Jacek69 24.11.2005 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2005 Ahoj! A u nas jest WIECHA ..... Juchuuuuuuuuuuu..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jane 24.11.2005 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2005 Ahoj! A u nas jest WIECHA ..... Juchuuuuuuuuuuu..... Gratulacje!!!!! A jakieś zdjęcia??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 25.11.2005 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2005 Ahoj! A u nas jest WIECHA ..... Juchuuuuuuuuuuu..... Gratulacje Jacek !!!! http://www.bukiety.com.pl/main/img_prod/img_29965.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 25.11.2005 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2005 a może lepiej w sobote W sobotę niektórzy mogą pracować, albo (jak prawdziwi budowlańcy) jakieś zakupy robić, po składach budowlanych chodzić... Wolałbym niedzielę.. DamianR nie możesz w niedzielę? KZE my niestety ani w sobote , ani w niedzielę nie możemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 25.11.2005 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2005 Ahoj! A u nas jest WIECHA ..... Juchuuuuuuuuuuu..... Gratulacje, gratulacje..! PS To spotykamy się w niedzielę, czy przekładamy np. za 2 tygodnie (proponuję 11 grudzień). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek69 25.11.2005 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2005 Ahoj! A u nas jest WIECHA ..... Juchuuuuuuuuuuu..... Gratulacje Jacek !!!! http://www.bukiety.com.pl/main/img_prod/img_29965.jpg Dzięki Wszystkim - no wiecha może nieco podobna do obrazka ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MURMAN 27.11.2005 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2005 BRAWO KZE - gratulacje a na marginesie spraw chętnię odstąpię budowlany przybytek zadumy , czylitzw. polowy drewniany kibelek budowlany stan wręcz idealny zdezyfekowany czyściutki w kolorze militarno - maskującym zielonym oraz tzw. R-betkę ????????????????????????????????????????????/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 30.11.2005 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2005 Mam problem:mój wykonawca coś pomylił się w ilości stempli. Ma ktoś do pożyczenia lub w dobrej cenie do odsprzedania? Potrzebuję stempli o wymiarach ok.2.60.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 02.12.2005 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2005 Witam witam, czy macie jakiegoś sprawdzonego geodetę na białołecce, bo chyba muszę swojemu powiedzieć papa , nie dotrzymuje terminów, nie wychowam ich ale może jak będą z nich rezygnować coś przyjmą do siebie . Także poszukuję , termonowego, oczywiście rozsądnego w cenach . Pozdrawiam PS. nie zabierając tutaj głosu nie świadczy że na bierzaco nie śledzę waszych poczynań . Powodzonka :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MURMAN 02.12.2005 23:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2005 W C polowo - budowlany stan idealny jednosezonowy R-betka 230/400V na stojaku początkujący inwestorzy może Ktoś poszukuje ???????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 05.12.2005 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2005 Witam witam, czy macie jakiegoś sprawdzonego geodetę na białołecce, bo chyba muszę swojemu powiedzieć papa , nie dotrzymuje terminów, nie wychowam ich ale może jak będą z nich rezygnować coś przyjmą do siebie . Także poszukuję , termonowego, oczywiście rozsądnego w cenach . Pozdrawiam PS. nie zabierając tutaj głosu nie świadczy że na bierzaco nie śledzę waszych poczynań . Powodzonka :) Czy może być geodeta, który wytyczył mi budynek? Za wytyczenie budynku zapłaciłem 500pln. Pomierzyli, powbijali kołki coś tam mi przesuneli. Bez problemu. Pieczatkę w dzienniku wbili i OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 06.12.2005 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2005 Witam, KZE może być taki co wytycza budynki , najważniejsze że doprowadzi do skutku podział działki . Co prawda dostałem już namiary na prv ale warto spradzić kilku, także przyda się kazdy namiar na teraz no i na przyszłosć oby już niedaleką (mam dośc blokersów ). Pozdrawiam Eugeniusz PS. podziwiam twoje poczynania, chociaż ja bym bał się budować w zimę, ale śledzę jak idziesz do przodu, powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 06.12.2005 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2005 Witam, KZE może być taki co wytycza budynki , najważniejsze że doprowadzi do skutku podział działki . Co prawda dostałem już namiary na prv ale warto spradzić kilku, także przyda się kazdy namiar na teraz no i na przyszłosć oby już niedaleką (mam dośc blokersów ). Pozdrawiam Eugeniusz PS. podziwiam twoje poczynania, chociaż ja bym bał się budować w zimę, ale śledzę jak idziesz do przodu, powodzenia. Dzięki, że podziwiasz mnie. A czemu bałbyś się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 06.12.2005 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2005 Mam propozycję: może spotkamy się w niedzielę 27.11 ? Kończy się sezon budowlany może warto wymienić doswadczenia.. To co skoro nie wypaliło 27.11 to proponuję spotkanie 10 lub 11 grudnia. Co Wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 06.12.2005 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2005 Witam, KZE może być taki co wytycza budynki , najważniejsze że doprowadzi do skutku podział działki . Co prawda dostałem już namiary na prv ale warto spradzić kilku, także przyda się kazdy namiar na teraz no i na przyszłosć oby już niedaleką (mam dośc blokersów ). Pozdrawiam Eugeniusz PS. podziwiam twoje poczynania, chociaż ja bym bał się budować w zimę, ale śledzę jak idziesz do przodu, powodzenia. Dzięki, że podziwiasz mnie. A czemu bałbyś się? Prosta przyczyna, woda robi swoje, czyli nie ma możliwości wysychania, zamarza i rozsadza no i jak się sięga do historii ludzie którzy budowali zimą mają zawsze z czymś problemy, ale to może tylko historia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 06.12.2005 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2005 Witam, KZE może być taki co wytycza budynki , najważniejsze że doprowadzi do skutku podział działki . Co prawda dostałem już namiary na prv ale warto spradzić kilku, także przyda się kazdy namiar na teraz no i na przyszłosć oby już niedaleką (mam dośc blokersów ). Pozdrawiam Eugeniusz PS. podziwiam twoje poczynania, chociaż ja bym bał się budować w zimę, ale śledzę jak idziesz do przodu, powodzenia. Dzięki, że podziwiasz mnie. A czemu bałbyś się? Prosta przyczyna, woda robi swoje, czyli nie ma możliwości wysychania, zamarza i rozsadza no i jak się sięga do historii ludzie którzy budowali zimą mają zawsze z czymś problemy, ale to może tylko historia A jak stoi wymurowany i nie otynkowany dom w zimę to co się dzieje z wodą? Poza tym mamy jeszcze jesień.. Ja wylewam strop, obkładam go folią i robie przerwę do wiosny. Tak więc nie zamierzam budować w zime.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 06.12.2005 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2005 Jak zostawia się dom na zimę to pod dachem , ale jak masz zamiar go przykryć i odczekaćć do wiosny to lepiej było zacząć to na wiosnę, i tak niewiele to przyspieszyło a jednak nawiewający snieg itd robi swoje, ale to opinia moja czyli laika . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 06.12.2005 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2005 Jak zostawia się dom na zimę to pod dachem , ale jak masz zamiar go przykryć i odczekaćć do wiosny to lepiej było zacząć to na wiosnę, i tak niewiele to przyspieszyło a jednak nawiewający snieg itd robi swoje, ale to opinia moja czyli laika . Jak to niewiele przyspieszył? Na wiosnę ścianki kolankowe, więźba i dach. Już wyszedłem z ziemi! I w dodatku bedzie strop, czyli odpada mi klejna przerwa technologiczna... Domy na prawdę zostawia sie na zime, otworów nie zakrywa się i wiatr ze sniegiem hula.. Nic to nie szkodzi. ja strop zakrywam folią by niepotrzebnie nie namakał, po co snieg ma leżeć na nim.. Nie jest to obowiązkowe. Tu raczej chodzi oto by woda nie dostała się do pth, a beton po 28 dniach już i tak osiaga pełną wytrzymałość. Normalnie wylewa się strop i następnego dnia już delikatnie można po obrzerzach chodzić i ścianki murować. A u mnie wyleją, nastepnego dnia zakryją folią, deskami i cegłami przyłożą i niech do wiosny wiąże... Na prawdę nie ma tu nic skrasznego. Na czas zimy po prostu budowę trzeba zabezpieczyć (przede wszystkim ściany). A pth aż tak bardzo nie namięka. Bk bardziej wodę ciagnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 06.12.2005 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2005 Muszę przyznać Tobie rację, prawidłowo jak mówią starzy budowlańcy dom stawia się do stanu przykrytego na zimę, ale jak się zrobi odpowiednie zabezpieczenia to i nie tylko. Ale co budowlaniec to inna opinia i trudno dla nas nie zajmująccyh się na codzień budownictwem wiedzieć co naprawdę jest dobre, ja np słyszałem że duża zawartość wody w betonie (wylewany w zimie) może spowodować małe peknięcia które w przyszłości mogą wychodzić z róznymi objawami, potem że są odpowiednie polepszacze itd itd, czytamy czytamy uczymy się a i tak dalej nic nie wiemy . Może szkoda zę zawieszasz na zimę, nie będe miał co podziwiać i uczyć się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 06.12.2005 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2005 Muszę przyznać Tobie rację, prawidłowo jak mówią starzy budowlańcy dom stawia się do stanu przykrytego na zimę, ale jak się zrobi odpowiednie zabezpieczenia to i nie tylko. Ale co budowlaniec to inna opinia i trudno dla nas nie zajmująccyh się na codzień budownictwem wiedzieć co naprawdę jest dobre, ja np słyszałem że duża zawartość wody w betonie (wylewany w zimie) może spowodować małe peknięcia które w przyszłości mogą wychodzić z róznymi objawami, potem że są odpowiednie polepszacze itd itd, czytamy czytamy uczymy się a i tak dalej nic nie wiemy . Może szkoda zę zawieszasz na zimę, nie będe miał co podziwiać i uczyć się Technika idzie do przodu to i betonować można w okolicy zera stopni. A uczyć się będę miał... Bo kończe MBA i pracę dyplomową muszę pisać.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts