damianr 03.02.2006 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2006 No ja też będę - oczywiście KZE - powinienem cie poznać ty mnie chyba też - dla reszty info: wysoki na sportowo (chyba w jasnej kurtce ) i w -powiedzmy- białym fokusie kombi, oznaczonym... - podchodzić śmiało Do zobaczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianr 05.02.2006 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2006 NO TO DZISIAJ SPOTKANKO !!! DO ZOBACZENIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenatkaPetronek 06.02.2006 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 Bardzo miło było nam poznać Szanownych Państwa wczoraj na spotkaniu. Moja Żonka poczuła dreszczyk emocji przed budową. Widziałem ten błysk w oku. Od razu po przyjeździe jak zasnął nasz syn zabrała się do czytania dzienników budowy. No i nareszcie spotkaliśmy ludzi, którzy na hasło, że budujemy dom nie robią takich oczu i nie traktują nas jak zepsutych krezusów co nie wiedzą co zrobić z pieniędzmi. Pozdrawiam Petroniusz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 06.02.2006 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 Dzięki Petroniusz. Niedługo opublikuje zdjecia ze spotkania. A tak w ogóle to jak masz jakies pytania to wal śmiało. Jestem gadułą i (jak pewnie każdy budujący) jestem dumny z tego co juz wybudowałem, tak więc jak by co to zapraszam do oglądania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 06.02.2006 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 Jestem równie szczęśliwy że mogłem Was poznać :D (sorki za WAS ale to chyba lepsza forma niż Pani i Pan :)) , nie ma to jak grupa ludzi których łaczy wspólna pasja . . Dla mnie była to jednoczesnie niezła lekcja także napewno nieraz was odwiedzę na budowach no i oczywiście zaproszę na działkę (jak sfinalizuję ) no i budowę . Kze jesteś wielki dzięki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 06.02.2006 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 Jestem równie szczęśliwy że mogłem Was poznać :D (sorki za WAS ale to chyba lepsza forma niż Pani i Pan :)) , nie ma to jak grupa ludzi których łaczy wspólna pasja . . Dla mnie była to jednoczesnie niezła lekcja także napewno nieraz was odwiedzę na budowach no i oczywiście zaproszę na działkę (jak sfinalizuję ) no i budowę . Kze jesteś wielki dzięki . ??? Nie wiem o co chodzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 06.02.2006 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 Kze Sorki jak żle przyjąłeś miałem na myśli poczynania oraz zakres wiedzy, której bedę się starał czasami troszkę uszczypnąć . Tak na poważnie podziwiałem wasze dzieła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia_w 06.02.2006 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 Cześć! Nam również bardzo miło było Was poznać! To super sprawa tak się spotkać z ludźmi owładniętymi tym samym szaleństwem co my Poza przyjemnością to również bardzo pożyteczna rzecz móc porozmawiać z osobami, które mają już dużo większe doświadczenie w budowaniu, a do tego są właśnie na Białołęce. lidszu - szkoda że Cię nie było, miałam nadzieję, że porozmawiam z sąsiadką pozdrawiam, Asia_w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 06.02.2006 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 Kze Sorki jak żle przyjąłeś miałem na myśli poczynania oraz zakres wiedzy, której bedę się starał czasami troszkę uszczypnąć . Tak na poważnie podziwiałem wasze dzieła. Nie odebrałem źle, tylko zdziwiłem się, że przyt wzroscie 170cm ktoś nazywa mnie wielki... Jak masz watpliwości to wal smiało. DamianR - a jaka wentylację bedziesz miał u siebie? Grawitacyjna czy mechaniczną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EFKAkonewka 06.02.2006 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 Cieszę się, że spotkanko się udało, czekam na zdjęcia; niestety angina zatrzymała mnie w łóżku, a właściwie to nie angina tylko rodzina - mąż i moi Rodzice strasznie wybałuszyli oczy, gdy zaczęłam przebąkiwać coś o spotkaniu... i jakoś zabrakło mi siły przebicia, chyba z powodu bólu gardła albo wysokiej temperatury... ale na wiosenne spotkanie, gdy puszczą lody - już się zapisuję! Może do tego czasu wyjaśnię te bzdety związane z uzyskaniem PnB... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenatkaPetronek 06.02.2006 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 Może do tego czasu wyjaśnię te bzdety związane z uzyskaniem PnB... Ja też trzymam kciuki za Ciebie. Mój wniosek leży już u naczelnika i gnije. Jak zacznie śmierdzieć to naczelnik podpisze. Na moje upierdliwe pytania pani K. odpowiedziała: "Jak naczelnik podpisze to otrzyma pan od nas telefon. Proszę cierpliwie czekać." No to czekam. Ale i tak będę dzwonił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EFKAkonewka 06.02.2006 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 Może do tego czasu wyjaśnię te bzdety związane z uzyskaniem PnB... Ja też trzymam kciuki za Ciebie. Mój wniosek leży już u naczelnika i gnije. Jak zacznie śmierdzieć to naczelnik podpisze. Na moje upierdliwe pytania pani K. odpowiedziała: "Jak naczelnik podpisze to otrzyma pan od nas telefon. Proszę cierpliwie czekać." No to czekam. Ale i tak będę dzwonił. Trzymam kciuki za szybkie i bezstresowe podpisywanie! No a Pana Naczelnika dręczyć, a co tam! To zaczynacie na wiosnę? Też bym chciała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 06.02.2006 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 EFKA - nie dziw się moja żona tak samo jak usłyszała o spotkaniu , także walcz bo miło spotkać innych zapaleńców. Kze o wielkości nie tylko wzrost świadczy:D , mój czef ma chyba 165 a jest naprawde wielki . Jeszcze raz dzięki dla WSZYSTKICH za miłe spotkanie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 06.02.2006 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 lidszu - szkoda że Cię nie było, miałam nadzieję, że porozmawiam z sąsiadką Asia - ja też żałuję, ale to niestety nie z mojej winy. Musieliśmy nieoczekiwanie jechać do moich rodziców. Mam nadzieję, że następnym razem się uda. Mamy w tym tygodniu dostać wszystki dokumenty do pnb i mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu uda nam się je złożyć w gminie. Trzymajcie kciuki, bo z naszą architekt to nic nie wiadomo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianr 07.02.2006 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 Witam wszystkich i o zdrowie pytam po tych przyjemnych ale mrożących spacerach Bardzo fajnie poznać nowych ludzi z „taka samą pasją ” - fajnie też jest się chwalić swoimi osiągnięciami z których bądź co bądź jest się dumnym Pozdrawiam wszystkich i życzę powodzenia każdemu na swoim etapie. Mam nadziej, że kolejne spotkanie będzie już szczęśliwsze dla większej ilości forumowiczów... Kze – z wentylacje jeszcze do końca nie wiemy – reku nie będzie, będzie rozprowadzenie kominka i miało być grawitacyjne ale się zastanawiamy nad wymuszonym... teraz mamy na głowie tynkarzy i to mi zajmuje czas - wentylacja później Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 07.02.2006 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 A oto fotoreportarz ze spotkania: http://kzegarowski1.photosite.com/~photos/tn/45_1024.ts1139259300000.jpg Pierwsza po prawej to moja Żona.. A to zdjęcie na tle mojego domu czyli tzw. egipskie klimaty.. http://kzegarowski1.photosite.com/~photos/tn/46_1024.ts1139259304000.jpg http://kzegarowski1.photosite.com/~photos/tn/47_1024.ts1139259308000.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 07.02.2006 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 Aha! Rozmawiałem ze swoim wykonawcą. Powiedział, że w 2006 ma jeszcze wolne moce przerobowe. Tak więc jak ktoś jest zainteresowany to moge dac namiary. A w ogóle to też mi sie podobało na spotkaniu. Tylko było krótko. nastepny raz to chyba odpuscimy sobie rajd po budowach bo widzę, że ludzie mają zazwyczaj ok3h, a wtedy po rajdzie jest mało czasu na wymianę dowiadczeń.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Goszka 08.02.2006 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 Witam serdecznie wszystkich!! Jestem nówka oczywiście, ale staram sie bacznie śledzic forum. A teraz kiedy marzenia do spełnienia coraz bliżej, chciałabym sie przyłączyć do uroczego forum:) Zacznę kulturalnie od ankiety: 1. Gośka z Warszawy a konkretnie obecnie z Żoliborza 2. Jeden mąż Paweł, zero dzieci... puki co, ale pracujemy nad tym 3. Białołęka była.... i będzie (jak dobrze pójdzie), dlaczego? domek rodzinny, okrutny sentyment do ścieżek, lasów, klimatu. Tęsknię poprostu i marzę o naszym własnym domku. 4. 2007, mam nadzieję Działeczka wybrana jest, ul. Ornecka, warunki też są. Projekt wybrany. Czekamy na uregulowanie ksiegi wieczystej. W ciągu miesiąca powinniśmy podpisać akt i ruszyć z papierologią. Oj, przeraża to wszystko ale jak patrzę na wasze forum to mi troche lepiej:) bo chyba da się zrobić.... Dłuuuuga droga przed nami. Pozdrawiam wszystkich! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia_w 08.02.2006 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 Czesc Goszka! A w którym miejscu na Orneckiej jesteś? Może jakoś blisko nas albo lidszu.. Moja działeczka jest na Wilkowieckiej - więc pewnie całkiem niedaleko. pozdrawiam!Asia_w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Goszka 08.02.2006 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 Hej Asia_w, wydawałoby się, że ta sama ulica, ale pocięta wybitnie. Ja jestem od Zyndrama z Maszkowic, więc całkiem po przeciwnej stronie niestety. Intensywnie szukaliśmy dziełeczki w waszych okolicach ale nic nie wyszło , a tam ładnie i dobrze znam ten teren. Teraz już postawiliśmy na tą druga stronę Orneckiej, ale działeczka nie najgorsza, generalnie kawałek pola:) a do lasu da się dojechać rowerkiem np. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts