damianr 21.10.2005 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 Właśnie kze - na pierwszej stronie naszego forum planowałeś na ten rok tylko finalizację zakupu działki czyli jesteś DO PRZODU No tak, ale skoro jest pozwolenie, zdolnośc kredytowa i pogoda OK to czemu nie wykorzystać.. Generalnie jestem bardzo dumny po wylaniu ław. W dodatku miałem miłego goscia na działce: DamianR przyjechał. Na prawdę miłą niespodziankę mi zrobił. Taka inspekcja niezapowiedziana a co niech chłopakiczuja oddech niepewności ale miło naprawde - szkoda tylko że u nas tak sprawnie to nie wyglądało a juz teraz to w ogóle żal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 21.10.2005 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 Właśnie kze - na pierwszej stronie naszego forum planowałeś na ten rok tylko finalizację zakupu działki czyli jesteś DO PRZODU No tak, ale skoro jest pozwolenie, zdolnośc kredytowa i pogoda OK to czemu nie wykorzystać.. Generalnie jestem bardzo dumny po wylaniu ław. W dodatku miałem miłego goscia na działce: DamianR przyjechał. Na prawdę miłą niespodziankę mi zrobił. Taka inspekcja niezapowiedziana a co niech chłopakiczuja oddech niepewności ale miło naprawde - szkoda tylko że u nas tak sprawnie to nie wyglądało a juz teraz to w ogóle żal Dzięki, że tak podobało Ci się na mojej budowie... Skoro weźmiesz ekipę od tej samej firmy co ja to na pewno teraz będzie u Ciebie bardzo pożadnie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 21.10.2005 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 ale miło naprawde - szkoda tylko że u nas tak sprawnie to nie wyglądało a juz teraz to w ogóle żal Czemu? Co tam u Was na budowie się wydarzyło??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 21.10.2005 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 ale miło naprawde - szkoda tylko że u nas tak sprawnie to nie wyglądało a juz teraz to w ogóle żal Czemu? Co tam u Was na budowie się wydarzyło??? Naszą ekipe wypiep...... bo: 1. niedotrzymanie terminu (na każde nasze ponaglenie odpowiadał : "Ale ja mam czas... ." 2. Brak checi z ich strony na jakiekolwiek poprawki "Nobo wszystko jest dobrze wykonane" 3. Brak poszanowania na materiały np. przy zalewaniu stropu "resztka"betonu (mysle ,że na taras by wystarczyło)została wylana na ziemie . Teraz musimy to siekierka skuwac !!!! 4. ciagle mu czegos brakowało., ale jak juz ich pogonilismy i posprzatalismy działkę dookoła domu to okazało się,że dechy, które zostały to pewnie by jeszcze na kolejne deskowanie dachu wystarczyły. Szkoda gadać. Pewnie bym wypisała z 20 punktów. Nastepnie zatrudnilismy młodego , ale wydajacego się - odpowiedzialnego- murarza. Po 2 tygodniach pracy i wypłacie JUŻ NIEWRÓCIŁ Tak wie szukamy teraz 2 -3 osób na dokonczenie kilku prac: wymurowanie kilku ścianek działowych na poddaszu, wymurowanie ogrodzenia i dokończenie dachu(pokrycie) + podbitka. Mam nadzieję,że dogadamy sie z majstrami od KZE. Pozdrawiam serdecznie Zycze powodzenia Bo nam to ostatnio sie niepowodzi tak jak powinno KasiaR Czasami to nam sie juz wszystkiego odechciewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 21.10.2005 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 Hej! Pobudka! Co sie z Wami dzieje? W ElectroWorld stoicie po telewizory? Ja dzisiaj poszalałem trochę z piłą i siekierą. Przednia zabawa. Polecam wszystkim, którzy nie mają humoru lub potrzebują się wyładować. Siekiera w ręku, na pieńku kawał drewna i myślisz o swoim szefie. Albo o teściowej . I baaaach. Szybko idzie wtedy. Teksańska masakra piła mechaniczną a raczej Białołęcka Masakra Piła Mechaniczną Masakra dzis znowu na wjeździe na Trasę Toruńską ELECTRO WORLD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianr 21.10.2005 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 ale miło naprawde - szkoda tylko że u nas tak sprawnie to nie wyglądało a juz teraz to w ogóle żal Czemu? Co tam u Was na budowie się wydarzyło??? sporo mówić, generalnie to mam problem z człowiekami najpierw wywalilismy naszego generalnego wykonawcę i przez 5 wekendów dochodziłem z porzadkiem na budowie widząc jak wiel pieniędzy roz.....dolono na mojej budowie (bark poszanowania materiału to chyba motto życiowe tego gostak ) do tego sporo uwag do tego co zostało zrobione i nieterminowość potem dogadałem sie z jednym ludzikiem co miał sobie to klepć i powoli skończyć ale pojechał biedaczysko do domu i słuch o nim zaginoł i znowu w punkcie wyjścia do tego STOEN który nic sobie nie robi z tego że właśnie 2 miesiące temu niedotrzymali terminu z umowy na której realizacje mieli 23 miesiące (przyłącze) - normalnie jakby ta działka na jakiejś skale na środku atlantyku była droga to też powiatowa ale zapomniana przez świat -no kto widział powiatową piaskową nieutwardzone bez oświetlenia i pobocza bo zaczynam watpić teraz na wariata dogaduj się z ludzmi którzy generalnie to roboty maja od i trochę a jak nie mają to pytanie dlaczego a nam już tu tapety zaczynają płowiec w pudełkach no i odkąd zaczeliście chwalić nas za organizację łączenia budowy z praca to jakoś sie tak porobiło że kurcze z niczym nie moge się wyrobić - no i jeszcze tak szybko sie ciemno robi Jakieś recepty - najlepiej pastylkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianr 21.10.2005 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 hehe czesć żoncia - nany refleks co nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 21.10.2005 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 hehe czesć żoncia - nany refleks co nie nio, to sobie Willie poczyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 21.10.2005 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 hehe czesć żoncia - nany refleks co nie No fakt Kasia i Damian R... bardzo szybkie małżeństwoo... Głowa do góry... Będzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 21.10.2005 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 hehe czesć żoncia - nany refleks co nie nio, to sobie Willie poczyta I ja, i ja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 21.10.2005 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 hehe czesć żoncia - nany refleks co nie nio, to sobie Willie poczyta I ja, i ja... I Ty tez KZE pewnie wszyscy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 21.10.2005 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 Miłego Weekendu !!!! http://www.ga.com.pl/foto03/00819.jpg http://www.ga.com.pl/foto11/04042x.jpg Pozdrawiam KasiaR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 21.10.2005 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 Kasia i Damian! Będzie dobrze, już za chwileczkę Wszystko sie Ułoży! cieszcie się weekendem...... pozdrawiam z kciukami na supły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EFKAkonewka 22.10.2005 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2005 Kochani, macie jakiś sprawdzony namiar na czarną ziemię do ogródka i to w rozsądnej cenie? Jak zamówisz to sprawdź co Ci przywieźli. Zdarzają się skarajne przypadki (Legionowo) że "żyzna ziemia" była "wymiotkami z ulic" tj to co wymiata się z ulic - pył i metale ciężkie trudno tu mówić o próchnicy, która "powinna pachnieć lasem" ) Również tzw kompost Dano czyli z odpadków miejskich dobre to może i jest ale wymaga przesiania (szkło, kapsle, stare szczotki do zębów...) ryzykowne jest też od "ogrodnika" - zdarzyć się może dobra ziemia, ale z kawałkami szkła po rozebranej szklarni... Może warto obejrzeć co przywieźli zanim zrzucą oraz zainwestować w pH-metr. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
api 23.10.2005 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2005 Ziemia ogrodowawiosną,do swego ogrodu brałem ziemię zza Wołomina,Tatra z przywozem na Białołękę to 400zł za wywrotkę (mieszana z torfem, przemielona w rozrzutniku obornika, jakość średnia)moi znajomi z innego żródła płacili 350 zł za Kamaza, lepsza jakość,(na życzenie, dostawca wymieszał z nawozem),ponieważ zakładania trawnika już doświadczyłem, polecam spryskanie odchwaszczaczem tego co przyjedzie na wywrotcemam namiar na tanie iglaste drzewka ozdobne (kontakt na priva) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Broncio 24.10.2005 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2005 W tej chwili znajomy przywozi mi z Bródna ziemię po 50zł za kamaza. Nie jest najlepszej jakości, ale na wyrównanie dołów sie nadaje.Robia parkingi i wybierają ziemię z trawnika pod kostkę. Trafiają sie kamienie i trochę gruzu. Mam zamiar to rozgarnąć a dopiero na to przywieźć ziemi lepszej jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 24.10.2005 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2005 W tej chwili znajomy przywozi mi z Bródna ziemię po 50zł za kamaza. Nie jest najlepszej jakości, ale na wyrównanie dołów sie nadaje. Robia parkingi i wybierają ziemię z trawnika pod kostkę. Trafiają sie kamienie i trochę gruzu. Mam zamiar to rozgarnąć a dopiero na to przywieźć ziemi lepszej jakości. A może maja tez piasek do murowania lub zasypania ścian fundamentowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katerhasser 24.10.2005 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2005 już wyhaczyłem gościa - zwalił mi 2 tatry ziemi po 300 za sztukę... wsiąknie w działkę te 6 stówek zaraz bez śladu ziemia ok - podobno z PGR na bródnie i cena niby OK, bo facet mówił, że normalnie to 400-450 w W-wie, a ta to tylko w niewielkiej ilości była okazyjnie (cholera, od pasera czy co ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 24.10.2005 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2005 W tej chwili znajomy przywozi mi z Bródna ziemię po 50zł za kamaza. Nie jest najlepszej jakości, ale na wyrównanie dołów sie nadaje. Robia parkingi i wybierają ziemię z trawnika pod kostkę. Trafiają sie kamienie i trochę gruzu. Mam zamiar to rozgarnąć a dopiero na to przywieźć ziemi lepszej jakości. A może maja tez piasek do murowania lub zasypania ścian fundamentowych? Pogadaj z kaparkowym, który kopie pod media na naszej łące. Ten piach co wykopują do zasypywania będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 24.10.2005 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2005 W tej chwili znajomy przywozi mi z Bródna ziemię po 50zł za kamaza. Nie jest najlepszej jakości, ale na wyrównanie dołów sie nadaje. Robia parkingi i wybierają ziemię z trawnika pod kostkę. Trafiają sie kamienie i trochę gruzu. Mam zamiar to rozgarnąć a dopiero na to przywieźć ziemi lepszej jakości. A może maja tez piasek do murowania lub zasypania ścian fundamentowych? Pogadaj z kaparkowym, który kopie pod media na naszej łące. Ten piach co wykopują do zasypywania będzie ok. Dobry pomysł. Ale przecież jak on kopie rowy pod gaz, to później musi zasypać te rowy.. To nie wiem czy zgodzi sie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts