kze 07.11.2005 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2005 Dziękuję za miłe przywitanie Właściwie mam dwie działki które prawie kupuję , tak jakby jedna nie wypaliła - niestetyt mam już roczne doświadczenie w poszukiwaniu - dałem się nawet zwodzić jednej kobiecie i tak to długo trwa , działki są ciekawe jedna nawet super okazja ale ma te kilka ale :), nie wiem na którą się nastawić, narazie w imieniu właściciela przystępuję do podziału jednej- szczegóły przy okazji jak już więcej będzie ustalone . Dziękuję za propozycję działek no chyba że tam gdzie szukam czyli część zachodnia białołęki - wiśniewo, henryków okolice modlińskiej. Koło mnie są jeszcze wolne działki. Ul. Sprawna na wysokosci Fordu Puiontek.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Openus 07.11.2005 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2005 WitamPonieważ za kilka dni mam zamiar zainstalować w domu trochę hardware'u, a nie jestem jeszcze podłączony do żadnej firmy monitorującej. Mam pytanie do budujących;mieszkających w okolicy (czyli ul. Ostródzka - "rejon Trylogii") Jaka firma monitorująca sprawdza się na tym terenie? Macie jakieś doświadczenia w tej materii? Jak na razie w budynku mieszka ekipa, więc wszystko jest OK, ale jak przyjdą święta to chciałbym, aby już wszystko "migało", "pikało" i było w miarę bezpiecznie. PozdrawiamOpenus Acha - a co tam, pochwalę się - właśnie zamontowałem czyszczalnię!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Broncio 07.11.2005 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2005 Openus z doświadcenia wiem że żadna firma monitorująca sie nie sprawdzi w 100%. Nie ma jak pies za ogrodzeniem i "wścibscy" sąsiedzi. No i ubezpieczenie. W mojej starej firmie włamywali się trzy razy. Za każdym razem zmienialiśmy firme monitorującą i nic nie pomagało. W sumie przez 5 minut dużo nie wynieśli ale szkody narobili za każdym razem. Tak samo było ostatnio u mojej siostry. Dużo nie ukradli, ale szkód narobili mnóstwo. Wyłamana roleta, wyłamane okno. A jak siostra podjechała pod dom razem z firmą ochroniarską to panowie bali sie wejść na górę. Jeśli już chcesz płacić "haracz" firmie, to wybieraj taką która ma renome i jest najwieksza. Takie mają najwięcej patroli i najkrótszy czas dojazdu (przeważnie od 5 do 10 minut). Rozejrzyj sie po parkanach w Twojej okolicy. Większa ilość tabliczek jednej firmy o czymś świadczy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenatkaPetronek 07.11.2005 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2005 Dzisiaj odkryłem dlaczego sprawy urzędowe zamiast trwać 15 min-trwają 1 miesiąc. Po miesiącu oczekiwań na zmianę danych o wlaścicielu nieruchomości dzwonię do Pani J. z zapytaniem czy już mogę odebrać wypis po zmianach, a Pani J . No co pan mamy 30 dni na załatwienie sprawy - ja ale mija 32 dni... . Pani J no staramy się w 30 dni. Ja to czy mogę jutro przyjść? (I teraz najlepsze) No wie pan teaz będzie KRÓTKI tydzień. Ja ?. Pani J No wie pan dzisiaj mamy dzień niepracujący, jutro też, w piątek święto. . No czyli poniedziałek-niepracyjący, wtorek-też a teraz trzeba szykować się do weekendu już w czwartek bo ten pątek to święto. Czyli zostaje środa no i może czwartek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Openus 07.11.2005 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2005 Acha - a co tam, pochwalę się - właśnie zamontowałem czyszczalnię!!! To ja zacytuję sam siebie Chciałem się pochwalić i wyszła kiszka Miało być "zamontowałem OCZYSZCZALNIE" a wyszło CZYSZCZALNIE Swoją drogą taka czyszczalnia mogłaby być całkiem przydatnym urządzeniem tylko, do czego???? UWAGA KONKURS!!! - tylko dla odważnych i nie trzeba wysyłać SMS-ów Do czego może służyć przydomowa czyszczalnia. Dla zwycięzcy przewidziana jest oczywiście Wielka Nagroda Weekendowy pobyt na mojej działce połączony z aktywnym wypoczynkiem. W programie: "Odkryj w sobie Picassa" - malowanie ogrodzenia "Przysposobienie do wyjazdu w tropiki" - karczowanie zielska obficie porastającego działkę oraz "Powtórka z przysposobienia obronnego" - mały wykop 1m x 1m x 1m w 5 minut. No to tyle pozdrawiam Openus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek69 07.11.2005 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2005 Jak się chwalić to ..... PRZYWIEŹLI MI WIĘŹBĘ !!!!!!!!!!!!!!!!! Wraz z EKIPĄ od niej ... Wygląda PIĘKNIE! To się nazywa dobrze zacząć kolejny rok życia .... Openus - miły gość z CIebie - umiesz się dzielić z innymi ..... pracą .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 08.11.2005 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2005 Jak się chwalić to ..... PRZYWIEŹLI MI WIĘŹBĘ !!!!!!!!!!!!!!!!! Wraz z EKIPĄ od niej ... Wygląda PIĘKNIE! To się nazywa dobrze zacząć kolejny rok życia .... Openus - miły gość z CIebie - umiesz się dzielić z innymi ..... pracą .. To wszystkiego najlepszego z okazji urodzin...! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 08.11.2005 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2005 Jak się chwalić to ..... PRZYWIEŹLI MI WIĘŹBĘ !!!!!!!!!!!!!!!!! Wraz z EKIPĄ od niej ... Wygląda PIĘKNIE! To się nazywa dobrze zacząć kolejny rok życia .... Openus - miły gość z CIebie - umiesz się dzielić z innymi ..... pracą .. Wszystkiego najlepszego Jacek69!!! Ekipa wygląda Pięknie czy więźba http://kartki.onet.pl/_i/m/hyzyk_m.gif Pozdrawiam KasiaR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 08.11.2005 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2005 Jak się chwalić to ..... PRZYWIEŹLI MI WIĘŹBĘ !!!!!!!!!!!!!!!!! Wraz z EKIPĄ od niej ... Wygląda PIĘKNIE! To się nazywa dobrze zacząć kolejny rok życia .... Openus - miły gość z CIebie - umiesz się dzielić z innymi ..... pracą .. Wszystkiego najlepszego Jacek69!!! Ekipa wygląda Pięknie czy więźba http://kartki.onet.pl/_i/m/hyzyk_m.gif Pozdrawiam KasiaR Jacek Na pewno pisał o EKIPIE - piękna bo przyjechała ale ale Jacku czy to nie aby czas na ŻYCZENIA URODZINOWE??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek69 08.11.2005 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2005 Kze, KasiaR, Willie .... Dzięki za życzenia .... istotnie były sobie takowe urodzinki ..... ....które to nie wspomnę choć kobietą nie jestem .... ale co tu innym się pchać przed oczy i zmuszać do niechcianych refleksji .... PIĘKNA była zdecydowanie WIĘŹBA ... czego raczej o EKIPIE powiedzieć nie można .... ....choć może jak się lepiej przyjrzeć ????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katerhasser 08.11.2005 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2005 Kochani, mam u siebie niejakiego Siergieja, który u mnie przez ponad miesiąc pracował. ogród mi odchaszczył, humus i nawiezioną ziemię ładnie rozplantował, ogrodzenie współtworzył, umie spawać, naprawiać samochody itd. Ja już nie mam dla niego zajęcia. W tym tygodniu załapał jakąś robotę ale tylko na parę dni, a wizę ma do 29.11 i chętnie jeszcze do tego czasu coś zarobi. Za dniówkę bierze 65 zł. Niestety ten, co go ściągnął, troche się wypiął... Jeśli mielibyście coś dla niego u siebie na działkach do roboty przy porządkowaniu, utylizacji gruzu, jakieś prace pomocnicze, ogólne, ciężkie, na które człowiek nie ma czasu, ochoty, zdrowia, to on chętnie wam pomoże... Ja wam z czystym sumieniem mogę go polecić. Warunek: na noc musi do mnie wrócić, bo stróżuje u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Broncio 08.11.2005 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2005 Kze, KasiaR, Willie .... Dzięki za życzenia .... istotnie były sobie takowe urodzinki ..... ....które to nie wspomnę choć kobietą nie jestem .... ale co tu innym się pchać przed oczy i zmuszać do niechcianych refleksji .... PIĘKNA była zdecydowanie WIĘŹBA ... czego raczej o EKIPIE powiedzieć nie można .... ....choć może jak się lepiej przyjrzeć ????? Urodzinki??? I nic nie piliśmy??? Nieładnie... No ale sto lat chłopie! Oby budowa dawała Ci wiele radości jak najkrócej A później to same radosne chwile w nowym domku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek69 08.11.2005 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2005 Kze, KasiaR, Willie .... Dzięki za życzenia .... istotnie były sobie takowe urodzinki ..... ....które to nie wspomnę choć kobietą nie jestem .... ale co tu innym się pchać przed oczy i zmuszać do niechcianych refleksji .... PIĘKNA była zdecydowanie WIĘŹBA ... czego raczej o EKIPIE powiedzieć nie można .... ....choć może jak się lepiej przyjrzeć ????? Urodzinki??? I nic nie piliśmy??? Nieładnie... No ale sto lat chłopie! Oby budowa dawała Ci wiele radości jak najkrócej A później to same radosne chwile w nowym domku. O! Jakie miłe życzenia .(dzięki ) ... Broncio szczęściarzu - Tobie też chyba ktoś tak pożyczył .... i już za miesiąc : HOOP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianr 08.11.2005 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2005 Kze, KasiaR, Willie .... Dzięki za życzenia .... istotnie były sobie takowe urodzinki ..... ....które to nie wspomnę choć kobietą nie jestem .... ale co tu innym się pchać przed oczy i zmuszać do niechcianych refleksji .... PIĘKNA była zdecydowanie WIĘŹBA ... czego raczej o EKIPIE powiedzieć nie można .... ....choć może jak się lepiej przyjrzeć ????? Urodzinki??? I nic nie piliśmy??? Nieładnie... No ale sto lat chłopie! Oby budowa dawała Ci wiele radości jak najkrócej A później to same radosne chwile w nowym domku. O! Jakie miłe życzenia .(dzięki ) ... Broncio szczęściarzu - Tobie też chyba ktoś tak pożyczył .... i już za miesiąc : HOOP Gratulacje Jacek69 - pozostaje mi się przyłączyc do życzeń mojej żonci i powyższych - w szczególności do Broncia - Najlepszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek69 08.11.2005 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2005 dzieki Damian .... wyslalem pomoc na priv .... sprobuj np Twoj dziennik: Dziennik Damiana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianr 08.11.2005 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2005 dzieki Damian .... wyslalem pomoc na priv .... sprobuj np Twoj dziennik: Dziennik Damiana HAHA Dzięki Jacek69 - no jesteś ze mnie dumny Dzięki wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek69 08.11.2005 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2005 dzieki Damian .... wyslalem pomoc na priv .... sprobuj np Twoj dziennik: Dziennik Damiana HAHA Dzięki Jacek69 - no jesteś ze mnie dumny Dzięki wielkie Jak PAW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Broncio 09.11.2005 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 A który z Was dzisiaj był u mnie? Przyznawać sie bez bicia Wiem jakim samochodem, jak był ubrany i nawet kolor butów znam ! Taką mam teściową . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AVID 10.11.2005 00:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2005 To ja sie nie będe patrzył nawet w kierunku Twojej budowy bo teściowa mnie jeszcze prześwięci:):):)Ale przyznaje że to nie byłem ja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianr 10.11.2005 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2005 A który z Was dzisiaj był u mnie? Przyznawać sie bez bicia Wiem jakim samochodem, jak był ubrany i nawet kolor butów znam ! Taką mam teściową . Ha ha - przedstawiłem się z imienia i nazwiska - tego teściowa nie zapamietała ...??? To ja - zrobiłem niespodziewany nalot, bo chciałem pogadać chwilke o oczyszczalni którą chciałem wczoraj zamówić i w ostatniechj chwili chciałem rozwiąć ostateczne wątpliwości. Więc przyznaje sie to; to moje kolorowe buty, oraz to moje ubranie podjechały samochodem którym na codzień jeżdżą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts