Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Tarchomin-Białołęka

Recommended Posts

Dziękuję za miłe przywitanie :p

Właściwie mam dwie działki które prawie kupuję :lol: , tak jakby jedna nie wypaliła - niestetyt mam już roczne doświadczenie w poszukiwaniu - dałem się nawet zwodzić jednej kobiecie i tak to długo trwa :evil: , działki są ciekawe jedna nawet super okazja ale ma te kilka ale :):), nie wiem na którą się nastawić, narazie w imieniu właściciela przystępuję do podziału jednej- szczegóły przy okazji jak już więcej będzie ustalone :) .

Dziękuję za propozycję działek no chyba że tam gdzie szukam :lol: czyli część zachodnia białołęki - wiśniewo, henryków okolice modlińskiej.

Koło mnie są jeszcze wolne działki. Ul. Sprawna na wysokosci Fordu Puiontek....

• Odpowiedzi 6,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam

Ponieważ za kilka dni mam zamiar zainstalować w domu trochę hardware'u, a nie jestem jeszcze podłączony do żadnej firmy monitorującej. Mam pytanie do budujących;mieszkających w okolicy (czyli ul. Ostródzka - "rejon Trylogii")

Jaka firma monitorująca sprawdza się na tym terenie?

Macie jakieś doświadczenia w tej materii?

Jak na razie w budynku mieszka ekipa, więc wszystko jest OK, ale jak przyjdą święta to chciałbym, aby już wszystko "migało", "pikało" i było w miarę bezpiecznie.

Pozdrawiam

Openus

Acha - a co tam, pochwalę się - właśnie zamontowałem czyszczalnię!!!

Openus z doświadcenia wiem że żadna firma monitorująca sie nie sprawdzi w 100%. Nie ma jak pies za ogrodzeniem i "wścibscy" sąsiedzi. No i ubezpieczenie.

W mojej starej firmie włamywali się trzy razy. Za każdym razem zmienialiśmy firme monitorującą i nic nie pomagało. W sumie przez 5 minut dużo nie wynieśli ale szkody narobili za każdym razem.

Tak samo było ostatnio u mojej siostry. Dużo nie ukradli, ale szkód narobili mnóstwo. Wyłamana roleta, wyłamane okno. A jak siostra podjechała pod dom razem z firmą ochroniarską to panowie bali sie wejść na górę.

Jeśli już chcesz płacić "haracz" firmie, to wybieraj taką która ma renome i jest najwieksza. Takie mają najwięcej patroli i najkrótszy czas dojazdu (przeważnie od 5 do 10 minut).

Rozejrzyj sie po parkanach w Twojej okolicy. Większa ilość tabliczek jednej firmy o czymś świadczy :wink: .

Dzisiaj odkryłem dlaczego sprawy urzędowe zamiast trwać 15 min-trwają 1 miesiąc. Po miesiącu oczekiwań na zmianę danych o wlaścicielu nieruchomości dzwonię do Pani J. z zapytaniem czy już mogę odebrać wypis po zmianach, a Pani J :o . No co pan mamy 30 dni na załatwienie sprawy - ja ale mija 32 dni... :x . Pani J :roll: no staramy się w 30 dni. Ja to czy mogę jutro przyjść? (I teraz najlepsze) No wie pan teaz będzie KRÓTKI tydzień. Ja ?. Pani J No wie pan dzisiaj mamy dzień niepracujący, jutro też, w piątek święto. :o :o . No czyli poniedziałek-niepracyjący, wtorek-też a teraz trzeba szykować się do weekendu już w czwartek bo ten pątek to święto. Czyli zostaje środa no i może czwartek.

Acha - a co tam, pochwalę się - właśnie zamontowałem czyszczalnię!!!

To ja zacytuję sam siebie

Chciałem się pochwalić i wyszła kiszka :oops:

Miało być "zamontowałem OCZYSZCZALNIE" a wyszło CZYSZCZALNIE

Swoją drogą taka czyszczalnia mogłaby być całkiem przydatnym urządzeniem tylko, do czego???? :roll: :roll: :roll:

UWAGA KONKURS!!! - tylko dla odważnych i nie trzeba wysyłać SMS-ów

Do czego może służyć przydomowa czyszczalnia.

Dla zwycięzcy przewidziana jest oczywiście Wielka Nagroda

Weekendowy pobyt na mojej działce połączony z aktywnym wypoczynkiem.

W programie:

"Odkryj w sobie Picassa" - malowanie ogrodzenia

"Przysposobienie do wyjazdu w tropiki" - karczowanie zielska obficie porastającego działkę oraz

"Powtórka z przysposobienia obronnego" - mały wykop 1m x 1m x 1m w 5 minut.

:lol: :lol: :lol:

No to tyle

pozdrawiam

Openus

Jak się chwalić to .....

PRZYWIEŹLI MI WIĘŹBĘ !!!!!!!!!!!!!!!!! Wraz z EKIPĄ od niej ...

Wygląda PIĘKNIE!

To się nazywa dobrze zacząć kolejny rok życia ....

Openus - miły gość z CIebie - umiesz się dzielić z innymi ..... pracą .. :wink:

To wszystkiego najlepszego z okazji urodzin...! 8)

Jak się chwalić to .....

Wygląda PIĘKNIE!

Wszystkiego najlepszego Jacek69!!!

Ekipa wygląda Pięknie :o czy więźba :wink: :D :lol:

http://kartki.onet.pl/_i/m/hyzyk_m.gif

Pozdrawiam

KasiaR

Jak się chwalić to .....

Wygląda PIĘKNIE!

Wszystkiego najlepszego Jacek69!!!

Ekipa wygląda Pięknie :o czy więźba :wink: :D :lol:

http://kartki.onet.pl/_i/m/hyzyk_m.gif

Pozdrawiam

KasiaR

Jacek Na pewno pisał o EKIPIE - piękna bo przyjechała :wink:

ale ale Jacku czy to nie aby czas na

ŻYCZENIA URODZINOWE??? 8) :p

Kze, KasiaR, Willie ....

Dzięki za życzenia :lol: .... istotnie były sobie takowe urodzinki .....

....które to nie wspomnę choć kobietą nie jestem .... ale co tu innym się pchać przed oczy i zmuszać do niechcianych refleksji ....

PIĘKNA była zdecydowanie WIĘŹBA ... czego raczej o EKIPIE powiedzieć nie można ....

....choć może jak się lepiej przyjrzeć ?????

:lol: :wink:

Kochani,

mam u siebie niejakiego Siergieja, który u mnie przez ponad miesiąc pracował. ogród mi odchaszczył, humus i nawiezioną ziemię ładnie rozplantował, ogrodzenie współtworzył, umie spawać, naprawiać samochody itd. Ja już nie mam dla niego zajęcia. W tym tygodniu załapał jakąś robotę ale tylko na parę dni, a wizę ma do 29.11 i chętnie jeszcze do tego czasu coś zarobi. Za dniówkę bierze 65 zł. Niestety ten, co go ściągnął, troche się wypiął...

Jeśli mielibyście coś dla niego u siebie na działkach do roboty przy porządkowaniu, utylizacji gruzu, jakieś prace pomocnicze, ogólne, ciężkie, na które człowiek nie ma czasu, ochoty, zdrowia, to on chętnie wam pomoże...

Ja wam z czystym sumieniem mogę go polecić.

Warunek: na noc musi do mnie wrócić, bo stróżuje u mnie 8)

Kze, KasiaR, Willie ....

....które to nie wspomnę choć kobietą nie jestem .... ale co tu innym się pchać przed oczy i zmuszać do niechcianych refleksji ....

PIĘKNA była zdecydowanie WIĘŹBA ... czego raczej o EKIPIE powiedzieć nie można ....

Urodzinki??? I nic nie piliśmy??? Nieładnie...

No ale sto lat chłopie! Oby budowa dawała Ci wiele radości jak najkrócej :wink: A później to same radosne chwile w nowym domku.

Kze, KasiaR, Willie ....

No ale sto lat chłopie! Oby budowa dawała Ci wiele radości jak najkrócej :wink: A później to same radosne chwile w nowym domku.

O! Jakie miłe życzenia .(dzięki :D ) ... Broncio szczęściarzu - Tobie też chyba ktoś tak pożyczył .... i już za miesiąc : HOOP

Kze, KasiaR, Willie ....

O! Jakie miłe życzenia .(dzięki :D ) ... Broncio szczęściarzu - Tobie też chyba ktoś tak pożyczył .... i już za miesiąc : HOOP

Gratulacje Jacek69 - pozostaje mi się przyłączyc do życzeń mojej żonci i powyższych - w szczególności do Broncia - :lol:

Najlepszego :lol:

A który z Was dzisiaj był u mnie? Przyznawać sie bez bicia :wink:

Wiem jakim samochodem, jak był ubrany i nawet kolor butów znam :lol: !

Taką mam teściową :wink: .

Ha ha :lol: - przedstawiłem się z imienia i nazwiska - tego teściowa nie zapamietała ...??? 8)

To ja - zrobiłem niespodziewany nalot, bo chciałem pogadać chwilke o oczyszczalni którą chciałem wczoraj zamówić i w ostatniechj chwili chciałem rozwiąć ostateczne wątpliwości. :-?

Więc przyznaje sie to; to moje kolorowe buty, oraz to moje ubranie podjechały samochodem którym na codzień jeżdżą :lol: :lol: :lol: