Willie 18.03.2005 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2005 No nie da rady, musze nas wydźwignąć z powrotem na górę listy dziś się okazało że już mogę "wykupić" warunki przyłącza wodociagowego - piękne słowo i jakże dobrze obrazujace pozycję P.T. Klienta z którego ta firma będzie ciagnąć zyski przez długie lata...... poza tym pożarłem się z architektem i definitywnie zabiorę zabawki (tj projekt) na inne podwórko - nie lubie być podstępnie wyciskany z kasy. co swoje to zapłacę ale tylko wtedy jeśli wcześniej będę dokładnie wiedział ile i za co...a tu się okazało że to co do tej pory zapłaciłem to dopiero wstęp do zabawy w "koszty dalszych zmian". noi a poza tym jutro od rana brodzę w błocie (albo wlodzie bo ponoć noc mroźna!) po polu i badam wody w moich gruntach pozdrawiam wszystkich na weekend! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 18.03.2005 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2005 Hej, po wielkanocy może wrócimy do pomysłu wspólnego piwka w weekend np w Dzikim??? Zanim ruszą prace pełną parą może warto pogadać na spokojnie bo jednak dużo tematów nas łączy... taka wolna myśl do pielęgnacji Też jestem za piwkiem. Który weekend propoujecie? Może 8-10 kwietnia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 19.03.2005 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2005 DRAMAT!!! Woda gruntowa na mojej działce jest już na 1,5 metra!!! Dla informacji: działka jest jakies 300 m na zachód od Ostródzkiej na wysokosci numeru 89.... Oczyszczalnia chyba odjechała w niebyt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
w40 19.03.2005 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2005 no fakt nieprzyjemnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek69 19.03.2005 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2005 Jakie to szczęście, ze u nas chociaz jest wodociag.... Właśnie sie dowiedziałem, ze muszę uzgadniać wjazd na działkę i ze to trwa nawet MIESIĄC Czy Wy też musieliście to g.... uzgadniać???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gg 19.03.2005 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2005 DRAMAT!!! Woda gruntowa na mojej działce jest już na 1,5 metra!!! Dla informacji: działka jest jakies 300 m na zachód od Ostródzkiej na wysokosci numeru 89.... Oczyszczalnia chyba odjechała w niebyt Nie jest ciekawie, ale i tak nieźle, ja mam na 1m, a sąsiad obok na 40cm. Dlatego u mnie już z góry urząd narzucał szambo. Głowa do góry z szambem nie jest tak źle , tak się pocieszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 19.03.2005 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2005 Jacek!Ja rozmawaiłem z p. Pisarek która też mi wpisała ten wymóg i 2 razy potwierdzałem że NIE muszę uzgadniać jeśli nie planuje podjazdu na terenie drogi gminnej tzn w planie podjazd bedzie tylko na terenie mojej działki. Trzymam się tej interpretacji i ściskam kciuki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 19.03.2005 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2005 W kwestii wód gruntpowych gmina nie stawia wymagań co do okresu badań - więc rzeczywiście chyba ma sens zrobic to dopiero w lecie jak bedzie nisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 20.03.2005 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2005 Może 8-10 kwietnia? No to wstępnie pilnujmy terminu, po świętach zacznijmy potwierdzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek69 20.03.2005 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2005 Jacek! Ja rozmawaiłem z p. Pisarek która też mi wpisała ten wymóg i 2 razy potwierdzałem że NIE muszę uzgadniać jeśli nie planuje podjazdu na terenie drogi gminnej tzn w planie podjazd bedzie tylko na terenie mojej działki. Trzymam się tej interpretacji i ściskam kciuki.... Rozmumiem, że "na terenie mojej działki" oznacza cofnięcie ogrodzenia w głąb działki. Jeśli tak, to nie ma sprawy - dziąłka jest na tyle duża, że można to robić. Ta Pani Pisarek to ciekawa osóbka - we mnie wmawiała, że to wymóg i że trwa to 1-2 miesiące.... istny horror.... Wlałeś we mnie nadzieję .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 20.03.2005 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2005 "na terenie mojej działki" oznacza cofnięcie ogrodzenia w głąb działki To znaczy w granicy działki. Dokładnie taką dostałem interpretację. Chodzi o uzgadnianie np podjazdu do bramy który będzie zbudowany na terenie drogi publicznej. Ale jeśli planuję bramę w granicy i podjazd na swojej działce to nie muszę. Oczywiście jest to dośc paranoiczne że trzeba udawać się po interpretację. jak wiadomo oznacza to że tak naprawdę do momentu uzyskania PNB wszystko jest płynne...ewentualnie może nagrywac takie rozmowy ukryta kamerą.... Sąsiad mówil że 8 razy poprawiał papiery zanim dostał......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 21.03.2005 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2005 DRAMAT!!! Woda gruntowa na mojej działce jest już na 1,5 metra!!! Dla informacji: działka jest jakies 300 m na zachód od Ostródzkiej na wysokosci numeru 89.... Oczyszczalnia chyba odjechała w niebyt Nie jest ciekawie, ale i tak nieźle, ja mam na 1m, a sąsiad obok na 40cm. Dlatego u mnie już z góry urząd narzucał szambo. Głowa do góry z szambem nie jest tak źle , tak się pocieszam. No to mieszkamy na terenie podobnym do Wenecji.. Kiedy przesiądzemy się z samochodów na gondole? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 21.03.2005 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2005 Kze,ciekawe jak u Ciebie?Dla pocieszenia - geolog ocenił grunt jako bardzo dobry pod budowę: piaszczysty, bez niepodzianek.Poza tym na serio myśle że badanie w lecie przyniesie zadziwiającą różnicę...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 21.03.2005 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2005 Kze, ciekawe jak u Ciebie? Dla pocieszenia - geolog ocenił grunt jako bardzo dobry pod budowę: piaszczysty, bez niepodzianek. Poza tym na serio myśle że badanie w lecie przyniesie zadziwiającą różnicę...... Nie mam zielonego pojęcia. Jak będę podpisywał akt notarialny (30 marca) to mam dostać mapkę geodezyjną. Wtedy będę mądrzejszy... No ale 40cm to wyjątkowo mało... To to fundamenty będą cały czas stac w wodzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek69 21.03.2005 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2005 "na terenie mojej działki" oznacza cofnięcie ogrodzenia w głąb działki To znaczy w granicy działki. Dokładnie taką dostałem interpretację. Chodzi o uzgadnianie np podjazdu do bramy który będzie zbudowany na terenie drogi publicznej. Ale jeśli planuję bramę w granicy i podjazd na swojej działce to nie muszę. Oczywiście jest to dośc paranoiczne że trzeba udawać się po interpretację. jak wiadomo oznacza to że tak naprawdę do momentu uzyskania PNB wszystko jest płynne...ewentualnie może nagrywac takie rozmowy ukryta kamerą.... Sąsiad mówil że 8 razy poprawiał papiery zanim dostał......... OK, to znaczy, że nadal decyduje dobra lub zła wola urzędnika: u mnie się upiera, że muszę Pozostaje ćwiczyć cierpliwość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 21.03.2005 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2005 A kiedy papiery składasz? Bądźmy w kontakcie jak się rozwija temat - u mnie jest o tyle ciekawie że działkę obok u sasiada nie wpisała tego wymogu a ma wjazd dokładnie od tej samej gminnej (niesistniejącej dziś) drogi.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek69 21.03.2005 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2005 A kiedy papiery składasz? Bądźmy w kontakcie jak się rozwija temat - u mnie jest o tyle ciekawie że działkę obok u sasiada nie wpisała tego wymogu a ma wjazd dokładnie od tej samej gminnej (niesistniejącej dziś) drogi.... Muszę poczekać na projekt - mam nadzieje, ze nie długo bedzie koncepcja *to pozwoli wrysowac plan domu na mape do celow projektowych). Za miesiac beda wszystkie warunki przyłączy (gaz, woda, prad). Potem odrolnienie - kolejne 4 tyg. I wreszcie PnB (wraz z tym ch....ym wjazdem)..... Ale czy to sie uda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 21.03.2005 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2005 Odrolnienie u mnie zajęło 10 dni od złożenia papierów - grunty IV kategorii robią szybciej Ja walczę z projektem głownie, wod-kan mam do odbioru, gaz powinien być juz tydzien temu ale jeszcze nie ma ale z projektem zejdzie mi się jeszcze ze 3 tygodnie, ale z tym uzgodnieneiem wjazdu to jakaś paranoja - myślę że w planie awaryjnym każą uzupełnić jak złożę już papiery i wtedy będę się odwoływał w zasadzie to nawet nie wiadomo jak to uzgodnienie robić bo mapke przeciez i tak składam do pnb. Poza tym działki podzielono za zgodą gminy już dawno temu i wiadomo że wjazd jest od drogi - im dłużej się zastanawiam tym bezsensowniej to wygląda a z ciekawostek np nie wpisali mi do wziz gdzie mam uzgadniac wod-kan i gaz a odrolnienie wpisali..... będę uprzejmie donosił na forum jak mi idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 22.03.2005 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2005 A jak tam u Was dziś idzie forumowanie? U mnie ciągle problemy z bazą danych.. i nici z forumowania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek69 22.03.2005 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2005 Odrolnienie u mnie zajęło 10 dni od złożenia papierów - grunty IV kategorii robią szybciej Ja walczę z projektem głownie, wod-kan mam do odbioru, gaz powinien być juz tydzien temu ale jeszcze nie ma ale z projektem zejdzie mi się jeszcze ze 3 tygodnie, ale z tym uzgodnieneiem wjazdu to jakaś paranoja - myślę że w planie awaryjnym każą uzupełnić jak złożę już papiery i wtedy będę się odwoływał w zasadzie to nawet nie wiadomo jak to uzgodnienie robić bo mapke przeciez i tak składam do pnb. Poza tym działki podzielono za zgodą gminy już dawno temu i wiadomo że wjazd jest od drogi - im dłużej się zastanawiam tym bezsensowniej to wygląda a z ciekawostek np nie wpisali mi do wziz gdzie mam uzgadniac wod-kan i gaz a odrolnienie wpisali..... będę uprzejmie donosił na forum jak mi idzie My mamy grunty IIIb i IVa przy czym więcej tych pierwszych. Gdzie wreszcie uzgodniłeś wod-kan? Czy ja muszę mieć plan szamba do pnb? Kto to robi? Wodociągi? Co do wjazdu - to zabiję tą kobiecinę - ona twierdzi, że gmina to pestka i że u noich to "się da szybko załatwić" ale najpierw to się musi wypowiedzieć jakiś Główny Architekt od dróg miasta st Warszawy - a to trwa miesiąc i dłużej - jak nie kijem to pałą po łbi dostajesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts