EFKAkonewka 17.08.2006 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 witamy sąsiadów jeśli szukacie Architektki to możemy polecić naszą choć jest z rejonu Nieporętu namiary posyłamy na PRV... To może i ja! Jutro będę obdzwaniać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia_w 17.08.2006 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 Witam serdecznie poszukiwaczy ziemi na Białołęce! My przeżywaliśmy gehennę z poszukiwaniem działki w ubiegłym roku, trwała od lutego do października, była intensywna i na szczęście zakończyła się pomyślnie. Koło nas "Rolnik" ma niesprzedane 2 działki na Wilkowieckiej. Ostatnio słyszałam, że chyba chce jednak je sprzedać. Każda z nich jest prostokątem i ma ok. 1200 m2. Obszar ma plan zagospodarowania. Prąd jest tuż obok. Okolica piękna i zabudowująca się. Niestety nie znam jego aktualnego cennika. Jedyny minus działek to - obie mają na sobie rów (w praktyce nie istniejący, brak wody, brak dziury w ziemi, ale podejrzewam, że raczej wymagający formalnych uzgodnień z urzędami). Zainteresowanym prześlę namiary na priva. pozdrawiam! Asia_w PS. My już mamy pozwolenie na budowę, kierownika budowy, nawet beton komórkowy i więźbę , tylko czekamy na wejście wykonawcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EFKAkonewka 17.08.2006 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 Dominikamsa gdzie jest mapka naszej grupy?o ile jeszcze jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Broncio 18.08.2006 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 Dominikams a gdzie jest mapka naszej grupy? o ile jeszcze jest... Pozwole sobie odpowiedzieć Mapkę prowadzi(ła?) jane. Dawno jaj nie było na forum to i mapka nie była aktualizowana. Link jest w jej stopce i również tutaj: mapka grupy Białołęka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stasiek_ps 18.08.2006 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 Dominikams a gdzie jest mapka naszej grupy? o ile jeszcze jest... Pozwole sobie odpowiedzieć Mapkę prowadzi(ła?) jane. Dawno jaj nie było na forum to i mapka nie była aktualizowana. Link jest w jej stopce i również tutaj: mapka grupy Białołęka Buuu... a mnie nie ma na mapie. Faktycznie Jane się dawno nie odzywała bo prosiłęm o wpis parę miesięcy temu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 18.08.2006 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 Ceny działek rzeczywiście oszalały... Koło mnie jest 5 działek po ok.600mkw (w sumie 2500mkw) i prosze sobie wyobrazic, ze jakiś developer chciał je kupić!! Dawał 400pln za mkw i włascicilka nie zdecydowała sie..To jak tak dalej pójdzie to moja działka bedzie więcej warta niż mój dom... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EFKAkonewka 18.08.2006 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 Buuu... a mnie nie ma na mapie. Faktycznie Jane się dawno nie odzywała bo prosiłęm o wpis parę miesięcy temu... Bo Jane wyjechała w zamorskie (?!) kraje... To może ktoś na ochotnika zweryfikuje mapkę jeśli to możliwe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris19 18.08.2006 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 Witam serdecznie poszukiwaczy ziemi na Białołęce! My przeżywaliśmy gehennę z poszukiwaniem działki w ubiegłym roku, trwała od lutego do października, była intensywna i na szczęście zakończyła się pomyślnie. Koło nas "Rolnik" ma niesprzedane 2 działki na Wilkowieckiej. Ostatnio słyszałam, że chyba chce jednak je sprzedać. Każda z nich jest prostokątem i ma ok. 1200 m2. Obszar ma plan zagospodarowania. Prąd jest tuż obok. Okolica piękna i zabudowująca się. Niestety nie znam jego aktualnego cennika. Jedyny minus działek to - obie mają na sobie rów (w praktyce nie istniejący, brak wody, brak dziury w ziemi, ale podejrzewam, że raczej wymagający formalnych uzgodnień z urzędami). Zainteresowanym prześlę namiary na priva. pozdrawiam! Asia_w PS. My już mamy pozwolenie na budowę, kierownika budowy, nawet beton komórkowy i więźbę , tylko czekamy na wejście wykonawcy. Taki rów to moze byc fajna sprawa. Mostek w ogrodzie no i całą wodę deszczową można w piekny sposób tam odprowadzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renatata 18.08.2006 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 kze Ceny działek rzeczywiście oszalały... Koło mnie jest 5 działek po ok.600mkw (w sumie 2500mkw) i prosze sobie wyobrazic, ze jakiś developer chciał je kupić!! Dawał 400pln za mkw i włascicilka nie zdecydowała sie..To jak tak dalej pójdzie to moja działka bedzie więcej warta niż mój dom... jak ja szukalam w zeszlym roku to 240 pln wydawało się zbyt dużo a tu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniaa 18.08.2006 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 Witam wszystkich serdecznie! Wrocilam po malym urlopie a tu wielka dyskusja sie rozkrecila na temat cen ziemi... My ostatnio robilismy wycene naszej dzialki na potrzebe kredytu pod budowe i tez sie zdziwilismy, ze tak ziemia poszła w góre Tylko kupowac (jak jest kasa, oczywiscie) My juz wlasnie dostalismy decyzje kredytowa i teraz czekamy na nasza ekipe Gorali, ktora ma do nas zjechac. Teraz powoli rozeznanie w materialach. Chcemy budowac z betonu komorkowego. Moze ktos z Was ostatnio przegladal oferte materialow w okolicznych hurtowniach? Gdzie warto zajrzec i negocjowac ceny? słyszalam, ze dobrze jest wybrac jeden punkt i tam sie zaopatrywac w wiekszość, bo łatwiej dostac wiekszy upust, czy to prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniaa 18.08.2006 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 PS. My już mamy pozwolenie na budowę, kierownika budowy, nawet beton komórkowy i więźbę , tylko czekamy na wejście wykonawcy. Asiu! Gdzie sie zaopatrywałaś w materiały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 18.08.2006 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 Witam serdecznie poszukiwaczy ziemi na Białołęce! My przeżywaliśmy gehennę z poszukiwaniem działki w ubiegłym roku, trwała od lutego do października, była intensywna i na szczęście zakończyła się pomyślnie. Koło nas "Rolnik" ma niesprzedane 2 działki na Wilkowieckiej. Ostatnio słyszałam, że chyba chce jednak je sprzedać. Każda z nich jest prostokątem i ma ok. 1200 m2. Obszar ma plan zagospodarowania. Prąd jest tuż obok. Okolica piękna i zabudowująca się. Niestety nie znam jego aktualnego cennika. Jedyny minus działek to - obie mają na sobie rów (w praktyce nie istniejący, brak wody, brak dziury w ziemi, ale podejrzewam, że raczej wymagający formalnych uzgodnień z urzędami). Zainteresowanym prześlę namiary na priva. pozdrawiam! Asia_w PS. My już mamy pozwolenie na budowę, kierownika budowy, nawet beton komórkowy i więźbę , tylko czekamy na wejście wykonawcy. Taki rów to moze byc fajna sprawa. Mostek w ogrodzie no i całą wodę deszczową można w piekny sposób tam odprowadzić. I nie mozna wybudować się za blisko rowu melioracyjnego.. I małe dziecko nie może bawić się w ogrodzie bez naszej opieki... Same plusy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Broncio 18.08.2006 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 Bo Jane wyjechała w zamorskie (?!) kraje... To może ktoś na ochotnika zweryfikuje mapkę jeśli to możliwe? Mapka jest na stronie jane. Trzeba robic nową lub pisać do jane o aktualizację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Broncio 18.08.2006 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 Moze ktos z Was ostatnio przegladal oferte materialow w okolicznych hurtowniach? Gdzie warto zajrzec i negocjowac ceny? słyszalam, ze dobrze jest wybrac jeden punkt i tam sie zaopatrywac w wiekszość, bo łatwiej dostac wiekszy upust, czy to prawda? Warto iść do hurtowni z projektem. Przy konkretnych zakupach można wynegocjować dobry rabat. Robiąc wykończeniówkę, robiłem większość dużych zakupów w Minoxie. Po długich negocjacjach na niektóre materiały dostałem cenę niższą niż przy promocji w Castoramie. Nie opłaca się u nich jednak kupować pojedyńczych rzeczy. A z marketów budowlanych najtaniej jest w Castoramie. Dopiero później się dowiedziałem że u nich też można negocjować cenę przy większych zakupach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
parr 18.08.2006 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 KZE nie obawiacie się ,że obok Was bedą bloki jak wykupi okoliczne jeszcze wolne działki jakis developer? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 18.08.2006 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 Moze ktos z Was ostatnio przegladal oferte materialow w okolicznych hurtowniach? Gdzie warto zajrzec i negocjowac ceny? słyszalam, ze dobrze jest wybrac jeden punkt i tam sie zaopatrywac w wiekszość, bo łatwiej dostac wiekszy upust, czy to prawda? Warto iść do hurtowni z projektem. Przy konkretnych zakupach można wynegocjować dobry rabat. Robiąc wykończeniówkę, robiłem większość dużych zakupów w Minoxie. Po długich negocjacjach na niektóre materiały dostałem cenę niższą niż przy promocji w Castoramie. Nie opłaca się u nich jednak kupować pojedyńczych rzeczy. A z marketów budowlanych najtaniej jest w Castoramie. Dopiero później się dowiedziałem że u nich też można negocjować cenę przy większych zakupach. Moniaa, My zaopatrywalismy się w Leroy Marlin na ul. Modlińskiej (mozliwoc negocjowania ceny), w Minoxie i Castoramie reszty nie paietam bo to Damian załatwiał.. Jezel chodzi o wykończeniówkę,Castorama ma dobre ceny. Ale zawsze warto porównywać. Moniaa a kiedy do sšsiadów wpadniecie?? Pozdrawiam , KasiaR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 18.08.2006 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 witamy sąsiadów i choć jesteśmy z grupy Nieporęt i okolice{Chotomów} z chęcią służymy POMOCĄ w Mapie osoby zainteresowane prosimy o podesłanie namiarów do umieszczenia na mapie POZDRO....... A TO NASZA MAPA http://img218.imageshack.us/img218/7108/nieport1bb8.th.jpg' alt='nieport1bb8.th.jpg'> [/img]http://img172.imageshack.us/img172/6446/biaokaqo5.jpg[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 18.08.2006 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 KZE nie obawiacie się ,że obok Was bedą bloki jak wykupi okoliczne jeszcze wolne działki jakis developer? Zazwyczaj jak działki sprzedaje się pojedyńczo to uzyskuje sie większe pieniądze. A poza tym włascicielka zostawiła jedną dużą działke dla swojego syna, więc wydaje mi sie, że nie będzie bloków... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertiAsia 18.08.2006 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 Witam, Wy jako mieszkańcy białołęki, moze orientujecie się czy w Waszej okolicy są może jakieś działki budowlane do sprzedania? Ewentualnie proszę o nakierowanie gdzie mogę takich działek szukać. dzięki za pomoc,Pozdrawiam,Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniaa 18.08.2006 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 witamy sąsiadów i choć jesteśmy z grupy Nieporęt i okolice{Chotomów} z chęcią służymy POMOCĄ w Mapie osoby zainteresowane prosimy o podesłanie namiarów do umieszczenia na mapie POZDRO....... A TO NASZA MAPA http://img218.imageshack.us/img218/7108/nieport1bb8.th.jpg' alt='nieport1bb8.th.jpg'> [/img]http://img172.imageshack.us/img172/6446/biaokaqo5.jpg[/img] Paweł i Renia! Ale super mapka Fajnie, że ktos ja uaktualnia Prosze naniesc mnie tam kolo KasiR, baardzo blisko (Zdziarska/Białołecka) Dzieki Monia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts