Willie 23.03.2005 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2005 Willie, po roku musiales 'aktualizowac' rejestr gruntow?! To chyba tez musze sie tym zajac bo pani w gminie wziela wniosek i nic nie powiedziala :-/ Ano tak też się zdziwiłem a jeszcze bardziej jak się okazało że moja zapisana w akcie działka budowlana jest do odrolnienia......... nasz kraj to jeden wielki mętlik wzajemnie zabijających się przepisów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek69 24.03.2005 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2005 Jacek69 dopiero teraz zauważyłem że mieszkasz na Bródnie Spostrzegawczy jestem... Na jakiej konkretnie ulicy? Zaraz się jeszcze okaże że jesteśmy sasiadami No, właśnie: Bródno górą! Obecnie mieszkam na Turmonckiej. Śmiejemy się z żoną, że jak juz chałupka będzie stała to się przeniesiemy z jednej strony rondka Łabiszyńska na drugą, bo odległość dość zbliżona.... A Ty gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 24.03.2005 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2005 Jacek69 dopiero teraz zauważyłem że mieszkasz na Bródnie Spostrzegawczy jestem... Na jakiej konkretnie ulicy? Zaraz się jeszcze okaże że jesteśmy sasiadami No, właśnie: Bródno górą! Obecnie mieszkam na Turmonckiej. Śmiejemy się z żoną, że jak juz chałupka będzie stała to się przeniesiemy z jednej strony rondka Łabiszyńska na drugą, bo odległość dość zbliżona.... A Ty gdzie? W zasadzie to ja Bródno widzę z okien, choc już po stronie Białołęki Po przeprowadzce do rondelka będę miał nadal jakieś 2 km w linii prostej........... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Broncio 24.03.2005 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2005 Kondratowicza, ten wysoki blok przy bazarku. Wcześniej była ulica Wysockiego i Nieszawska. Po przeprowadzce do ronda bedziemy mieli trochę dalej, ale tylko odrobine Przeraża mnie komunikacja na Białołęckiej. Tu jestem przyzwyczajony że w zasadzie gdzie chce to jadę bezpośrednio komunikacją (jeżeli muszę ) A tam tylko 2 autobany raz na pół godziny, a w dni świąteczne co godzina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 24.03.2005 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2005 No tak, nie ma co się czarować komunikacji jakby nie było, co gorsza w zasadzie nie ma tez gdzie pójśc na tzw spacer miejski - my jeździmy do parku bródnowskiego jak chcemy z dziećmi pochodzić spokojnie ale żeby nie było tak źle - to po pierwsze będzie własny ogródek, po drugie spacery jak najbardziej tylko wiejskie - ma to swój olbrzymi urok jak z dzieciakami się wypuszczam w chaszcze przez pola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek69 24.03.2005 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2005 Kondratowicza, ten wysoki blok przy bazarku. Wcześniej była ulica Wysockiego i Nieszawska. Po przeprowadzce do ronda bedziemy mieli trochę dalej, ale tylko odrobine Przeraża mnie komunikacja na Białołęckiej. Tu jestem przyzwyczajony że w zasadzie gdzie chce to jadę bezpośrednio komunikacją (jeżeli muszę ) A tam tylko 2 autobany raz na pół godziny, a w dni świąteczne co godzina Czyli pod 4. chadzam tamtędy na bazarek.... Co do komunikacji na Białołęckiej - to istny horror. Dlatego właśnie tak długo i namiętnie szukaliśmy działki blisko rondelka. No i udało się, choć do dziś (a minęły już ze 4 tygodnie) czują ból w pewnych okolicach, jak wspomnę ILE mnie to kosztowało Ale właśnie kwestia dostępu do komunikacji była rozstrzygająca. Dzięki takiej lokalizacji jest szansa, że dzieci będą mogły samodzielnie się przemieszczać (bez udziału taty-taksówkarza) - oczywiście jak osiągną właściwy wiek (jeszcze to potrwa) ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 24.03.2005 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2005 Jacek, znalazłem wątek a propos naszych rozważań, zakładam że u nas występuje wariant z ostatniego posta http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=29764 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek69 24.03.2005 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2005 Jacek, znalazłem wątek a propos naszych rozważań, zakładam że u nas występuje wariant z ostatniego posta http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=29764 Super-Szperacz z Ciebie! Obyś miał rację z wariantem dla nas bo ja już przestaję (i to dośc szybko) wierzyć w zdrowy rozsądek i rzyczliwość urzędnika dla obywatela ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 24.03.2005 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2005 Te niedogodności pewnie będą nas śmieszyć za kilka miesięcy jak ruszą prawdziwe prace Właśnie dyskutowałem z jednym z kandydatów na wykonawcę - im więcej jego pytań szczegółowych tym mniej pewne moje odpowiedzi Dużo materiału do przemy ślenia na święta..... Ale najważniejsze że cały czas zagrzewa mnie do boju wizja naszego domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 24.03.2005 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2005 Sprawdzaliście już może jakieś oferty na przyłącza gazowe i wodne? Chetnie porównam -- mam jedną oferte kompleksową na projekt, uzgodnienia i wykonanie 1) przyłacze wodociagu 2) przyłącze gazu do domu 3) instalacje wewnętzrną gazową - total 9 tys. Za tę cenę tylko odbieram gotowe nic sam nie załatwiam. Dla porównania częściowo sprawdzałem dla gazu oferty cząstkowe: 450 zł uzgodnienia projektu gazowego z ZUD + koszt geodety co narysuje kreseczke na mapce (ew koszt mapki jeśli nie ma) koszt projektu przyłacza i instalacji wewnętrznej 900 zł Przyłacze do skrzynki 920 zł (podobno to stała cena gazowni) Koszt skrzynki ok 800 zł (części+montaż) Przyłacze od skrzynki do domu ok 30 zł/metr Istalacja wewnętrzna gazowa do wyceny jak bedzie projekt Aha to jest przy założeniu że gaz jest w droddze przy działce, czyli bez kosztów ciagnięcia z daleka........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 25.03.2005 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2005 Na wszelki wypadek awarii świątecznej łącz chciałbym Wam zyczyć już teraz Radosnych Świąt, Wesołych Jajeczek, Dyngusa na Bani no i oczywiście najważniejszego elementu świąt czyli relaksujacego i odstresowujacego Totalnie Bezproduktywnego Spędzenia Czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katerhasser 25.03.2005 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2005 co do aktualnych danych w rejestrze gruntów: żona była w urzędzie po aktualny wyrys do odrolnienia i powiedzieli jej, że w rejestrze jest 3 właścicieli, a my kupiliśmy działkę 1,5 roku temu od 7, czyli od 1 z tej trójki i 6 spadkobierców pozostałej dwójki. A przecież wszyscy mieli uprawomocnione wyroki sądu o nabyciu spadku itd.Prawda jest taka, że w urzędzie jak dostają jakiś papier z sądu, to wrzucają go do jakiegoś pudła do "obrobienia" na św. Nigdego...Ale papier z naliczeniem podatku trafia prawidłowo do mnie, czyli aktualnego właściciela.Czy tam w urzedzie nie ma komu ścisnąć za worki to rozleniwione towarzystwo? No ale kierownictwo nie może być lepsze, bo organizuje ten niefunkcjonujący system. Słowo daję, w żadnym urzędzie nie powinno być wolno zatrudniać ludzi, którzy nie odbyli solidnych praktyk w prywatnych firmach. Na państwowym nikt się nie nauczy efektywności i dobrej organizacji pracy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 25.03.2005 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2005 Droga grupo, organizujemy wiosenne spotkanie.Miejsce: bar LolekData: kwiecień, najprawdopodobniej 17-ty kwietnia (niedziela)Są chętni? Zapraszamy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
w40 26.03.2005 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2005 licze tak sobie... licze... i wychodzi ze oplaca sie pompa ciepla dla okresu amortyzacji 20 lat. Moze ktos wie gdzie leza jakies 30tys? Wesolych swiat! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 29.03.2005 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2005 Kze! Mam ostatnio wrażenie że wszyscy wyjechali i zostałem tylko ja + Jacek.... no i Ty oczywiście jako założyciel jak tak dalej pójdzie to się zmieścimy przy jednym stoliczku na tym piwie Witam wszystkich po świętach. Kilka dni nie byłem w necie i już mam zaległości.. Byłem kilka dni w Krakowie. W temacie piwa to chyba możemy spotkać się 2 razy. Raz w naszym wąskim gronie, a drugi raz razem z grupą Warszawską. A kiedy memy spotkanie naszej grupy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 30.03.2005 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2005 No to wreszcie podpisałem akt notarialny. Czuję dużą pustkę i dziurę n akonciu oraz ogromne zmęczenie związane z zamknięciem pewnego etapu w życiu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek69 30.03.2005 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2005 No to wreszcie podpisałem akt notarialny. Czuję dużą pustkę i dziurę n akonciu oraz ogromne zmęczenie związane z zamknięciem pewnego etapu w życiu... No, to gratulacje Przeżywałem to miesiąc temu .... i choć minęło już trochę czasu to dziurę na końcie czuję do dzisiaj. Ale masz rację, że to zamyka pewien rozdział - pewne sprawy stają się już oczywste i postanowione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 30.03.2005 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2005 No to teraz to czeka mnie papierologia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 30.03.2005 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2005 No to teraz to czeka mnie papierologia... ale za to już na pewno na WŁASNYM ja się męczę i z papierologią i z szukaniem wykonawcy a czas niepostrzeżenie skokami pędzi do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 30.03.2005 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2005 kjlguyitoprewsfmbj hgyture hjguy nbhgyt ytuhjnb hgytu khjyrfedsw@ kjiuoyhgtfrd cxdawsqpo to pisal 4 letnigfhdyeubvnch udcxsarew 0 38,)itryfg!5tr$#$kkiolnm maskaswiatlaB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts