kze 16.01.2006 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2006 Fort Piontek to Hotel Fort na Modlińskiej, ok. 3km za Gmina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whitemag 16.01.2006 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2006 Witam wszystkich... moje poszukiwania dzialki zaowocowaly znalezieniem dosc ciekawego kawalka ziemi...ale mam problem - z ktorym ktos z was juz moze mial do czynienia... Dzialka jest w trakcie podzialu...stanowi czesc dzialki rolniczej, ktora posiada WZ... mialem chytry plan, zeby dzialke ta kupic za pomoca kredytu...i tu zaczynaja sie schody (przynajmniej dla mojej niezbyt glebokiej wiedzy dot kredytow)... Czy jest jakis bank, ktory podjalby sie skredytowania dzialki, ktora po podziale bedzie przeciez dzialka rolnicza bez WZ...ktore tu sa czysta formalnoscia przeciez, jako ze calosc dane warunki miala? Dzieki za podpowiedz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 16.01.2006 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2006 A czy w ogóle pytałeś się w jakims banku na ten temat?Wg mnie to jest tak, idziesz i mówisz, że chce4sz kupić działke rolna. W końcu skoro można kupić na raty samochód to czemu nie działke rolna. Tylko, że działka musi być już wydzielona. Jak działka nie jest wydzielona to nie mozna założyć ksiegi wieczystej. Bez księgi nie można zrobić wpisu do księgi. A bez hipoteki to bank moze nie chcieć jej skredytować. Chyba, że dasz jakieś inne zabezpieczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whitemag 16.01.2006 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2006 No wlasnie tu jest problem, bo dzialki rolne sa kredytowane tylko rolnikom... oczywiscie bede sie staral o kredyt, kiedy dzialka zacznie istniec , ale moze ktos z was przeszedl juz ta droge przez meke i udalo mu sie taki kredyt zalatwic... Eh.... nienawidze formalnosci... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fugas 16.01.2006 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2006 Wejdz sobie na ekspander tam w ktorym zestawieniu jest wykaz banko ktore finansuja kredyty zakupu gruntow. Generalnie sprawa trudna bo nawet jesli finansuja zakup gruntu to wymagaja wiekszego udzialu wlasnego a z rolna dzialka to troche trudniej chociaz chyba 1-2 banki sa na to otwarte. Ja tez poszukuje takiej dzialki ale zakladam kredyt zabezpieczyc na czyms innym do czasu podzialu i dopiero wtedy zmienic zastaw. PzdrFugas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
71kkk 16.01.2006 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2006 KasiuR - gratutulacje i pozazdroscic prądu - u nas jeszcze ciemno - szukamy eletryka- czy moge prosic o jakies namiary - mamy ze 150 pkt. i zastanawiamy sie nad oswietleniem domu z zewnątrz - czy w podbitce czy od dolu swiecic, zdania w rodzinie sa podzielone. a tak wogole to budujemy sie na waluszewskiej przy zyrardowskiej. pozdro kkk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek69 16.01.2006 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2006 O rety! Ilu tu się nowych Białołęczan pojawiło!WITAJCIE ... i prosimy o kilka słów o sobie .... J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianr 16.01.2006 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2006 Ja oczywiście jestem za spotlkaniem!! Tylko jak ostatnio dałem haśło spotkania to chyba były zainteresowane 2-3 osoby... Tak więc proponuję 28 lub 29 stycznia (wtedy nie mam zajęć, a w ogóle od marca już mam luzik, kończe.. ) Proszę o deklarację? DamnianR wspominałeś o Forcie? Jestem za, bo to niedaleko od mojej działki.. (normalnie prywate uprawiam, nie ) Fort Piontek To jak? no dla mnie Bomba pewnie bardziej 29 bo pamiętam że większości tez niedziela była po drodze... co do fortu - wiedziałęm co proponuje i nie znam jakiegoś spokojnego odpowiednika blisko białołęki - następne dopiero nad zalewem (chyba) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianr 16.01.2006 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2006 Witam, to ja też chciałabym się dołączyć do grupy. Działka już jest - 1200 m2, w okolicach ul. Ornekiej - dokładnie jest to ul. Przyleśna. Asia_w - będzięmy więc bliskimi sąsiadkami Dom jest projektu indywidualnego i ma 250 m2 (razem z garażem). Zdjęcia są poniżej. Muszę nad nimi popracować, ponieważ nie widać dokładnie rzutów. Trochę więc opiszę mój domek: ma oddzielną kuchnię i jadalnię, gabinet i pomieszczenia gospodarcze. Salon jest położony niżej niż cały parter o 2 stopnie. Na górze jest nasza sypialnia z garderobą i łazienką, pokoje dzieci, ich łazienka, pralnia i pomieszczenie nad garażem. Teraz ankieta: 1. mam na imię Lidka i jestem warszawianką. Jako małe dziecko mieszkałam na Woli, później w Wesołej, a teraz z mężem na Bemowie, 2. stan rodziny: mąż i prawie 2 letnia córcia Inga, 3. dlaczego: jeszcze tu nie mieszkałam Bardzo mi się podoba okolica i to, że mam las pod nosem, 4. przeprowadzka w 2007 r. to tyle na początek Witamy, witamy. Widzę, że od razu poznałaś nasz zwyczaj i wypełniłaś formularz.. No, no, no...pogratulować zdyscyplinowania. Jeszcze raz witam i zapraszam na spotkanie. Obejrzałem Twój projekt domu. Ładny. Życzę wybudowania i ... utrzymania w budżecie.. No ale ja widze poważne niedopatrzenie... Nowi uczestnicy zaczeli pomijąc bardzo ważny punkt 5 - numer pin i nazwa banku... - a środki sie kończą ... - KZE do kogo teraz idzie kolejny PIN? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
71kkk 16.01.2006 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2006 damian - moj numer kolnierzyka 44, but 44, warto sie spotkac u dzikiego - o wiele fajniej niz u piontkowej w oparach autostrady,pozdro kkk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 16.01.2006 23:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2006 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianr 17.01.2006 00:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2006 damian - moj numer kolnierzyka 44, but 44, warto sie spotkac u dzikiego - o wiele fajniej niz u piontkowej w oparach autostrady,pozdro kkk ok, rozumie że te numery w jakiejś kombinacji stanowia pin do konta - pokombinujemy... a u dzikiego to konkretnioe gdzie ... bo ja jeszcze nie znam za dobrze okolicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 17.01.2006 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2006 A moim sąsiadem (oczywiście jeśli się wybuduje) będzie Michał Żewłakow. To pogratulować. Z chęcia wezmę od niego autograf.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
71kkk 17.01.2006 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2006 kombinuj kombinuj a garb ci sam wyrosnie , ha ha ha.u dzikiego- jedziesz mehofera do stacji, przez tory i ostro w lewo wzdluz torow w kierunku na legionowao, dojezdzasz do konca i ostro w prawo i sidac ranczo dzikiego - uwaga na piwo z sokiem - jako koneser alkoholu i latwych kobiet ostrzegam ze to scyny. za to zupa lesna ok, pozdro kkk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 17.01.2006 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2006 HOHOHO ależ mamy Ruch.....obudził mnie Trzask furczących drzwi obrotowych do naszej Grupy. Cześć cześć - skoro jaskółki sie pojawiły to może wiosna niedługo??? pozdrawiam gorąco wszystkich ps - aktualnie bardzo nie lubię zimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek69 17.01.2006 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2006 damian - moj numer kolnierzyka 44, but 44, warto sie spotkac u dzikiego - o wiele fajniej niz u piontkowej w oparach autostrady,pozdro kkk ... "a imię jego czterdzieści i cztery" .... jak pisał wieszcz .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek69 17.01.2006 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2006 HOHOHO ps - aktualnie bardzo nie lubię zimy Willie - nie jest tak źle - zima nie jest taka długa - raptem parę tygodni ... a potem już przedwiośnie .... Jeśli dalej będziesz tak pozytywnie gorący: pozdrawiam gorąco wszystkich to przyjdzie nawet szybciej Czego i sobie życzę ... ale Tobie szczególnie .... gorąco ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianr 17.01.2006 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2006 HOHOHO ps - aktualnie bardzo nie lubię zimy mam podoben zdanie ale bądźmy dobrej myśli w końcu musi puścić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 18.01.2006 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2006 Aktualnie zapowiadają mrozy do -20 w nocy... Będzie okazja do sprawdzenia jak działa CO w ekstremalnych warunkach... To jak spotykamy się w przyszły weekend w Forcie? Zawsze można zmienić lokal... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EFKAkonewka 18.01.2006 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2006 EFKAkonefka, ponieważ mnie ostatnio żywo interesuje temat pozwoleń na budowę i projektów indywidualnych - czy może czekasz na poprawiony projekt od architekta, ponieważ w urzędzie czegoś ciekawego zażyczyli sobie, czy to są poprawki z Waszej własnej inicjatywy? Asia to są poprawki architeta który korzystał ze starego dokumentu i np na każdej stronie są nagłówki "budowa domu mieszkalnego" mimo że od początku podkreślałam że zgodnie z wypisem z PPZT jest to działka USŁUGOWO-mieszkaniowa! albo inny kwiatek: podana skala inna niż rysunku albo: na planie zagospodarowania wrysował dom na rurach... obiecał już na 100% wysłać priorytet w piątek a tu ani widu ani słychu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts