Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Tarchomin-Białołęka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

BRAWO KZE - gratulacje

a na marginesie spraw

chętnię odstąpię budowlany przybytek zadumy , czyli

tzw. polowy drewniany kibelek budowlany

stan wręcz idealny

zdezyfekowany

czyściutki

w kolorze militarno - maskującym zielonym

oraz tzw. R-betkę

????????????????????????????????????????????/

Witam witam, :D

czy macie jakiegoś sprawdzonego geodetę na białołecce, bo chyba muszę swojemu powiedzieć papa :evil: , nie dotrzymuje terminów, nie wychowam ich ale może jak będą z nich rezygnować coś przyjmą do siebie :wink: .

Także poszukuję , termonowego, oczywiście rozsądnego w cenach :wink: . Pozdrawiam

PS. nie zabierając tutaj głosu nie świadczy że na bierzaco nie śledzę waszych poczynań :lol: . Powodzonka :):)

Witam witam, :D

czy macie jakiegoś sprawdzonego geodetę na białołecce, bo chyba muszę swojemu powiedzieć papa :evil: , nie dotrzymuje terminów, nie wychowam ich ale może jak będą z nich rezygnować coś przyjmą do siebie :wink: .

Także poszukuję , termonowego, oczywiście rozsądnego w cenach :wink: . Pozdrawiam

PS. nie zabierając tutaj głosu nie świadczy że na bierzaco nie śledzę waszych poczynań :lol: . Powodzonka :):)

Czy może być geodeta, który wytyczył mi budynek? Za wytyczenie budynku zapłaciłem 500pln. Pomierzyli, powbijali kołki coś tam mi przesuneli. Bez problemu. Pieczatkę w dzienniku wbili i OK. 8)

Witam,

KZE może być taki co wytycza budynki :wink: , najważniejsze że doprowadzi do skutku podział działki :lol: . Co prawda dostałem już namiary na prv ale warto spradzić kilku, także przyda się kazdy namiar na teraz no i na przyszłosć oby już niedaleką (mam dośc blokersów :evil: ).

Pozdrawiam Eugeniusz

PS. podziwiam twoje poczynania, chociaż ja bym bał się budować w zimę, ale śledzę jak idziesz do przodu, powodzenia.

Witam,

KZE może być taki co wytycza budynki :wink: , najważniejsze że doprowadzi do skutku podział działki :lol: . Co prawda dostałem już namiary na prv ale warto spradzić kilku, także przyda się kazdy namiar na teraz no i na przyszłosć oby już niedaleką (mam dośc blokersów :evil: ).

Pozdrawiam Eugeniusz

PS. podziwiam twoje poczynania, chociaż ja bym bał się budować w zimę, ale śledzę jak idziesz do przodu, powodzenia.

Dzięki, że podziwiasz mnie.

A czemu bałbyś się? :o

Witam,

Pozdrawiam Eugeniusz

Prosta przyczyna, woda robi swoje, czyli nie ma możliwości wysychania, zamarza i rozsadza no i jak się sięga do historii ludzie którzy budowali zimą mają zawsze z czymś problemy, ale to może tylko historia :-?

Witam,

Pozdrawiam Eugeniusz

Prosta przyczyna, woda robi swoje, czyli nie ma możliwości wysychania, zamarza i rozsadza no i jak się sięga do historii ludzie którzy budowali zimą mają zawsze z czymś problemy, ale to może tylko historia :-?

A jak stoi wymurowany i nie otynkowany dom w zimę to co się dzieje z wodą? Poza tym mamy jeszcze jesień.. :wink:

Ja wylewam strop, obkładam go folią i robie przerwę do wiosny. Tak więc nie zamierzam budować w zime.. :lol:

Jak zostawia się dom na zimę to pod dachem , ale jak masz zamiar go przykryć i odczekaćć do wiosny to lepiej było zacząć to na wiosnę, i tak niewiele to przyspieszyło a jednak nawiewający snieg itd robi swoje, ale to opinia moja czyli laika :oops: .

Jak zostawia się dom na zimę to pod dachem , ale jak masz zamiar go przykryć i odczekaćć do wiosny to lepiej było zacząć to na wiosnę, i tak niewiele to przyspieszyło a jednak nawiewający snieg itd robi swoje, ale to opinia moja czyli laika :oops: .

Jak to niewiele przyspieszył? :lol: Na wiosnę ścianki kolankowe, więźba i dach. Już wyszedłem z ziemi! 8) I w dodatku bedzie strop, czyli odpada mi klejna przerwa technologiczna...

Domy na prawdę zostawia sie na zime, otworów nie zakrywa się i wiatr ze sniegiem hula.. 8) Nic to nie szkodzi. ja strop zakrywam folią by niepotrzebnie nie namakał, po co snieg ma leżeć na nim.. Nie jest to obowiązkowe. Tu raczej chodzi oto by woda nie dostała się do pth, a beton po 28 dniach już i tak osiaga pełną wytrzymałość. Normalnie wylewa się strop i następnego dnia już delikatnie można po obrzerzach chodzić i ścianki murować. A u mnie wyleją, nastepnego dnia zakryją folią, deskami i cegłami przyłożą i niech do wiosny wiąże... Na prawdę nie ma tu nic skrasznego. Na czas zimy po prostu budowę trzeba zabezpieczyć (przede wszystkim ściany). A pth aż tak bardzo nie namięka. Bk bardziej wodę ciagnie.

Muszę przyznać Tobie rację, prawidłowo jak mówią starzy budowlańcy dom stawia się do stanu przykrytego na zimę, ale jak się zrobi odpowiednie zabezpieczenia to i nie tylko. Ale co budowlaniec to inna opinia i trudno dla nas nie zajmująccyh się na codzień budownictwem wiedzieć co naprawdę jest dobre, ja np słyszałem że duża zawartość wody w betonie (wylewany w zimie) może spowodować małe peknięcia które w przyszłości mogą wychodzić z róznymi objawami, potem że są odpowiednie polepszacze itd itd, czytamy czytamy uczymy się a i tak dalej nic nie wiemy :wink: .

Może szkoda zę zawieszasz na zimę, nie będe miał co podziwiać i uczyć się :lol:

Muszę przyznać Tobie rację, prawidłowo jak mówią starzy budowlańcy dom stawia się do stanu przykrytego na zimę, ale jak się zrobi odpowiednie zabezpieczenia to i nie tylko. Ale co budowlaniec to inna opinia i trudno dla nas nie zajmująccyh się na codzień budownictwem wiedzieć co naprawdę jest dobre, ja np słyszałem że duża zawartość wody w betonie (wylewany w zimie) może spowodować małe peknięcia które w przyszłości mogą wychodzić z róznymi objawami, potem że są odpowiednie polepszacze itd itd, czytamy czytamy uczymy się a i tak dalej nic nie wiemy :wink: .

Może szkoda zę zawieszasz na zimę, nie będe miał co podziwiać i uczyć się :lol:

Technika idzie do przodu to i betonować można w okolicy zera stopni.

A uczyć się będę miał... Bo kończe MBA i pracę dyplomową muszę pisać.. :oops: