mik99 18.02.2006 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2006 !uwaga!do sprzedania działka budowlana: 1029mwszystkie mediapołożona blisko (400m) drogi: legionowo-Józefów, miejscowość Stanisławów.blisko szkoła, sklep, las. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenatkaPetronek 18.02.2006 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2006 tornado17 Wysłałem Ci wiadomość o p. architekt na priv (ale coś mine wylogowało ). Jak nie dostałeś nic to daj znać puszczę jeszcze raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tornado17 19.02.2006 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2006 W ten weekend rozmawialiśmy (pierwszy raz ) z prawdziwym budowlańcem z nadbużańskiej prowincji, który zaczął nam tłumaczyć jaka to dachówka jest zła a jaka blachodachówka dobra.. Troszkę zgłupieliśmy. Rozmawiałem z rodziną żony, która kryje dachy. Z tą dachówką to jest tak, że zdaża się, iż 2-3 dachówki po pewnym czasie mogą zostać uszkodzone (grad, gałąź, wada materiału itd.). W takim wypadku dach zaczyna przeciekać i trzeba wymienić wadliwe dachówki. I tu pojawia się kłopot, bo jak wejdziesz na dach, to możesz połamać pozostałe dachówki. Żeby "dojść" do złych dachówek trzeba zdjąć te dobre i w taki sposób, żeby ich nie uszkodzić (najlepiej korzystając z podnośnika ) . Jak się dobrze położy blachę to nic nie przecieka i wystrzymuje na kilkadziesiąt lat (dobra może wystarczyć na cełe życie). Więcej też materiału zużywa się kładąc dachówkę niż blachę. Poza tym każda sroka swój ogon chwali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 20.02.2006 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2006 Witam , Chciałam się pochwalić . Mamy juz TYNKI !!! http://domekkdr.photosite.com/~photos/tn/81_348.ts1140378344215.jpg http://domekkdr.photosite.com/~photos/tn/84_348.ts1140378602615.jpg http://domekkdr.photosite.com/~photos/tn/82_348.ts1140378420604.jpg więcej zdjęć w naszym dzinniku budowy. Pozdrawiam, KasiaR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 20.02.2006 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2006 Super Kasia i Damian R. Widzę, że niektórzy nie próżnują w zimę i ostro prą do przodu... Pogratulować! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 20.02.2006 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2006 Super Kasia i Damian R. Widzę, że niektórzy nie próżnują w zimę i ostro prą do przodu... Pogratulować! Dzięki kze nastepny punkt hydraulika, a nastepnie wylewki....do przodu.. ..do przodu... ..... Mam nadzieje,że też tak sprawnie robota pójdzie jak z tynkami Serdecznie pozdrawiam, KasiaR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 20.02.2006 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2006 Super Kasia i Damian R. Widzę, że niektórzy nie próżnują w zimę i ostro prą do przodu... Pogratulować! Dzięki kze nastepny punkt hydraulika, a nastepnie wylewki....do przodu.. ..do przodu... ..... Mam nadzieje,że też tak sprawnie robota pójdzie jak z tynkami Serdecznie pozdrawiam, KasiaR Nie ma szansy! Musi pójść tak samo sprawnie. Skoro złapaliście wiatr w żagle to teraz raz, dwa, trzy i zaraz zamieszkacie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek69 20.02.2006 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2006 Witam , Chciałam się pochwalić . Mamy juz TYNKI !!! http://domekkdr.photosite.com/~photos/tn/81_348.ts1140378344215.jpg http://domekkdr.photosite.com/~photos/tn/84_348.ts1140378602615.jpg http://domekkdr.photosite.com/~photos/tn/82_348.ts1140378420604.jpg więcej zdjęć w naszym dzinniku budowy. Pozdrawiam, KasiaR Kasia, damian - idzie znakomicie.... serce się raduje, że można nawet zimą .... Teraz podłogi i ..... przeprowadzka ..... J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 21.02.2006 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 Witam , Chciałam się pochwalić . Mamy juz TYNKI !!! więcej zdjęć w naszym dzinniku budowy. Pozdrawiam, KasiaR Kasia, damian - idzie znakomicie.... serce się raduje, że można nawet zimą .... Teraz podłogi i ..... przeprowadzka ..... J Dzieki Jacek , teraz jeszcze poprawki (kosmetyka) tynkarskie. Nastepnie hydraulika , wylewki i dopiero zabieramy się za wykończeniówkę. A jak wiadomo wykonczeniówka - wykańcza ! A przeprowadzka , nie wiem kiedy, ja bym już chciała Pewnie kwiecień-maj'2006. Serdecznie pozdrawiam, KasiaR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 21.02.2006 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 Kwiecień - Maj 2006? Super, super! Oby Wam się udało. Mój sasiad Rafal9 też planuje przeprowadzkę w tym okresie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 21.02.2006 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 Kwiecień - Maj 2006? Super, super! Oby Wam się udało. Mój sasiad Rafal9 też planuje przeprowadzkę w tym okresie.. Mam nadzieje, że sie uda. Napewno nię bedzie wszystko od razu zrobione na "tip top",a e mieszkac sie da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia_w 21.02.2006 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 Chciałam się pochwalić - okazało się w gminie, że będę mieszkać na ulicy Werandowej To znaczy tak nazywa się ta projektowana KUL 13 od której planuję wjeżdżać na działkę. Nazwa bardzo mi się podoba, bo uwielbiam werandy. Aha, no i ponoć mają nam zrobić wodę miejską na ul. Wilkowieckiej. To bardzo dobra wiadomość, bo woda lokalna jest w kolorze kawy. pozdrawiam, Asia_w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek69 21.02.2006 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 Witam , Chciałam się pochwalić . Mamy juz TYNKI !!! więcej zdjęć w naszym dzinniku budowy. Pozdrawiam, KasiaR Kasia, damian - idzie znakomicie.... serce się raduje, że można nawet zimą .... Teraz podłogi i ..... przeprowadzka ..... J Dzieki Jacek , teraz jeszcze poprawki (kosmetyka) tynkarskie. Nastepnie hydraulika , wylewki i dopiero zabieramy się za wykończeniówkę. A jak wiadomo wykonczeniówka - wykańcza ! A przeprowadzka , nie wiem kiedy, ja bym już chciała Pewnie kwiecień-maj'2006. Serdecznie pozdrawiam, KasiaR Kasia - skoro to ma być kwiecien/maj .... to starczy Wam energii tylko na wykończenie DOMU ... Wy się nie zdąrzycie wykończyć Zazdraszczam .... sercem całem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 21.02.2006 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 Hej Kasia+Damian! Gratuluję tynków.......ja aktualnie walczę z odpaleniem c.o. i coś wolno mi to idzie poza tym ocieplenie połaci w trakcie, dgp w trakcie, reku w trakcie, pomysly na wnętrza w trakcie i sam nie wiem co jeszcze......oj zanosi sie na Pracowitą Wiosnę! pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 22.02.2006 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 Hej Kasia+Damian! Gratuluję tynków.......ja aktualnie walczę z odpaleniem c.o. i coś wolno mi to idzie poza tym ocieplenie połaci w trakcie, dgp w trakcie, reku w trakcie, pomysly na wnętrza w trakcie i sam nie wiem co jeszcze......oj zanosi sie na Pracowitą Wiosnę! pozdrawiam wszystkich Dziekujęmy Willie. My też gratulujemy zaawansowanych prac . Powodzenia!!! Serdecznie pozdrawiam, KasiaR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenatkaPetronek 23.02.2006 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 Witam , Chciałam się pochwalić . Mamy juz TYNKI !!! Gratuluję i zazdroszczę tego zaawansowanego etapu robót. Z drugiej strony trzymam kciuki bo ten ostsni etap z jednej strony najfajniejszy ale też związany z dużą ilością stresu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 23.02.2006 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 ojoj dawno mnie tu nie było Kasia i Damian gratuluję tynków no i WIELKICH planów oby się spełniły , Kasia pochwalę się że widziałem wasze DZIEŁO - pozadrościć postępów i pogratulować Renatka czyli przecie mocno do przodu, pisałaś że odbieracie pozwolenie - czy odebraliście ???? Mi gmina obiecała WZ na połowę lutego i nic dalej wydeptuję państwowe marmury . Ale pojutrze mam spotkanie z architektem zobaczymy co powie na moje wypociny - oczywiście wstrzymam go dopuki nie dostanę warunków. Śledze wasze poczynania więc uwaga nie robić głupstw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenatkaPetronek 23.02.2006 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 ojoj dawno mnie tu nie było Renatka czyli przecie mocno do przodu, pisałaś że odbieracie pozwolenie - czy odebraliście ???? Mi gmina obiecała WZ na połowę lutego i nic dalej wydeptuję państwowe marmury . Ale pojutrze mam spotkanie z architektem zobaczymy co powie na moje wypociny - oczywiście wstrzymam go dopuki nie dostanę warunków. Śledze wasze poczynania więc uwaga nie robić głupstw Cześć Eugeniusz. Tak pozwolenie na budowę odebrane w zeszłym tygodniu. Teraz się uprawomacnia. Jeżdżę po hurtowniach i zbieram propozycje cen. No i ładujemy akumulatory na czs budowy. A no i czekam na prognozę pogody na sierpień i wrzesień z IMiGW. Ma ją mi zrobić jeden człowiek z tamtąd specjalnie na moją prśbę. Powiedział mi tylko, że prognoza jest trafna na trzy dni do przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 24.02.2006 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2006 Pogoda będzie! Tyle budów co ma się toczyć to nie ma szansy, musi być OK... Koło mnie (czyli na mojej łaczce) ma być rozpoczetych ok 5 budów.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenatkaPetronek 24.02.2006 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2006 No pewnie, że będzie tylko jaka? Ale mam nadzieję, że szamani z IMiGW zrobią dorą pogodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts