Broncio 24.10.2005 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2005 Piach z wykopu będzie sie nadawał do obsypania fundamentów. No i do środka do zagęszczania. Na piasku do murowania bym nie oszczędzał. Taki z wykopu rzadko kiedy się nadaje do murarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 24.10.2005 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2005 W tej chwili znajomy przywozi mi z Bródna ziemię po 50zł za kamaza. Nie jest najlepszej jakości, ale na wyrównanie dołów sie nadaje. Robia parkingi i wybierają ziemię z trawnika pod kostkę. Trafiają sie kamienie i trochę gruzu. Mam zamiar to rozgarnąć a dopiero na to przywieźć ziemi lepszej jakości. A może maja tez piasek do murowania lub zasypania ścian fundamentowych? Pogadaj z kaparkowym, który kopie pod media na naszej łące. Ten piach co wykopują do zasypywania będzie ok. Dobry pomysł. Ale przecież jak on kopie rowy pod gaz, to później musi zasypać te rowy.. To nie wiem czy zgodzi sie... Dasz na flaszkę i będzie to jego zmarwienie, z którym zapewne sobie poradzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
api 24.10.2005 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2005 Do zasypania (i zagęszczenia) fundamentów brałem piach z wykopówz Metra, za Kamaza było to 50-70 zł, trzeba "upolować" tych co wywożą "urobek" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
api 24.10.2005 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2005 Do zasypania (i zagęszczenia) fundamentów brałem piach z wykopówz Metra, za Kamaza było to 50-70 zł, trzeba "upolować" tych co wywożą "urobek" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 25.10.2005 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2005 Mój wykonawca powiedział, że załatwi piasek do zasypki za atrakcyjną cene... Do murowania to rzeczywiście trzeba odpowiedniej jakości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Broncio 25.10.2005 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2005 api dawno Cie nie było. Jak już jesteś to przyznaj się, czy już się przeprowadziłeś? Pamiętasz może ile płaciłeś chłopakom za ułożenie kostki? Zaczynam sie powoli rozglądać w temacie. Zostawię kostkę na wiosne razem z elewacją, ale ceny chciałbym już poznać teraz. Musze wiedzieć ile kasy zostawić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
api 25.10.2005 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2005 Broncioniestety jeszcze nie jestem "pełnym białołęckim", trochę się przeprowadzka spóżnia, aczkolwiek "otoczenie" jest ukończone,z braku czasu rzadko zaglądam na forum, kostkę mam z FAELBETU(wytwórnia obok elektrociepłowni Kawęczyn),wykonawca współpracuje z nimi, dostałem dobrą cenę,całkowity koszt metra kwadratowego kostki (z ułożeniem)zaczyna się od 60 zł, górna granica to +100%; chciałem granitową, koszt kostki jest wyższy od betonowej o ok. 20%,30%, ale: ułożenie zwykłej kosztuje ~18-22zł, za granitową chcięli ~50zł/mkw (znacznie więcej pracy),zajrzyj do mnie, zrobiliśmy sobie utwardzenie ulicy(destrukt afaltowy),finansowali sami mieszkańcy (nasz odcinek jest niestety! prywatny)teraz to już San Francisco, a było...pozdrawiam api Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Broncio 25.10.2005 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2005 Broncio niestety jeszcze nie jestem "pełnym białołęckim", trochę się przeprowadzka spóżnia, aczkolwiek "otoczenie" jest ukończone, z braku czasu rzadko zaglądam na forum, kostkę mam z FAELBETU(wytwórnia obok elektrociepłowni Kawęczyn), wykonawca współpracuje z nimi, dostałem dobrą cenę, całkowity koszt metra kwadratowego kostki (z ułożeniem)zaczyna się od 60 zł, górna granica to +100%; chciałem granitową, koszt kostki jest wyższy od betonowej o ok. 20%,30%, ale: ułożenie zwykłej kosztuje ~18-22zł, za granitową chcięli ~50zł/mkw (znacznie więcej pracy), zajrzyj do mnie, zrobiliśmy sobie utwardzenie ulicy(destrukt afaltowy), finansowali sami mieszkańcy (nasz odcinek jest niestety! prywatny) teraz to już San Francisco, a było... pozdrawiam api Pamietam jak było. Kiedyś po moich odwiedzinach u Ciebie podjechałem z żona pokazać jej Twoje ogrodzenie. Ledwo podjechałem. Było akurat po deszczu. Dziękuje za zaproszenie z chęcia podjadę. Mam do Ciebie telefon także przed wizytą najpierw zadzwonię. Ale to już raczej po 1.11. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia_w 26.10.2005 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2005 Witam Wszystkich niedoszłych lub doszłych Białołęczan! Długo nie zaglądałam bo byliśmy zajęci szukaniem działki... Uff. No i w końcu zdecydowaliśmy na Tę Jedyną i Słuszną Na razie nie będę zdradzać lokalizacji, bo umowy notarialnej jeszcze nie mamy (formalności w toku), ale jest w rzeczy samej na Białołęce. Jak już podpiszemy, to obiecuję, że lokalizację upublicznię, a nawet postaram się zamieścić stosowne zdjęcia. Nawet nie wiecie, jak się cieszę! Kilka dni temu nawet mi się śniło, że jechałam Ostródzką i była zima i leżał śnieg i było taaak pięknie Mąż stwierdza, że mi palma odbija. Budowę chcemy rozpocząć w przyszłym roku a zakończyć w 2007. Wymyśleliśmy sobie, że chyba jednak chcemy robić projekt indywidualny. Już nawet narysowałam to sobie na kartce, teraz tylko szukamy kogoś, kto to narysuje trochę dokładniej i przystawi wszystkie pieczątki i pewnie zrobi kilka innych rzeczy o których nawet nie wiem Zatem pytanie: czy możecie polecić architekta? Za wszelkie podpowiedzi z góry dziekuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 27.10.2005 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2005 Witam Wszystkich niedoszłych lub doszłych Białołęczan! Długo nie zaglądałam bo byliśmy zajęci szukaniem działki... Uff. No i w końcu zdecydowaliśmy na Tę Jedyną i Słuszną Na razie nie będę zdradzać lokalizacji, bo umowy notarialnej jeszcze nie mamy (formalności w toku), ale jest w rzeczy samej na Białołęce. Jak już podpiszemy, to obiecuję, że lokalizację upublicznię, a nawet postaram się zamieścić stosowne zdjęcia. Nawet nie wiecie, jak się cieszę! Kilka dni temu nawet mi się śniło, że jechałam Ostródzką i była zima i leżał śnieg i było taaak pięknie Mąż stwierdza, że mi palma odbija. Budowę chcemy rozpocząć w przyszłym roku a zakończyć w 2007. Wymyśleliśmy sobie, że chyba jednak chcemy robić projekt indywidualny. Już nawet narysowałam to sobie na kartce, teraz tylko szukamy kogoś, kto to narysuje trochę dokładniej i przystawi wszystkie pieczątki i pewnie zrobi kilka innych rzeczy o których nawet nie wiem Zatem pytanie: czy możecie polecić architekta? Za wszelkie podpowiedzi z góry dziekuję! Witam Asia_w, My podobnie jak Ty rozrysowalismy rzuty domu i wybralismy sie z kartką i gotowym pomysłem do Architekta. Ta Pani to rozrysowała i wyszedł Domek. Myslę,że moge polecic nasza Panią Architekt (choć nie ukrywam,że 2 małe błedy wkradły się jej do naszego projektu) Ma atrakcyjne ceny (my płacilismy rok temu 2200 netto, inni za projekt indywidualny "krzyczeli" nawet 8000!!!) AUTORSKA PRACOWNIA ARCHITEKTURY arch. ZOFIA POPIEL tel 611-83-10.Pozdrawiam KasiaR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EFKAkonewka 27.10.2005 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2005 Witam Wszystkich niedoszłych lub doszłych Białołęczan! Długo nie zaglądałam bo byliśmy zajęci szukaniem działki... Uff. No i w końcu zdecydowaliśmy na Tę Jedyną i Słuszną Na razie nie będę zdradzać lokalizacji, bo umowy notarialnej jeszcze nie mamy (formalności w toku), ale jest w rzeczy samej na Białołęce. Jak już podpiszemy, to obiecuję, że lokalizację upublicznię, a nawet postaram się zamieścić stosowne zdjęcia. Nawet nie wiecie, jak się cieszę! Kilka dni temu nawet mi się śniło, że jechałam Ostródzką i była zima i leżał śnieg i było taaak pięknie Mąż stwierdza, że mi palma odbija. Budowę chcemy rozpocząć w przyszłym roku a zakończyć w 2007. Wymyśleliśmy sobie, że chyba jednak chcemy robić projekt indywidualny. Już nawet narysowałam to sobie na kartce, teraz tylko szukamy kogoś, kto to narysuje trochę dokładniej i przystawi wszystkie pieczątki i pewnie zrobi kilka innych rzeczy o których nawet nie wiem Zatem pytanie: czy możecie polecić architekta? Za wszelkie podpowiedzi z góry dziekuję! Witam Asia_w, My podobnie jak Ty rozrysowalismy rzuty domu i wybralismy sie z kartką i gotowym pomysłem do Architekta. Ta Pani to rozrysowała i wyszedł Domek. Myslę,że moge polecic nasza Panią Architekt (choć nie ukrywam,że 2 małe błedy wkradły się jej do naszego projektu) Ma atrakcyjne ceny (my płacilismy rok temu 2200 netto, inni za projekt indywidualny "krzyczeli" nawet 8000!!!) AUTORSKA PRACOWNIA ARCHITEKTURY arch. ZOFIA POPIEL tel 611-83-10.Pozdrawiam KasiaR A ja swojego architekta nie polecę! Mój pierwszy błąd budowlany! Brak umowy, rozbieżności w pojmowaniu ceny (VAT), poprawki robi już ponad 2 tygodnie (a miało mu zająć 2-3dni z wysłaniem!)... Nienawidzę budowania!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AVID 27.10.2005 23:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2005 AVID prosimy o krótkie Odpowiedzi. Ostatecznie Krótkie Eseje. 1. Dlaczego Białołęka? 2. Kiedy przeprowadzka? 3. Stan rodzinny? Na celujący: 4. Opisz swój bank i malowniczy PIN. Odpowiedź na pytanie 4 do Kasi i DamianaR......... NA MOJEJ ULICY? a jaki masz NUMER????? pozdrawiam odp.1 Białołeka bo tu mi sie wydawało rozwojowo i jeszcze w miare w zasiegu cena działki odp.2 Mam nadzieje ze na lato 2006 odp.3 Na naszej ulicy czyli Willego i mojej bedzie około 35 domów tj po naszej stronie ulicy z tego co sie zorientowałem to jestem prekursorem jeśli chodzi o dzieci płci żeńskiej mam sztuk 1:) Pozostali sąsiedzi maja wszyscy chłopców i to w przewadze sztuk 2 na rodzine.Chyba zaczne składać już podanie o pozwolenie na strzelbe żeby zalotników przy bramce solą traktować:) odp.4 Banku swojego nie mam ale może kiedyś sobie wybuduje tak z rozpędu po skończonym domu:):)Wtedy i PIN i PUK i PKP i LOT i WC i PO i PiS wszystko to będe miał gdzieś daleko w tyle:): Willi tak na Twojej a raczej Naszej ulicy.Codziennie przejeżdzasz obok mojego skromnego domku:):)Numeru jeszcze nie mam;/ PS.A tak na marginesie to może rozpiszemy konkurs na nazwę naszej ulicy i zgłosimy ja do Urzedy Gminy po nie bardzo by było jak byśmy zdali sie na radosna twórczość naszych radnych .Troszke sie dziwnie by mieszkało np na ulicy von Jungingena:)::) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyss 27.10.2005 23:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2005 KasiuR - wydaje mi się, że dawałem Ci namiary na moja ekipę (pan Z.). Jak czytam powyżej to chyba nie skorzystałaś Ale za to gratuluję architekta. Nasza pani architekt w podobnej sytuacji (też mialoa narysowane rzuty) zrobiła SAME BŁĘDY - łącznie ze stawianiem słupów od więźby na pustakach... Polecam raz jeszcze moja ekipę - efekty ich pracy do oglądania na Ostródzkiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AVID 27.10.2005 23:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2005 jane Jestem na mapie ale fajno tylko proszę mnie umieścić na tej samej ulicy co Willie.Ja jestem zaraz za kliniką dentystyczna w drugiej lini zabudowy od ul.Ostródzkiej:):) Jane a Ty gdzie dokłądnie bo chyba Twój dom powinienem widzieć z okna. Patrząc na mapę to tak powinno być:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Broncio 28.10.2005 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2005 jane Jane a Ty gdzie dokłądnie bo chyba Twój dom powinienem widzieć z okna. Patrząc na mapę to tak powinno być:) Dłuuuuuugo mażesz patrzeć I nic nie zobaczysz. Bo go jeszcze nie ma. Ale od czego wyobraźnia A tak BTW to dawno jane nie było. Ktoś wie co się dzieje z naszym kartografem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 28.10.2005 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2005 Jane rzeczywiście długo nie było, spróbuję do niej zadzwonić. Co do architektów, na razie polecam naszych - małżeństwo, robią razem, dobrze nam sie współpracowało, choc dopiero okaże się, czy w projekcie nie ma będów. Cena projektu - 4000. Mieszkają w Markach. tel: 771 38 51, o ile dobrze pamiętam. Pani nazywa się Anna Król, a jej mąż chyba Darek (ale nie jestem pewna) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EFKAkonewka 28.10.2005 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2005 Jane rzeczywiście długo nie było, spróbuję do niej zadzwonić. Co do architektów, na razie polecam naszych - małżeństwo, robią razem, dobrze nam sie współpracowało, choc dopiero okaże się, czy w projekcie nie ma będów. Cena projektu - 4000. Mieszkają w Markach. tel: 771 38 51, o ile dobrze pamiętam. Pani nazywa się Anna Król, a jej mąż chyba Darek (ale nie jestem pewna) 4.000 brutto i z konstrukcją, prawda? Ależ dałam się naciągnąć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 28.10.2005 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2005 AVID prosimy o krótkie Odpowiedzi. Ostatecznie Krótkie Eseje. 1. Dlaczego Białołęka? 2. Kiedy przeprowadzka? 3. Stan rodzinny? Na celujący: 4. Opisz swój bank i malowniczy PIN. Odpowiedź na pytanie 4 do Kasi i DamianaR......... NA MOJEJ ULICY? a jaki masz NUMER????? pozdrawiam odp.1 Białołeka bo tu mi sie wydawało rozwojowo i jeszcze w miare w zasiegu cena działki odp.2 Mam nadzieje ze na lato 2006 odp.3 Na naszej ulicy czyli Willego i mojej bedzie około 35 domów tj po naszej stronie ulicy z tego co sie zorientowałem to jestem prekursorem jeśli chodzi o dzieci płci żeńskiej mam sztuk 1:) Pozostali sąsiedzi maja wszyscy chłopców i to w przewadze sztuk 2 na rodzine.Chyba zaczne składać już podanie o pozwolenie na strzelbe żeby zalotników przy bramce solą traktować:) odp.4 Banku swojego nie mam ale może kiedyś sobie wybuduje tak z rozpędu po skończonym domu:):)Wtedy i PIN i PUK i PKP i LOT i WC i PO i PiS wszystko to będe miał gdzieś daleko w tyle:): Willi tak na Twojej a raczej Naszej ulicy.Codziennie przejeżdzasz obok mojego skromnego domku:):)Numeru jeszcze nie mam;/ PS.A tak na marginesie to może rozpiszemy konkurs na nazwę naszej ulicy i zgłosimy ja do Urzedy Gminy po nie bardzo by było jak byśmy zdali sie na radosna twórczość naszych radnych .Troszke sie dziwnie by mieszkało np na ulicy von Jungingena:)::) Ha! Muszę powiedzieć że dzięki Jane i jej Sherlockowym Talentom wiem już od jakiegoś czasu że To TY Musimy się przy najbliższej okazji wymienić Badawczymi Spojrzeniami Oczywiście jako Posiadacz Jedynej Córki na ulicy bedziesz miał niezły Przegląd Kawalerski Nie to żebym się PchaŁ, ALE JEDNAK DWÓCH CHŁOPAKÓW MAM pozdrawiam na weekend! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia_w 28.10.2005 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2005 Cześć! Dzięki za namiary - na pewno zadzwonimy!Gdyby ktoś jeszcze znał jakichś fajnych architektów, to chętnie posłucham. Życzę Wszystkim miłego weekendu i bezpiecznej drogi w święta (bo pewnie wiele osób wyjedzie)! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek69 28.10.2005 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2005 Ahoj, to znowu ja .... jeszcze żyję .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts