Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Tarchomin-Białołęka

Recommended Posts

Cześć,

Jak już się mapka odnalazła, to czy można by nas nanieść na nią? Jesteśmy przy ul. Wilkowieckiej (na północ od niej) - na mapce na skrzyżowaniu jej z tą przeźroczystą "rurą", która była kiedyś planem trasy Olszynki Grochowskiej (ale już nie jest).

Ceny działek chyba rzeczywiście wzrosły. Nasz "Rolnik" ma w ofercie działki za 250 pln/m2. :roll:

Aha, i jeszcze jest taka duża tablica ogłoszeniowa na Wilkowieckiej na przeciwko nas, ale nie znamy ceny (działka ma ponad 2200 m2).

pozdrawiam!

Asia_w

• Odpowiedzi 6,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

bardzo proszę oto nowe KWADRACIKI na waszej mapie

mam nadzieje że umieściłem trafnie

PS.

ASIA_w czy jadąc Płochocińską widać już twoje ściany { bo zauważyłem że coś tam prężnie zaczęło wyrastać z ziemi :wink: :roll: }

POZDRO......

http://img209.imageshack.us/img209/7844/biaokawy1.th.jpg' alt='biaokawy1.th.jpg'>

MOI MILI jako że we Wrześniu planujemy START proszę napiszcie gdzie kupowaliście na początek materiały na FUNDAMET {BLOCZKI,ZBROJENIE,DESKI, ITD } skąd Beton i może jeszcze dało by rade CENĘ jaką uzyskaliście

serdeczne dzięki {przerażeni INWESTORZY :wink: :lol: :lol: :wink: }

POZDRO.....

Witam.

Zobacz tu: Bloczki betonowe - gdzie kupić dobre i tanie??? (W-wa)

Ja w końcu zamówiłem i bloczki i beton towarowy w składzie budowlanym ZAKPOL, ale już wiem, skąd oni biorą :)

WProgres tel. 606 330 442 - towar pierwsza klasa!!!

MOI MILI jako że we Wrześniu planujemy START proszę napiszcie gdzie kupowaliście na początek materiały na FUNDAMET {BLOCZKI,ZBROJENIE,DESKI, ITD } skąd Beton i może jeszcze dało by rade CENĘ jaką uzyskaliście

serdeczne dzięki {przerażeni INWESTORZY :wink: :lol: :lol: :wink: }

POZDRO.....

Beton brałam z betoniarni w Legionowie (sprawdzona i polecana przez kilka osób). Musieli dość daleko do mnie jechać. Za B25 płaciłam chyba 186 zł, za chudziaka B10 141 zł (bez f-ry).

Tel. 774 15 15

Stal ostatnio (też chyba w Legionowie) : 772 96 58, tam też mają drewno. Zamówiłam u nich więźbę (560 zł za m3)

Czy ktoś z was korzystał z usług ekipy dowodzonej przez p. Kazimierza Świątka. W sobotę miałem małą wycieczkę po Białołęce i ten pan pokazywał mi "swoje" domy. Ponieważ działa w tym rejonie to mam nadzieje, że ktoś z was go zna. Jeśli tak to proszę o opinię.

Pozdrawiam,

Konrad

Czy ktoś z was korzystał z usług ekipy dowodzonej przez p. Kazimierza Świątka. W sobotę miałem małą wycieczkę po Białołęce i ten pan pokazywał mi "swoje" domy. Ponieważ działa w tym rejonie to mam nadzieje, że ktoś z was go zna. Jeśli tak to proszę o opinię.

Pozdrawiam,

Konrad

Tak, u mojego kolegi z pracy i u mnie.

Opisalem w moim dzienniku.

Pozdrawiam,

Konrad

Dzieki, biore się za czytanie dziennika

Pozdrawiam,

Konrad

Witam,

przeczytałem dziennik, nie widziałem jedna opini o murarzu, na której mi zależy

Pozdrawiam,

Konrad

Heloł :wink:

to ja też proszę o umieszczenie nas na mapce.

Lokalozacja - przy ul. Topolowej (Nowodwory Wschodnie II).

Na mapce to jest drugie niebieskie pole poniżej KZE (to bez czarnej linii w poprzek), mniej więcej po środku tego pola.

A my cały czas czekamy na komplet dokumentów, żeby złożyć o PnB :x

A w ogóle, to dowiedzieliśmy się, że akurat nasz teren (Nowodwory Wschodnie II) w całości objęty jest strefą pośredniej ochrony konserwatorskiej, co skutkuje tym, że obowiązuje nakaz uzgadniania skali i sposobu kształtowania nowej zabudowy z Wojewódzkim Konserwatorem zabytków. W praktyce wydłuża to zdobycie PnB o miesiąc (przy sprzyjających wiatrach... :evil: )

W takim układzie w sferę marzeń odpływa rozpoczęcie w tym roku budowy :cry: Chcieliśmy chociaż stan "0" postawić. A tak dooopa blada :evil:

No i z kominkiem zaczynają się pojawiać kłopoty. Po naszej str. ulicy dopuszczalna jest zabudowa do 3,5 kondygnacji (a więc niskie bloki). W praktyce nie bardzo jest już gdzie to zrealizować - przynajmniej w najbliższym sąsiedztwie, bo nie ma już wolnych działek. Niestety zapis głosi, że nie wolno sobie robić kominków, no bo gdyby kiedyś, gdzieś te bloki... to będzie im się w okna dymiło :evil:

I se możemy elepstryczny wstawić :evil: :evil: :evil:

No, ale nasz architekt nie słyszał o tym i temat jest jeszcze do sprawdzenia.

hm, :oops: jak zwykle żadko zagladam, ale...

renia i paweł miło mi będzie jak też znajdę się na mapie jest to lewe - górne pole na skrzyżowaniu Mehoffera z Modlińską. Z góry dziękuję :):) :lol: .

Aha wypożyczę :evil: :evil: płatnego mordercę :evil: może ktoś ma kontakty :wink:. Obym niesolidnych "specjalistów" spotkał tylko teraz. :evil: