RRobert 13.03.2006 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2006 ...i jeszcze jedno - wiele prac mam zamiar wykonać sam. Więc z chęci podejścia do tego z pewną nutką humoru zainstalowałem sobie odpowiedniego awatara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek69 13.03.2006 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2006 Witaj RRobert .... Jak na takiego "staruszka" to sporo czasu przed Tobą i spieszyć się nie musisz (uważaj, na starość kości łatwiej się łamią )... Iryda bardzo fajna i raczej nie zbyt skomplikowana ... Ponadto raczej bardzo wymiarowa więc możecie ją łatwo dostosować do większości działek .... więc do dzieła... powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akuka 13.03.2006 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2006 Jacek69, ja widzę, że my i w przyszłości będziemy po sąsiedzku (Białołęka) i teraz jesteśmy (Bródno) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tornado17 14.03.2006 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2006 no to mam projekt zagospodarowania działki. Teraz się odrolnię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zlu 14.03.2006 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2006 Poszukuje namiarów na projektana przyłącza gazu i przyłącza wodnego, oraz na ekipy do wykonania przyłączy i instalacji wewnętrznych. Pozdr. zlu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
api 15.03.2006 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 Poszukuje namiarów na projektana przyłącza gazu i przyłącza wodnego, oraz na ekipy do wykonania przyłączy i instalacji wewnętrznych. Pozdr. zlu poszukaj we wcześniejszych postach naszej grupy, znajdziesz namiary na projektanta i wykonawcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek_w 15.03.2006 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 A ja juz z rozpoczeciem budowy czekam tylko az nadejdzie wiosna. No i nie moge sie doczekac Kiedy sie wreszcie doczekam?!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 15.03.2006 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 A ja juz z rozpoczeciem budowy czekam tylko az nadejdzie wiosna. No i nie moge sie doczekac Kiedy sie wreszcie doczekam?!? Jeszcze 2 tygodnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 15.03.2006 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 Witam, czy może ktoś ocieplał swój dom i jest zadowolony z ekipy?Mam prośbę o namiary - niedługo planuję też coś takiego wykonać.Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 15.03.2006 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 Witam, czy może ktoś ocieplał swój dom i jest zadowolony z ekipy? Mam prośbę o namiary - niedługo planuję też coś takiego wykonać. Dzięki. Rafał my mielimy ekipę od dociepleń (3 osoby), ale "zapili" przez 7 dni i ich wywalilimybo sie nam spieszyło , nastepnie siatke i klej juz kładła inna ekipa i było o.k., ale oni tez robia docieplenia. Cenowo atrakcyjni. Jak chcesz to zapraszamy do nas na budowe to zobaczysz tak to wyszło. Pozdrawiam, KasiaR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 15.03.2006 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 Witam, czy może ktoś ocieplał swój dom i jest zadowolony z ekipy? Mam prośbę o namiary - niedługo planuję też coś takiego wykonać. Dzięki. Rafał my mielimy ekipę od dociepleń (3 osoby), ale "zapili" przez 7 dni i ich wywalilimybo sie nam spieszyło , nastepnie siatke i klej juz kładła inna ekipa i było o.k., ale oni tez robia docieplenia. Cenowo atrakcyjni. Jak chcesz to zapraszamy do nas na budowe to zobaczysz tak to wyszło. Pozdrawiam, KasiaR Można namiary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 16.03.2006 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2006 Witam znowu po przerwie , ale ... zaraz nadrabiam :) Lidszu gratuluję otrzymania pozwolenia na budowę w tak krótkim terminie Tak dla uzupełnienia mi tłumaczyli w urzędzie że pozwolenia dają szybko ale na warunki czekaaaaaaaaaaa się i czeeeeeeeeka Akuku witajcie w gronie zpaleńców . Projekt jest bardzo ciekawy ale bym wprowadził parę zmian RRobert Również witaj w gronie . Projekt bardzo mi się podoba jest prosty i ładny. marek_w - spokojnie spokojnie zbieraj siły tylko nie przegrzej się , doczekasz się już wkrótce jak słonko będzie grzało, w górach jeszcze duuuuuuużo śniegu , ale trzymam kciuki aby wolno ztopniał, białołęki nie zalało a Ty ropoczął budowę Nio chyba już nadrobiełem a teraz ja się pochwalę mam 1 etap za sobą bo mam warunki zabudowy uffff nareszcie po cięzkich walkach z urzędem. Tak realnie jak się popycha to trwa 2 miesiące jak nie popychałem to leżało 2 miesiące w pudełku , tylko biedna pani szefowa bo za rękę ja ciągałem aby wyjęła z pudełka a potem aby coś tam naskrobała przy mnie , ale jest Teraz drugi etap, popchać podział no i może do jesieni Kupię tą "wymarzoną" działkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 16.03.2006 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2006 Eugeniusz_ - gratulacje! To już prawie możesz rozpoczynac budowę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 16.03.2006 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2006 nie kpij sobie , muszę jeszcze podzielić i kupić , ale jest do przodu tylko właściciel się niecierpliwi ale umowę podpisał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianr 16.03.2006 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2006 Witam wszystkich, To i ja słówko szepnę co się u nas dzieje… Mam nadzieję, że jutro będę już totalnie zadowolony z zakończenia robót hydraulika – maja skończyć… Za każdym razem jak jestem teraz na budowie to mi się mordka śmieje bo postęp widać i aż serce rośnie – doczekać się nie mogę kolejnych robót… Wszystkim gratuluję i cieszę się z postępów - Również z niecierpliwością czekam na ciepłe dni bo plany mam bardzo napięte na tę wiosnę … - oj, będzie się działo… i momenty będą … Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AVID 17.03.2006 03:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2006 Odnajdzmy sie :) http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=66386 z dokładnościa do trzech palców Kargula:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 17.03.2006 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2006 Damian tylko pozazdrościć, ale oby wszystkim tak szło do przdu może mi kiedyś też tak będą życzyć . No i do wiosny moze ja też sobie pobadam co tam pod ziemią , może jakieś drzewko aby już rosło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akuka 17.03.2006 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2006 Akuku witajcie w gronie zpaleńców . Projekt jest bardzo ciekawy ale bym wprowadził parę zmian akuka a jakich zmian...? Chętnie posłucham sugestii! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 17.03.2006 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2006 Akuku witajcie w gronie zpaleńców . Projekt jest bardzo ciekawy ale bym wprowadził parę zmian akuka a jakich zmian...? Chętnie posłucham sugestii! To tylko moje odczucia ale - wejscie do ubikacji jakoś zasłonić aby nie patrzec z pokoju, a może przenieśc do garderoby - jest duży wiatrołap na szafy - schody odwrotnie -kominek raczej bym wolał aby był środku pomieszczenia - łatwiej rozprowadzić ciepło - wiem zmiana komina - zlikwidował drzwi z garażu na zewnątrz - zastanawiałem się nad łązienką nad kuchnią aby zmniejszyć ilość pionów ale i tak ogrzewanie bedzie w pomieszczeniu gospodarczym, hm chyba ze z ubikacji zrobić małą "kotłownie" ( zależy od formy ogrzewania, myślę o gazowym) zmniejszy się ilość pionów i instalacji - no właśnie ale kominy a tak podsumowująć sam bym się nad nim zastanawiał - ma "coś w sobie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akuka 17.03.2006 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2006 To tylko moje odczucia ale - wejscie do ubikacji jakoś zasłonić aby nie patrzec z pokoju, a może przenieśc do garderoby - jest duży wiatrołap na szafy - schody odwrotnie -kominek raczej bym wolał aby był środku pomieszczenia - łatwiej rozprowadzić ciepło - wiem zmiana komina - zlikwidował drzwi z garażu na zewnątrz - zastanawiałem się nad łązienką nad kuchnią aby zmniejszyć ilość pionów ale i tak ogrzewanie bedzie w pomieszczeniu gospodarczym, hm chyba ze z ubikacji zrobić małą "kotłownie" ( zależy od formy ogrzewania, myślę o gazowym) zmniejszy się ilość pionów i instalacji - no właśnie ale kominy a tak podsumowująć sam bym się nad nim zastanawiał - ma "coś w sobie" dzięki za odpowiedź sami zaplanowaliśmy już kilka zmian, ale cały czas poszukuję ciekawych rozwiązań i wszystkie spostrzeżenia są dla mnie cenne. I tak: - ubikacja na dole również nie pasuje nam w tym miejscu, właśnie chcielibyśmy ją przenieść do garderoby - z kominkiem się zastanawiamy - ja bym chciała przenieść na ścianę schodów w salonie, ale mąż tam chce powiesić telewizor - negocjacje trwają - drzwi z garażu na zewnątrz nie będzie i jeszcze parę innych zmian cały czas myślimy jak rozwiązać schody, ja bym chciała je może jakoś zakręcić...? tylko na razie sama nie wiem jak może pomoże nam w tym architekt... Ale Twoje uwagi utwierdzają mnie w przekonaniu, że planowane przez nas przeróbki nie są "od czapki" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts