Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Tarchomin-Białołęka

Recommended Posts

• 3 weeks później...
  • Odpowiedzi 6,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 months później...
Witam Szanownych Forumowiczów!

Szukam kogoś solidnego - kto wykona mi na ul. Szklarniowej na Białołęce

instalację c.o. z małym kotłem na pellet i opcją (za jakiś czas) podłączenia solarów

- będę wdzięczna za kontakt do rzetelnych, tanich/dobrych FACHOWCÓW :D

ja dużo hydrauliki robiłem z tym sklepem i współpracującymi z nimi hydraulikami:

http://hydrop.pl/

wydaje się, że ceny konkurencyjne, dobra dostępność na Białołęce

• 2 months później...
  • 2 weeks później...

A ja mam do sprzedania barakowóz budowlany, gratis dodaję tablice informacyjną i "sławojkę". Posiada własną instalację elektryczną, wystarczy podłączyć go pod źródło prądu.

Transport we własnym zakresie, odbiór z Zielonej Białołęki.

Barakowóz można oglądać na Aroniowej, odbiór nawet dzisiaj.

Dodatkowo RBetka.

Ceny do uzgodnienia, zapraszam na priv/mail.

Sprzedam wychodek (sławojkę) drewnianą na budowę. Kupiłem ją jako nową w lipcu 2011. Stan idealny, drewno zaimpregnowane.

Chciałbym za nią 400zł (do negocjacji). Gratis dorzucę 10 stempli, które zostały mi z budowy. Stemple są bardzo grube i długie (3m).

Sprzedam również deski szalunkowe. Mam ich około 1m3, może nieco więcej. Kupowałem po 550zł/m3, a sprzedam za połowę ceny czyli za 275zł/m3.

Zostało mi też kilka bloczków betonu komórkowego (24cm szerokości). Też za połowę ceny sprzedam (płaciłem 7zł/szt, sprzedam za 3,50zł/szt).

Mam też beczkę na wodę 1000l. Już mi niepotrzebna, więc również sprzedam. Cena do ustalenia.

Witam,

będę wdzięczna za namiary na firmy/osoby które: przygotują wymagane do zgłoszenia protokoły/świadectwa:

- charakterystyki energetycznej budynku

- przeglądu przewodów went., spalinowych z uwzgl. wentylacji mechanicznej (?)

- pomiar rezystancji inst.el. i włacznika różnicowo-prądowego (?!?)

- ...

Jeśli mam wodę ze studni oraz szambo a gazownia się na mnie wypięła - to chyba tyle?

Geodeta od miesiąca przygotowuje inwentaryzację twierdząc ze Białołęka się digitalizuje wiec tak długo trwa...

Jakiego rzędu są koszty ww. świadectw? Będę wdzięczna za informacje :)

Witam,

będę wdzięczna za namiary na firmy/osoby które: przygotują wymagane do zgłoszenia protokoły/świadectwa:

- charakterystyki energetycznej budynku

- przeglądu przewodów went., spalinowych z uwzgl. wentylacji mechanicznej (?)

- pomiar rezystancji inst.el. i włacznika różnicowo-prądowego (?!?)

- ...

Już! Mam nadzieję, że załatwię sprawy w tym tygodniu. :)

• 1 month później...
  • 1 month później...
  • 2 months później...
  • 2 weeks później...

Witam budujących zarówno w Stolicy. Odwiedzam czasem Wasz teren rodzinnie i zawodowo, ale terenu coraz mniej. Wybrałem ten obszar do badań naukowych. Zapraszam do wypełniania moich ankiet doktorskich na temat: "Zamieszkanie, jakiego sobie życzę." Można nieco popuścić wodze fantazji, ale i sprecyzować zamiary budowlane. Ankiety są anonimowe - na cele naukowe.

Uwaga - szczególnie poszukuję osób spoza środowiska architektów, urbanistów, zawodowych "budowlańców".

Mile widziani Państwo bez wyższych studiów.

Ankiety nie wymagają żadnej fachowej wiedzy.

Oto odnośnik:

http://www.ankietka.pl/ankieta/113850/zamieszkanie-jakiego-sobie-zycze-3.html

Mieszkańców Warszawy i powiatów graniczących proszę o wybieranie w pyt. 24. opcji miejsce zamieszkania: Warszawa

i wpisywanie obok dzielnicy lub miejscowości zamieszkania,

pozdrawiam i dziękuję za zainteresowanie, Krzysztof

Bardzo proszę o pomoc tych którzy mają POS czyli przydomową oczyszczalnię ścieków. Poszukuję osoby, która zrobiłaby nam badanie gruntu pod kontem POS. Ktoś kiedyś kilka lat temu podawał jednego pana na tym forum. Sprawa pilna bo chciałabym już złożyć papiery do gminy a bez tych badań to nie mam co.

Pozdrawiam

Beata

• 2 months później...