Eugeniusz_ 04.01.2006 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2006 Witam serdecznie wszystkich, ale sie ucieszylam widzac grupe Warszawa - Białołęka. Marze o tym aby wybudowac tutaj dom, ale jak na razie szukam jakiejs fajnej dzialki nie za blisko Czajki. Moze cos slyszeliscie albo podpowiecie jak sie do tego zabrac ? Jestem zupelnym nowicjuszem. Pozdrawiam, Luiza Hej Luiza_u pewnie nie wiesz co to ankieta Williego prostactwo - już podaję: 1. Kto Ty i skąd Ty? 2. Stan rodzinny? 3. Dlaczego Białołęka? 4. Kiedy przeprowadzka? Na 5 - . PIN do konta - dla Kasi i DamianaR Odpowiesz i JUŻ SERDECZNIE WITAMY Witam z nowym Rokiem, ale straszycie Luize , gdybym nie był zasiedziałym na Białołęce (nie mieszać przypadkiem miejsc odosobnienia ) to bym pomyślał że Białołęka nieżyczliwa , a my tutaj tacy dobrzy i wszystkich przyjmujemy - bez butelki po długich negocjajach . Luiza jestem po niezłych doświadczeniach w poszukiwaniach, także zapraszam na prv, myślę że mi nie zrobisz konkurencji . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jane 05.01.2006 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2006 Eugeniusz, Luiza, jeli nadal szukacie wiem co na temat działek w mojej okolicy (niedaleko Ostródzkiej). Z tym, że działki sš w trakcie podziału, więc trochę to pewnie potrwa zanim będš gotowe do sprzedaży.Jeli jestecie chętni wylę na priva informację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fugas 05.01.2006 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2006 jane, A moglbym rowniez dostac to info o dzialkach w tej okolicy bo rowniez poszukuje dla szwagra (dzieki temu bede mogl znowuy budowac ). Fugas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jane 05.01.2006 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2006 jane, A moglbym rowniez dostac to info o dzialkach w tej okolicy bo rowniez poszukuje dla szwagra (dzieki temu bede mogl znowuy budowac ). Fugas Wysłałam, mam jednoczenie do Ciebie probę: Gdyby kto był chętny na te namiary, proszę przelij je dalej, bo ja prawdopodobnie od jutra nie będę miała komputera (nie wiem do kiedy ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fugas 05.01.2006 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2006 Jasne dzieki. Fugas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whitemag 05.01.2006 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2006 Witam wszystkich bardzo serdecznie! Jak dotad tylko bierny obserwator forum, dzis sie Wam przedstawie.. ad1 Konrad z Warszawy ad2 Zonaty plus 5ciomiesieczne cudenko ad3 Lata mlodosci spedzone na Brodnie, pozniej w Markach... pamietam te piekne laki na miejscu ktorych powstala Trasa torunska.... ehh, sentyment... ad4 koniec 2007 , koniec 2008 Jak na razie rozpoczynam poszukiwanie dzialki, okolice Ostrodzkiej to wymarzony teren mojej Malzonki...wiec chyba ulegne Pozdrawiam wszystkich! Aha, Malzonka jest specjalistka od PIN'u, szczegolnie jego naduzywania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 05.01.2006 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2006 Witamy, witamy Whitemag! Zapraszamy do naszej "bandy".. A jakiś projekt masz już wybrany, na oku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whitemag 05.01.2006 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2006 Tak, Malzonka juz wybrala C109 Dom z naprzeciwka.. a ja jeszcze dzialek nie ogladalem Fakt, projekt mi sie podoba, ale ostateczne decyzje (jak to zycie - na pewno stanie na innym projekcie ) podjete beda po znalezieniu tej jedynej dzialeczki... W kazdym razie teraz mam maly dylemat - najchetniej bym jezdzil po okolicach od rana do wieczora, szukal szyldow, pytal w sklepach, po budowach.... - ale pieniadze na wklad wlasny dzialki bede mial w kwietniu... Uscislajac, plan jest taki, zeby dzialke kupic na kredyt (80 pct), a reszte finansowac z bierzacych wplywow... w ten sposob mam nadzieje postawic w tym roku minimum stan zerowy, stan surowy bylby oczywiscie milej widziany... Zycie pokaze, trzeba byc optymista - choc trudno patrzac na ceny ladnych dzialek w granicach 230 pln/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whitemag 05.01.2006 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2006 Aha, i gratuluje pieknych domow!!! Te wszystkie obejrzane zdjecia budza we mnie niecierpliwosc postawienia wlasnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 05.01.2006 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2006 Aha, i gratuluje pieknych domow!!! Te wszystkie obejrzane zdjecia budza we mnie niecierpliwosc postawienia wlasnego Zachęcamy! Czemu masz mieć ... lepiej od nas.. A poważnie, to do dzieła. Jak jest kaska to powinno być OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 05.01.2006 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2006 Eugeniusz, Luiza, jeli nadal szukacie wiem co na temat działek w mojej okolicy (niedaleko Ostródzkiej). Z tym, że działki sš w trakcie podziału, więc trochę to pewnie potrwa zanim będš gotowe do sprzedaży. Jeli jestecie chętni wylę na priva informację. Jane Witaj Jane jak masz jeszce komp Ja już chyba skończyłem jestem w trakcie podpisywania umowy przedwstepnej , ale mogę dać troszkę inforemaccji o okolice modlińskiej, bo tam najbardziej szukałem :). Whitemag witaj ja też świerzutki ale witam w gronie, to masz dobrze jak masz projekt , ja nie mogę się na nic zdecydować wiem dokładnie jaki ma być układ domu co do "mm" ale nie wiem jak ma wygladć przód . także powodzenia w poszukiwaniach. Też się kręciłem po okolicy ostródzkiej ale to nie było to co my chcieliśmy . Powodzenia w poszukiwaniach, a numer pinu do konta to chyba zapomniałeś podać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Broncio 05.01.2006 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2006 A ja odwrotnie. Rozstanę się z Wami na jakiś czas.Przez miesiąc (mam nadzieje) nie będe miał netu. Jakby było jakieś spotkanie to zadzwońcie proszę do mnie. Numer telefonu jest kilkanaście (kilkadziesiąt?) postów wcześniej. Pozdrawiam i życzę przyjemnego budowania, szukania działek i projektowania przyszłych domów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 09.01.2006 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2006 Eugeniusz_ - to gdzie będziesz miał działkę? Moja jest ok. 450m od Modlińskiej, koło fortu Piontek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia_w 09.01.2006 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2006 Pytanie do budujących - zaawansowanych na Białołęce: Projekty branżowe - wod-kan, CO, elektryczny : 1) Czy są wg Was bardzo potrzebne podczas budowy, czy np. zbędne bo fachowcy i bez nich wiedzą jak kłaść media w domu 2) Czy są wymagane przez urzędy przy ubieganiu się o pozwolenie na budowę (zwłaszcza w rejonach z Miejscowym Planem Zagospodarowania - choć nie wiem, czy to istotne). Negocjujemy właśnie z architektami (chcemy zrobić projekt indywidualny domku) i nie wiemy, czego od nich oczekiwać (takie projekty są oczywiście dodatkowo płatne). Z góry dziękuję za odpowiedzi! pozdrawiam, Asia_w PS. Kupiliśmy wreszcie działkę! W tym roku chcemy zacząć budowę, a w następnym zamieszkać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 09.01.2006 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2006 Gratuluję zakupu Asia_w !!!A gdzie jest działka? Wydaje mi się, że trzeba by było jakis projekt zrobić. Ja miałem w projekcie, ale mój był typowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia_w 09.01.2006 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2006 Dziękuję kze Działka jest na ul. Wilkowieckiej (bliżej Orneckiej), czyli w rejonie Szamocin. Jeśli mogę prosić - postawcie kropkę na mapce forumowiczów nad Wilkowiecką w 1/3 długości drogi od Orneckiej. pozdrawiam, Asia_w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 09.01.2006 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2006 Ja bym z chęcią postawił kropke, ale obawiam sie, że nie mam uprawniń... Jane ma. Niemniej super, że są forumowicze bliżej ul. Sprawnej, a nie tylko rondelka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whitemag 09.01.2006 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2006 Ja rowniez gratuluje Asia_w! Przede mna jeszcze troche poszukiwania "tej" dzialki... Aha, jesli mozecie podpowiedziec, jaka agencja jest w tych okolicach najlepiej rozeznana, no i przy okazji solidna, kazda wasza wskazowka bedzie z pewnoscia dla mnie bardzo pomocna ! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia_w 09.01.2006 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2006 Whitemag, Jeśli chodzi o agencje, to wydaje mi się, że nie ma dobrej odpowiedzi. Działek na B-ce nie jest za dużo w sprzedaży. Różni pośrednicy wiedzą o różnych działkach, więc jak znajdziesz coś ciekawego z którymś z nich, to raczej będzie za późno na analizy, czy to jest porządny pośrednik. Mi przypominają się nazwy: Kuźnik, Market Mieszkaniowy, oraz ten który sprzedawał działki na ul. Oleńki (nie pamiętam nazwy). Wszyscy się reklamują w ogłoszeniach. Ja znalazłam najciekawsze oferty na miejscu pytając mieszkańców. Po prostu chodziliśmy od drzwi do drzwi starszych tubylców i pytaliśmy, czy ktoś coś wie. Trzeba odłożyć na bok wrodzoną nieśmiałość i przeć z uporem woła. Naszą działkę też kupiliśmy od tubylca, którego zagadnęliśmy na ulicy. Myślę, że ta metoda jest najtańsza i najlepsza, bo pośrednicy mają tendencje do podbijania cen działek. Od tubylca bezpośrednio kupi się sporo taniej. Powodzenia Whitemag! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 09.01.2006 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2006 Pytanie do budujących - zaawansowanych na Białołęce: Projekty branżowe - wod-kan, CO, elektryczny : 1) Czy są wg Was bardzo potrzebne podczas budowy, czy np. zbędne bo fachowcy i bez nich wiedzą jak kłaść media w domu 2) Czy są wymagane przez urzędy przy ubieganiu się o pozwolenie na budowę (zwłaszcza w rejonach z Miejscowym Planem Zagospodarowania - choć nie wiem, czy to istotne). Negocjujemy właśnie z architektami (chcemy zrobić projekt indywidualny domku) i nie wiemy, czego od nich oczekiwać (takie projekty są oczywiście dodatkowo płatne). Z góry dziękuję za odpowiedzi! pozdrawiam, Asia_w PS. Kupiliśmy wreszcie działkę! W tym roku chcemy zacząć budowę, a w następnym zamieszkać. Cześć Asiu! Gratulacje że kupiliście kawał ziemi ale ale czy ja widziałem odpowiedzi na Ankietę??? W oczekiwaniu podzielę się obserwacją praktyczną - projekty nie są konieczne, ale bardzo wskazane dla Was przede wszystkim bo "fachowcy sami wiedzą" to bardzo ryzykowna teza - najbezpieczniej dać do ręki kopię planu/projektu który się samemu dobrze przemyślało......co i cwu jest dosyć proste (choć i tu jak się okazało się niezrozumiałem z moim hydraulikiem i mam jedna dziurę w ścianie do dotynkowania ) ale już elektrykę to obowiązkowo trzeba zadecydować samemu co gdzie chcecie..... W moim typowym projekcie też były te instalacje ale nie wiem czy formalnie muszą stanowić część PNB - może zadzwoń do gminy i dopytaj - wydaje mi się że chyba coś musi być pozdrawiam i powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts