Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Tarchomin-Białołęka

Recommended Posts

Jeśli fatycznie nie chcą wybudowac tego gimnazjum to dziwi mnie ich podejście do sprawy. Juz teraz w okolicy mieszka bardzo dużo młodych ludzi z dziećmi. A co będzie za pare lat? W podstawówce zwiększają ilość klas 1. To i o nowym gimnazjum powinni pomyśleć.

Podjadę za chwilę może jeszcze zdąże.

• Odpowiedzi 6,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Broncio, i co udało się?

Czy Ty po przeprowadzce będziesz przenosił dzieci do tej szkoły na Juranda?

W podstawówce jest już ciasno. Generalnie mało jest klas (dwie albo trzy zerówki, 3 pierwsze, od II do IV chyba po dwie, chyba jedna V i jedna VI), ale szkoła też jest mała. A dzieci będzie przybywać.

Budujący to głównie ludzie młodzi z malutkimi dziećmi albo bez.

W przyszłości będzie coraz gorzej.

ps. w związku ze szkołą jestem codziennie niedaleko Twojej działki :)

obserwuję postępy, ale niestety z drogi nie widać wnętrza :(

Niestety nie udało mi sie podjechać.

Starszej córki nie będę przenosił do nowej szkoły. A młodsza ma jeszcze 3 lata przedszkola, także mamy trochę czasu. Może do tej samej szkoły co starsza? Niby 2 klasy będą mogły jeszcze razem chodzić. Zobaczymy jak będzie wyglądać sytuacja na Juranda w przyszłości.

Witam,

Mam trochę pytań odnośnie prądu (jestem jeszcze dość zielony w tych sprawach). Mam podpisaną umowę ze STOENem na przyłącze stałe - ma być gotowe za 1,5 roku. Na wiosnę zamierzam ruszyć z budową i tak się zastanawiam jakie mam możliwości odnośnie prądu. Co przychodzi mi do głowy to:

a) przyłącze tymczasowe; czy to faktycznie wygląda tak, że STOEN mówi mi gdzie mam się podłączyć, a mój elektryk ciągnie tymczasowy kabelek? I faktycznie takie przyłącze można załatwić w kilka tygodni? Ile może to kosztować jeśli jest około 50m do słupa?

b) A może dałoby się namówić STOEN aby w ciągu kilku miesięcy wybudował przyłącze stałe i korzystać z niego do budowy? Słyszałem, że można znacznie skrócić czas oczekiwania na wybudowanie przyłącza, jeśli się samemu zrobi projekt. Czy to faktycznie działa ze STOENem i do kogo uderzać w takiej sprawie? Czy takie rozwiązanie w ogóle ma sens?

Proszę o wszelkie uwagi i Wasze doświadczenia.

Z góry dzieki,

Marek_w

marek_w Przyłacze tymczasowe postawili mi w ciagu kilku dni. Załatwiał to wykonawca. Kabel nie może być drogi (stawiam na kilkaset złotych), bo też będzie wykonawcy. Niemniej uwaga na kabel, bo go mogą ukraść.

Jesli jest projekt i PnB na wykonanie prądu to mozna. Rozmawiałem z gościem z ul. Rudzkiej.

To ma sens. Trzeba iść chyba na 3cie pietro.

U mnie postawili na początku tygodnia słup i mam mieć prąd budowlany w tym tygodniu.

U nas prąd budowlany zrobili bardzo szybko. Skrzynka nas kosztowała 2.5 tys zł na trzy osoby plus jakieś 250zł w samym STOENIE.

Jeśli masz jakieś znajomości w STOEN to możesz próbować od razu walczyć o przyłącze stałe. Robią to aczkolwiek bardzo niechętnie. Prąd budowlany jest po prostu droższy :wink:.

U nas prąd budowlany zrobili bardzo szybko. Skrzynka nas kosztowała 2.5 tys zł na trzy osoby plus jakieś 250zł w samym STOENIE.

Jeśli masz jakieś znajomości w STOEN to możesz próbować od razu walczyć o przyłącze stałe. Robią to aczkolwiek bardzo niechętnie. Prąd budowlany jest po prostu droższy :wink:.

Ale przyłacza stałego to chyba nie uda mi się... Słu stoi jakieś 100m od działki i wykonawca kupuje kabel, którym bedzie podłączał się. A jak w sobotę (po popłudniu) i niedzielę nikogo nie będzie na działce to kabel ma być zwijany.. To chyba stałego nie da sie..

Witam sąsiadów zza miedzy!

Posypał mi się plan robót, więc w niejakiej desperacji szukam wszędzie pomocy: nie macie sprawdzonych tynkarzy elewacyjnych? Wezmę od zaraz, na jakieś 200 m2 ytonga, do tynku na kleju z siatką.

Tylko nie mówcie, że późno pytam... :evil: :cry:

Pozdrawiam,

Maciek

Witam sąsiadów zza miedzy!

Posypał mi się plan robót, więc w niejakiej desperacji szukam wszędzie pomocy: nie macie sprawdzonych tynkarzy elewacyjnych? Wezmę od zaraz, na jakieś 200 m2 ytonga, do tynku na kleju z siatką.

Tylko nie mówcie, że późno pytam... :evil: :cry:

Pozdrawiam,

Maciek

Wiem, że u mojego sąsiad mają robić chyba w przyszłym tygodniu tynki gipsowe z maszyny. Tak więc mogę z nimi pogadać...

wlasnie w niedziele bylem z moja zona na swojej dzialece wzielismy kielbase i piwko rozpalilismy ognisko i bylo poprostu bosko ostatnio troche krzakow wycielismy i jest tego tyle ze wystarczy na tone kielbasy i pare beczek piwa ale mysle ze przed budowa damy rade :)

w nastepna niedziele mam nadzieje ze znowu zrobimy ognisko wiec jak bedzie na 100% to napisze moze ktos z grupowiczow sie przylaczy mam 1400m2 wiec parking jest spory sisza spokuj gwarantowany poprostu siadac na bali nabijac kielbase na kija otwierac piwko i delektowac sie zyciem

wlasnie w niedziele bylem z moja zona na swojej dzialece wzielismy kielbase i piwko rozpalilismy ognisko i bylo poprostu bosko ostatnio troche krzakow wycielismy i jest tego tyle ze wystarczy na tone kielbasy i pare beczek piwa ale mysle ze przed budowa damy rade :)

w nastepna niedziele mam nadzieje ze znowu zrobimy ognisko wiec jak bedzie na 100% to napisze moze ktos z grupowiczow sie przylaczy mam 1400m2 wiec parking jest spory sisza spokuj gwarantowany poprostu siadac na bali nabijac kielbase na kija otwierac piwko i delektowac sie zyciem

To super!! Zawsze możemy zrobić spotkanie grupy Tarchomin-Białołęka u Ciebie na działce... :wink:

To super!! Zawsze możemy zrobić spotkanie grupy Tarchomin-Białołęka u Ciebie na działce... :wink:

Cześć,

coś ostatnio zalatany byłem (dosłownie :wink: ) ale widzę Nowe Twarze pod tymi nickami :lol:

Cześc Daniel,

chyba nie przeszedłeś Procedury Inicjacyjnej pt Opisz nam Kim jesteś i Dlaczego na Białołęce???

Gdzie macie Waszą działkę Ogniową? :wink:

pozdr

witam na grupie mysle ze skoro kupilem dzialke na bialolece ul. olesin to moge do was dolaczyc :)

Witamy, Witamy!!!!

Jak zwykle u nas bywa na "dzień dobry" zadajemy pytania, a dokładniej Willie je zadaje. Ale dzisiaj go wyrecze (mam nadzieje,że sie nie obrazi :wink: )

Prosimy o krótkie Odpowiedzi :wink: :lol:

1. Dlaczego Białołęka?

2. Kiedy przeprowadzka?

3. Stan rodzinny?

4. Gdzie ta działka? (okolice, ulica)

Na celujący:

4. Opisz swój bank i podaj PIN :wink: :lol:

Pozdrawiam i Witam

KasiaR :D

Willie, pozwoliłam sobie zadac juz kilka pytań. Mam nadziejże,że sie nie obraziłeś. Ale poprostu Ciebie nie było- cos ostanio zalatany jesteś :wink:

:roll: :-?

Pozdrawiam

KasiaR :wink:

A tak na marginesie to mamy do sprzedania W DOBREJ CENIE pape podkładowa na welonie szklanym i gont bitumiczny:zielony , cieniowany - wulkanizowany na całaości( wzór heksagonalny)Może jest ktos chętny??

:wink: :D

1. Sprzedam Papę podkładowa na Welonie Szklanym P/64/1200. Papa firmy ICOPAL.

Ilośc jaką mam do sprzedania to : 450 m2 (30 rolek - 15m2 w jednej rocle).

Cena 45 zł brutto/rolkę

2. Sprzedam Fiński Gont Bitumiczny- wulkanizowany(klejony) na CAŁOŚCI. Gont firmy ICOPAL - Gont Zielony, Cieniowany , wzór Heksagonalny.

Ilośc jaką mam do sprzedania to : 300m2

CENA: 21 zł brutto/m2

Niestety nie wystawiam faktur.

Załadunek i transport po stronie Kupujacego (odbiór z Warszawy).

Dachówki bitumiczne (popularnie zwane gontami bitumicznymi) są bardzo efektywnym materiałem pokryciowym. Efektywność ta jest tym wyraźniejsza, im bardziej skomplikowana jest bryła dachu. Można nimi pokryć niemal każdy dach bez względu na konstrukcję, nachylenie (z wyjątkiem bardzo płaskich) czy stopień skomplikowania. Materiał jest lekki i łatwy w transporcie. Na dachu są ciche nawet w największą ulewę. Z dachów pokrytych dachówką bitumiczną nigdy nie zsuwa się śnieg.

http://www.icopal.pl/gonty/cm4.gif

http://www.winplast.com.pl/prod/zielony-cien.jpg

Pozdrawiam

KasiaR :wink: :D

hej podchwycam propozycje Daniela 8) i aktualizację KZE :lol:

tym bardziej że my też raczej z konieczności stołujemy się na działce i własnie na grillu - pogoda dopisuje więc jest całkiem miło

pozatym dawnośmy sie nie widzieli no i sporo nowych twarzy więc warto może by sie zapoznać 8)

ja jestem za :p - niekoniecznie mamy się zwalać nowemu sąsiadowi na głowę - ale może małe turne po okolicznych działeczkach - coś się pozmieniało może ???