (czekają aż kolejna wartswa zostanie zagęszczona) U mnie zageszczali tak jak opisujesz , ale robili to na dwie zageszczarki, w srodku gdzie byl fundament pod nosna sciane i tak musieli przekladac zageszczarke, co do koparkowego czy sie nie bedzie burzyl to zapewne sobie doliczy za postoj i bedzie zadowolony, ale jesli Ty myslisz ze nie bedziesz mu placil za czas kiedy on zgasi silnik to jestes w bledzie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enickman 16.04.2008 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 a jak je przenosili?Dało się to podczepić pod łyżkę koparki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
petr_151 16.04.2008 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 Dwoch chlopa i przeniesli, tak samo zdjeli i potem zaladowali je na samochod Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tornado17 17.04.2008 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 A ja mam pytanie techniczne: Zagęszczał ktoś z Was piasek w fundamentach zagęszczarką? Reguły sztuki budowlanej mówią, że należy zagęszczać wartwami po 15 cm, najlepiej po obu stronach muru jednocześnie (na przemian), coby muru nie wypchnęło. Jak to wygląda w praktyce? Zagęszczałem tylko w środku chałupy. I tak trzeba przenosić zagęszczarkę pomiedzy ścianami fundamentowymi. Wypożyczenie na dobę kosztowało w zeszłym roku ok. 100 zł (zagęszczarka 90 kg). Koparkowy był b. sympatyczny i się nie burzył (dlaczego by miał?? to moje pieniądze). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tornado17 17.04.2008 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 Dwoch chlopa i przeniesli, tak samo zdjeli i potem zaladowali je na samochod Dokłądnie tak, jedna zagęszczarka 90 kg wystarczy, przenoszą ją 2 osoby, sam przywiozłem i odwiozłem kombiakiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zygul 17.04.2008 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 Witam. Jeśli ktoś może polecić ekipę do malowania elewacji a także wnętrz, zaciągania gipsem, glazury, gresy, biały montaż i inne drobne prace wykończeniowe to proszę o namiary. Potrzebni od zaraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pio1pio1 20.04.2008 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 Witam,sprzedam 2 palety (100 sztuk) pustaków stropowych Teriva I bis. Cena 300zł.Poroterm P+W 10 - 300szt, cena za sztuke 5zł.Poroterm P+W 18 - 240szt, cena za sztuke 5złPoroterm P+W 25 - 100szt, cena za sztuke 5złPoroterm P+W 30 - 120szt, cena za sztuke 5zł Kilka pustaków wentylacyjnych...Odbiór własny z Marek.Pozdrawiam, Piotr0608 678 726 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zygul 22.04.2008 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 Wyciągnę nas na pierwszą stronę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tornado17 23.04.2008 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2008 tanio sprzedam silikaty z Jedlanki:a) szer. 12 cm b) szer. 24 cm Zostało mi kilka palet z zeszłego roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stasiek_ps 24.04.2008 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 Dwoch chlopa i przeniesli, tak samo zdjeli i potem zaladowali je na samochod Dokłądnie tak, jedna zagęszczarka 90 kg wystarczy, przenoszą ją 2 osoby, sam przywiozłem i odwiozłem kombiakiem Nieźle... tylko obawiam się ze na białołęckich dziurach to jednak można w ten sposób zawieszenie stracić... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
petr_151 24.04.2008 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 stasiek_ps nie dramatyzuj, setki domow wybudowalo sie i buduje na Bialolece i jakos nie slychac notorycznych uszkodzen zawieszenia w samochodach, jesli droga jest kiepska trzeba dostosowac predkosc i bedzie ok, ekipy rozne sprzety przeciez woza, betoniarki, agregaty tynkarskie, mixokrety itp. i nikt mi z powodu drog na bialolece nie odmowil przyjazdu ani nie robil z tego powodu problemow, chyba lubisz sobie starzac problemy sam sobie.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stasiek_ps 24.04.2008 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 Nie dramatyzuję... Tylko wątek podbijam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fulmenwar 24.04.2008 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 Witam po przerwie. Przepraszam, że nie dałam wszystkim namiarów na tynkarzy, ale dostałam info, że mają dosyć. Teraz ja potrzebuję namiarów, glazurnik nas wystawił. Szukamy przyzwoitego glazurnika z przyzwoitymi cenami. Praktycznie od zaraz. Pozdrawiam Asia Witam Niepolecam glazurnika "od zaraz" lepiej poczekać na tego "z polecenia", ponieważ miałem podobną sytuacje i płytki były zrobione jak w Tunezyjskich hotelach....trzeba było zrywać i kłaść na nowo...niestety samemu - nikt nie chciał przyjść do rozgrzebanej roboty. Oczywiście mogę się mylić ale Ci dobrzy mają ciągle pracę i na nich trzeba czekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
śpioch 25.04.2008 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 Czy macie godnego polecenia wykonawcę wykończeniówki? Na prace od ścian otynkowanych do gotowości na przeprowadzkę. (może też byc firma rozliczająca VAT 7%) Ewentualnie wykonawcę wylewek z należna uwagą podchodzącego do izolacji podłogi na gruncie, please. Mogę podać namiar na tynkarzy od cementowo-wapiennych z piaskiem kwarcowym. Górale, solidni fachowcy, łatą trzymetrową nie widziałem nawet milimetra odchyłki, ale termin mają od co najmniej sierpnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zygul 25.04.2008 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 Witam, Czy ktoś może ma namiar na "traktorowego" w naszych okolicach, który może posługuje się glebogryzarką lub innym sprzętem mechanicznym pozwalającym zacząć myśleć o trawnikach? Wciąż szukam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Broncio 27.04.2008 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2008 Witam, Czy ktoś może ma namiar na "traktorowego" w naszych okolicach, który może posługuje się glebogryzarką lub innym sprzętem mechanicznym pozwalającym zacząć myśleć o trawnikach? Wciąż szukam... Popytaj miejscowych. Mój teść ma traktor, ale nie wyjeżdża dalej niż na własne pole. Ja będę wypożyczał ręczną glebogryzarkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fileiro 28.04.2008 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 Witam, poszukuje pilnie ekipy do drobnych prac muraskich - nasza ekipa niestety zniknela bez sladu....Ilosc pracy do wykonania oceniam na ok 3 dni robocze.Mozliwe dalsze zlecenia - ocieplenia i otynkowania domu oraz zrobienie ogrodzenia.Bardzo prosze o kontakt jesli kogos takiego znacie. Bede wdzieczny.Budowa przy ul. Płochocinskiej. Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 29.04.2008 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 Witajcie!!! W związku z możliwym brakiem ekipy do wykonania tynków zewnętrznych, zwracam się z prośbą o namiary na sprawdzone ekipy w przystępnej cenie Pozdrawiam Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiak 30.04.2008 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2008 W związku z możliwym brakiem ekipy do wykonania tynków zewnętrznych, zwracam się z prośbą o namiary na sprawdzone ekipy w przystępnej cenie Polecam swojego wykonawcę tynków zewnętrznych: Jerzy Kopeć (nr tel. 502 222 243). Robi też wykończeniówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts