Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Tarchomin-Białołęka

Recommended Posts

Kolejne mile powitanie :)

Samochody traktuje bardzo, jak by to powiedziec, osobiscie, czasem zona jest zazdrosna... :lol: :lol:

Przy domu bedzie dosc spory garaz (4 x 10,5 m), ale bez przesady co by nie oszpecil domu zbytnio :o :lol:

Poniewaz mam juz troche dosyc tulania sie po swiecie za pieniadzem, wiec zamierzam otworzyc wlasna firemke tuningowa za rok lub dwa.

Przy okazji bedzie to tez warsztacik - czemu nie :)

Ale warszatat mechaniczny? Blacharski?

jeden warsztacik widziałem na Aluzyjnej?

PS

To jak z tym namierzeniem mojej działki przez Ciebie? Jestem ciekaw..

• Odpowiedzi 6,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

WITAMY sasiadów za miedzy :lol: :lol:

jako że przymierzamy się wystartować z budową we Wrześniu 8) :lol: :o mamy wielką prośbę o namiary na godne polecenia i sprawdzone EKIPY bo plebiscyt już się zaczął i jesteśmy w trakcie wybierania

PS.

serdeczne pozdrowienia dla Kasi i Damiana R.

fajowa :p :p była pierwsza noc we własnym DOMKU :lol: :lol:

Ale warszatat mechaniczny? Blacharski?

jeden warsztacik widziałem na Aluzyjnej?

Tuningowy 8) a wiec glownie mechaniczny :) .

jako że przymierzamy się wystartować z budową we Wrześniu mamy wielką prośbę o namiary na godne polecenia i sprawdzone EKIPY bo plebiscyt już się zaczął i jesteśmy w trakcie wybierania

Do stanu surowego z wiezba dachowa w konwencjonalnych metodach budowania :wink: (max, porotherm) polecam fachowca pod nr. tel:

0-501 31 88 31

Witam serdecznie Grupe Tarchomin-Białołęka :) .

Buduje niedaleko skrzyzowania Sprawna-Odkryta. Wreszcie zaczeli cos robic z zawierzchnia tej drogi.

Poniewaz jeden moj wykonawca od dachu nawalil :( , wiec poszukuje kogos do deskowania i papowania. Moze macie kogos do polecenia :) ?

Witaj Szarbia - Michal - miło "widzieć" nowe twarze w Najlepszej z Grup ....

.... szkoda, ze się tak daleko budujesz z tym swoim tuningowym garażem .....

......choć może z drugiej strony .... (hałas) ..... niech się inni cieszą .... KZE ... i reszta grupy Sprawnej ....

J

Witam Serdecznie Budujących i Wybudowanych na Białołęce!

Już od kilku dni śledzę Waszą Grupę i dziś postanowiłam nieśmiało do Was dołączyć .

Działeczkę zakupiliśmy w ubiegłym roku, a wczoraj odebraliśmy pozwolenie na budowe :lol: Planujemy ruszyć we wrześniu ze stanem surowym i przykryć do dachem - teraz zostal nam tylko kredyt do uruchomienia.

A teraz ankieta Williego:

1. Białołęką dlatego, że jest zielona i urocza - mieszkamy juz tutaj 3 lata i zakochaliśmy sie w tej okolicy - tu zaczęłam mysleć o domu...

2. stan rodzinny - mąż i córeczka Ala, która ma 1,5 roku :D

3. działeczka przy Kanałku Żerańskim (róg Zdziarska/Białołęcka) i tutaj szczególne pozdrowionka dla Kasir i DamianaR - będziemy sąsiadami :lol:

4. a z tyn pinem to musicie troszke poczekać - nie wszystko od razu :wink:

Witam Serdecznie Budujących i Wybudowanych na Białołęce!

Już od kilku dni śledzę Waszą Grupę i dziś postanowiłam nieśmiało do Was dołączyć .

Działęczkę zakupiliśmy w ubiegłym roku, a wczoraj odebraliśmy pozwolenie na budowe :lol: Planujemy ruszyć we wrześniu ze stanem surowym i przykryć do dachem - teraz zostal nam tylko kredyt do uruchomienia.

A teraz ankieta Willego:

1. Białołęką dlatego, że jest zielona i urocza - mieszkamy juz tutaj 3 lata i zakochaliśmy sie w tej okolicy - tu zaczęłam mysleć o domu...

2. stan rodzinny - mąż i córeczka Ala, która ma 1,5 roku :D

3. działeczka przy Kanałku Żerańskim (róg Zdziarska/Białołęcka) i tutaj szczególne pozdrowionka dla Kasir i DamianaR - będziemy sąsiadami :lol:

4. a z tyn pinem to musicie troszke poczekać - nie wszystko od razu :wink:

Witamy i gratulujemy odwagii 8)

Buduje niedaleko skrzyzowania Sprawna-Odkryta. Wreszcie zaczeli cos robic z zawierzchnia tej drogi.

Poniewaz jeden moj wykonawca od dachu nawalil :( , wiec poszukuje kogos do deskowania i papowania. Moze macie kogos do polecenia :) ?

......choć może z drugiej strony .... (hałas) ..... niech się inni cieszą .... KZE ... i reszta grupy Sprawnej ....

J

Ty złośliwcze!!! :evil: :lol: :lol: :lol:

Na szczęści nie jestesmy bezpośrednimi sasiadami. U mnie działki sa MN...

A poza tym przy tuningu jest troszke hałasu, ale za to niedaleko warsztat samochodowy jest duzym plusem. Jak się zostawia samochód do przegladu, to jak wrócic do domu?

PS

A w temacie sasiadów, to jeden mnie juz przestał lubić, więc nie wiem czy jestem dobrym sasiadem.... :lol: :oops:

J

Ty złośliwcze!!! :evil: :lol: :lol: :lol:

Na szczęści nie jestesmy bezpośrednimi sasiadami. U mnie działki sa MN...

A poza tym przy tuningu jest troszke hałasu, ale za to niedaleko warsztat samochodowy jest duzym plusem. Jak się zostawia samochód do przegladu, to jak wrócic do domu?

PS

A w temacie sasiadów, to jeden mnie juz przestał lubić, więc nie wiem czy jestem dobrym sasiadem.... :lol: :oops:

Z tym halasem jesli o mnie chodzi to spokojnie, nie zamierzam tam robic niewiadomo czego. Wiekszosc rzeczy tuningowych i tak sie zleca a poza tym mam drugi garaz w Wolominie na uboczu jakby cos wypadlo.

Poruszaliście już temat POS, ale chciałam jeszcze zapytać o firmy sprzedające i montujące POS. Czy moglibyscie polecić kogoś jeszcze w tej okolicy, prócz firmy Wid-Bud? Przeczytałam wczesniej, ze nie są skorzy do negocjacji i trudno będzie cos wynegocjować. Czy Waszym zdaniem 5650 zł to dużo czy ok dla oszyszczalni dla 3-4 osób? Na jakim etapie najlepiej zamontować taką oczyszczalnie?

Witam witam nowych, miło że grupa rośnie w siłę :lol: , :oops: gdzie ja się tych haseł nasłuchałem :oops: :wink: .

Kze jak zwykle jesteś najbardziej aktywny , a ja czytam i uczę się, ale juz załatwiam przyłącza, no i mogę już śmiało ogłosic że działka przy ulicy Ceglanej hm chyba będzie numer 11 8) 8)

Także przy następnym spotkaniu moze zechcecie odwiedzić :wink:

Witaj moniaa, witaj Szarbia. Miło widzieć nowe twarze, szczególnie że sporo osób ostatnio nie daje oznak życia.

Poruszaliście już temat POS, ale chciałam jeszcze zapytać o firmy sprzedające i montujące POS. Czy moglibyscie polecić kogoś jeszcze w tej okolicy, prócz firmy Wid-Bud? Przeczytałam wczesniej, ze nie są skorzy do negocjacji i trudno będzie cos wynegocjować. Czy Waszym zdaniem 5650 zł to dużo czy ok dla oszyszczalni dla 3-4 osób? Na jakim etapie najlepiej zamontować taką oczyszczalnie?

Ja robiłem POS z Wid-Budu. Cena może faktycznie nie jest rewelacyjna no i nie można się targować. Ale ludzie znają się na robocie. Tempo mają rewelacyjne. Ja jestem z nich bardzo zadowolony.

Jeśli chcesz zaoszczędzić to można kupić POS w składzie budowlanym i samemu montować. Przy własnoręcznym kopaniu to może i będą duże oszczędności, ale wykopać taki dołek ręcznie :wink: Trzeba by było podliczyć koszt POSu, transportu, wynajęcia koparki, żwiru. Może wyjdzie taniej.

Witam witam nowych, miło że grupa rośnie w siłę :lol: , :oops: gdzie ja się tych haseł nasłuchałem :oops: :wink: .

Kze jak zwykle jesteś najbardziej aktywny , a ja czytam i uczę się, ale juz załatwiam przyłącza, no i mogę już śmiało ogłosic że działka przy ulicy Ceglanej hm chyba będzie numer 11 8) 8)

Także przy następnym spotkaniu moze zechcecie odwiedzić :wink:

Gratulacje, gratulacje!!!

Już niedługo nie będę mógł byc tak aktywny... :(

Powód: zmieniam pracę. Będę więcej zarabiał, wyższe stanowisko, ale .. moge nie mieć czasu na bieżąco sledzić forum.... :cry: :roll:

Dzięki Broncio za info :D

A tak z ciekawości to jakie duże domy budujecie? Nasz będzie miał około 170 m2 + jeszcze garaz 30m2. Na poczatku chcielismy mały, tani domek - jakis 120! A po przejrzeniu chyba tys. projektow wyszedl nam caałkiem spory! Zastanawiam sie czy nie za duuzy! :roll:

A co sądzicie o tarasie południowym? czy nie za bardzo nasłoneczniony? Nasz w planie ma wychodzić na wschód i południe i tak się zastanawiam czy nie zrezygnowac z tej czesci poludniowej?

A z co macie w planach połozyc jako pokrycie tarasu? Raczej nie chcemy klaść gresu - gdzie się z tym nie spotkałam, to wszędzie sa problemy, ze po jakims czasie, a zwłaszcza po zimie płytki odpadają! Myśleliśmy o takich płytach betonowych lub kostce Brauma. Co o tym sądzicie?

KasiuR, czy Wy już wykończyliscie swój taras?

Pozdrowionka dla Wszystkich :lol:

Miłego dnia :lol:

Salon i taras mamy od południa. W zasadzie cały dzień jest nasłoneczniony. Jakoś nam to zbytnio nie przeszkadza. Właśnie jesteśmy na etapie kupowania parasola (wszędzie są duże obniżki :wink: ). Potem może w przyszłości pomyślimy o czymś innym.

Od samego początku chcieliśmy zrobić taras z kostki. No i jak nam układali podjazd to zrobili też taras. Nam się podoba. Zwiedzającym również :D . Zapraszam do obejrzenia.

moniaa

Ja mam dom 170-180mkw + garaż 44mkw

Tez chciałem nieduży dom i poszukiwałem jakiegoś takiego 140-160... :lol:

Ja mam taras od wschodu i ciut od południa. (Ale bardziej wschód).

Taras chcę zrobić z kostki ewentualnie z drewna. Nie chce płytek.

Salon i taras mamy od południa. W zasadzie cały dzień jest nasłoneczniony. Jakoś nam to zbytnio nie przeszkadza. Właśnie jesteśmy na etapie kupowania parasola (wszędzie są duże obniżki :wink: ). Potem może w przyszłości pomyślimy o czymś innym.

Od samego początku chcieliśmy zrobić taras z kostki. No i jak nam układali podjazd to zrobili też taras. Nam się podoba. Zwiedzającym również :D . Zapraszam do obejrzenia.

Broncio - ja sie musze do Ciebie wybrac. Tylko jak jak aktualnie nie mam samochodu... :cry: