Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Tarchomin-Białołęka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

... są napewno wśród nas budujący z osczędnosci tatucia 8) (szejka z afryki 8) ) - Panie, czemu ja nie jestem z tej cytowanej rodziny? ... pozdrawiam Mamę i Tatę (z Polski :D )

czy może laureaci LOTTO 8) - Dlaczego ja w życiu niczego nie wygrałem? No raz - trójkę w Dużym Lotku .... 15 lat temu ..... dała mi 13,30 PLN :cry:

czy inni pracujący nader efektywnie 8) - Pracuję, pracuję ..... ale chyba nie dość efektywnie ..... Może ktoś mi udzieli korepetycji ?.... Zapłacę.... cash .....

... nieumniejszajmy też sobie bo wkońcu jak to mówi wielu wykonawców na budowie "biedny się przecież niebuduje"

z optymizmem :p :p

- tego mi było trzeba :wink:

J

Noooo Jacek69 dawno się tak nie uśmiałem :D .

Prawda jest taka, że większość z nas buduje z kredytu, który potem bedziemy spłacać przez 25 lat :-?

Zgadzam się , i ja należe do tej większości ale czasami można zauważyć jak mina się zmienia rozmówcy kiedy zaczynamy go przestrzegać przez brakiem kasy... :p poza fo pa i głupim uczuciem , fajnie jest zdać sobie sprawę że są wśród nas ludzie niemartwiacy się o takie rzeczy...

... są napewno wśród nas budujący z osczędnosci tatucia 8) (szejka z afryki 8) ) - Panie, czemu ja nie jestem z tej cytowanej rodziny? ... pozdrawiam Mamę i Tatę (z Polski :D )

czy może laureaci LOTTO 8) - Dlaczego ja w życiu niczego nie wygrałem? No raz - trójkę w Dużym Lotku .... 15 lat temu ..... dała mi 13,30 PLN :cry:

czy inni pracujący nader efektywnie 8) - Pracuję, pracuję ..... ale chyba nie dość efektywnie ..... Może ktoś mi udzieli korepetycji ?.... Zapłacę.... cash .....

... nieumniejszajmy też sobie bo wkońcu jak to mówi wielu wykonawców na budowie "biedny się przecież niebuduje"

J

no i widzisz Jacek - wygrałeś i masz :p :p :p ... swoją drogą podaj numer do swojego doradcy finansowego który w taki sposób zakręcił tymi 13,30 PLN że w 15 lat na dom w Warszawie starczyło... :o - musiał nieźle spekulować 8)

Hej hej

dawno nie zaglądałam na forum,

ale moja [hmmm...] budowa

ciągle w lesie tj. u architekta!!! :evil:

Pamiętam że dawno, dawno temu

ktoś się kiedyś chwalił (kze? Jacek69?)

że ma taniego i dobrego (:lol: jak wino) architekta -

BARDZO POPROSZĘ O NAMIARY

bo chcę żeby wreszcie jakiś Porządny Architekt z głową

najlepiej z Warszawy abym mogła go na nawiedzać i kontorolować :o

dokończył, "spiął", zamknął mój nieszczęsny projekt.

Ja chcę się już budować!!!

Hej hej

Ewka to bylismy my, Już wysłałam Ci namiary na priva.

Pozdrawiam, powodzenia,

KasiaR :wink:

Hej hej

My ostatnio dorwaliśmy fajną panią architekt. Zobaczyliśmy fajny dom, zapukaliśmy do drzwi i okazało się, że to dom pani architekt. Nam się bardzo podoba jej styl. Ona pracuje teraz w domu i wiem, że jak nie ma dużych zleceń to projektuje domy od podstaw. Nam zrobiła adaptację projektu i wyczarowała bardzo fajne pomysły. Dane wysyłam na priv.

Witam!

Jestem nowy na tej grupie, bo dopiero zamierzam kupic dzialke w tej okolicy. :-)

Na wstepie nie mam pytania jak sie mieszka, bo wiem ze dobrze i jestem zdecydowany na okolice Ostródzkiej. ;-)

Moje pytanie brzmi ile mniej wiecej moze kosztowac podciagniecie okolo 200m wodociągu i gazu z Ostródzkiej? Zapewne wielu z Was robilo taka instalacje i jest mi w stanie podac choc szacunkowe wartosci.

Zastanawiam sie nad kupnem pewnej dzialki, ktora juz i tak przekracza moje mozliwosci finansowe (a przynajmniej jest mocno na ich granicy), a dodatkowo dochodzi kwestia pociagniecia wspomnianych mediow. :-(

Sprawa wyglada w ten sposob, ze koszt rozbije sie pewnie na 3-4 dzialki, bo tyle osob zamierza sie teraz budowac w "mojej" ulicy. Droga dojazdowa do dzialki jest nieutwardzona i niestety nie jest gminna - wlascicielem jest czlowiek ktory sprzedaje wszystkie te dzialki i kazdemu kupujacemu daje prawo przejazdu przez ta droge.

Z gory dziekuje za pomoc!

J

no i widziesz Jacek - wygrałeś i masz :p :p :p ... swoją drogą podaj numer do swojego doradcy finansowego który w taki sposób zakrecił tymi 13,30 pLN że w 15 lat na dom w Warszawie starczyło... :o - musiał nieźle spekulować 8)

To nie doradca ... to jam (nie chwaląc się) uczynił 8)

.... taka malutka, ale bardzo robotna pszczółka ze mnie .... :wink:

Witam!

Jestem nowy na tej grupie, bo dopiero zamierzam kupic dzialke w tej okolicy. :-)

Na wstepie nie mam pytania jak sie mieszka, bo wiem ze dobrze i jestem zdecydowany na okolice Ostródzkiej. ;-)

Moje pytanie brzmi ile mniej wiecej moze kosztowac podciagniecie okolo 200m wodociągu i gazu z Ostródzkiej? Zapewne wielu z Was robilo taka instalacje i jest mi w stanie podac choc szacunkowe wartosci.

Zastanawiam sie nad kupnem pewnej dzialki, ktora juz i tak przekracza moje mozliwosci finansowe (a przynajmniej jest mocno na ich granicy), a dodatkowo dochodzi kwestia pociagniecia wspomnianych mediow. :-(

Sprawa wyglada w ten sposob, ze koszt rozbije sie pewnie na 3-4 dzialki, bo tyle osob zamierza sie teraz budowac w "mojej" ulicy. Droga dojazdowa do dzialki jest nieutwardzona i niestety nie jest gminna - wlascicielem jest czlowiek ktory sprzedaje wszystkie te dzialki i kazdemu kupujacemu daje prawo przejazdu przez ta droge.

Niestety chyba mało pomogę. U mnie było tak, ze agencja która sprzedawała działki zajeła się uzbrojeniem terenu (24 działki) i każdy ma zapłacić ok.12tyś za doprowadzenie do działki pradu, wody i gazu...

J

no i widziesz Jacek - wygrałeś i masz :p :p :p ... swoją drogą podaj numer do swojego doradcy finansowego który w taki sposób zakrecił tymi 13,30 pLN że w 15 lat na dom w Warszawie starczyło... :o - musiał nieźle spekulować 8)

To nie doradca ... to jam (nie chwaląc się) uczynił 8)

.... taka malutka, ale bardzo robotna pszczółka ze mnie .... :wink:

pogratulować zdolności :p - no więc jednak się już pod dwa przypadki podciągasz ... i wygrana i pracowity 8) 8) 8)

Witam!

Raziu - musze cię trochę przestrzec - jeśli te 200 m ma być do większej ilości działek to gazownia może chcieć budować większa magistralę i wtedy koszty rosną znacznie więc jest to ciężko określić bo sprawa jest bardzo indywidualna, wiem też że Gazownia i gmina podejmują temat jak się kilku (ok 8-10 ) inwestorów określi na szybkie przyłączenie i pobór bo przy mniejszej ilości to przesyła odmowę że "są techniczne ale nie ekonomiczne przesłanki ..." - ja osobiście tylko liznąłem temat ale skończyło się na zbiorniku i ujęciu własnym. Minusem też jest że droga nie jest gminna to mógłby być argument...

niepokoi mnie też prawo do używania drogi... właściciel dużo może np. nie wyrazić zgodny na położenie jakiejś instalacji dopóki ktoś (gmina) za konkretne pieniądze nie odkupi od niego tego kawałka ziemi... - bo instalacja to kopanie drogi a on jej potem na swój koszt nie będzie równał i już (z baranami się nie da dyskutować) - rozumiem że jeśli jest właścicielem to zapewnia wam bezpieczny dojazd do posesji czytaj odśnieżanie i wyrównywanie drogi jest po jego stronie i na jego koszt... w naszym przypadku każda z działek miała również prawa do drogi w jakimś procencie w ten sposób mamy odpowiedzialność zbiorową ale i wspólne interesy (co w przypadku właściciela pola z działkami nie zawsze jest oczywiste - mam taki przypadek kawałek od siebie co blokuje budowę wszystkiego bo nie ), pogadaj bliżej z nowymi właścicielami tych działek na twojej ulicy bo kwestia drogi może okazać się kluczowa...

Witam :D , no my niestety nie dalismy rady dojechac na spotkanie - szkoda :( .

Mam do Was pytanie, Kto (chyba Renatka&Petronek)

polecał na naszym forum gocia z koparkš -będę wdzięczna za namiary. Musimy wynajšc koparke na wyrównanie działki.

Pozdrawiam i dziękuję,

Poszło do Damiana.

Petronek,

bardzo dziękuję za namiar :p - Pan naprawdę BARDZO BARDZO sprawny :o :o - tym samym bardzo polecam :D :D warto brać w ciemno bo robotny że hohoho :o :p :p :p

Witam :D , no my niestety nie dalismy rady dojechac na spotkanie - szkoda :( .

Mam do Was pytanie, Kto (chyba Renatka&Petronek)

polecał na naszym forum gocia z koparkš -będę wdzięczna za namiary. Musimy wynajšc koparke na wyrównanie działki.

Pozdrawiam i dziękuję,

Poszło do Damiana.

Petronek,

bardzo dziękuję za namiar :p - Pan naprawdę BARDZO BARDZO sprawny :o :o - tym samym bardzo polecam :D :D warto brać w ciemno bo robotny że hohoho :o :p :p :p

Sprawny i terminowy, czego nie mogę powiedzieć na razie o moim wyonawcy. Czekam już miesiąc na rozpoczęcie budowy :evil: . Ale ludzie mówio ze łon dobry. No to czekam, ale już tupię nóżką ze zdenerwowania.

Witam Szanownych Budujšcych i Zbudowanych.

Forum przeglšdamy z żonš od dłuższego czasu (żona przede wszystkim), ponieważ Białołęka to miejsce, gdzie chcielibymy zbudować nasz dom.

No i oczywicie od razu :lol: wielka proba do "tubylców" - chodzi o pomoc w znalezieniu działki.

Intreresuje nas okolica bardziej rolnicza, czyli ulica Zdziarska i jej przecznice - Białołęcka, Ostródzka, Kšty Grodzieńskie, Ruskowy Bród, itd, a także Mańkowska, Szamocin...

Może kto ma, może kto zna kogo, kto ma, może kto słyszał, że kto mówił, że ma itp...

Diałka raczej nieduża, bo i rodki niewielkie - około 1000 m2. Jeli mniejsza, to oczywicie musiałaby mieć możliwoć otrzymania warunków zabudowy.

Mamy nadzieję, że już wkrótce staniemy się stałymi i aktywnymi użytkownikami tego wštku.

Pozdrawiamy

Iwona i Darek oraz Mikołajek i Pawełek.

Witam piohal i ca :D ,

No niestety teraz jest trudno znaleć ładna wymiarowa działkę w tej cenie. Obok nas były działki na sprzedaż, ale Pani się rozmyliła, bo ceny cały czas idš w górę. Więc Pani czeka aż ceny jeszcze bardziej wzrosnš :-? .

A ceny rosnš jak oszalałe.

Obok nas została sprzedana działka ponad 1000m2 za 300zł/m2 :o .

Niestety nie mogę Wam pomóc, nic nie słyszałam, a jak co już jest to cena około 300 000,00 zł :roll: .

Najlepiej jest wchodzić do starych domów i pytać - każdy wie czy sšsiad chce sprzedać działkę czy może gdzie obok kto inny ma co na sprzedanie.

Pozdrawiam i życzę powodzenia.

No niestety teraz jest trudno znaleć ładna wymiarowa działkę w tej cenie. Obok nas były działki na sprzedaż, ale Pani się rozmyliła, bo ceny cały czas idš w górę. Więc Pani czeka aż ceny jeszcze bardziej wzrosnš :-? .

Chyba żartujesz ????? :o To są absurdalne ceny jak na Twój rejon. Osobiście miałem 3 oferty po 200, 190, 175 i to blilżej centrum. Niestety powierzchnia 1300-1600 co w efekcie daje kwotę dla nas nie do zaakceptowania. Nawet nie wiesz ile razy już w Waszych rejonach przejeżdzaliśmy (rower/samochód). Ostatnio zrobiliśmy trasę rowerkami Rembertów-Jabłonna-Legionowo-Chotomów-Białołęka-Południowe Marki (z częściowym użyciem pociągu - fakt :D ) Najgorsze jest to że czujemy się na Białołęce jak u siebie w domu a tu ciągle nic nie ma. Okropne uczucie. Ale, uparliśmy się i wierzymy że znajdziemy.

Chyba żartujesz ????? :o To są absurdalne ceny jak na Twój rejon. Osobiście miałem 3 oferty po 200, 190, 175 i to blilżej centrum. Niestety powierzchnia 1300-1600 co w efekcie daje kwotę dla nas nie do zaakceptowania. Nawet nie wiesz ile razy już w Waszych rejonach przejeżdzaliśmy (rower/samochód). Ostatnio zrobiliśmy trasę rowerkami Rembertów-Jabłonna-Legionowo-Chotomów-Białołęka-Południowe Marki (z częściowym użyciem pociągu - fakt :D ) Najgorsze jest to że czujemy się na Białołęce jak u siebie w domu a tu ciągle nic nie ma. Okropne uczucie. Ale, uparliśmy się i wierzymy że znajdziemy.

No takie mam informacje, że już kila osób pytajac sie o działki w naszej okolicy usłyszały ceny od 250 zł - 300zł /m2.

Taniej nie ma. A chętni sš- i to coraz więcej chętnych. Chyba,że dalej w strone Kobiałki tam gdzie jeszcze nie ma ani domów ani pradu, ani dojazdu do działki (zaronieta droga polna).

Ostatnio jeden Pan który szukał działki - opowiadał nam,że miał oferte na działke (nasze okolice) za 250 zł/m2 - działka mu sie spodobała umówili sie na podpisanie umowy ,a tu przy podpisaniu umowy własciciel stwierdził,że ceny ida w góre i jego aktualna oferta to 280zł/m2.

Ceny działek rosnš wraz z rozbudowywayniem sie okolicy.

Te wysokie ceny dotycza działek wymiarowych (kwadrat lub prawie) z przyłaczem pršdu.

Te bez pršdu i wšskie sš napewno tańsze - na pršd można poczekac i jakis projekt też można dobrać do wšskiej działki.

Pozdrawiam,

KasiaR

:wink: