Eugeniusz_ 17.03.2006 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2006 Też myślałem o kominku na ścianie schodów a schody, hm może jeszcze wpadnie jakiś pomysł :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akuka 17.03.2006 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2006 a najciekawsze jest to, że tak na prawdę nie jesteśmy do końca pewni, czy to na pewno TEN projekt... ale ten jest najbliższy wyobrażeniom o NASZYM domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 17.03.2006 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2006 Zewnetrznie jest bardzo ładny, my zdecydowaliśmy się na indywidualny zobaczymy co z tego wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RRobert 18.03.2006 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2006 Witam ponownie... Właśnie wróciłem z małego rekonesansu po dalekiej Białołęce. Krótko mówiąc jestem pod wrażeniem Bardzo dużo bardzo ładnych miejsc do wybudowania domu. Niestety gdy pytaliśmy napotkanych ludzi czy nie wiedzą, kto lub gdzie ktoś chce sprzedać działeczkę w okolicy to kręcili odmownie głowami... Zjeździliśmy wiele różnych miejsc. Między innymi ul. Zdziarską, Wilkowiecką, Kobiłaka, Ostródzką, Ornacką, Olesin, Mochtyńską... więcej nie pamiętam. Najbardziej przypadł nam do gustu rejon zwany pięknie Mańki-Wojdy... Zapisaliśmy z okolicznych tablic kilka numerów telefonów do sprzedawców działek - teraz trzeba się uzbroić w cierpliwość... Na tą chwilę tyle. Prośba nadal aktualna - prośba o namiary na wolne działki Dostałem dwa numery telefonów od "ludzi" z Waszej grupy i "proszę o jeszcze" Dzięki. Zagadka na dziś. Co to za miejsce? LINK pozdrawiam Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek69 18.03.2006 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2006 Jacek69, ja widzę, że my i w przyszłości będziemy po sąsiedzku (Białołęka) i teraz jesteśmy (Bródno) A to super - to już kolejny przypadek, że mieszkaniec Bródna przenosi się za Trasę - na Białołękę .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zlu 19.03.2006 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2006 Witam, Sprzedaje barak budowlany. Jesli ktos chce drugi , albo zaczyna sie budowac to ogloszenie jest tu: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1111787 Pozdr, zlu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 20.03.2006 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 RRobert na Białołęce tej dalekiej są wspaniałe tereny ale uzbrój się w mapę z gminy, są tam wytyczone planowene drogi przelotowe oraz trasy mostu północnego. ja jednak zdecydowałem się na dostęp do mediów no i okolice Modlińskiej. Mogę dać namiary ale tylko w okolicy modlińskiej. Jedna jest naprawdę fajna działka ale ..... , to już na indywidualne rozmowy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RRobert 21.03.2006 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 Eugeniusz Na razie uzbroiłem się w tę mapę która została jakiś czas temu umieszczona w tym wątku. Zaznaczony jest tam przebieg trasy mostu północnego oraz trasy olszynki grochowskiej. Oczywiście traktuję ją poglądowo. Dzisiaj mam w planie "zahaczyć" o nasz urząd dzielnicy i zerknąć na mapę "gminną" . A co do działeczki przy Modlińskiej to jak daleko znajduje się ona od samej ulicy? No i właśnie co z tym "ale"... Jaką formę rozmowy indywidulanej proponujesz? Telefon, GG, Priv., osobiście? Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 23.03.2006 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 RRobert - forma prv to duuuża dowolność . Tarchomin ma to do siebie że jest Polfa więc zawsze z którejś strony zakładu "czuć" zapach ziemi, który chyba dociera i na część białołeki za torami, ostatnio czułem przy M1. Ludzie czy ma ktoś do wypożyczenia jakąs bombkę na urząd w Białołęce , szcególnie chyba wynajmę płatnego m......., baba (przepraszam Kobiety ) ma w przgródce opinię i przez kilka dni nie zabiera z sekretariatu tak "zajęta" i twierdzi że jak dostanie (????????????) to ma 2 tygodnie na odpowiedz . Nie chce udzielać żadnej informacji i ktoś kiedyś mówił o "przyjaznym Urzędzie". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EFKAkonewka 24.03.2006 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 Ale się dzieje!A ja ciągle w lesie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 24.03.2006 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 Ale się dzieje! A ja ciągle w lesie... To wychodź z lasu i zaczynaj budować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EFKAkonewka 24.03.2006 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 Ale się dzieje! A ja ciągle w lesie... To wychodź z lasu i zaczynaj budować... KZE Łatwo napisać, trudniej zacząć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 24.03.2006 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 Ale się dzieje! A ja ciągle w lesie... To wychodź z lasu i zaczynaj budować... KZE Łatwo napisać, trudniej zacząć! Też mi się tak wydawało... Trzeba iśc do przodu i mając PnB rozpoczynac budowę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
71kkk 24.03.2006 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 Tornado - nie Ty jeden szukasz informacji o budowie z silki, ja już się naczytałam mnóstwo rzeczy, przedyskutowałam dziesiątki nocy z mężem i jak byłam zielona tak jestem nadal . Jednak wciąż się ku niej skłaniamy, trochę martwi, że zimna ściana i wilgotna, ale ma wiele innych zalet. Najchętniej zabaczyłabym taki domek już postawiony w naturze, a może ktoś na Białołęce jenak zaryzykował i ma się czym pochwalić, czy może to poprostu kiepski pomysł . i jeszcze coś... LUDZIE, SASIEDZI MILI PRZYSZLI, POMÓŻCIE DORADŹCIE bo cała głupia jestem.... Pofatygujcie się do linku http://www.archipelag.pl/switch_obj.php?KatID=3990400&KlasaID=3&ObjID=413&CanBack=1 i powiedzcie ucziwie, bo domek jest to moich marzeń prawie. Czy będzie kosztował fortunę, bo tak mnie co poniektórzy straszą. Podobno dach nas zrójnuje. I co powiecie???? goszka- zapraszam do mnie na herbate - dom z silki 370 m2 i 4 kolumny, kkk okolice bialoleki dworskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
71kkk 24.03.2006 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 Czy ktoś się pobudował z silki lub buduje na Białołęce i chciałby udzielić kilku info w tym temacie zielonemu tornado? no zaskoczony jestem, bo dawno mnie tu nie bylo- tylu chetnych bialasow- zapraszam zapraszam, u mnie chalupa z silki , teraz robia tynki, to mozna soebie poogladac, kkk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
71kkk 24.03.2006 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 Najchętniej zabaczyłabym taki domek już postawiony w naturze, a może ktoś na Białołęce jenak zaryzykował i ma się czym pochwalić, czy może to poprostu kiepski pomysł . i jeszcze coś... LUDZIE, SASIEDZI MILI PRZYSZLI, POMÓŻCIE DORADŹCIE bo cała głupia jestem.... Pofatygujcie się do linku http://www.archipelag.pl/switch_obj.php?KatID=3990400&KlasaID=3&ObjID=413&CanBack=1 i powiedzcie ucziwie, bo domek jest to moich marzeń prawie. Czy będzie kosztował fortunę, bo tak mnie co poniektórzy straszą. Podobno dach nas zrójnuje. Dzisiaj jeździłem po składach budowlanych, mają silkę z Wieliszewa, innej nie mają (chyba że są jakieś inne składy). W zeszłym roku sie ktoś budował na Białołęce. Nie wiem kto. Ale za to widziałem kawałek silki. Myślałem, że jest fajniejsza, nie tak krucha (trudno to nazwać) ale jest całkiem mocna (facet z wysokości piersi rzucił 2 zmarznięte kawałki, odczeopiłuy się od siebie ale nie potłukły). Domek jest dość rozbudowany, dachy 4 spadowe są droższe od 2 spadowych, nie pamiętam o ile. Ja mam dom w truskawkch 2 z garażem Archonu i go analizuję, całkiem fajnie jest rozmieszczony, niedużo materiałów ma (pręty, więźba etc. ) w porównaniu do znajomych i dach 2 spadowy jest tańszy. Za tydzień może będę znał orientacyjną cenę ścian z silki i BK, A projekt weź taki, żebyś była zadowolona o kurcze to ja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
71kkk 24.03.2006 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 zastanawiam się czy coś słyszeliście dobrego/złego o ekipie budowlanej Krzysztofa Wielgosza lub o ekipie Marka Skrobota?? marek skrobot- moj inspektore go polecal, ale facet byl w gornej strefie stanow srednich , ale na pewno jest ok - skoro moj jakze wymagajacy inspektore go rekomenduje,kkk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
71kkk 24.03.2006 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 Witam , Chciałam się pochwalić . Mamy juz TYNKI !!! http://domekkdr.photosite.com/~photos/tn/81_348.ts1140378344215.jpg http://domekkdr.photosite.com/~photos/tn/84_348.ts1140378602615.jpg http://domekkdr.photosite.com/~photos/tn/82_348.ts1140378420604.jpg więcej zdjęć w naszym dzinniku budowy. Pozdrawiam, KasiaR droga Kasiu, czy 15 zl/m za tynki cemnet-wap za robocizne to drogo? rozwiej moje watpliwości ,kkk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
71kkk 24.03.2006 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 czesc wszystkim - czy ktos jest moim sasiadem????? bo ja buduje w pocie czola od czerwca 2005. teraz etap tynkow wewn. chcialem sie zrelaksowac, moze troche muzyki, alkoholu, jakies ksiązki???? no a tak na serio - kochani, polecam ekipe od elektryki - 180 pkt za 7000 pln. polecam ekipe od budowy. mala prosba - prosze o namiary na dobrych malarzy, glazurnikow od plytek i marmurow/ podlogi/ przydalby sie namiar na kogos od gips kartonow ????? pomozcie bo juznie wyrabiam, kkk ps. zrewanzuje sie w naturze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 25.03.2006 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 ps. zrewanzuje sie w naturze. 71kkk jak chcesz się zrewanżować w naturze ??? EFKAkonewka wyłaź z tego lasu , jak chcesz pożyczę psa abyś łatwiej trafiła, iiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.............................. zaczynaj wiosna idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts