renatata 04.08.2006 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 mam pytanie dot. Diuna jedną ze zmian, którą planuję to zadaszony taras tak jak w http://www.archipelag.pl/domek-rzuty.php?KatID=3990500&ProjID=432 i zastanawiam się czy okna jakoś nie przesunąć te w salonie na wprost -bardziej w prawo a te od jadalni bliżej tarasu, obawiam się zeby nie było za ciemno. Co myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 04.08.2006 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 witam Wszystkich! Przesyłam projekt domu, który zamierzam wybudować niedaleko Ruskowego Brodu http://www.archipelag.pl/projekt.php?pid=54&KatID=3030300&CanBack=1 lukarny będą trochę inne i będzie troszkę zmian:) no i cóż dodam jeszcze, że domek miał być mniejszy czasami mam przestoje przez ograniczony dostęp do komp. pzdr 220 mkw pow użytkowej to sporo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renatata 04.08.2006 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 dzieki kze na Ciebie zawsze można liczyć ! Może i sporo, ale jak weżmiesz inne projekty to 180+ dochodzi strych Strych zaadoptujesz na pokoj hobby i często wychodzi 200z kawałkiem. Chciałam 2 pokoje na dole no i chyba dlatego tak wyszło na gorze 3 no i zostało. a Co z tego wyjdzie zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 04.08.2006 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 mam pytanie dot. Diuna jedną ze zmian, którą planuję to zadaszony taras tak jak w http://www.archipelag.pl/domek-rzuty.php?KatID=3990500&ProjID=432 i zastanawiam się czy okna jakoś nie przesunąć te w salonie na wprost -bardziej w prawo a te od jadalni bliżej tarasu, obawiam się zeby nie było za ciemno. Co myślicie? Myślę, że jest OK i nie będzie za ciemno. A taras masz od jakiej strony świata? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 04.08.2006 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 dzieki kze na Ciebie zawsze można liczyć ! Może i sporo, ale jak weżmiesz inne projekty to 180+ dochodzi strych Strych zaadoptujesz na pokoj hobby i często wychodzi 200z kawałkiem. Chciałam 2 pokoje na dole no i chyba dlatego tak wyszło na gorze 3 no i zostało. a Co z tego wyjdzie zobaczymy Dziękuje. Jak mam czas to piszę. Chodzi oto, że każdy mkw kosztuje. I wszystko zalezy od zasobnosci portfela... My tez mielismy mieć 2 pokoje na dole, a skończyło się na 1 pokoju i na 1 pomieszczeniu gospodarczym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renatata 04.08.2006 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 no coż zobaczymy jak to będzie. Mniej więcej jakie koszty będą to wiemy zobaczymy w praktyce, ale tak sobie mysleliśmy,że jak budować to to co nam się podoba na zewn i wewn. Projekt Diuna stasznie nam sie spodobał i tak zostało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Broncio 04.08.2006 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 220 mkw pow użytkowej to sporo... Zauważyłem ostatnio że buduje sie coraz więcej dużych domów. Czyżby wzrosła zasobność portfela przeciętnego Polaka? Jeszcze nie znam osoby, która budując zamknęłaby sie w kwocie wyliczonej przed budową. My znacznie przekroczyliśmy budżet . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 04.08.2006 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 witam Wszystkich! Przesyłam projekt domu, który zamierzam wybudować niedaleko Ruskowego Brodu http://www.archipelag.pl/projekt.php?pid=54&KatID=3030300&CanBack=1 lukarny będą trochę inne i będzie troszkę zmian:) no i cóż dodam jeszcze, że domek miał być mniejszy czasami mam przestoje przez ograniczony dostęp do komp. pzdr Witam!! O jak fajnie,że nasza grupa sie powieksza Domek bardzo ładny. Pozdrawiam serdecznie, KasiaR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renatata 04.08.2006 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 dzieki Kasia myslę cały czas o oknach czy przypadkiem nie powiększyć aby salon nie byl za ciemny zakładając, że powstanie taras zadaszony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 04.08.2006 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 220 mkw pow użytkowej to sporo... Zauważyłem ostatnio że buduje sie coraz więcej dużych domów. Czyżby wzrosła zasobność portfela przeciętnego Polaka? Jeszcze nie znam osoby, która budując zamknęłaby sie w kwocie wyliczonej przed budową. My znacznie przekroczyliśmy budżet . Tu nie zawsze chodzi o zasobnoc portfela. Niestety czasami sie tego nie przemysli - tak ja my to zrobilismy . Nie liczylismy poddasza - "nobo sie wykończy w przyszłoci... A na dole mamy to co nam potrzeba (150m2= 2 sypialnie, salon, jadalnia, kuchnia, wc, łazienka, pom. gospodarcze) .." A tu nie prawda wiekszoc rzeczy i tak trzeba zrobic na górze . No i mamy wielki dom(za duży dom 300m2) Jak narazie wykonczylismy parter (prawie ), na podaszu bedzie zrobione tylko docieplenie w tym roku- tynki i wylewki, hydraulika i elektryka juz sš. Tak to czsami bywa. Pozdrawiam serdecznie, KasiaR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 04.08.2006 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 220 mkw pow użytkowej to sporo... Zauważyłem ostatnio że buduje sie coraz więcej dużych domów. Czyżby wzrosła zasobność portfela przeciętnego Polaka? Jeszcze nie znam osoby, która budując zamknęłaby sie w kwocie wyliczonej przed budową. My znacznie przekroczyliśmy budżet . No ponoć takie są tendencja... I za jakiś czas okaże się, że moje 170-180mkw to minimalna wielkośc domu... A poważnie takie badania robiono w USA i tam średni metraż domu zwrósł. Wielkość samochodów kolejnej wersji na kolejna rośnie... Mi na razie wygląda, że 10% przekroczę, a ile wyjdzie na koniec? Oby tylko było co wydawać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 04.08.2006 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 dzieki Kasia myslę cały czas o oknach czy przypadkiem nie powiększyć aby salon nie byl za ciemny zakładając, że powstanie taras zadaszony Ja jedno okno zmieniłem na okno balkonowe. Rzeczywiscie dało to więcej światło i salon .. zrobił się jakiś większy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 04.08.2006 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 dzieki Kasia myslę cały czas o oknach czy przypadkiem nie powiększyć aby salon nie byl za ciemny zakładając, że powstanie taras zadaszony A jakie majš wymiary te okna (w salonie)i która strona wiata bedzie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renatata 04.08.2006 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 może i zgrzesze, ale...Prawda jest taka,że to tak brzmi, 200m to dużo, ale ostatnio byłam u znajomych mają mieszkanie 120 m i nie widać, że jest to aż tyle metrów. Więc jak się myśli o domku to tym bardziej... Wiem, wiem koszty ale nie trzeba przecież wykańczać wszystkiego w jednym czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 04.08.2006 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 może i zgrzesze, ale...Prawda jest taka,że to tak brzmi, 200m to dużo, ale ostatnio byłam u znajomych mają mieszkanie 120 m i nie widać, że jest to aż tyle metrów. Więc jak się myśli o domku to tym bardziej... Wiem, wiem koszty ale nie trzeba przecież wykańczać wszystkiego w jednym czasie. No my tak zrobilismy , wykńczony jest parter , poddasze wolno, bo wolno, ale tez wykańczane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 04.08.2006 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 Ja mam wujków architektów, którzy maja mieszkanie ok.100-120mkw: łazienka, salon, kuchnia i sypilania oraz.. olbrzymia pracownia. Nie widać tych metrów.. No, ale może ta pracownia zajmuje tyle co 2-3 pokoje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 04.08.2006 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 dzieki Kasia myslę cały czas o oknach czy przypadkiem nie powiększyć aby salon nie byl za ciemny zakładając, że powstanie taras zadaszony A jakie majš wymiary te okna (w salonie)i która strona wiata bedzie ?? To oczywicie rzecz gustu. My lubimy duże okna. W salonie sš dwa okna: 1). 4,00(szer) x 2,30(wys) okno z systemem przesuwania , okno dzielone na 3 częci. 2). 2,10(szer) x 2,30 (wys) witryna Jestemy bardzo zadowoleni, dajš dużo wiatła. Tu zdjęcie: http://images3.fotosik.pl/89/7b5c4d727f0e2488med.jpg Nie wiem jakie sš wymiary Twoich okien, ale jeżeli lubisz dowitlone , jasne wnętrza , to oczywicie zmień okna na większe. Pozdrawiam, KasiaR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renatata 04.08.2006 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 mam to szczęście,że od pn będzie wjazd a od płd salon, taras od płd-wsch, a okno od jadalni od wsch. Co do wielkości to tak jak na projekcie takie podwójne balkonowe od płd, na taras też balkonowe, a od wsch takie małe podwójne. Nie mam jeszcze projektu w ręku więc operuje tylko tym co jest w internecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renatata 04.08.2006 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 kasia jeśli sama projektowałaś wnętra to jestem pod wrażeniem . Kze masz racje prawda jest taka jeśli masz dzieci to nie jest to dużo, jeśli jest się we dwoje to fakt może być dużo (200m) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Broncio 04.08.2006 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 kasiaR właśnie przeglądałem zdjęcia Waszego domku. Rewelacyjnie macie wszystko zrobione. Bardzo mi sie podoba . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts