Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Tarchomin-Białołęka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

kjlguyitoprewsfmbj :p hgyture :o hjguy

nbhgyt :cry: ytuhjnb :cry: hgytu :p :wink: khjyrfedsw@ :D :o :evil:

:evil: kjiuoyhgtfrd cxdawsqpo :oops: :cry: :-? :( :)

to pisal 4 letnigfhdyeubvnch :p udcxsarew :evil: 0 8) 38,)itryfg!5tr$#$kkiolnm

maskaswiatlaB 8) :wink: :oops: :cry: :evil: :p

SORRY....

Filip (4 lata) MUSIAŁ przekazać Wam coś od siebie :wink:

Pozdrów Filipa - widać, że chłopak ma smykałkę do klawiatury .... Moja Basia (też 4 lata) jest dokładnie taka sama - MUSI..... :lol:

No to teraz to czeka mnie papierologia... :evil:

ale za to już na pewno na WŁASNYM :wink:

ja się męczę i z papierologią i z szukaniem wykonawcy a czas niepostrzeżenie skokami pędzi do przodu :(

A po podpisaniu aktu nie trzeba zacząć jakiegoś podatku płacić? Nie trzeba tego faktu gdzieś zgłosić? :o

kjlguyitoprewsfmbj :p hgyture :o hjguy

nbhgyt :cry: ytuhjnb :cry: hgytu :p :wink: khjyrfedsw@ :D :o :evil:

:evil: kjiuoyhgtfrd cxdawsqpo :oops: :cry: :-? :( :)

to pisal 4 letnigfhdyeubvnch :p udcxsarew :evil: 0 8) 38,)itryfg!5tr$#$kkiolnm

maskaswiatlaB 8) :wink: :oops: :cry: :evil: :p

SORRY....

Filip (4 lata) MUSIAŁ przekazać Wam coś od siebie :wink:

Pozdrów Filipa - widać, że chłopak ma smykałkę do klawiatury .... Moja Basia (też 4 lata) jest dokładnie taka sama - MUSI..... :lol:

Moje dziecko jest w drodze, ale widzę, że Wasze dzieci to już pokolenie internautów (przesiąknięte tym od małego :lol: )

ja się męczę i z papierologią i z szukaniem wykonawcy a czas niepostrzeżenie skokami pędzi do przodu :(

A po podpisaniu aktu nie trzeba zacząć jakiegoś podatku płacić? Nie trzeba tego faktu gdzieś zgłosić? :o

Opłaty porobiłeś przy akcie przez notariusza.

Poza tym należy się podatek gruntowy dla gminy. Teoretycznie powinni Ci za jakiś przysłać wyliczenie (roczne) w oparciu o info które dostana z sądu.

Ale jak widać z naszych rozmów o wyposach z rejestru gruntów najprawdopodobniej sami do tego nie dojdą....

Ja po roku czekania poszedłem i zgłosiłem fakt zakupu w gminie - okienko finanse załaczając kopię aktu. Dali mi wyliczenie wsteczne od daty zakupu, w tym roku już normalnie przysłali.

Miałem troche obaw czy nie będzie karnych odsetek bo podobno jest gdzieś zapis że należy w ciągu 30 dni (pewnie jak zwykle z czasów PRL) zgłosić, ale panienka z okienka w gminie powiedziała że nie "karzą" za opóźnienia bo mają taki bałagan w danych że nie wiedzą co i kto...

Faktycznie są wdzięczni za zgłoszenie.

Paranoja, ale akurat korzystna dla płatnika :wink:

[

Moje dziecko jest w drodze, ale widzę, że Wasze dzieci to już pokolenie internautów (przesiąknięte tym od małego :lol: )

Dokładnie - pokolenie internautów.

Obsługuje komp lepiej niż babcia od której się uczył na poczatku przy okazji wizyt niedzielnych. Babcia została na etapie gier, on juz poszedł dalej. Wczorajsze posty były pod hasłem "Tato ja MUSZĘ wysłać takiego maila z BUŹKAMI!"

słodkie i przerażające

CO BEDZIE DALEJ???? :lol:

Poza tym należy się podatek gruntowy dla gminy. Teoretycznie powinni Ci za jakiś przysłać wyliczenie (roczne) w oparciu o info które dostana z sądu.

Ale jak widać z naszych rozmów o wyposach z rejestru gruntów najprawdopodobniej sami do tego nie dojdą....

Ja po roku czekania poszedłem i zgłosiłem fakt zakupu w gminie - okienko finanse załaczając kopię aktu. Dali mi wyliczenie wsteczne od daty zakupu, w tym roku już normalnie przysłali.

Miałem troche obaw czy nie będzie karnych odsetek bo podobno jest gdzieś zapis że należy w ciągu 30 dni (pewnie jak zwykle z czasów PRL) zgłosić, ale panienka z okienka w gminie powiedziała że nie "karzą" za opóźnienia bo mają taki bałagan w danych że nie wiedzą co i kto...

Czyli widać, że trzeba by było zgłosić w gminie w ciagu 30 dni fakt zakupu działki. O tym nie wiedziałem. Ale skoro mozna to zrobić dopiero po roku i nic się nie dzieje, to spoko. Poczekam rok.

Czyli widać, że trzeba by było zgłosić w gminie w ciagu 30 dni fakt zakupu działki. O tym nie wiedziałem. Ale skoro mozna to zrobić dopiero po roku i nic się nie dzieje, to spoko. Poczekam rok.

ja zgłosiłem sam - przez przypadek sie dowiedzialem bedac w gminie w sprawie rejestru gruntow (tam widnieją zaprzeszli właściciele mojej działki). Powiedzieli, za jest taki obowiązek, więc zgłosiłem. Pani w okienku jest pomocna - trzeba miec kopię aktu not, WZ

Stawiam ogrodzenie...Od trzech dni wracam do domu tak padnięty że nawet kompa mi sie nie chce włączyć :(

Wywierciliśmy razem ze szwagrami ponad 50 1,5metrowych dziur. Wmurowaliśmy słupki. Pospawaliśmy tymczasowe bramy. Przez ten czas wpadł na moją działkę geodeta i wytyczył domek. Elektryk wieszał szkrzynkę, która będzie obsługiwała trzy działki. A na działkach szwagrów robota wre. Ławy wykopane i dzisiaj mają zalewać betonem.

Szkoda tylko że u mnie małe opóźnienie. Start był planowany na 4 a przesunie się o tydzień.:(

Co z browarkiem? Są chętni na przyszły tydzień w sobote lub piątek?

Jestesmy jestesmy :-))

Jutro jadę do gminy zalatwiac wypis z rejestru gruntów (chyba najpierw aktualizacja :-((, do dz. finansowego upomniec sie o podatek.

Jesli bierzesz wypis do odrolnienia to nie musisz najpierw aktualizować danych w rejestrze. Można złożyć taki stan jak jest (nawet z zaprzeszłymi właścicielami) - osobiście sprawdzone na Koszykowej.

Piszę to dlatego, że aktualizacja może trwać nawet miesiąc lub dłużej - Gmina wzywa do OSOBISTEGO stawienia się poprzednich właścicieli z aktami notarialnymi - no więc sam rozumiesz ile to może potrwać...

Stawiam ogrodzenie...Od trzech dni wracam do domu tak padnięty że nawet kompa mi sie nie chce włączyć :(

Wywierciliśmy razem ze szwagrami ponad 50 1,5metrowych dziur. Wmurowaliśmy słupki. Pospawaliśmy tymczasowe bramy. Przez ten czas wpadł na moją działkę geodeta i wytyczył domek. Elektryk wieszał szkrzynkę, która będzie obsługiwała trzy działki. A na działkach szwagrów robota wre. Ławy wykopane i dzisiaj mają zalewać betonem.

Szkoda tylko że u mnie małe opóźnienie. Start był planowany na 4 a przesunie się o tydzień.:(

To tym bardziej potrzebujesz chwili wytchnienia :wink:

sobota wieczorkiem?

zakomunikowałem juz rodzinie KONIECZNOŚĆ konsultacji piwno-budowlanych :wink:

przepraszam,iż dołączam sie do wątku i to w dodatku mój post nie będzie związany z tematem(przynajmniej nie całkowicie),ale....

Jestem handlowcem z firmy Dachlux(hurtowanie sprzedające pokrycia dachowe) działającym w terenie(rejon Wawra,Otwocka,Józefowa,Wału Miedzeszyńskiego,Rembertowa,Wołomina,Białołęki).Jesli ktos z Państwa jest zainteresowany kupnem dachu,zawsze mogę podjechac na budowę,porozmawiać,sporządzic niezobowiązującą ofertę na którymś z naszych punktów handlowych.Firma Dachlux jest w tej chwili największym dystrybutorem pokryć dachowych w Warszawie,więc ceny mamy bardzo konkurencyjne!!!!!!!!!

Pozdrawiam

Michał Dąbrowicz

doradca techniczny firmy Dachlux

0 608 475 793

[email protected]

Witam Grupę!

Cieszę się, że powstała!

Mieszkam już 8 lat na Białołęce (wcześniej Targówek)

najpierw na Choszczówce, obecnie na Wiśniewie.

Nie zamieniłbym tych rejonów na nic innego.

Pozdrawiam.

O to cieszę się, że mamy nowego kolegę z naszych okolic.

Tak więc standardowo mam do Ciebie pytanie: Czemu nie zamieniłbyś tych regionów na inny? Ja własnie przeprowadzam się na Tarchomin (Białołękę?) z okolic Milanówka i z chęcią poznam Twoją opinię..

To tym bardziej potrzebujesz chwili wytchnienia :wink:

sobota wieczorkiem?

zakomunikowałem juz rodzinie KONIECZNOŚĆ konsultacji piwno-budowlanych :wink: