damianr 31.10.2005 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2005 Willie Jacek69 przestrzegam panów że jak juz dostaniecie materiał to ekipa może wam powie że teraz to już sie nie da bo mróz i pada a to deszcz a to śnieg - nie chcę być złośliwy ale ja to przerabiam na ogrodzeniu i szambie, i ci ludzie nie widzą żadnego problemu że to na wiosne można zrobić .i żadna argumentacja tego niezmieni mam nadzieje że wy trafiliście na rzetelniejszych ludzi niż ja ale popatrzcie w kalendarz bo po wszystkich świętych to nie jest środa do to już praktycznie wekend a w przyszłym tygodniu tez święto i wolnewięc w najlepszym wypadku bedą mieli coś do skończenia u poprzedniego zleceniodawcy - jak pogoda dopiszeno więc mamy już 14 listopad jeśli panowie nie bedą chcieli tego dłuższego wekendu w spokoju rzeżyci i przyjeachać w poniedziałem no może we wtorek no i oczywiście zależy od pogody!!! jestem sflustrowany i żółć mi sie rozlewa - sorrki ale mimo optymistycznego podejścia pomyślcie asekuracyjnie Damianr - czy rozmawiałeś z ludźmi od pana Z.? Oni też narzekają na pogode i w ogóle? Najlepszym (ale nie najtaszym) sposobem jest spisanie umowy... KZE tak rozmawiałem z Panm Andrzejem i nie udało mi się przesłac do niego emaila ale wysłałęm do niego fax z robotami które miałby zrobić ale ... napisze na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianr 31.10.2005 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2005 Między nami mówiąc to Umowy mają oczywiście swoją wartośc ale .... jedynie w sądzie .... a szczerze mówiąc nie mam zamiaru pędzidź do tego gmachu w przypadku opóźnienia na budowie .... Także pozostaje cierpliwość.... i wytrwałośc... U mnie więźba ma być w środę wraz z ekipą..... dodatkowo mój Bob zapragnął aby murarze też byli coby wspomogli tych od więźby .... bo kruca bomba mało casu .... mu się zrobiło .... widac że poważnie podchodzi do sprawy i pewnie dudki lubi to pewnie bedziesz miał bez problemu fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 31.10.2005 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2005 Willie Jacek69 przestrzegam panów że jak juz dostaniecie materiał to ekipa może wam powie że teraz to już sie nie da bo mróz i pada a to deszcz a to śnieg - nie chcę być złośliwy ale ja to przerabiam na ogrodzeniu i szambie, i ci ludzie nie widzą żadnego problemu że to na wiosne można zrobić .i żadna argumentacja tego niezmieni mam nadzieje że wy trafiliście na rzetelniejszych ludzi niż ja ale popatrzcie w kalendarz bo po wszystkich świętych to nie jest środa do to już praktycznie wekend a w przyszłym tygodniu tez święto i wolnewięc w najlepszym wypadku bedą mieli coś do skończenia u poprzedniego zleceniodawcy - jak pogoda dopiszeno więc mamy już 14 listopad jeśli panowie nie bedą chcieli tego dłuższego wekendu w spokoju rzeżyci i przyjeachać w poniedziałem no może we wtorek no i oczywiście zależy od pogody!!! jestem sflustrowany i żółć mi sie rozlewa - sorrki ale mimo optymistycznego podejścia pomyślcie asekuracyjnie Damianr - czy rozmawiałeś z ludźmi od pana Z.? Oni też narzekają na pogode i w ogóle? Najlepszym (ale nie najtaszym) sposobem jest spisanie umowy... KZE tak rozmawiałem z Panm Andrzejem i nie udało mi się przesłac do niego emaila ale wysłałęm do niego fax z robotami które miałby zrobić ale ... napisze na priv Polecam spotkanie u niego w firmie. Ja podpisałem umowę na .. 4-tym spotkaniu. Pierwsze na działce i 3 u niego w firmie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianr 31.10.2005 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2005 Między nami mówiąc to Umowy mają oczywiście swoją wartośc ale .... jedynie w sądzie .... a szczerze mówiąc nie mam zamiaru pędzidź do tego gmachu w przypadku opóźnienia na budowie .... Także pozostaje cierpliwość.... i wytrwałośc... to prawda KZE wyobraź sobie jak teraz w trakcie budowy miałbyś po sądach latać, papiery , dokumenty, dowody, protokuły w sprawie potrzeba sporo podkładek a nie tylko słowo, opinie rzeczosnawców, okarze sie że twoja opinia jest stronnicza więc trzeba wezwać innego, niezaleznego (a budowa już trwa dlaej i chowa błędy poprzednika) dowody niedotrzymania czy niewywiązania się z umowy a tu budowa czeka i termin leci przeciez nie chcesz zatrzymać budowy żeby łaskawy sąd pofatygował sie i sam zobaczył o co chodzi - terminy sie ciągną i w ten prosty sposub z naszego lenistwa i wygodnictwa takie zaprzeproszeniem nieodpowiedzialne mendy i oszuści chodza spokojnie po zimi i jeszcze ciebie straszą sądem że za robote niewypłaciłeś no normalnie nóż w kieszeni sie otwiera ale machasz reką i idziesz dalej w pospiechu żeby swoje marzenia wkońcu zamknąć pomyślnie... prawda? Moja opinia jest taka że jak sam niewyekzekfujesz swojej umowy (nawet ustenj) to na sąd nie licz (zbyt czasochłonne a potem okaże sie że roszczenie nieściągalne bo chłop bidny jak mysz kościelna i kątem u mamusi mieszka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 31.10.2005 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2005 Nie ma dobrego wyjścia - oczywiście umowa musi być i precyzować kary za opóźnienia ale tak naprawdę to wyjścia wielkiego nie ma jak robota w połowie - przecież nie zacznę teraz szukać innej firmy......, faktem jest że i ja i Jacek wzięliśmy ryzyko budowy jesień/zima co poteguje WQ....nie gdy widzimy jak przepadają pewnie już nieliczne dni dobrej pogody....... gdyby nie opóźnienie z dachem to pewnie kończyłbym tynki wewnętrzne, a nie się teraz zastanawiał jak w te mrozy zaczynać........ ale jakby spojrzeć filozoficznie...to nic się nie dzieje bez przyczyny, więc pewnie DOBRZE BEDZIE czego wszystkim wokół życzę (mnie wliczając) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 31.10.2005 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2005 Ale umowa obliguje obie strony. Jest staszakiem. Nie mówię od razu o sądzie, ale przynajmniej jasno sa określone zadania i obowiązki. To wh mnie ułatwia i upraszcza. Łatwiej rozmawia się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 31.10.2005 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2005 Nie ma dobrego wyjścia - oczywiście umowa musi być i precyzować kary za opóźnienia ale tak naprawdę to wyjścia wielkiego nie ma jak robota w połowie - przecież nie zacznę teraz szukać innej firmy......, faktem jest że i ja i Jacek wzięliśmy ryzyko budowy jesień/zima co poteguje WQ....nie gdy widzimy jak przepadają pewnie już nieliczne dni dobrej pogody....... gdyby nie opóźnienie z dachem to pewnie kończyłbym tynki wewnętrzne, a nie się teraz zastanawiał jak w te mrozy zaczynać........ ale jakby spojrzeć filozoficznie...to nic się nie dzieje bez przyczyny, więc pewnie DOBRZE BEDZIE czego wszystkim wokół życzę (mnie wliczając) Zdecydowanie będzie OK. Nie może być inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek69 31.10.2005 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2005 Ja na swoich wykonawców nie narzekam .... to co robią, robią dobrze .... jedynym problemem jest czas, a dokładniej pewne opóźnienie w realizacji planu ..... Ale (moja żona mówi - planu nie było) co do końca nie jest prawdą..... ostatni plan naszego Boba brzmiał 3 miesiąca (upływa 10 listopada) - więc może pstryknie palcami i (jak u smerfów) wysmefruje co zechce .... może i dach .... Oby do Wiosny ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 02.11.2005 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2005 jane Jane a Ty gdzie dokłądnie bo chyba Twój dom powinienem widzieć z okna. Patrząc na mapę to tak powinno być:) Dłuuuuuugo mażesz patrzeć I nic nie zobaczysz. Bo go jeszcze nie ma. Ale od czego wyobraźnia A tak BTW to dawno jane nie było. Ktoś wie co się dzieje z naszym kartografem? Chyba mnie dzis myślami ściągnęliście Rzeczywiście dawno nie pisałam Miałam trochę problemów zdrowotnych i dużo spraw związanych z przeprowadzką (nie na Białołękę!!!) Ale w sumie jestem na bieżąco bo czasem wpadam, nadrabiam zaległości i uciekam, bo czasu mało. W styczniu wyjeżdżamy do Budapesztu. Klamka już zapadła. Mam mnóstwo pracy związanej z opróżnianiem naszego mieszkania. To się w głowie nie mieści ile człowiek może nazbierać śmieci przez kilka lat. Jutro wywożę kilkanaście worków ciuszków po dzieciach i zabawek do mojej rodziny Poza tym szukamy szkoły i przedszkola dla dzieci oraz domu. Mamy juz kilka na oku, ale pewnie dopiero na miejscu okaże się czy warto. Za 3 tygodnie jedziemy na "oględziny". No generalnie nie nudzimy się. I co najważniejsze: będziemy mieć DOM Nie własny, ale zawsze Działka zostanie i będzie czekać na lepsze czasy. Nikt mi jej przecież nie ukradnie Mamy problem z mieszkaniem. Nie możemy się zdecydować, czy wynająć, czy sprzedać. Każda opcja ma plusy i minusy. Nie wiem czy zabrać samochód czy sprzedać i kupić tam... ot problemów od liku Dochodzą meble: przecież nie przewieziemy, książki - przecież nie zabierzemy wszystkich,... itd. A czas leci. Juz tylko dwa miesiące. AVID, codziennie przejeżdżam obok Kliniki dentystycznej w drodze do szkoły i próbuję zajrzeć ciut dalej Bronico, obok Ciebie, też ale Ty wiesz. Nie miałam okazji zadzwonić, bo wciąż gdzieś ganiam. Pozdrawiam I juz nie bedziecie mieszkac na pieknej Białołece.... Szkoda Powodzenia Jane!!!!Ale na forum to zagladajcie od czasu do czasu Serdecznie pozdrawiam KasiaR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 03.11.2005 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2005 hop do góry Jest tu ktoś??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 03.11.2005 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2005 hop do góry Jest tu ktoś??? Jestem. W czym mogę pomóc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 03.11.2005 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2005 hop do góry Jest tu ktoś??? Jestem. W czym mogę pomóc? nie nic tak tylko pytałam pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 03.11.2005 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2005 A.... chciałam sie pochwalić, że wkońcu mamy ekipę do dokończenia naszego domku Udało sie w poniedziałek zaczynają.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 03.11.2005 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2005 A.... chciałam sie pochwalić, że wkońcu mamy ekipę do dokończenia naszego domku Udało sie w poniedziałek zaczynają.. Gratuluję! Czyżby udało się dogadać z Panem Z...? A ja dziś musze kupić ze 100ton piachu... Zapłące chyba ze 200pln za 12ton... Majątek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianr 03.11.2005 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2005 A.... chciałam sie pochwalić, że wkońcu mamy ekipę do dokończenia naszego domku Udało sie w poniedziałek zaczynają.. Gratuluję! Czyżby udało się dogadać z Panem Z...? A ja dziś musze kupić ze 100ton piachu... Zapłące chyba ze 200pln za 12ton... Majątek... jak może wjechać duży samochód tj 30 tonowy to podac mogę namiar na kopalnie w Jabłonnej - bezpośrednio, blisko, tani i szybko - do zasypu cudów niepotrzebujesz ... a oni mają różny no i naprawdę wychodzi taniej a z panem Z... nie wyszło bo on odemnie telefonu nieodbiera albo poczta sie zgłasza więc dałem spokuj - już po ptakach , mam nadzieje że się uda bo chłop na uczciwego wygląda i roboty się nie boi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianr 03.11.2005 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2005 no i pochwalimy się że mamy też PIĘKNĄ , CUDNĄ bramę garazową - super ciepła super mocna z bajerami i w ogóle - obiekt mojej największej dumy obecnie na budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianr 03.11.2005 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2005 no i też pojawiły sie zaczątek ogrodzenia tj. słupki pod przęsła i wykop pod podmurówkę .... już widac jak wyglada działka jaki ogród ... też mam nadzieję że niedługo będzie całość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 03.11.2005 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2005 A.... chciałam sie pochwalić, że wkońcu mamy ekipę do dokończenia naszego domku Udało sie w poniedziałek zaczynają.. Gratuluję! Czyżby udało się dogadać z Panem Z...? A ja dziś musze kupić ze 100ton piachu... Zapłące chyba ze 200pln za 12ton... Majątek... jak może wjechać duży samochód tj 30 tonowy to podac mogę namiar na kopalnie w Jabłonnej - bezpośrednio, blisko, tani i szybko - do zasypu cudów niepotrzebujesz ... a oni mają różny no i naprawdę wychodzi taniej a z panem Z... nie wyszło bo on odemnie telefonu nieodbiera albo poczta sie zgłasza więc dałem spokuj - już po ptakach , mam nadzieje że się uda bo chłop na uczciwego wygląda i roboty się nie boi To poproszę o namiar.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 03.11.2005 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2005 no i pochwalimy się że mamy też PIĘKNĄ , CUDNĄ bramę garazową - super ciepła super mocna z bajerami i w ogóle - obiekt mojej największej dumy obecnie na budowie http://foto.onet.pl/upload/6/95/_549001_n.jpg http://foto.onet.pl/upload/39/9/_549003_n.jpg początki ogrodzenia http://foto.onet.pl/upload/27/2/_549005_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianr 03.11.2005 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2005 A.... chciałam sie pochwalić, że wkońcu mamy ekipę do dokończenia naszego domku Udało sie w poniedziałek zaczynają.. Gratuluję! Czyżby udało się dogadać z Panem Z...? A ja dziś musze kupić ze 100ton piachu... Zapłące chyba ze 200pln za 12ton... Majątek... jak może wjechać duży samochód tj 30 tonowy to podac mogę namiar na kopalnie w Jabłonnej - bezpośrednio, blisko, tani i szybko - do zasypu cudów niepotrzebujesz ... a oni mają różny no i naprawdę wychodzi taniej a z panem Z... nie wyszło bo on odemnie telefonu nieodbiera albo poczta sie zgłasza więc dałem spokuj - już po ptakach , mam nadzieje że się uda bo chłop na uczciwego wygląda i roboty się nie boi To poproszę o namiar.. Pani Magda Dmowska , warszawa Jagielońska 44/4? 603 617 950 to jest blisko Ciebie więc najlepiej podjedz i pogadaj bo oni mają różny piach a do zasypu to może byc prawie każdy ... to jest jak sie jedzie modlińską do NDM, więc zaraz za laskiem jak zaczyna się Jabłonna jest szyld po prawo PIASEK i strzałka w lewo w las - jedz tam i w kasie jest Pani Magda ... (z Modlińskiej w Lewo w lasek) pogadaj - coś wymyśli - możesz powiedziec że odemnie - ja tam rozmawiałem długo ale nie kupiłem bo jest problem z dojazdem do mnie, jednak są bardzo pomocni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts