Willie 30.03.2005 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2005 kjlguyitoprewsfmbj hgyture hjguy nbhgyt ytuhjnb hgytu khjyrfedsw@ kjiuoyhgtfrd cxdawsqpo to pisal 4 letnigfhdyeubvnch udcxsarew 0 38,)itryfg!5tr$#$kkiolnm maskaswiatlaB SORRY.... Filip (4 lata) MUSIAŁ przekazać Wam coś od siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek69 31.03.2005 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 kjlguyitoprewsfmbj hgyture hjguy nbhgyt ytuhjnb hgytu khjyrfedsw@ kjiuoyhgtfrd cxdawsqpo to pisal 4 letnigfhdyeubvnch udcxsarew 0 38,)itryfg!5tr$#$kkiolnm maskaswiatlaB SORRY.... Filip (4 lata) MUSIAŁ przekazać Wam coś od siebie Pozdrów Filipa - widać, że chłopak ma smykałkę do klawiatury .... Moja Basia (też 4 lata) jest dokładnie taka sama - MUSI..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 31.03.2005 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 No to teraz to czeka mnie papierologia... ale za to już na pewno na WŁASNYM ja się męczę i z papierologią i z szukaniem wykonawcy a czas niepostrzeżenie skokami pędzi do przodu A po podpisaniu aktu nie trzeba zacząć jakiegoś podatku płacić? Nie trzeba tego faktu gdzieś zgłosić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 31.03.2005 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 kjlguyitoprewsfmbj hgyture hjguy nbhgyt ytuhjnb hgytu khjyrfedsw@ kjiuoyhgtfrd cxdawsqpo to pisal 4 letnigfhdyeubvnch udcxsarew 0 38,)itryfg!5tr$#$kkiolnm maskaswiatlaB SORRY.... Filip (4 lata) MUSIAŁ przekazać Wam coś od siebie Pozdrów Filipa - widać, że chłopak ma smykałkę do klawiatury .... Moja Basia (też 4 lata) jest dokładnie taka sama - MUSI..... Moje dziecko jest w drodze, ale widzę, że Wasze dzieci to już pokolenie internautów (przesiąknięte tym od małego ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 31.03.2005 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 No to teraz to czeka mnie papierologia... ale za to już na pewno na WŁASNYM ja się męczę i z papierologią i z szukaniem wykonawcy a czas niepostrzeżenie skokami pędzi do przodu A po podpisaniu aktu nie trzeba zacząć jakiegoś podatku płacić? Nie trzeba tego faktu gdzieś zgłosić? Opłaty porobiłeś przy akcie przez notariusza. Poza tym należy się podatek gruntowy dla gminy. Teoretycznie powinni Ci za jakiś przysłać wyliczenie (roczne) w oparciu o info które dostana z sądu. Ale jak widać z naszych rozmów o wyposach z rejestru gruntów najprawdopodobniej sami do tego nie dojdą.... Ja po roku czekania poszedłem i zgłosiłem fakt zakupu w gminie - okienko finanse załaczając kopię aktu. Dali mi wyliczenie wsteczne od daty zakupu, w tym roku już normalnie przysłali. Miałem troche obaw czy nie będzie karnych odsetek bo podobno jest gdzieś zapis że należy w ciągu 30 dni (pewnie jak zwykle z czasów PRL) zgłosić, ale panienka z okienka w gminie powiedziała że nie "karzą" za opóźnienia bo mają taki bałagan w danych że nie wiedzą co i kto... Faktycznie są wdzięczni za zgłoszenie. Paranoja, ale akurat korzystna dla płatnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 31.03.2005 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 [ Pozdrów Filipa - widać, że chłopak ma smykałkę do klawiatury .... Moja Basia (też 4 lata) jest dokładnie taka sama - MUSI..... Moje dziecko jest w drodze, ale widzę, że Wasze dzieci to już pokolenie internautów (przesiąknięte tym od małego ) Dokładnie - pokolenie internautów. Obsługuje komp lepiej niż babcia od której się uczył na poczatku przy okazji wizyt niedzielnych. Babcia została na etapie gier, on juz poszedł dalej. Wczorajsze posty były pod hasłem "Tato ja MUSZĘ wysłać takiego maila z BUŹKAMI!" słodkie i przerażające CO BEDZIE DALEJ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 31.03.2005 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 No to teraz to czeka mnie papierologia... ale za to już na pewno na WŁASNYM ja się męczę i z papierologią i z szukaniem wykonawcy a czas niepostrzeżenie skokami pędzi do przodu A po podpisaniu aktu nie trzeba zacząć jakiegoś podatku płacić? Nie trzeba tego faktu gdzieś zgłosić? Opłaty porobiłeś przy akcie przez notariusza. Poza tym należy się podatek gruntowy dla gminy. Teoretycznie powinni Ci za jakiś przysłać wyliczenie (roczne) w oparciu o info które dostana z sądu. Ale jak widać z naszych rozmów o wyposach z rejestru gruntów najprawdopodobniej sami do tego nie dojdą.... Ja po roku czekania poszedłem i zgłosiłem fakt zakupu w gminie - okienko finanse załaczając kopię aktu. Dali mi wyliczenie wsteczne od daty zakupu, w tym roku już normalnie przysłali. Miałem troche obaw czy nie będzie karnych odsetek bo podobno jest gdzieś zapis że należy w ciągu 30 dni (pewnie jak zwykle z czasów PRL) zgłosić, ale panienka z okienka w gminie powiedziała że nie "karzą" za opóźnienia bo mają taki bałagan w danych że nie wiedzą co i kto... Faktycznie są wdzięczni za zgłoszenie. Paranoja, ale akurat korzystna dla płatnika Czyli widać, że trzeba by było zgłosić w gminie w ciagu 30 dni fakt zakupu działki. O tym nie wiedziałem. Ale skoro mozna to zrobić dopiero po roku i nic się nie dzieje, to spoko. Poczekam rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek69 31.03.2005 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 A po podpisaniu aktu nie trzeba zacząć jakiegoś podatku płacić? Nie trzeba tego faktu gdzieś zgłosić? Opłaty porobiłeś przy akcie przez notariusza. Poza tym należy się podatek gruntowy dla gminy. Teoretycznie powinni Ci za jakiś przysłać wyliczenie (roczne) w oparciu o info które dostana z sądu. Ale jak widać z naszych rozmów o wyposach z rejestru gruntów najprawdopodobniej sami do tego nie dojdą.... Ja po roku czekania poszedłem i zgłosiłem fakt zakupu w gminie - okienko finanse załaczając kopię aktu. Dali mi wyliczenie wsteczne od daty zakupu, w tym roku już normalnie przysłali. Miałem troche obaw czy nie będzie karnych odsetek bo podobno jest gdzieś zapis że należy w ciągu 30 dni (pewnie jak zwykle z czasów PRL) zgłosić, ale panienka z okienka w gminie powiedziała że nie "karzą" za opóźnienia bo mają taki bałagan w danych że nie wiedzą co i kto... Faktycznie są wdzięczni za zgłoszenie. Paranoja, ale akurat korzystna dla płatnika Czyli widać, że trzeba by było zgłosić w gminie w ciagu 30 dni fakt zakupu działki. O tym nie wiedziałem. Ale skoro mozna to zrobić dopiero po roku i nic się nie dzieje, to spoko. Poczekam rok. ja zgłosiłem sam - przez przypadek sie dowiedzialem bedac w gminie w sprawie rejestru gruntow (tam widnieją zaprzeszli właściciele mojej działki). Powiedzieli, za jest taki obowiązek, więc zgłosiłem. Pani w okienku jest pomocna - trzeba miec kopię aktu not, WZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 31.03.2005 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 Coś widzę, że mało ruchu jest na naszym wątku. Czyżby wszyscy pracowali lub już budowali i nikt nie siedzi na forum muratora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 31.03.2005 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 No w zasadzie na t o wychodzi......... mam wrażenie że tylko Ty, Jacek i ja tu zaglądamy nie licząc Jagny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
w40 31.03.2005 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 Jestesmy jestesmy ) Willie, chyba istnieje mozliwosc zrobienia oczyszczalni z nasypanym kopcem rozsaczającym (jakos tak sie nazywa chyba) przy wysokim poziomie wod. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Broncio 01.04.2005 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 Stawiam ogrodzenie...Od trzech dni wracam do domu tak padnięty że nawet kompa mi sie nie chce włączyć Wywierciliśmy razem ze szwagrami ponad 50 1,5metrowych dziur. Wmurowaliśmy słupki. Pospawaliśmy tymczasowe bramy. Przez ten czas wpadł na moją działkę geodeta i wytyczył domek. Elektryk wieszał szkrzynkę, która będzie obsługiwała trzy działki. A na działkach szwagrów robota wre. Ławy wykopane i dzisiaj mają zalewać betonem. Szkoda tylko że u mnie małe opóźnienie. Start był planowany na 4 a przesunie się o tydzień. Co z browarkiem? Są chętni na przyszły tydzień w sobote lub piątek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek69 01.04.2005 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 Jestesmy jestesmy ) Jutro jadę do gminy zalatwiac wypis z rejestru gruntów (chyba najpierw aktualizacja (, do dz. finansowego upomniec sie o podatek. Jesli bierzesz wypis do odrolnienia to nie musisz najpierw aktualizować danych w rejestrze. Można złożyć taki stan jak jest (nawet z zaprzeszłymi właścicielami) - osobiście sprawdzone na Koszykowej. Piszę to dlatego, że aktualizacja może trwać nawet miesiąc lub dłużej - Gmina wzywa do OSOBISTEGO stawienia się poprzednich właścicieli z aktami notarialnymi - no więc sam rozumiesz ile to może potrwać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 01.04.2005 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 Stawiam ogrodzenie...Od trzech dni wracam do domu tak padnięty że nawet kompa mi sie nie chce włączyć Wywierciliśmy razem ze szwagrami ponad 50 1,5metrowych dziur. Wmurowaliśmy słupki. Pospawaliśmy tymczasowe bramy. Przez ten czas wpadł na moją działkę geodeta i wytyczył domek. Elektryk wieszał szkrzynkę, która będzie obsługiwała trzy działki. A na działkach szwagrów robota wre. Ławy wykopane i dzisiaj mają zalewać betonem. Szkoda tylko że u mnie małe opóźnienie. Start był planowany na 4 a przesunie się o tydzień. Co z browarkiem? Są chętni na przyszły tydzień w sobote lub piątek? To tym bardziej potrzebujesz chwili wytchnienia sobota wieczorkiem? zakomunikowałem juz rodzinie KONIECZNOŚĆ konsultacji piwno-budowlanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 01.04.2005 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 To na jaki dzień decydujemy się? A to miasło być w ten weekend, czy w przyszły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michal Dabrowicz 01.04.2005 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 przepraszam,iż dołączam sie do wątku i to w dodatku mój post nie będzie związany z tematem(przynajmniej nie całkowicie),ale.... Jestem handlowcem z firmy Dachlux(hurtowanie sprzedające pokrycia dachowe) działającym w terenie(rejon Wawra,Otwocka,Józefowa,Wału Miedzeszyńskiego,Rembertowa,Wołomina,Białołęki).Jesli ktos z Państwa jest zainteresowany kupnem dachu,zawsze mogę podjechac na budowę,porozmawiać,sporządzic niezobowiązującą ofertę na którymś z naszych punktów handlowych.Firma Dachlux jest w tej chwili największym dystrybutorem pokryć dachowych w Warszawie,więc ceny mamy bardzo konkurencyjne!!!!!!!!! Pozdrawiam Michał Dąbrowicz doradca techniczny firmy Dachlux 0 608 475 793 [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel P. 01.04.2005 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 Witam Grupę!Cieszę się, że powstała!Mieszkam już 8 lat na Białołęce (wcześniej Targówek)najpierw na Choszczówce, obecnie na Wiśniewie.Nie zamieniłbym tych rejonów na nic innego.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 01.04.2005 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 Witam Grupę! Cieszę się, że powstała! Mieszkam już 8 lat na Białołęce (wcześniej Targówek) najpierw na Choszczówce, obecnie na Wiśniewie. Nie zamieniłbym tych rejonów na nic innego. Pozdrawiam. O to cieszę się, że mamy nowego kolegę z naszych okolic. Tak więc standardowo mam do Ciebie pytanie: Czemu nie zamieniłbyś tych regionów na inny? Ja własnie przeprowadzam się na Tarchomin (Białołękę?) z okolic Milanówka i z chęcią poznam Twoją opinię.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 01.04.2005 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 Stawiam ogrodzenie...Od trzech dni wracam do domu tak padnięty że nawet kompa mi sie nie chce włączyć Wywierciliśmy razem ze szwagrami ponad 50 1,5metrowych dziur. Wmurowaliśmy słupki. Pospawaliśmy tymczasowe bramy. Przez ten czas wpadł na moją działkę geodeta i wytyczył domek. Elektryk wieszał szkrzynkę, która będzie obsługiwała trzy działki. A na działkach szwagrów robota wre. Ławy wykopane i dzisiaj mają zalewać betonem. Szkoda tylko że u mnie małe opóźnienie. Start był planowany na 4 a przesunie się o tydzień. Co z browarkiem? Są chętni na przyszły tydzień w sobote lub piątek? To tym bardziej potrzebujesz chwili wytchnienia sobota wieczorkiem? zakomunikowałem juz rodzinie KONIECZNOŚĆ konsultacji piwno-budowlanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 01.04.2005 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 SORRY komp cos zgłupiał z tym postem.......zaraz go ustawię do pionu! ps - czy obelżywe wyrazy do monitora są uznawane za AGRESJĘ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts