Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Tarchomin-Białołęka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam serdecznie poszukiwaczy ziemi na Białołęce!

My przeżywaliśmy gehennę z poszukiwaniem działki w ubiegłym roku, trwała od lutego do października, była intensywna i na szczęście zakończyła się pomyślnie.

Koło nas "Rolnik" ma niesprzedane 2 działki na Wilkowieckiej. Ostatnio słyszałam, że chyba chce jednak je sprzedać. Każda z nich jest prostokątem i ma ok. 1200 m2. Obszar ma plan zagospodarowania. Prąd jest tuż obok. Okolica piękna i zabudowująca się. Niestety nie znam jego aktualnego cennika. Jedyny minus działek to - obie mają na sobie rów (w praktyce nie istniejący, brak wody, brak dziury w ziemi, ale podejrzewam, że raczej wymagający formalnych uzgodnień z urzędami).

Zainteresowanym prześlę namiary na priva.

pozdrawiam!

Asia_w

PS. My już mamy pozwolenie na budowę, kierownika budowy, nawet beton komórkowy i więźbę :D , tylko czekamy na wejście wykonawcy.

Dominikams

a gdzie jest mapka naszej grupy?

o ile jeszcze jest...

Pozwole sobie odpowiedzieć :wink:

Mapkę prowadzi(ła?) jane. Dawno jaj nie było na forum to i mapka nie była aktualizowana. Link jest w jej stopce i również tutaj:

mapka grupy Białołęka

Buuu... a mnie nie ma na mapie. Faktycznie Jane się dawno nie odzywała bo prosiłęm o wpis parę miesięcy temu...

Ceny działek rzeczywiście oszalały... Koło mnie jest 5 działek po ok.600mkw (w sumie 2500mkw) i prosze sobie wyobrazic, ze jakiś developer chciał je kupić!! :evil: Dawał 400pln za mkw i włascicilka nie zdecydowała sie..To jak tak dalej pójdzie to moja działka bedzie więcej warta niż mój dom... :o :o :o

My przeżywaliśmy gehennę z poszukiwaniem działki w ubiegłym roku, trwała od lutego do października, była intensywna i na szczęście zakończyła się pomyślnie.

Koło nas "Rolnik" ma niesprzedane 2 działki na Wilkowieckiej. Ostatnio słyszałam, że chyba chce jednak je sprzedać. Każda z nich jest prostokątem i ma ok. 1200 m2. Obszar ma plan zagospodarowania. Prąd jest tuż obok. Okolica piękna i zabudowująca się. Niestety nie znam jego aktualnego cennika. Jedyny minus działek to - obie mają na sobie rów (w praktyce nie istniejący, brak wody, brak dziury w ziemi, ale podejrzewam, że raczej wymagający formalnych uzgodnień z urzędami).

pozdrawiam!

Asia_w

PS. My już mamy pozwolenie na budowę, kierownika budowy, nawet beton komórkowy i więźbę :D , tylko czekamy na wejście wykonawcy.

Taki rów to moze byc fajna sprawa.

Mostek w ogrodzie no i całą wodę deszczową można w piekny sposób tam odprowadzić.

kze

Ceny działek rzeczywiście oszalały... Koło mnie jest 5 działek po ok.600mkw (w sumie 2500mkw) i prosze sobie wyobrazic, ze jakiś developer chciał je kupić!! Dawał 400pln za mkw i włascicilka nie zdecydowała sie..To jak tak dalej pójdzie to moja działka bedzie więcej warta niż mój dom...

jak ja szukalam w zeszlym roku to 240 pln wydawało się zbyt dużo a tu ...:roll:

Witam wszystkich serdecznie!

Wrocilam po malym urlopie a tu wielka dyskusja sie rozkrecila na temat cen ziemi...

My ostatnio robilismy wycene naszej dzialki na potrzebe kredytu pod budowe i tez sie zdziwilismy, ze tak ziemia poszła w góre :roll:

Tylko kupowac (jak jest kasa, oczywiscie) :D

My juz wlasnie dostalismy decyzje kredytowa i teraz czekamy na nasza ekipe Gorali, ktora ma do nas zjechac.

Teraz powoli rozeznanie w materialach. Chcemy budowac z betonu komorkowego. Moze ktos z Was ostatnio przegladal oferte materialow w okolicznych hurtowniach? Gdzie warto zajrzec i negocjowac ceny? słyszalam, ze dobrze jest wybrac jeden punkt i tam sie zaopatrywac w wiekszość, bo łatwiej dostac wiekszy upust, czy to prawda?

pozdrawiam!

Asia_w

Taki rów to moze byc fajna sprawa.

Mostek w ogrodzie no i całą wodę deszczową można w piekny sposób tam odprowadzić.

I nie mozna wybudować się za blisko rowu melioracyjnego.. I małe dziecko nie może bawić się w ogrodzie bez naszej opieki... Same plusy...

Moze ktos z Was ostatnio przegladal oferte materialow w okolicznych hurtowniach? Gdzie warto zajrzec i negocjowac ceny? słyszalam, ze dobrze jest wybrac jeden punkt i tam sie zaopatrywac w wiekszość, bo łatwiej dostac wiekszy upust, czy to prawda?

Warto iść do hurtowni z projektem. Przy konkretnych zakupach można wynegocjować dobry rabat. Robiąc wykończeniówkę, robiłem większość dużych zakupów w Minoxie. Po długich negocjacjach na niektóre materiały dostałem cenę niższą niż przy promocji w Castoramie. Nie opłaca się u nich jednak kupować pojedyńczych rzeczy.

A z marketów budowlanych najtaniej jest w Castoramie. Dopiero później się dowiedziałem że u nich też można negocjować cenę przy większych zakupach.

Moze ktos z Was ostatnio przegladal oferte materialow w okolicznych hurtowniach? Gdzie warto zajrzec i negocjowac ceny? słyszalam, ze dobrze jest wybrac jeden punkt i tam sie zaopatrywac w wiekszość, bo łatwiej dostac wiekszy upust, czy to prawda?

Warto iść do hurtowni z projektem. Przy konkretnych zakupach można wynegocjować dobry rabat. Robiąc wykończeniówkę, robiłem większość dużych zakupów w Minoxie. Po długich negocjacjach na niektóre materiały dostałem cenę niższą niż przy promocji w Castoramie. Nie opłaca się u nich jednak kupować pojedyńczych rzeczy.

A z marketów budowlanych najtaniej jest w Castoramie. Dopiero później się dowiedziałem że u nich też można negocjować cenę przy większych zakupach.

Moniaa, My zaopatrywalismy się w Leroy Marlin na ul. Modlińskiej (mozliwoc negocjowania ceny), w Minoxie i Castoramie reszty nie paietam bo to Damian załatwiał.. Jezel chodzi o wykończeniówkę,Castorama ma dobre ceny. Ale zawsze warto porównywać.

Moniaa a kiedy do sšsiadów wpadniecie?? :D :wink:

Pozdrawiam :wink: ,

KasiaR :wink:

witamy sąsiadów i choć jesteśmy z grupy Nieporęt i okolice{Chotomów} :lol: :lol: :lol:

z chęcią służymy POMOCĄ w Mapie :wink:

osoby zainteresowane prosimy o podesłanie namiarów do umieszczenia na mapie

POZDRO.......

A TO NASZA MAPA

http://img218.imageshack.us/img218/7108/nieport1bb8.th.jpg' alt='nieport1bb8.th.jpg'>

[/img]http://img172.imageshack.us/img172/6446/biaokaqo5.jpg[/img]

KZE nie obawiacie się ,że obok Was bedą bloki jak wykupi okoliczne jeszcze wolne działki jakis developer?

Zazwyczaj jak działki sprzedaje się pojedyńczo to uzyskuje sie większe pieniądze. A poza tym włascicielka zostawiła jedną dużą działke dla swojego syna, więc wydaje mi sie, że nie będzie bloków... :roll:

witamy sąsiadów i choć jesteśmy z grupy Nieporęt i okolice{Chotomów} :lol: :lol: :lol:

z chęcią służymy POMOCĄ w Mapie :wink:

osoby zainteresowane prosimy o podesłanie namiarów do umieszczenia na mapie

POZDRO.......

A TO NASZA MAPA

http://img218.imageshack.us/img218/7108/nieport1bb8.th.jpg' alt='nieport1bb8.th.jpg'>

[/img]http://img172.imageshack.us/img172/6446/biaokaqo5.jpg[/img]

Paweł i Renia!

Ale super mapka

:lol:

Fajnie, że ktos ja uaktualnia :D Prosze naniesc mnie tam kolo KasiR, baardzo blisko (Zdziarska/Białołecka)

Dzieki

Monia

:lol: :lol: :lol: