Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Tarchomin-Białołęka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Bardzo miło było nam poznać Szanownych Państwa :D wczoraj na spotkaniu. Moja Żonka poczuła dreszczyk emocji przed budową. Widziałem ten błysk w oku. Od razu po przyjeździe jak zasnął nasz syn zabrała się do czytania dzienników budowy. No i nareszcie spotkaliśmy ludzi, którzy na hasło, że budujemy dom nie robią takich oczu :o i nie traktują nas jak zepsutych krezusów co nie wiedzą co zrobić z pieniędzmi. Pozdrawiam Petroniusz.

Dzięki Petroniusz.

Niedługo opublikuje zdjecia ze spotkania. A tak w ogóle to jak masz jakies pytania to wal śmiało. Jestem gadułą i (jak pewnie każdy budujący) jestem dumny z tego co juz wybudowałem, tak więc jak by co to zapraszam do oglądania... 8)

Jestem równie szczęśliwy że mogłem Was poznać :D:D (sorki za WAS ale to chyba lepsza forma niż Pani i Pan :):)) , nie ma to jak grupa ludzi których łaczy wspólna pasja . 8) :D . Dla mnie była to jednoczesnie niezła lekcja także napewno nieraz was odwiedzę na budowach no i oczywiście zaproszę na działkę (jak sfinalizuję :oops: ) no i budowę :lol: :lol: .

Kze jesteś wielki dzięki .

:)

Jestem równie szczęśliwy że mogłem Was poznać :D:D (sorki za WAS ale to chyba lepsza forma niż Pani i Pan :):)) , nie ma to jak grupa ludzi których łaczy wspólna pasja . 8) :D . Dla mnie była to jednoczesnie niezła lekcja także napewno nieraz was odwiedzę na budowach no i oczywiście zaproszę na działkę (jak sfinalizuję :oops: ) no i budowę :lol: :lol: .

Kze jesteś wielki dzięki .

:)

??? :o

Nie wiem o co chodzi... :o

Cześć!

Nam również bardzo miło było Was poznać! To super sprawa tak się spotkać z ludźmi owładniętymi tym samym szaleństwem co my :wink:

Poza przyjemnością to również bardzo pożyteczna rzecz móc porozmawiać z osobami, które mają już dużo większe doświadczenie w budowaniu, a do tego są właśnie na Białołęce.

lidszu - szkoda że Cię nie było, miałam nadzieję, że porozmawiam z sąsiadką :D

pozdrawiam,

Asia_w

Kze

Sorki jak żle przyjąłeś :oops: miałem na myśli poczynania oraz zakres wiedzy, której bedę się starał czasami troszkę uszczypnąć :lol: :lol:.

Tak na poważnie podziwiałem wasze dzieła.

Nie odebrałem źle, tylko zdziwiłem się, że przyt wzroscie 170cm ktoś nazywa mnie wielki... :lol: :lol: :lol:

Jak masz watpliwości to wal smiało.

DamianR - a jaka wentylację bedziesz miał u siebie? Grawitacyjna czy mechaniczną?

Cieszę się, że spotkanko się udało,

czekam na zdjęcia;

niestety angina zatrzymała mnie w łóżku,

a właściwie to nie angina tylko rodzina -

mąż i moi Rodzice strasznie wybałuszyli oczy,

gdy zaczęłam przebąkiwać coś o spotkaniu...

i jakoś zabrakło mi siły przebicia,

chyba z powodu bólu gardła albo wysokiej temperatury...

ale na wiosenne spotkanie, gdy puszczą lody - już się zapisuję!

Może do tego czasu wyjaśnię te bzdety związane z uzyskaniem PnB... :evil:

Ja też trzymam kciuki za Ciebie. Mój wniosek leży już u naczelnika i gnije. Jak zacznie śmierdzieć to naczelnik podpisze. Na moje upierdliwe pytania pani K. odpowiedziała: "Jak naczelnik podpisze to otrzyma pan od nas telefon. Proszę cierpliwie czekać." No to czekam. Ale i tak będę dzwonił. :lol: :lol: :lol:

Ja też trzymam kciuki za Ciebie. Mój wniosek leży już u naczelnika i gnije. Jak zacznie śmierdzieć to naczelnik podpisze. Na moje upierdliwe pytania pani K. odpowiedziała: "Jak naczelnik podpisze to otrzyma pan od nas telefon. Proszę cierpliwie czekać." No to czekam. Ale i tak będę dzwonił. :lol: :lol: :lol:

Trzymam kciuki za szybkie i bezstresowe podpisywanie!

No a Pana Naczelnika dręczyć, a co tam! :lol:

To zaczynacie na wiosnę?

Też bym chciała :cry:

EFKA - nie dziw się moja żona tak samo jak usłyszała o spotkaniu :wink: , także walcz bo miło spotkać innych zapaleńców.

Kze o wielkości nie tylko wzrost świadczy:D , mój czef ma chyba 165 a jest naprawde wielki :lol: :lol: .

Jeszcze raz dzięki dla WSZYSTKICH za miłe spotkanie :D.

lidszu - szkoda że Cię nie było, miałam nadzieję, że porozmawiam z sąsiadką :D

Asia - ja też żałuję, ale to niestety nie z mojej winy. Musieliśmy nieoczekiwanie jechać do moich rodziców. :(

Mam nadzieję, że następnym razem się uda.

Mamy w tym tygodniu dostać wszystki dokumenty do pnb i mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu uda nam się je złożyć w gminie. Trzymajcie kciuki, bo z naszą architekt to nic nie wiadomo. :-?

Witam wszystkich i o zdrowie pytam po tych przyjemnych ale mrożących spacerach :lol: :oops: :lol:

Bardzo fajnie poznać nowych ludzi z „taka samą pasją 8) ” - fajnie też jest się chwalić swoimi osiągnięciami z których bądź co bądź jest się dumnym 8) :wink:

Pozdrawiam wszystkich i życzę powodzenia każdemu na swoim etapie. Mam nadziej, że kolejne spotkanie będzie już szczęśliwsze dla większej ilości forumowiczów... :p

Kze – z wentylacje jeszcze do końca nie wiemy :roll: – reku nie będzie, będzie rozprowadzenie kominka i miało być grawitacyjne ale się zastanawiamy nad wymuszonym... :roll: teraz mamy na głowie tynkarzy i to mi zajmuje czas - wentylacja później :)

A oto fotoreportarz ze spotkania:

http://kzegarowski1.photosite.com/~photos/tn/45_1024.ts1139259300000.jpg

Pierwsza po prawej to moja Żona.. 8)

A to zdjęcie na tle mojego domu czyli tzw. egipskie klimaty..

http://kzegarowski1.photosite.com/~photos/tn/46_1024.ts1139259304000.jpg

http://kzegarowski1.photosite.com/~photos/tn/47_1024.ts1139259308000.jpg

Aha! Rozmawiałem ze swoim wykonawcą. Powiedział, że w 2006 ma jeszcze wolne moce przerobowe. Tak więc jak ktoś jest zainteresowany to moge dac namiary. 8)

A w ogóle to też mi sie podobało na spotkaniu. Tylko było krótko. nastepny raz to chyba odpuscimy sobie rajd po budowach bo widzę, że ludzie mają zazwyczaj ok3h, a wtedy po rajdzie jest mało czasu na wymianę dowiadczeń.. :lol:

Witam serdecznie wszystkich!!

Jestem nówka oczywiście, ale staram sie bacznie śledzic forum. A teraz kiedy marzenia do spełnienia coraz bliżej, chciałabym sie przyłączyć do uroczego forum:)

Zacznę kulturalnie od ankiety:

1. Gośka z Warszawy a konkretnie obecnie z Żoliborza

2. Jeden mąż Paweł, zero dzieci... puki co, ale pracujemy nad tym :D

3. Białołęka była.... i będzie (jak dobrze pójdzie), dlaczego? domek rodzinny, okrutny sentyment do ścieżek, lasów, klimatu. Tęsknię poprostu i marzę o naszym własnym domku.

4. 2007, mam nadzieję

Działeczka wybrana jest, ul. Ornecka, warunki też są. Projekt wybrany. Czekamy na uregulowanie ksiegi wieczystej. W ciągu miesiąca powinniśmy podpisać akt i ruszyć z papierologią.

Oj, przeraża to wszystko ale jak patrzę na wasze forum to mi troche lepiej:) bo chyba da się zrobić....

Dłuuuuga droga przed nami. Pozdrawiam wszystkich!

Hej Asia_w,

wydawałoby się, że ta sama ulica, ale pocięta wybitnie. Ja jestem od Zyndrama z Maszkowic, więc całkiem po przeciwnej stronie niestety. Intensywnie szukaliśmy dziełeczki w waszych okolicach ale nic nie wyszło :roll: , a tam ładnie i dobrze znam ten teren. Teraz już postawiliśmy na tą druga stronę Orneckiej, ale działeczka nie najgorsza, generalnie kawałek pola:) a do lasu da się dojechać rowerkiem np.