Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Tarchomin-Białołęka

Recommended Posts

Słuchajcie wczoraj odebrałam warunki z gazowni :evil:

Oni chcą mnie skasować na 11800+22%vatu za podłączenie do sieci. Muszą wybudować 220m gazociągu w naszej uliczce i tyle sobie zaśpiewali. :o

Czy to normalna cena?

GG, to chyba jednak jakaś pomyłka - nie jesteś moim sąsiadem ;)

Od Ruskowego do Twojego domu jest 220 metrów???

Jak ta nitka ma przebiegać?

zlu

• Odpowiedzi 6,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

zlu

słupki już mamy, a ekipa ta sama co u Mica. To oni nam wstawiali słupki. Czekamy tylko na troszkę wiosny i prąd.

Jeśli chodzi o gaz to niestety to prawda, te 220m to razem z sąsiadem, we 2 występujemy o warunki.

Jeśli chodzi o filigran, to sama jestem ciekawa gdzie znajdziesz i jaka będzie cena. My też szukaliśmy ale szybko zrezygnowaliśmy. Prawdę powiedziawszy Tadziowi wyszedł nasz strop ekstra.

zlu

Jeśli chodzi o filigran, to sama jestem ciekawa gdzie znajdziesz i jaka będzie cena. My też szukaliśmy ale szybko zrezygnowaliśmy. Prawdę powiedziawszy Tadziowi wyszedł nasz strop ekstra.

Rozesłałem zapytania ofertowe do kilku firm, ale strasznie zwlekają z przygotowaniem oferty.

Wstępnie wychodzi ok 60zł + VAT za m2 płyty szalunkowej - cena już z transportem.

Tadzio niedoszacował czasu potrzebnego u Was na zrobienie monolitu i stwierdził, że on już się za to więcej nie bierze ...

Poproszę o namiary na ten sklep ze słupkami.

http://www.metpol-ogrodzenia.com.pl/index.htm

ul. Kraśnicka 2/4

ul.lewinowska 41b (nowe miejsce)

- na kraśnicka 6785164

743 96 85

fax 743 96 86

GSM 0601230560

Ja kupowałem na Kraśnickiej (to jest tuż przed OBI jadąc w stronę Marek Radzymińską).

Słupki mieli najtaniej. Nawet jak zacząłem liczyć zrobienie we własnym zakresie to ne wychodziło taniej.

zlu

Widzę, że coraz więcej ludzi wokół mnie - w odl. 2-3 km. Co do piwnic (Jacek 69) to mój sąsiad (Brzeziny, Małego Rycerza, Małych dębów - to tak dla orientacji) zrobił garaż pod parterem. Miewa wodę. Ja badałem grunt (w sierpniu) i miałem około 220cm poniżej poziomu asfaltu na Ostródzkiej.

Dzięki za info - będę z pewnością korzystał z geologa więc mi powie jak just u nas ale nadziei to ja sobie nie robię .... :cry:

Dzięki za info - będę z pewnością korzystał z geologa więc mi powie jak just u nas ale nadziei to ja sobie nie robię ....

Czemu?

Jeśli 220 to mieści się w "granicach prawa" :wink:

jesli wyżej to może trzeba poczekać na okres kiedy będą najniżej i wtedy zrobić badania do gminy :-?

na razie znalazłem innego geologa, powinno wyjść taniej, dam znać jak dostanę wyniki

pozdr

Mam zamiar zacząć na początku kwietnia, ale jak dalej będzie taka pogoda to pewnie nici z tego terminu. Może i śniegu już nie będzie, ale błoto się utrzyma na 100%. Muszę gruzu nawieść na drogę. W błoto nie będe jednak sypał. Szkoda czasu i pieniędzy.

Jutro jadę do gminy kogoś zabić :x . Dwa tygodnie temu złożyłem wniosek o uprawomocnienie PNB i jeszcze tego nie zrobili. Dzisiaj rozmwiałem przez telefon z naczelnikiem. Obiecał mi że dzisiaj jeszcze do mnie zadzwoni i wyjaśnie całą sprawę. Na co ja mu obiecałem że jak nie zadzwoni to jutro jestem u niego osobiście. Jak myślicie zadzwoni? :wink:

Dzięki za info - będę z pewnością korzystał z geologa więc mi powie jak just u nas ale nadziei to ja sobie nie robię ....

Czemu?

Jeśli 220 to mieści się w "granicach prawa" :wink:

jesli wyżej to może trzeba poczekać na okres kiedy będą najniżej i wtedy zrobić badania do gminy :-?

na razie znalazłem innego geologa, powinno wyjść taniej, dam znać jak dostanę wyniki

pozdr

A pro pos geologa - macie może jakieś namiary na takowego? Bardzo by się przydały....