forum_user 08.02.2006 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 Proponuję odwiedziś witrynę http://www.ekomech.pl tam dowiecie się wszystkiego o filtrach a w szczegulności o odżelaziaczach wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 08.02.2006 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 Goszka - witam sąsiadkę . Napisz proszę dokładniej gdzie znajduje się twoja działka. Fajnie wiedzieć, że ktoś jeszcze wybrał tą okolicę. Dzisiaj dostaliśmy od naszej architekt dokumenty do pnb . Jeśli dobrze pójdzie to juto pojadę je złożyć do urzędu. Muszę je najpierw obejrzeć, ponieważ w stosunku do niej mam ograniczone zaufanie i wolę wszystko sprawdzić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Goszka 09.02.2006 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 Lidszu, niewiele brakowało a byśmy były bardzo bliskimi sąsiadkami. Na tym kawałku 20 działek na Przyleśnej szukaliśmy też kawałeczka dla siebie niestety za późno Przekopaliśmy też teren w głębi lasu, ale tam już było ciut za daleko i zero mediów nawet prądu Więc jest Ornecka ale całkiem przeciwny jaj kraniec, aż za więzieniem a dokładnie to blisko stacji uzdatniania wody. Dojeżdza się od strony ul. Czołowej. Ale mam nadzieję zapuszczać się w Twoje tereny często, zwłaszcza że jestem zapaloną koniarą a tam i pensjonat i hodowla, hmmm... No i wtedy słyszałam że jakiś problem był z tymi działeczkami na Przyleśnej (sprawy sądowe) i odradzali nam interesować się tym terenem, czy to prawda? Skoro się budujesz to chyba nie do końca. Działeczkę mamy 920 m w kwadracie, domek tylko 140 m + garaż. Projekt może uda mi się dołączyć przy okazji. Zazdroszczę, że już składasz pozwolenie, eh a chcielibyśmy w czerwcu lipcu zacząć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EFKAkonewka 09.02.2006 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 Lidszu, niewiele brakowało a byśmy były bardzo bliskimi sąsiadkami. Na tym kawałku 20 działek na Przyleśnej szukaliśmy też kawałeczka dla siebie niestety za późno Przekopaliśmy też teren w głębi lasu, ale tam już było ciut za daleko i zero mediów nawet prądu Więc jest Ornecka ale całkiem przeciwny jaj kraniec, aż za więzieniem a dokładnie to blisko stacji uzdatniania wody. Dojeżdza się od strony ul. Czołowej. Ale mam nadzieję zapuszczać się w Twoje tereny często, zwłaszcza że jestem zapaloną koniarą a tam i pensjonat i hodowla, hmmm... No i wtedy słyszałam że jakiś problem był z tymi działeczkami na Przyleśnej (sprawy sądowe) i odradzali nam interesować się tym terenem, czy to prawda? Skoro się budujesz to chyba nie do końca. Działeczkę mamy 920 m w kwadracie, domek tylko 140 m + garaż. Projekt może uda mi się dołączyć przy okazji. Zazdroszczę, że już składasz pozwolenie, eh a chcielibyśmy w czerwcu lipcu zacząć. A którą działeczkę? tam gdzie te stare wierzby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 09.02.2006 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 Goszka witam w towarzystwie , chyba będziemy razem zaczynać, także razem pociągniemy ten trudny kawałek życia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 09.02.2006 23:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 Lidszu, niewiele brakowało a byśmy były bardzo bliskimi sąsiadkami. Na tym kawałku 20 działek na Przyleśnej szukaliśmy też kawałeczka dla siebie niestety za późno Ale mam nadzieję zapuszczać się w Twoje tereny często, zwłaszcza że jestem zapaloną koniarą a tam i pensjonat i hodowla, hmmm... No i wtedy słyszałam że jakiś problem był z tymi działeczkami na Przyleśnej (sprawy sądowe) i odradzali nam interesować się tym terenem, czy to prawda? Skoro się budujesz to chyba nie do końca. Zazdroszczę, że już składasz pozwolenie, eh a chcielibyśmy w czerwcu lipcu zacząć. Goszka - co się tyczy problemów sądowych, to żadnych nie było. Przynajmniej wtedy kiedy my kupowaliśmy . Wszystko poszło bez żadnych problemów . Co prawda działki są bez mediów (prąd mają nam poporowadzić do końca kwietnia), to warto było, bo jak sama wiesz okolica jest przepiękna. Dzisiaj złożyłam papiery do PNB Jak ja się cieszę . Teraz tylko wystarczy cierpliwie czekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 10.02.2006 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2006 Gratuluję złożenia dokumentów. Teraz trzeba tylko monitowac gminę i wszystko powinno byc OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EFKAkonewka 10.02.2006 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2006 Dzisiaj złożyłam papiery do PNB Jak ja się cieszę . Teraz tylko wystarczy cierpliwie czekać GRATULUJĘ ZAZDROSZCZĘ I TRZYMAM KCIUKI!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Goszka 10.02.2006 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2006 A którą działeczkę? tam gdzie te stare wierzby? Dokładnie na przeciwko tj. po drugiej stronie ulicy, no i w głębi pola (czwarta z kolei) ale już rosną małe brzuzki i dąbki, kiedyś będzie piknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EFKAkonewka 10.02.2006 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2006 A którą działeczkę? tam gdzie te stare wierzby? Dokładnie na przeciwko tj. po drugiej stronie ulicy, no i w głębi pola (czwarta z kolei) ale już rosną małe brzuzki i dąbki, kiedyś będzie piknie Ponawiam moje pytania z prywatnej poczty do Ciebie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 10.02.2006 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2006 Lidszu, niewiele brakowało a byśmy były bardzo bliskimi sąsiadkami. Na tym kawałku 20 działek na Przyleśnej szukaliśmy też kawałeczka dla siebie niestety za późno Ale mam nadzieję zapuszczać się w Twoje tereny często, zwłaszcza że jestem zapaloną koniarą a tam i pensjonat i hodowla, hmmm... No i wtedy słyszałam że jakiś problem był z tymi działeczkami na Przyleśnej (sprawy sądowe) i odradzali nam interesować się tym terenem, czy to prawda? Skoro się budujesz to chyba nie do końca. Zazdroszczę, że już składasz pozwolenie, eh a chcielibyśmy w czerwcu lipcu zacząć. Goszka - co się tyczy problemów sądowych, to żadnych nie było. Przynajmniej wtedy kiedy my kupowaliśmy . Wszystko poszło bez żadnych problemów . Co prawda działki są bez mediów (prąd mają nam poporowadzić do końca kwietnia), to warto było, bo jak sama wiesz okolica jest przepiękna. Dzisiaj złożyłam papiery do PNB Jak ja się cieszę . Teraz tylko wystarczy cierpliwie czekać GRATULACJE !!! Pozdrawiam, KasiaR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Goszka 10.02.2006 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2006 A którą działeczkę? tam gdzie te stare wierzby? Dokładnie na przeciwko tj. po drugiej stronie ulicy, no i w głębi pola (czwarta z kolei) ale już rosną małe brzuzki i dąbki, kiedyś będzie piknie Ponawiam moje pytania z prywatnej poczty do Ciebie ... Hmm... nic nie dostałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EFKAkonewka 10.02.2006 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2006 Hmm... nic nie dostałam sytuacja nam się troszkę skomplikowała w związku z M.Planem Zagosp.P, jeszcze walczę ale niewykluczone że nie będę mogła się na mojej obecnej działeczce wybudować... WIĘC pytałam czy ktoś tam jeszcze jakieś działki sprzedaje a jak tak to MNIEJ więcej po ile... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia_w 10.02.2006 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2006 EFKAkonefka, Nasz rolnik ma jeszcze z 2 działki o wielkości ponad 1200 m, tylko są z formalnym rowem i być może należałoby go formalnie przesunąć na mapie w 'Jakimś Urzędzie Zarządzającym Rowami', aby nie kolidował z domem. Poza tym okolica piękna i ma MPZP z którym działeczki są zgodne (tylko trzeba by sprawdzić w gminie jak to jest z tym rowem). Jak chcesz, mogę dać Ci namiar na priva. pozdrawiam!Asia_w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tornado17 11.02.2006 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2006 Czy ktoś się pobudował z silki lub buduje na Białołęce i chciałby udzielić kilku info w tym temacie zielonemu tornado? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thunderstuck 11.02.2006 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2006 Aha! Rozmawiałem ze swoim wykonawcą. Powiedział, że w 2006 ma jeszcze wolne moce przerobowe. Tak więc jak ktoś jest zainteresowany to moge dac namiary. A w ogóle to też mi sie podobało na spotkaniu. Tylko było krótko. nastepny raz to chyba odpuscimy sobie rajd po budowach bo widzę, że ludzie mają zazwyczaj ok3h, a wtedy po rajdzie jest mało czasu na wymianę dowiadczeń.. Przeslij mi prosze namiary na swojego wykonawce przez forum lub ewentualnie na e-maila. Z tego co pamietam byles/jestes z niego zadowolony:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Goszka 13.02.2006 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 EFKAkonefka, Nasz rolnik ma jeszcze z 2 działki o wielkości ponad 1200 m, tylko są z formalnym rowem i być może należałoby go formalnie przesunąć na mapie w 'Jakimś Urzędzie Zarządzającym Rowami', aby nie kolidował z domem. Poza tym okolica piękna i ma MPZP z którym działeczki są zgodne (tylko trzeba by sprawdzić w gminie jak to jest z tym rowem). Jak chcesz, mogę dać Ci namiar na priva. pozdrawiam! Asia_w EFKAkonewka - nestety działeczki koło nas też się wyprzedają jak świeże bułeczki, nam się cudem udało namówić rolnika na sprzedqaż jednej, nachodząc go w domu , bo głownie trzymają jako inwestycje. A ceny ok. 160 za m. i pewnie będzie więcej. Chyba oglądałam tą działkę z rowem na Wilkowieckiej, i z tego co wiem nie ma z nim problemu bo można zasypać lub przesunąć. A okolica rzeczywiście piękna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenatkaPetronek 13.02.2006 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Czy ktoś się pobudował z silki lub buduje na Białołęce i chciałby udzielić kilku info w tym temacie zielonemu tornado? Ja będę budował z silki e 18. Ale dopiero zaczynam w Sierpniu tego roku. Jeżeli będziesz budował też w tym roku to możemy spróbować razem kupić materiał na ściany. Odbiór nie jest ważny- ważna jest decyzja o zakupie i zaliczka w składzie budowlanym . Tak na dzień dobry powiem Ci, że musisz się liczyć z kosztem ok 60 pln za m2 z dowozem i rozładunkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenatkaPetronek 13.02.2006 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 By the way. Dzisiaj odbieram POZWOLENIE NA BUDOWĘ. O happy day. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 13.02.2006 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 By the way. Dzisiaj odbieram POZWOLENIE NA BUDOWĘ. O happy day. No to gratulacje!! Oby tak dalej i .. niech się mury pną do góry.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts